עבור לתוכן

שאלה-פירמוט מחשב נייד מה שונה ממחשב רגיל.

Featured Replies

פורסם

אהלן

חבר שלי יש לו מחשב נייד של LG מ2007 עם ויסטה ביסיק שכבר לא עובדת טוב.

אני יודע לפרמט מחשב נייד רגיל רק שבנייד יש לי חשש מדבר אחד-דריברים.

נגיד שאני מתקין הוא מזהה את המקלדת והטאץ פאד בהתקנה?. אני לא רוצה שהיה לי מצב לא נעים שאני לא מוצא דריברים. מכיוון שבלפטופים יש רכיבים דומים אז יש מצב שנגיד שבב אודיו יזוהה אוטומטי כי הוא קיים במחשבים נוספים?. עוד דבר יש את המאיץ גרפי של אינטל, מספיק לחפש דריבר באתר שלהם במידה והוא לא כלול בהתקנה או צריך דריבר מהאתר של LG?. ונושא נוסף-בטרייה: לא צריך לזה דריבר כדי שיזהה את הזמן והאחוזים? או בדרך כלל זה כלול.

כי סך הכל זה מזכיר לי תעניין שאני קונה כרטיס מסך שASUS מדביקה שבב של NVIDIA לא חייבים את הדריברים מהדיסק שמגיע (ובכלל בכרטיסי מסך כל שני וחמישי דריבר חדש).

תודה.

פורסם

למה לחפש דרייברים? רוב הסיכויים שיש מחיצת שיחזור משכילה את ההתקנה עם כל ה bundle שמגיע כמו שהוא נקנה מהחנות.

פורסם

^ נכון, אבל אם כבר מפרמטים, אולי כדאי גם להתקין דרייברים חדשים במקום אלה שהגיעו עם המחשב לפני שנתיים?

לפותח הדיון - לרוב הרכיבים, בטח שלרכיבים הקריטיים כמו מקלדת, אתה ממש לא תצטרך לחפש דרייברים - מערכת ההפעלה תמצא דרייבר מתאים לבד. לכמה דברים אחרים, כמו כרטיס מסך, אתה עשוי להדרש להוריד דרייבר מאתר היצרן של הנייד שלך (המחשב יפעל בלי הדרייבר, אבל בלי שום האצה מצד כרטיס המסך).

בקיצור, זה שונה רק בדבר אחד מפרמוט נייח - אם חסרים דרייברים הם ימצאו כולם במקום אחד (באתר היצרן של הנייד), במקום שתצטרך לחפש יצרנים של רכיבים ספציפיים. קצת קשה לי לראות את זה כבעיה.

פורסם

^ רק לוודא שלדגם המבוקש ישנם דרייברים עבור מערכת ההפעלה המבוקשת. (באתר היצרן של המחשב)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים