עבור לתוכן

רוצה ללכת לקורס חובלים, מחפש מידע כללי

Featured Replies

פורסם

אני רוצה להתגייס לקורס חובלים (כי אני די בטוח שאני רוצה להיות בשייטת 7, אם לא אז לשרת על להב/חנית/אילת).

רציתי לשאול בכללי מה המסלול שעוברים בדרך לשם ומה עוברים שם, ככה ממי שיודע, להיות מוכן.

אני בכושר סביר ואוטוטו מתחיל להתאמן כדי להיכנס לכושר טוב, שמעתי שמאוד צריך את זה כדי להיות מסוגל לרוץ ולשחות הרבה אחרי לילות של 3-4 שעות שינה.

מבחינה לימודית אני די טוב ושמעתי שצריך ללמוד הרבה בכיתות בקורס חובלים. אני מפחד שבכושר אני קצת אפול מאחרים - מה רמת הכושר שצריך?

מנטאלית אין לי בעיה אני לא בנאדם שנשבר בקלות בכלל, גם כשקשה לי מאוד אני ממשיך וממשיך ולא מוותר, לא נראה לי שיהיו לי בעיות מבחינה מנטאלית. אמרו לי שאני גם צריך לדעת לתפוס פיקוד ולהיות עם ראש פיקודי טוב. אין לי נסיון בפיקוד (כמה משחקי אסטרטגיה לא נחשב אה? xD) אבל אני סומך על עצמי שאדע לפקד ולהנהיג ולהיות עם ראש טקטי בצבא כמו שאני בחיי היום-יום (כמובן בסקאלה שונה).

אז זהו בערך, מחפש מידע ממי שיודע או יותר טוב - ממי שחווה, על איך מתנהל הקורס, עד איזו רמת כושר צריך להגיע וכו'.

תודה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, למרות שקיבלתי משם כמה רשמים מעורבים (אחת סיפרה שהגיבוש פיזי ברובו אבל לא אמור לשבור אותך, אחד כותב שם שזה תיזוזים מצאת החמה ועד צאת הנשמה, אחר כתב שיש קצת תיזוזים אבל זה לא העיקר, ואחר כתב שזה פשוט שבר לו את הגוף).

יש עוד מישהו שרוצה להוסיף בנושא? אגב בבר-אור זה על זמן (סמיכה וכפיפות)?

פורסם

מניסיון אני אומר לך שהגיבוש הוא רק חלק קטן בדרך להיות חובל.

מטרת הגיבוש היא לבחון את הכושר הפיזי והמנטלי שלך ואת התכונות שלך ולבדוק האם אתה מתאים להיות צוער בקורס חובלים - דבר ראשון!

לאחר מכן מגיע הקורס הקשה ואני חוזר קשה. אל תחשוב שזה משחק ילדים. אם אתה מפחד מקצת תיזוזים בגיבוש אז אתה ממש לא יודע מה הולך להיות לך בקורס.

פורסם

מטרת הגיבוש היא לבחון את הכושר הפיזי והמנטלי שלך ואת התכונות שלך ולבדוק האם אתה מתאים להיות צוער בקורס חובלים - דבר ראשון!

לאחר מכן מגיע הקורס הקשה ואני חוזר קשה. אל תחשוב שזה משחק ילדים. אם אתה מפחד מקצת תיזוזים בגיבוש אז אתה ממש לא יודע מה הולך להיות לך בקורס.

קודם כל נצא מהנחה שאתה בקורס,אז בכל אופן עם כל הכבוד הרב (ויש כבוד) לקורס חובלים הקשה,רוב היחידות המיוחדות בצה"ל היום והגיבושים אליהם קשים פי כמה מגיבוש חובלים (עליו דווקא אני לא יכול להעיד,אבל יש לי מספיק חברים שסיימו והעידו על כך בעצמם). בכל אופן לשאלתך יואב צריך רמת כושר סבירה,אבל לא מדובר על פקטור משמעותי שעליו תיפול או תקום,כושר חשוב בלי ספק לכל יחידה קרבית וגם לחיים,ובכל אופן עדיף להיות בעל כושר טוב כשאתה ניגש למיון.

את כל האיך ומה ומי אתה יכול לקרוא,זה לא סוד מדינה. רק צא מנקודת הנחה שהקורס בונה הרבה מאוד בדומה לטיס על יכולות לימודיות (בנושאים ימיים,שדורשים הבנה מתמטית לא מעטה) ועל יכולות מנהיגותיות. שני דברים שקצת קשה לפתח,במיוחד את השני.

לגבי השאיפה שלך לשייטת 7,בוא נגיד שפרה פרה. אל תקפוץ מעל הפופיק. יש מלא מקצועות,לא בטוח שתסיים כימאי,אלא כקצין מכונות או קצין אלק' ואני מבטיח לך שתאהב את מה שתעשה. העצה היחידה שלי זה לבנות כושר בינתיים ולתת לזמן לעשות את שלו,זה שתלמד על מה יש בקורס אולי יתן מענה לסקרנות,אבל לא בהכרח יקדם אותך אל היעד.

פורסם
  • מחבר

יופי, מעולה! בדיוק מה שאני צריך לדעת. כי כרגע אין לי מושג וחצי מושג לאיזה סוג של דברים לצפות. זאת בדיוק הנקודה!!

אני לא מפחד מתיזוזים וגם לא מאף חלק אחר שאני יודע עליו עד עכשיו (שחייה באמצע הלילה לאחר השקמה פתאומית למרחק קילומטר וחצי, אם עדיין עושים את זה, מי שיספר לי עבר את הקורס לפני מלא זמן). הבעיה היא שאני לא יודע הרבה. אני רוצה לדעת למה לצפות על מנת שאוכל להתאמן בהתאם. זה הרי ברור שכמה שתבוא עם יותר ידע לגבי מה מחכה לך יהיה לך קל יותר להתמודד עם זה. מן הסתם שדברים ישתנו לאורך השנים אבל עדיין כל הפעילות ברגע שאני צוער בקורס חובלים נשארת בערפל בשבילי. קראתי שמבלים ארבעה שבועות במכון ההוא וחודשיים במקום הזה אבל זה לא אומר לי כלום לא לגבי אופן הפעילויות שם ולא לגבי מה נדרש ממני.

אני בכושר סביר, כמו שאמרתי. הייתה לי הפסקה ארוכה (שלושה חודשים) בפעילות הספורטיבית היזומה בגלל סיבה אישית, ואני חוזר לאחר הבגרות ביום חמישי (עד אז, טוחן לימודים לבגרות האחרונה, היה לי פער די גדול להשלים), ופשוט יהיה לי הרבה יותר קל לארגן לעצמי תוכנית אימונים כשאני יודע למה אני נדרש ועל מה לפקס את האימונים.

פורסם

החוכמה זה לא רק להתכונן לקראת משהו שאתה יודע שהולכים לעשות לך. זה יעזור לך, כמובן, בעיקר בגיבוש.

מה שצריך זה את המנטאליות, להיות מוכן שיפתיעו אותך בכל צורה אפשרית ולא להיבהל מזה.

הכנות מנטאליות זה דבר שמאוד קשה לעשות לבד, מנסיון. כרגע אני בקבוצת כושר קרבי, מתכונן לגיבוש שלי, ומנצל כל רגע.

חפש לך גם אחת באיזור שאתה גר בו.

פורסם

אומנם לא עברתי קורס חובלים אבל ישנם כמה דברים בסיסיים שתצתרך בשביל להצליח בדרך לקורס חובלים-

כושר טוב תמיד עוזר, אך הוא לא שווה כלום בלי יכולת שכלית טובה שצריכה לבוא ביחד עם הכושר. מלבד זה כושר מנהיגות והיכולת להוביל יעזרו לך. אוהבים לעשות בכל המבחנים והגיבושים האלה בדיקות של יכולת לעמוד מול דברים בלתי צפויים וכיצד אתה תגיב. זה דברים שאפשר לתרגל אבל אין לך איך להיות להם מוכן ממש.

אם אתה מעולם לא עבדת מול קבוצה וכאלה זה גם מומלץ "ללמוד". כמובן שלדעת ליזום זה גם דבר טוב ולא יזיק, לדוגמה אתה עובד בצוות ואיך אתה אומר לצוות שלך שעדיף ללכת ימינה כי משם אפשר לקצר וכאלה (כמובן שבלי הצעות שטותיות).

סה"כ הדבר הכי טוב שאני יכול להמליץ לך זה להיצטרף לכל קבוצות הכושר קרבי למינהם וללמוד טוב וזה עשוי לעזור לך מאוד.

פורסם
  • מחבר

סבבה תודה רבה.

יש בחיפה "אחרי", שווה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים