עבור לתוכן

כמה באמת עוזר קורס פיסכומטרי?

Featured Replies

פורסם

אני קיבלתי ספרים יד שניה, אבל הבנתי שהמכונים גם מוכרים אותם למי שרוצה.

והאמת זה נראה שהם ממש בנויים ללמידה עצמית... אחרי הכל זה שהיית בקורס לא אומר שלא צריך לחזור על זה.

לא אמרתי שאין, אם כי, זה יותר ביחס לעצמך.

אתה תוכל לשפר מ-500 ל-600 או מ-650 ל-670.

לא מ-400 ל-700(למרות שאני מאמין שהיו גם מקרים כאלה, אבל בודדים וזה לא מקרה כללי).

לכן זה אמנם גם חרישה, אבל לא רק.

כן זה די ברור אבל הגורם העיקרי כאן הוא הזמן שקידה על החומר, אם מישהו סתום זה לא יעזור לו ללמוד הרבה.

אבל לא צריך להיות גאון כדי להצליח בבחינה הזאת.

פורסם

יד שנייה של בוגרי הקורס זו האופציה הכי זולה, אבל קח בחשבון שתצטרך למחוק לא מעט. יואל גבע מוכרים ספרים חדשים לבוגרי הקורס בלבד במחיר 50 ש"ח לספר. (פחות או יותר) קידום מוכרים את הספר העבה, ספר האם, בכל סניף של צומת ספרים/סטימצקי יחד עם 3-4 סימולציות וכרטיסיות מילים. (הערכה משתנה משנה לשנה) כנ"ל לגבי אנקורי. High Q לא מוכרים ספרים כלל כי רוב הלימוד נעשה באמצעות האתר שלהם. לחמן למיטב ידעתי לא מוכרים ספרים. נסה לברר בסניף. בכל מקרה, אתה הערכה המלאה של יואל גבע תוכל להשיג בלי בעיה כי הם פולטים מאות "בוגרים" כל מחזור. המחיר נע בין 200 - 300 ש"ח לערכה מלאה. (בין 13 - 15 ספרים)

פורסם

לפני שהחלטתי שלא לקחת קורס, הלכתי עם עוד די הרבה אנשים להרצאה "לדוגמה" של מכון הכנה כלשהו (מכון ספציפי שזכה בזמנו לסבסוד עבור תלמידי התיכון בו למדתי בנסיבות שאני לא ממש הבנתי). אותה הרצאה כללה בתחילתה גם מבחן להתנסות, פרק אחד מכל נושא. עד לסוף ההרצאה שיקללו את התוצאות, ולפי טענתם התוצאה שלי מקבילה ל740 - ודווקא הם אלו שהמליצו לי לא לקחת קורס.

כמובן, במבחן אמיתי נוסף מרכיב הלחץ במידה זו או אחרת, המבחן ארוך בהרבה והשכל כבר לא במיטבו לקראת הסוף, ובמקרה הספציפי שלי גם החליטו לגזום את השיחים בחוץ בדיוק באמצע הבחינה.

אני לא זוכר האם הספר שאיתו למדתי מיועד ללימוד עצמי או כליווי לקורס. לא קניתי אותו, אלא השאלתי מאחות של ידידה שכבר סיימה עם זה מזמן נכון לאותו רגע - רק את המילון המעודכן צילמתי מהוצאה עדכנית של הספר.

בעניין הקשר בין המבחן לבין יכולת ללמוד - קיים אבל חלקי. מי שהצליח הודות לחרישה, אולי יסתדר יותר במקצועות הדורשים חרישה (למשל רפואה, כמו שני החברים שהזכרתי מקודם), ואילו מי שהצליח הודות ליכולת ניתוח יצליח יותר במקצועות המדעיים-טכניים יותר כגון הנדסה. אני, למשל, עד היום לא מסתדר טוב עם מקצועות תאורטיים מדי שדורשים הרבה "טכניקה" עם או בלי הבנה, ואילו במקצועות בהם אפשר לעקוף חישובים מיותרים אם מבינים טוב את החומר אני מסתדר בערך ברמה של המתרגלים שלנו.

אין שום אפשרות מעשית להבדיל בין השניים לפי תוצאות המבחן נטו, אבל ציון גרוע לדעתי כן מצביע על חוסרים מסויימים בתחומים הללו.

פורסם

http://interlect.co.il/Psychometric/Psychometric.aspx

שווה להציץ באתר הזה, בינתיים חלק מהקורסים שם בחינם. וממה שאני התרשמתי ממנו, הוא בכלל לא רע ומתאים ללימוד עצמי.

פורסם

אתה תוכל לשפר מ-500 ל-600 או מ-650 ל-670.

לא מ-400 ל-700(למרות שאני מאמין שהיו גם מקרים כאלה, אבל בודדים וזה לא מקרה כללי).

זה ממש לא בודדים.

כשאני עשיתי את הקורס הזה אי שם לפני כמעט 10 שנים (ב"קידום" אאל"ט) ההבדל בין הסימולציה הראשונית שעושים דבר ראשון בתחילת הקורס ובין הסימולציה האחרונה/המבחן בפועל, בהחלט היה בסגנון של מ-400 ל-700, אצל אחוז מאוד מאוד משמעותי מהאנשים.

הכל תלוי בידע המוקדם שלך לגבי מהות המבחן. אם אתה תמים, זאת הפעם הראשונה שאתה רואה מבחן פסיכומטרי ואתה באמת מנסה לפתור את השאלות - אתה לא תצליח לעבור בהרבה את ה-300. אחרי שיעור או שניים בקורס, אתה תבין את הפואנטה ולאט לאט תלמד עוד ועוד טריקים, תחרוש עוד ועוד על המילים במילון, ועם הזמן תשפר את הציון שלך עוד ועוד.

פורסם
  • מחבר

http://interlect.co.il/Psychometric/Psychometric.aspx

שווה להציץ באתר הזה, בינתיים חלק מהקורסים שם בחינם. וממה שאני התרשמתי ממנו, הוא בכלל לא רע ומתאים ללימוד עצמי.

ויש גם את זה:

http://psycho.co.il/

הם גם מוכרים ספרים,השאלה היא אם הרמה מתקרבת לספרים של המכונים הגדולים.

אני באופן אישי מעדיף ללמוד מספר מאשר מהאינטרנט.ספר הוא יותר נוח ויותר מסודר....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים