עבור לתוכן

כמה באמת עוזר קורס פיסכומטרי?

Featured Replies

פורסם

עשיתי פסיכומטרי מזמן מזמן,וגם יש לי תואר אקדמי,אבל אני שוקל לחזור וללמוד משהו אחר.

בזמנו,קיבלתי ציון 701,(כבר לא תקף,אגב),והתכוננתי רק מספרים.יש לציין שרמת הקורסים היתה נמוכה בתקופה שעשיתי,

כך שלא היה יתרון גדול למי שעשה קורס,והרוב גם לא עשו.

היום כולם כמעט עושים קורס,ומכיון שהציון הוא ציון-תקן,כלומר הוא מבטא את מיקומך ביחס לאוכלוסית

הנבחנים,אז אולי ללא קורס הציון יהיה כמעט אוטומטית נמוך יותר מזה שהיית מקבל עם קורס.

השאלה היא האם זה ממש הכרחי,או שאפשר לרכוש את כל הידע והטריקים שמלמדים בקורסים מקריאה

בספרים ואתרי אינטרנט.

האמת שאני מאמין שגם במקרה שלי הציון ישתפר עם קורס איכותי,השאלה רק בכמה.סה"כ החומר מאד

פשוט,ונראה לי שעם אימון אינטנסיבי עצמאי,ניתן להתכונן לא רע.ממש חבל לי לבזבז חצי שנה ודי הרבה כסף

על קורס.

מה אתם אומרים?

פורסם

מצטרף לשאלה, אני מסיים י"א ואין לי זין לחרוש בקיץ, מה גם שזה כ"כ הרבה כסף שלא ישאר לי מספיק כדי לעשות את הטיול באירופה עם חברים שאני רוצה. עד כמה צריך את הקורס?

פורסם

אני אציע את דעתי בתור אחד שדווקא לא עשה קורס.

השאלה היא מאוד אינדיבידואלית. אם אתה לא מסוגל ללמוד לבד ללא מסגרת כלשהי או שאין לך טכניקות למידה טובות, רצוי שתיקח. בכל מקרה אחר, אני מאמין שהקורס לא יעשה אותך חכם יותר - אבל הוא עשוי ללמד אותך שיטה אחת שאתה לא יודע על 10 שיטות שכבר ידעת, וזה עשוי לתת לך ייתרון קל. האם זה שווה את זה? לא יודע. אין לי בסיס להשוואה - רק אגיד שלהוציא 700+ לעומת 600 זה לא עניין של קורס או לא, אבל ההבדל בין 740 ל760 עשוי להיות אותה שיטה בודדת שהקורס תרם לך.

פורסם

שמע זו שאלה קצת מורכבת, אני אנסה לעזור;

בעיקרון אם אתה אוטודידקט ובעל משמעת עצמית גבוהה(אני לא כ"כ למשל), אז כן אתה יכול ללמוד את זה לבד- במיוחד אם כבר עשית את זה בעבר. הקורס בסה"כ נועד בשביל להדריך אותך איך כמה ומתי ללמוד מה, אבל בשורה התחתונה כל מה שהמדריך אומר כתוב בספר.

לגבי הבחור השני, האם את רוצה לעשות את זה סתם בשביל "להיפטר" מזה, או למטרת עתודה וכד'? הייתי ממליץ לך כן לקחת את הקורס אם זה לעתודה כי בכל זאת הסיכוי להוציא יותר זה עם קורס.. אבל סתם אם אתה רוצה להתנסות, אז לא כדאי לך לקחת את הקורס, כי אתה צריך את הכסף כמו שאמרת...

פורסם
  • מחבר

אני אציע את דעתי בתור אחד שדווקא לא עשה קורס.

השאלה היא מאוד אינדיבידואלית. אם אתה לא מסוגל ללמוד לבד ללא מסגרת כלשהי או שאין לך טכניקות למידה טובות, רצוי שתיקח. בכל מקרה אחר, אני מאמין שהקורס לא יעשה אותך חכם יותר - אבל הוא עשוי ללמד אותך שיטה אחת שאתה לא יודע על 10 שיטות שכבר ידעת, וזה עשוי לתת לך ייתרון קל. האם זה שווה את זה? לא יודע. אין לי בסיס להשוואה - רק אגיד שלהוציא 700+ לעומת 600 זה לא עניין של קורס או לא, אבל ההבדל בין 740 ל760 עשוי להיות אותה שיטה בודדת שהקורס תרם לך.

כמה הוצאת בבחינה,ומה אתה לומד?(אתה סטודנט כמדומני).

אני שואל כי אתה בחור די אינטליגנטי לפי מה ששמתי לב,כך שזה יכול

לתת לי אינדיקציה לגבי עצמי.

(אם זה מידע אישי מדי אני מתנצל מראש).

פורסם

קודם כל, תודה.

הוצאתי 738, לאחר למידה עצמאית בעזרת ספר של "קידום", בעיקר החלקים העוסקים בהגיון וכמובן המילון. עשיתי פסיכומטרי עוד בתיכון כי שקלתי עתודה בזמנו. לא הסתדר :P... כרגע אני מסיים שנה שלישית בהנדסת מכונות בטכניון.

ההערה לגבי ההבדל בין 740 ל760 בהודעתי הקודמת היא בעיקר בגלל שני חברים מהתיכון, שקשה לי לשפוט מי יותר חכם מבינינו, שדווקא כן לקחו קורס (של קידום אאל"ט) גם כן בתיכון והוציאו 752 ו756.

פורסם

אין שום קשר בין פסיכומטרי לחוכמה (ברגע שאתה לא טיפש גמור..), זה נטו חרישה והכרת "טריקים" שמלמדים בקורס - כי השאלות מאוד פתירות, אבל אם תפתור כל שאלה בדרך הקונבנציונלית לא בטוח שהזמן יספיק לך.

פורסם

תלוי מאוד מה ההגדרה שלך ל"חוכמה". ידע? לא צריך, מלבד המילון (אם אפשר לקרוא לזה ידע) ואוצר מילים סביר באנגלית. מה שצריך באמת זה יכולת ניתוח, הפשטת שאלה למרכיבים הבסיסיים, השלכת כל המידע הלא עקרוני מהחלון ויכולת לקרב תשובה גם ללא חישוב מדוייק. אם לזה אתה קורא "טריקים", בסדר :)

פורסם

אין שום קשר בין פסיכומטרי לחוכמה (ברגע שאתה לא טיפש גמור..), זה נטו חרישה והכרת "טריקים" שמלמדים בקורס - כי השאלות מאוד פתירות, אבל אם תפתור כל שאלה בדרך הקונבנציונלית לא בטוח שהזמן יספיק לך.

אז בין למה למה יש קשר?

בין חכמה להצלחה יש? בין IQ להצלחה יש?

בין IQ לציון פסיכומטרי יש?

בסופו של דבר, גם הרצון לחרוש וללמוד נובע מאינטלגנציה גבוהה יותר.

כי מצליח לך ואתה רעב לעוד, לעומת מישהו שלא מצליח לו, הוא נוטש באמצע והולך לים.

פורסם

בלי קשר לדיון המרתק אתה בטוח שבעל תואר אוניברסיטאי צריך ציון פסיכומטרי כדי לחזור ללמוד? למיטב ידעתי רק הפקולטה לרפואה דורשת מבוגר אוניברסיטה לעמוד בתנאי קבלה בדיוק כמו מועמד לשנה א' וגם זה משתנה בשנים האחרונות.

פורסם

בין חכמה להצלחה יש? בין IQ להצלחה יש?

בין IQ לציון פסיכומטרי יש?

לא. לא.

לא.

בין חרישה לציון פסיכומטרי - יש.

פורסם

כפי שכבר נכתב לך - אם אתה חרשן ובעל אופי אוטודידקטי עדיף לך ללמוד בבית מספרים (שמכילים ד"א את כל "הטריקים"). חשוב שתחרוש את הספר מקצה לקצה באופן יסודי, תעשה סימולציות ותתקן נקודות כשל ועם הקפדה על מגמת שיפור מסימולציה לסימולציה.

אין שום הוכחה (ומאוד קשה להוכיח) שקורס עדיף על לימוד עצמי אינטנסיבי.

דברים שעוזרים - ידע בסיסי טוב במתמטיקה תיכונית. ידע בסיסי בלוגיקה ותורת הקבוצות (אם זמנך בידך). הקפדה על לימוד אוצר מילים באנגלית ובעברית וחידוד כללי תחביר באנגלית (לא מסובך).

פורסם

למדתי בלי קורס ואני מרוצה, הנה נקודה למחשבה.

קורס עולה מעל 5000 שקל משמע חודש עבודה.

אם בחודש הזה במקום לעבוד חודש כדי לממן את הקורס, פשוט תלמד את אותם השעות שבהם היית צריך לעבוד. אפשר לקבל הרבה יותר ידע ממה שאפשר לקבל בקורס... ככה שתעשו את השיקולים לבד, הספרים עולים סך הכל 200 שקל אולי.

זה בתנאי שיש לך משמעת עצמית ויכולת למידה לבד, רצוי גם אנשים שאפשר להעזר בהם.

אמרת שכבר קיבלת בעבר ציון טוב? אז למה אתה רוצה לעשות קורס?

אני גם לא מזכיר את הדעה שלי על הקורסים האלו שבאים לקחת את דמי הפיקדון...

מסכים ב-100%

פורסם

לא אמרתי שאין, אם כי, זה יותר ביחס לעצמך.

אתה תוכל לשפר מ-500 ל-600 או מ-650 ל-670.

לא מ-400 ל-700(למרות שאני מאמין שהיו גם מקרים כאלה, אבל בודדים וזה לא מקרה כללי).

לכן זה אמנם גם חרישה, אבל לא רק.

פורסם
  • מחבר

קודם כל, תודה.

הוצאתי 738, לאחר למידה עצמאית בעזרת ספר של "קידום", בעיקר החלקים העוסקים בהגיון וכמובן המילון. עשיתי פסיכומטרי עוד בתיכון כי שקלתי עתודה בזמנו. לא הסתדר :P... כרגע אני מסיים שנה שלישית בהנדסת מכונות בטכניון.

ההערה לגבי ההבדל בין 740 ל760 בהודעתי הקודמת היא בעיקר בגלל שני חברים מהתיכון, שקשה לי לשפוט מי יותר חכם מבינינו, שדווקא כן לקחו קורס (של קידום אאל"ט) גם כן בתיכון והוציאו 752 ו756.

איזה ספר זה,(של קידום אני מתכוון)?

עשית את המבחן לפני כשש שנים פלוס מינוס.האם אז קידום פירסמו ספרים ללימוד עצמי?...

המכונים הגדולים נותנים ספרים במסגרת הקורסים שלהם,אך אלו לא נועדו לשמש כחומר לימוד עצמי.

או שאולי גם כשאתה עשית את הבחינה כבר לא היו ספרים כאלו והשתמשת בספרים של קידום שהם מחלקים

בקורסים שלהם...

הצצתי באתרים של המכונים הגדולים,והם לא מפרסמים ספרים למכירה,(כמובן שיש יד שניה אבל זאת לא הנקודה),

אלא משווקים קורסים בלבד.

יש מכונים אחרים שאפשר למצוא ברשת,שמוכרים ספרי הכנה ללימוד עצמי,אבל אני בספק אם הם מגיעים

לרמה של קידום למשל,או יואל גבע וכו',במידה ואלו היו משווקים ספרים ללימוד עצמי.

בלי קשר לדיון המרתק אתה בטוח שבעל תואר אוניברסיטאי צריך ציון פסיכומטרי כדי לחזור ללמוד? למיטב ידעתי רק הפקולטה לרפואה דורשת מבוגר אוניברסיטה לעמוד בתנאי קבלה בדיוק כמו מועמד לשנה א' וגם זה משתנה בשנים האחרונות.

ככה זה.בטכניון הפסיכומטרי תקף לחמש שנים,ותואר ראשון לא עוזר בשום דבר.

אולי אם התואר שלי היה במקצוע ריאלי,(לי יש בכלכלה),והיה מהטכניון,היו מסכימים לוותר

לפנים משורת הדין.

לא. לא.

לא.

יש מתאם חיובי בין ציון מבחן פסיכומטרי לבין IQ.המתאם הוא לא מושלם כמובן,אבל הוא קיים וחיובי.

עריכה: ראיתי שגם RaVID ו fungiman התייחסו לספרים בתגובותיהם.

אז השאלה מופנית גם אליהם:איפה משיגים ספרים איכותיים שנועדו ללימוד עצמי?..או

שלא צריך,ואפשר להסתפק בספרים יד שניה של בוגרי קורסים.... :nixweiss:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים