עבור לתוכן

מפרט לגיימינג עד 8200 ש"ח

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

חיפוש יחסית שיטחי העלה שאתה כבר חודשים פותח שירשורים על המפרט הזה (סופר יקר, OC מאסיבי) פה בפורום.

אנשים לוקחים אותך ברצינות ומשקיעים מזמנם בניסיון לעזור לך. ולכן אני חייב לשאול, היות ומדובר בסיפור שמתגלגל כאן באופן תדיר ואינסופי -

יש לך כוונה אמיתית לקנות מחשב, או שאתה פשוט נהנה לפנטז פה כל פעם שיוצאת חומרה חדשה?

שאלה רצינית, אל תעלב.

אים תבדוק טוב אז פתחתי 4 שירשורים!

1 היה ב2009 ואותו קניתי

2 היו מחשבים לחברים

וזה השירשור הרביעי שאותו אני אקנה(כי את הראשון מכרתי לחבר טוב שלי)

לא נעלבתי ואים יש לך עוד טענות אתה מוזמן לשלוח לי את זה בהודעה פרטית ולא להרוס את השירשור!

רום

פורסם

לא טענות, תהיות. ;)

תודה על ההבהרה.

פורסם

הסיבה לא לקנות GTX480 היא די פשוטה ומורכבת מהסעיפים הבאים:

עיין לך בבנצ'מרק הבא:

http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-470-480-review/19

שהוא מייצג לא רע של התוצאות.

1. אם תשים לב, ברזולוציה 1920X1200, שזה המדד הקרוב לרזולוציה בו אתה תשחק, ההפרשים באחוזים הם אולי לא קטנים ומגיעים אפילו ל25% (בMETRO 2033), אלא שבמספרים כאלו 25% הם 7 פריימים לשניה! ולשלם עבור 7 פריימים לשניה כ1000 ש"ח זה טמטום.

2. כמה שהפרש הביצועים באחוזים נראה מהותי כרגע, הוא אולי עוד יתרחב קלות עקב עדכוני דרייברים, אבל עם הזמן ככל שיצאו יותר כותרים חדשים ההפרש ילך ויצטמצם. כרטיסי מסך מזדקנים יחסית מהר, והדרישות הגראפיות של המשחקים הולכות וגוברות. 1000 ש"ח יוכלו לשמש לשדרוג כרטיס המסך בהמשך.

3. כשתמשיך לקרוא ולעיין, תראה שההפרש בין הGTX470 לHD5850 גם הוא ברוב רובם של המקרים אפסי, וגם אם הוא לא אפסי באחוזים, הוא חסר משמעות בשטח. כאן הפרש המחיר הוא לפחות 350-400 ש"ח לטובת HD5850. אם תעשה את החושבים זה כבר כ1400 ש"ח הפרש מGTX480 שהם כרטיס מסך חדש וחזק יותר בעוד שנה וחצי.

4. היבט פסיכולוגי, לא חבל להוציא כ3000 ש"ח על הפרטיס שיזדקן הכי מהר מתוך המערכת?

פורסם

1. אחוזים מייצגים הפרש יחסי. ההבדל בין 23fps ל-30fps לדוגמא הוא שמיים וארץ, זה בדיוק ההבדל בין שחיק לבלתי שחיק.

חוץ מזה אתה מתבסס על משחק X בהגדרות Y. ואיך הגענו ל-1000ש"ח הפרש ? מביקור קצר בזאפ אפשר למצוא gtx480

ב-2490ש"ח ואפילו בפחות. hd5870 מתחיל בסביבות 1930ש"ח (אני לא בא לומר ש +500ש"ח זה מעט, אבל זה לא אלף)

2. הפרש הביצועים היחסי (שעלול להתרחב כפי שהזכרת) לא ילך וייצטמצם (?), זה נוגד את העקרון הבסיסי של הפרש יחסי.

מקסימום המשמעות שלו תתבטל מיידית במקרים בהם משחק מסויים בהגדרות מסויימות בלתי שחיק על 2 הכרטיסים המתחרים.

4. שוב, זה לא 3000ש"ח. וכרטיס מסך הוא הרכיב הכי משמעותי מבחינת גימינג.

יש כאלה שמעדיפים לקנות כרטיס "טוב" כל פרק זמן X אבל יש גם כאלה שמעדיפים לקנות "הכי טוב" לפרק זמן X עם אופציה להשאר עם

"טוב" או "פחות טוב" לפרק זמן Y שלאחר מכן. כשאתה קונה "טוב" אתה פחות או יותר מאלץ את עצמך לקנות שוב "טוב" תוך פרק זמן X

(אחרת יהפוך ל- "מספיק" או "מספיק בקושי"), כמובן שבשיטה הזאת אתה אף פעם לא זוכה להינות מה "הכי טוב", ובשביל להרוויח שדרוגים

זולים מכל הסיפור הזה אתה צריך להתעסק ולדעת לתזמן עסקאות מכירה+קנייה "חכמות"...

* ההבדלים בין gtx480 ל-hd5870 לא מסתכמים בהפרשי ממוצע fps, מחיר וצריכת חשמל (=מחיר+טמפ')

תרשה לי להקיא כמה נקודות: ההפרש היחסי ב-fps מינימאלי (חשיבות גבוהה למשחקיות זורמת) לרוב גבוה מזה הממוצע. נפח זכרון . 3dvision.

תוספות תוכן (בלעדי) ויזואלי ופיזיקאלי במשחקים מסויימים. איכות תמונה עדיפה בזכות מבחר פילטרים גדול יותר. ביצועי טסלציה עדיפים.

ביצועי ריבוי ליבות ותמיכתם עדיפה. איכות וגמישות דריברים . עבודה חרוצה ("שוחד") מול מפתחים ותמיכה בהם תורמת לתאימות או ביצועים עדיפים

(לא תמיד, אך לעיתים, לפחות לטווח הקרוב מרגע השחרור - פרק הזמן הקריטי לגיימרים "חזירים"). היצע, תמיכה וביצועי חישובים כלליים GPGPU

אני יודע שתמיד תבוא תגובה על דברים מהסוג זה, כזאת שתתיחס בזלזול ובנסיון להמעיט מערכם של כל אחד ואחד מהנקודות (המבוססים) שהזכרתי.

ולמה אנשים מנסים "לחסוך למשתמש הממוצע" עם התעלמות מוחלטת מהעובדה שמשתמש ממוצע לא נוהג להתעקש על ה-best.

אם תציצו בפורומים ברחבי העולם, כרטיסי high-end מבצבצים מכל עבר, אז מה, מי שיש לו כסף ורוצה מכל טוב הוא פראייר טיפש

שעושה טעות חמורה ? אני אישית לא הייתי קונה gtx480 אבל אני לא יתנשא על אחד שיכול להרשות לעצמו או שסדר העדיפויות שלו שונה משלי. ישנם תחביבים יקרים בהרבה. חפרתי מספיק ? :P

לדעתי- קח gtx470, בצע OC. תקופת נסיון (תתפשר עם מטרו). לא מספיק ? אולי עד אז המחירים יתאזנו (ואולי לא) -

זרוק עוד אחד ב-SLI ואתה מסודר למספיק זמן. נראה לי זה ה-sweetspot, הרי נגיד היית מביא gtx480 אחד, מסתמן מדבריך שבשלב כלשהו

יתכן ותוסיף לו חבר --> אני חושב שבשלב כזה (או אפילו מוקדם יותר) - 2x470 ב OC לא היו מתביישים ליד 2x480 (אך חזקים

משמעותית מ-gtx480 בודד) ועדיין חוסכים לך מ"המקדמה" שאתה הולך לשים על ספק כח, ומהמחיר הכולל על 2 הכרטיסים

וחששות טמפ' למניהן (שתמיד מרתיעה יותר במערכי ריבוי ליבות)

פורסם

1. אני מקבל את התיקון לגבי התימחורים, הסתכלתי רק על יצרנים מסויימים. לגבי השחיק או לא, יש לשים לב ש30FPS לעומת 23FPS, גם מתייחס למשחק X ספציפי. ישנם משחקים שבהם 30FPS יספק וישנם משחקים שפחות מ50FPS ההנאה מהמשחק נפגעת.

2. בוא לא נהיה תמימים, שחיק / לא שחיק תלוי במוכנות להתפשר בהגדרות. זה שכרטיס אחד יריץ משחק ב30FPS בהגדרות גבוהות והשני ב23FPS לדוגמא באותן הגדרות, לא אומר שבקצת פשרה השני לא יריץ את אותו משחק ב45FPS. והנושא של הפערים המתרחבים נובע מגרסאות דרייברים טובים יותר, ומתייחס לזמן הקצר. כמובן שעם הזדקנות הכרטיסים הפערים הולכים ומצטמקים.

3. שים לב שיחד עם זה שזה לא 3000 ש"ח ושמדובר ברכיב החשוב ביותר לגיימינג, אתה גם יעצת לקנות GTX470 בסופו של דבר.

ההבדלים הנוספים בין הכרטיסים ברורים ומעולם לא עמדו בסתירה לנאמר. מה שכן עבור השימוש משחקים, תכונות כמו GPGPU עדיין לא מהוות שיקול מהותי.

הרעיון הוא לא לחסוך מהמשתמש הממוצע, הרעיון הוא לעזור לו להגיע למערכת הכי טובה שאפשר מבחינת ביצועים לאורך זמן. אם יש לו 8500 ש"ח להוציא על מערכת היום ועוד כמה אלפי שקלים לשדרג אותה בעוד שנה וחצי, אז סבבה, יש כסף חופשי, עזוב יחס של עלות / תועלת. אבל אם לא, אז סביר שהGTX570 (או איך שלא יקראו לכרטיס הבא שיתפוס את משבצת המחיר של הGTX470 ויציג ארכיטקטורה חדשה / משופרת) ייתן ביצועים עדיפים על הGTX470 והגיוני גם מהGTX480 והוא יחמיץ אותו כי אז היה חשוב להשקיע את כל הכסף שאפשר כדי לקבל אז, לאותה תקופה מסויימת את מקסימום הביצועים. זו נשמעת הברקה?

לגבי רחבי העולם, שים לב ש580 דולר שעולה הGTX280 ברחבי העולם אם אני לא טועה, הם כבר לא 2000 ש"ח, ויש סטיות מחיר לא קטנות לרעתנו פה.

נקודה אחרונה, נושא הSLI, יש לשים לב שעלות הייצור של הGTX470 והGTX480 גבוהה למדי, מה שאומר שהמחירים שלהם לא צפויים לצנוח, לעומת זאת עולם כמנהגו נוהג וכרטיסים חזקים / חדשים וחדישים יותר יושקו (גם אם לא מכיוונם של NVIDIA בשלב זה) מה שאומר שסביר להניח שמחזור החיים של הGTX4XX יהיה יחסית קצר. מה שאומר שאם יש תכנון לSLI הוא יצטרך להתבצע תוך כמה חודשים.

פורסם
  • מחבר

לפי התגובות נראה לי שאלך על הGTX 470

הכרטיס בסדר?

פורסם

אני עם 470GTX ...

אם רושם אישי מעניין אותך אז ככה:

אני על 1920X1200 - הרוב המוחלט שזרקתי על הכרטיס הוא לא גימגם אפילו. מצד שני אני אציג את הצד השני של המטבע- לא משנה איזה כרטיס מסך תשים- גם כזה שיעלה 3000 , אני בשניה יכול לגרום לו להזיע. בתור אחד שקנה כרטיסים במהלך חייו מהרבה סוגים(התחיל מכרטיס "הכי חזק שכסף יכול לקנות" ועם הזמן צרכנות נבונה יותר בכרטיסים שמתומחרים עד 2K) - כרטיסי הHIGH END לרוב הם ביזבוז מוחלט. לא משנה איזה כרטיס תיקח- כמה חזק שהוא לא יהיה, ברגע שתשים כמה הגדרות על מקסימום הם יזעקו בכאב (ואני מוכן לעשות את הניסוי עם איזה כרטיס שבא לכם, גם ה5970 וגם ה480GTX, משחק קצר בנתוני הדרייברים שלהם יגרום להם לרדת גם ל20 FPS ). הדרישה הילדותית הזו של "אני רוצה שיעבוד לי בהגדרות הכי הכי גבוהות" היא דרישה לא רצינית ולא מקצועית ולא הגיונית. היא גם מטופשת כי אתה תוציא עוד מאות שקלים על משהו שלא תרגיש (ההבדל של AAX16 מול AAX4 במהלך תנועה של משחק הוא לא מורגש בלשון המעטה).

לגבי ה470GTX , ברמה העקרונית הוא אחלה כרטיס מבחינת ביצועים. מבחינת השקט הוא לא. בלשון המעטה לא. בתור כרטיס שאוהב לעבוד ב90-94 מעלות הוא האוורור שלו עובד ברעש מ-א-ו-ד מורגש. לי היו סיבות מאוד ספציפיות שהיו חשובות לי אישית למה הייתי חייב NVIDIA.אם לא היו לי את הסיבות הללו לא הייתי חושב פעמים ולוקח 5850 שמתומחר בצורה ה-ר-בה יותר הגיונית.

בסה"כ בוויכוח של נוידיה מול ATI אין מנצח ברור- אנשים פה מספידים את NVIDIA כאילו הוציאו מוצר מתחת לכל ביקורת ואני נוטה להסכים עם SYNDROME בכל הגישה של "תלוי מה חשוב לכם". יש לדור האחרון של NVIDIA כמה פיצ'רים שדווקא לא הייתי ממעיט בערכם- למי שהם חשובים להם.

זה הייתה החפירה בשקל שלי לעניין

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים