עבור לתוכן

צריך כרטיס מסך חדש לצרכי עיבוד/קידוד ווידיאו וגיימינג 1500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

לא מן הנמנע שאצטרך לרכוש כרטיס מסך חדש,

מאחר וה 9800GX2 יועבר למחשב של האחיינית שלי לצרכי Autocad Architecture ו Google Sketchupץ

יש כיום שפע כרטיסים הן של ATI והן של NVIDIA וקשה לי להחליט על מה כדאי ללכת היום...

אני מעוניין כרטיס מסך חדש [וחזק] לצרכי עיבוד/קידוד ווידיאו וגיימינג בתקציב 1500 ש"ח [חריגה עד 1800 ש"ח לכל היותר].

אשמח לקבל הצעות.

פורסם

אפשר להשיג GTX470 בהחל מ-1620ש"ח (אבל כדאי להתייחס לנושא האחריות). או אולי אפילו איזה GTX465

ולבצע פתיחת SM's לרמת GTX470 (זכור שזה לא ההבדל היחיד ביניהם)

מצד שני יש לך כמובן את ה- HD5850...

אגב, אם אתה מתעניין בהאצת GPU של CUDA למנוע ה-Mercury של Adobe CS5, ניתן להשתמש בכרטיסי Geforce עם "hack" מטופש:

http://www.dvinfo.net/forum/adobe-creative-suite/477968-how-make-premiere-cs5-work-gtx-295-possibly-all-200-gpus.html

למרות שבינתיים כרטיס הגימינג היחיד שאושר רשמית הוא GTX285.

פורסם

ממליץ לך על ה-HD5850. כרטיס מסך חזק, איכותי ופשוט תענוג לעבוד איתו בשוטף מכל הבחינות.

הרבה שנים הייתי עם NVIDIA, תמיד חששתי ללכת על ATI, חלק בגלל שהכרטיסים לא ברורים (מה יותר טוב ממה עד שהתחילו עם הסדרות הפשוטות) ולא ידעתי עד כמה אמינים הם.

עכשיו כשעברתי ל-ATI, אני לא מצטער על כך וזה בטוח חסך לי הרבה יותר אם הייתי הולך על NVIDIA (מבחינת מחיר ותמורה לביצועים).

פורסם

העניין הוא שבשוק העריכה\קידוד וידאו ואפילו בגימינג, "תמורה" לא נמדדת אך ורק בביצועים (מבחינתי לפחות), ואפילו אם היתה, "ביצועים" היא

מילה כללית מאוד, במיוחד כשמשווים כרטיסים ממעמד דומה מבית חברות מתחרות. בנוסף, למרות שמקובל והגיוני להמליץ על כרטיס שאתה אישית

מרוצה ממנו, אני דווקא מאמין במחקר בהתאם לצרכים אישיים ספציפיים... של Cahiml במקרה זה :)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על המענה...

BuildHome אני כלל לא חושש ללכת על ATI או לחילופין NVIDIA.

אני מחפש את הכרטיס המתאים ביותר מבחינת ביצועים שיתאים לגיימינג ויהיה חזק בעיבודי ווידיאו שם למיטב דעתי ל NVIDIA יש יתרון...

SyndromE מה באמת ההבדלים בין GTX465 לבין GTX470 ??

נ.ב.

האם ה GTX465 אינו כרטיס PhysX ?

בקישור ל GPU TOOL "ההופך" את GTX465 ל GTX470 מצורפת תמונה של GPU-Z

כאשר בתחתית אופציית PhysX אינה מסומנת...

ב 9800GX2 שלי יש PhysX ??

פורסם

ישנם הבדלים בנפח זכרון (1280mb מול 1024mb), ברוחב הפס של ממשק הזכרון (320bit מול 256bit) ובתדרי שעון,

בנוסף לכמות ה-SP's או "Cuda Cores" שאותם אתה יכול (כנראה) לפתוח ב-gtx465 לפי הקישור ההוא.

ההבדלים מן הסתם משפיעים גם על טמפ', צריכת חשמל וכו'... אגב הבנתי שה-gtx465 אוברקלוקר די טוב.

ברור שה-GTX465 תומך PhysX. כל הכרטיסים מסדרה 8 ומעלה עם לפחות 256MB ו-32 cuda cores תומכים האצת חומרה של PhysX.

עם ה-9800GX2 אתה אפילו יכול להקצות ליבה אחת (מתוך ה-2) כיעודית לחישובי פיזיקס.

לא יודע למה בתמונה של GPU-Z האופציה לא מסומנת, אבל לך תדע איך הוא הגדיר \ התקין את המע' שלו שם.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה SyndromE

למרות הכל, החלטתי ורכשתי לאחר שנים רבות עם NVIDIA כרטיס מסך של ATI.

רכשתי את HIS HD 5850 במחיר 1380 ש"ח בזיגזג.

השיקולים שהכריעו:

* קודם כל, קידוד ווידיאו הוא לא מקור פרנסתי ואני עוסק בו לצורך המרות סרטים להנאתי מעת לעת,

ולכן הענין של CUDA הוא לא ממש קריטי, מה גם ש ADOBE תומכת גם בכרטיסי ATI ב CS5 (גם אם זה לא רשמית).

כמו כן השימוש שלי ב CS5 הוא די מינורי ולא מקצועני...

* כנ"ל PhysX - הוא לא גורם מכריע/מרכזי בתעשיית המשחקים עד עתה.

* שיקולי מחיר - ה GTX470 (המקבילה ל HD 5850) עולה 1800 ש"ח - הפרש משמעותי !

למעט כרטיסים מסויימים שניתן לרכוש ב KSP ב 1620 שם שנת אחריות או 1660 עם 2 שנות אחריות

מה שמבחינתי לא בא בחשבון (ויתור על שנה/שנתיים אחריות).

* צריכת הספק נמוכה משמעותית מול ה GTX-ים.

* הגיע הזמן לעבור לכרטיס של החברה המתחרה ולהתרשם בגוף ראשון מה הכרטיס מציע :)

בכל אופן, אני ארכיב את הכרטיס החדש עוד מעט ונראה אותו..

שוב תודה רבה רבה לך SyndromE על ההשקעה והתמיכה :yelclap::xyxthumbs:

פורסם

בכיף. אגב ה-1660ש"ח (EVGA) אם אני לא טועה אפשר להרשם אצלם עד 30 יום מהרכישה ולקבל אחריות "life time", ולמרות ש-KSP מספקים רק שנה אחת אחריות ושאחרי זה צריך לשלוח לחו"ל, במקרה הזה זה יכול דווקא להשתלם.

מבחינת Adobe CS5, הם תומכים בכרטיסי ATI כמו גם NVIDIA להאצת OpenGL "בסיסית", אני התייחסתי בתגובתי למנוע \ פיצ'רים החדשים

המבוססים CUDA ב-Premiere Pro למשל, שם לא יכולה להיות תמיכה ב-ATI בשום אופן, רשמי או לא. אולי בעתיד עם opencl.

לגבי PhysX, נכון שהוא לא גורם מכריע, זה כן יכול להציק או לבאס כשיוצא משחק חדש ואי אפשר להשתמש בהגדרות מקסימאליות עם כרטיס חזק, כנ"ל לגבי טסלציה. לאט לאט אתה תפתח שנאה כלפי NV :) אבל לצורך העניין, אם פיזיקס לא היה קיים, עדיין הייתי ממליץ ירוק מסיבות אחרות,

אולם אין טעם להכנס לקטנות עכשיו.

נשאר לי לאחל לך שתתחדש על הכרטיס :xyxthumbs: קח את הזמן ועדכן אותנו לאחר שחרשת אותו מכל הכיוונים ;)

דבר אחד בטוח, ביחס מחיר ל-fps ממוצע, באופן כללי ככל שיהיה, אתה מרוויח !

פורסם
  • מחבר

תודה רבה SyndromE

* בשום מקרה, אני לא מתכוון להתעסק עם קבלת אחריות מחו"ל על כל מה שמשתמע מכך...

אני קונה בארץ ומצפה לקבל את האחריות כאן.

* "לאט לאט אתה תפתח שנאה כלפי NV Smiley" - לא הבנתי ??

אין לי שום שנאה כלפי NVIDIA - נהפוך הוא, חיכיתי זמן רב עד שייצאו כרטיסי GTX 4XXX

כי התרגלתי ב 10 השנים האחרונות לעבוד עם כרטיסי NVIDIA ופיתחתי ציפיות מהכרטיסים החדשים

בהתאם להצהרות הבומבסטיות של NVIDIA.

בסופו של דבר, אני די מאוכזב מהסדרה החדשה שהציגה ביצועים דומים לכרטיסים של ATI

עם התמחור המופרז וצריכת החשמל המוגזמת שציפתי שתרד דרסטית,

2 פרמטרים שגרמו לי "לנסות" את ATI עם כרטיס HIS HD 5850.

לפי שעה, בבדיקת ביצועים עם תוכנות benchmark ייעודיות כגון 3DMark2006 ו 3DMark Vantage ו PCMark Vantage

החלפת הכרטיס הציגה שיפור של 35% ב 3DMark 2006 ו 45% ב 3DMark Vantge

למרות שה CPU SCORE נפל מ ~44000 ל ~23000 עם החלפת הכרטיס - אין לי מושג מדוע ??

ה PCMark Vantage הציג שיפור כללי של 15% עם החלפת הכרטיס - ושיפור של 26% ב Gaming Score.

ה FurMark זינק מ 631 נקודות ל 1508 עם החלפת הכרטיס!

הבדיקות נעשו ברזולוציה הטבעית של מסך: 1200 * 1920 עם MSAA Samples: 8x

בדיקה במשחקים בהמשך...

פורסם

CPU SCORE בVANTAGE משתמש בNVIDIA PHYSX לחישוב. נכון שזה פסול לשימוש בתחרויות 3DMARK אבל זה קיים.

וסינדרום, לא. מי שקונה ATI לא מפתח שנאה לNVIDIA למען השם.

פורסם

בסדר סתם הגזמתי עם ה"שנאה" זה היה בצחוק... פשוט שמתי לב שלא מעט משתמשי ATI בעולם נוהגים להחרים, לרדת ולכעוס על Nvidia

בפורומים, תגובות לכתבות וכו'. בלי להכליל. אבל נדיר שנתקלתי במצב הפוך. לא משנה זה לא רלוונטי לדיון, לא הייתי צריך להעלות את זה. :-\

פורסם

תתחדש על הכרטיס, הוא פשוט תענוג :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

אני בהחלט נהנה מרמת השקט ועל הטמפרטורה הנמוכה שלו במצב Stock

העומדת על 50 מעלות לעומת 72 מעלות ב 9800GX2 [אלא אם משנים פרופיל ומעלים את עוצמת המאוורר].

אם אחזור לרגע להתלבטות באיזה כרטיס לרכוש,

אם התמחור של GTX470 היה קרוב ל HD 5850 הייתי קרוב לוודאי רוכש אותו

בגלל ה Feature-ים הנוספים שהוא מציע (כולל CUDA ו PhysX]

והייתי בולע איכשהו את צפרדע צריכת ההספק המופרזת, אחרי הכל אני לא גר במארז...

בכל מקרה, אני ממש לא מצטער על הרכישה ואין שנאה לאף אחת מהיצרניות.

חבל ש INTEL לא קפצה על העגלה כך שמבחר הכרטיסים לא היה מצטמצם בין 2 יצרניות בלבד.

[br]פורסם בתאריך: 12.06.2010 בשעה 16:08:12

אגב, מישהו יודע מדוע בהרצת 3dMark Vantage ברזולוציה 1200 * 1920

ה 3dMark Score עומד על 0 - כשיש ערכי GPU Score ו CPU Score ??

צרפתי תמונה...

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים