עבור לתוכן

המלצה על איזה מעבד לבחור (i7 vs xeon)

Featured Replies

פורסם

אני מביא מחול מעבד.

השאלה היא איזה מעבד הייתם ממליצים להביא למשחקים וסרטים באיכות גבוהה

אופציה א:

i7 950 vs xeon 5640

אופציה ב:

i7 930 vs xeon 5420

המעבדים בכל אופציה עולים אותו דבר, אופציה ב זולה ב100 דולר

תודה רבה!

פורסם

בשביל משחקים אתה לא צריך יותר מ-Phenom II X4 965 או Core i5 750.

למען האמת זה תלוי במשחקים וברזולוציות/הגדרות משחק.. אז אולי תפרט.

פורסם
  • מחבר

מסך Samsung 260HD 26 inch

כרטיס מסך 5850

אני רוצה לשחק בגרפיקה מלאה אבל אני גם חושב על הטווח היותר רחוק לעוד שנתיים שלוש שיריץ לי משחקים כמו שצריך

יש לי סכום מסויים שהקצבתי לרכישת מעבד וכל המעבדים שרשמתי עומדים בסכום הזה.

אני מתכנן אובר קלוק קל בהגבלה של הקירור ב200 שקל שאני הולך להביא לו (לא יודע איזה עדיין)

ההתלבטות היא איזה מעבד מהרשימה לקחת, אני יכול לקחת רק אחד מהם.

האם כדאי לי לקחת את הXeon כי הוא יותר חזק או את הi7 כי הוא יותר מותאם למשחקים?

פורסם

תסלח לי אבל, נראה שאתה בכלל לא מבין את מה שאתה כותב.

מה זה משנה אם זה מסך 26" ולמה אתה חושב שמישהו יודע מה יהיה בעוד חצי שנה (עזוב שנתיים).

מעבדי Xeon מיועדים לעבודה של שרתים/חישובים מדעיים/מערכות בזמינות גבוהה. לא נראה לי שאתה בכלל מבין את המשמעות של זה.

תפתח דיון מסודר בפורום מפרטים טכניים ותגדיר תקציב. ככה תוכל לקבל מחשב מצויין עם אופק שדרוג אחרי כמה זמן במידע ואתה מרגיש הגבלה כלשהי.

למשחקים אגב משקיעים יותר בכרטיס מסך מאשר מעבד.

פורסם

מסך Samsung 260HD 26 inch

כרטיס מסך 5850

אני רוצה לשחק בגרפיקה מלאה אבל אני גם חושב על הטווח היותר רחוק לעוד שנתיים שלוש שיריץ לי משחקים כמו שצריך

יש לי סכום מסויים שהקצבתי לרכישת מעבד וכל המעבדים שרשמתי עומדים בסכום הזה.

אני מתכנן אובר קלוק קל בהגבלה של הקירור ב200 שקל שאני הולך להביא לו (לא יודע איזה עדיין)

ההתלבטות היא איזה מעבד מהרשימה לקחת, אני יכול לקחת רק אחד מהם.

האם כדאי לי לקחת את הXeon כי הוא יותר חזק או את הi7 כי הוא יותר מותאם למשחקים?

לא xeon ולא-i7 "מותאמים" למשחקים בגלל העובדה שמחירם גבוה ולא תקבל שום תוספת מורגשת בחווית המשחק שלך.

בשביל חווית משחק מלאה אתה צריך כרטיס גרפי טוב, מסך טוב, מערכת סאונד טובה אבל לא הכרחי מעבד "הכי הכי" שיש.

הכלל פשוט:

ברזולוציות נמוכות מעבד חזק יתן לך 300FPS ומעבד "חלש" יתן 200FPS והעיניים שלך לא ירגישו בהבדל

ברזולוציות גבוהות מאד, מעבד חזק יתן לך 41FPS ומעבד "חלש" יתן 40FPS ושוב - העיניים שלך לא ירגישו הבדל.

(המספרים כמובן לשם הדגמה בלבד אבל התמונה הכללית ברורה)

וכדי לא להוסיף עוד 1000 מילים הרי לך גרף של דוגמא קיצונית:

farcry2.gif

מקור, הסברים וניתוחים לגרף הזה כאן:

http://www.lostcircuits.com/mambo//index.php?option=com_content&task=view&id=81&Itemid=42

פורסם
  • מחבר

תודה רבה בור ועם הספר ו-!_Nike_!, בעזרת ההמלצות שלכם החלטתי לקחת כרטיס מסך יותר חזק (5870) ואת המעבד I7 930.

ולגביך multicore החכם, מן הסתם שאין לי מושג על מה אני מדבר בגלל זה אני פונה אל אנשים בפורום שכן יודעים.

הייתי טורח להסביר לך שעדיף לשתוק מאשר לקטול מישהו שלא מבין אבל אני בטוח שניסית לעזור אז..

תודה רבה.

פורסם

הוא ניסה לעזור לך ואם אתה בוחר בסופו של דבר בשילוב מעבד+לוח שמתומחרים בכ-2000 שקלים.. אז כנראה שלא הבנת את הנקודה.

ה-i7-930 הוא מעבד טוב אבל הוא יעיל יותר בשימושים אחרים כמו רינדורים/תלת מימד/עריכה בתוכנות סאונד/דו-מימד.. במשחקים אין לו שום יתרון על [למשל] i5-750 או [למשל] X4 965.

שלא לדבר על אפשרויות השדרוג שאני אישית מגדיר ככלל לא קיימות.

לא נורא, אם אתה מתעקש. זה לא שהמעבד הזה פחות טוב, זה לא מה שאנחנו אומרים, אנחנו אומרים שאתה יכול לקבל את אותו הדבר במאות שקלים פחות.

פורסם
  • מחבר

שמע אתה צודק לגמרי אבל... אני מביא את המעבד ב700 שקל :))

את הקסאון יכלתי להביא ב1000, החלטתי לקחת את ה300 שקל הפרש ולשים אותם בכרטיס מסך (שהכל ביחד נכנס לי פיקס לתקציב 6000 ש"ח)

באמת תודה על הכל, אני שמח לראות שיש מקום רציני עם תשובות לעניין

פורסם

תוכל לחסוך 300 שקל אם תיקח 5850 ותעשה לו OC ...

הוא אמור להגיע לרמת ביצועים כמעט זהה של 5870 בסטוק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים