עבור לתוכן

טלי פחימה?

Featured Replies

פורסם

אני יודע שזה נושא ישן ולא אקטואלי, אבל נתקלתי בו עכשיו, ולמרבה התדהמה זו נראה לי הפעם הראשונה שאני מתוודע אליו.

לקוח מויקיפדיה:

הרשות הפלסטינית הפקידה לחשבון הבנק שלה קצבה חודשית כמקובל לגבי אסירים ביטחוניים.

אנשי רוח השייכים לשמאל הרדיקלי בישראל ובראשם המשורר סמי שלום שטרית ופרופ' יעקב כתריאל צידדו בשחרורה. למדינת ישראל הוגשה עצומה החתומה על ידי מאות פעילי שלום בעולם ובראשם כלת פרס נובל לשלום מייריד קוריגן הקוראים לשיחרורה.

המשורר אהרון שבתאי כתב שני שירים על פחימה,[8] והמשורר מאיר ויזלטיר כתב שיר לרגל שחרורה. השיר פורסם במוסף "ספרות וספרים" של "מעריב". [9]

בשנת 2006 יצא הסרט הדוקומנטרי "טלי פחימה חוצה את הקווים", מאת הבמאי טל חכים, ובהפקתו של יואב רועה. הסרט מספר את סיפורה של טלי פחימה מנקודת מבט אוהדת, ומראיין אותה, את בני משפחתה ואת זכריה זביידי. בסוף 2007 יצא לרדיו השיר "טלי" של דני אמיר בו מסופר על היום ב-2022 בו פחימה נבחרת לנשיאת המדינה, השיר יצא גם באלבומו של אמיר, "שמונה שירים על אלוהים והכיבוש".

מקור: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%98%D7%9C%D7%99_%D7%A4%D7%97%D7%99%D7%9E%D7%94

אני רק רוצה לשאול, איך זה פאקינג יכול להיות? איך יכול להיות שברור שהיא עשתה מעשה שעזר לאוייב, עזר לאנשים שרוצחים יהודים בדם קר, ועוד יש כאלה הקוראים לשיחרורה. איך אלה שקראו לשיחרורה, ובוודאי שעשו סוג של תעמולה בנושא, לא שילמו את המחיר? זה פשוט קורע לי את הלב שאני חי באותה אטמוספירה עם אנשים כאלה. איך אפשר לדעת שזה לא ייקרה שוב? זה נקרא שלום? איפה פעילי השלום שחתמו על העצומה רואים שלום במה שהיא עשתה? עאלק דני אמיר, השמאלני הטיפש הזה, עוד כותב שיר שבו נאמר שהיא תיבחר לנשיאת המדינה. נשיאה מוסלמית במדינת ישראל, לא יודע אם לצחוק או לבכות. ועוד הוא הושמע ברדיו. מה הולך כאן?

פורסם

דמוקרטיה.

פורסם

דמוקרטיה.

כן, איזה בעסה שיש דמוקרטיה ולכל אדם יש את הזכות לקבוע את עתידו ואמנותו לפי הרצונות שלו

ולא לפי רצון הרב הראשי לישראל והמר"ן ישתבח שמו עובדיה יוסף.

בנימה לא צינית, על מה שהיא עשתה(תרגום מסמך מעברית לערבית) היא ישבה בכלא

ובפעם האחרונה שבדקתי, זה חוקי להיות גם מוסלמי, אז אני לא מבין מה הרעש.

להיפך, אם לא היו עושים מזה עניין, זו הייתה תגובה רצינית יותר.

פורסם
  • מחבר

^

בציניות אם לא בציניות, דת ומר"נים ורבנים למיניהם לא קשורים לפה. אל תכניס את זה. זה שאני דתי לא אומר דבר וחצי דבר על מה אני חושב בפועל. זה שאני דתי לא אומר שדעתי מוטה לכיוון זה או אחר. חפש דיונים פה בפורומים על הפגנות והתפרעויות של חרדים ותראה איך הבעתי את דעתי.

בכל מקרה,

לא התייחסת כמעט ובכלל למה שכתבתי. דבר ראשון, היא ישבה כולה שנתיים בכלא. בפועל. נראה לך הגיוני שעזרה לאויב בשעת מלחמה עונשה יהיה שנתיים מאסר בפועל? כי לי ממש לא. כל מערכת המשפט בארץ מוטה, זה ביזיון.

דבר שני, כל אלה שקראו לשיחרורה. איייייייך יישחררו אותה, איך?! היא הצילה חייהם של שלושה פעילי טרור, רוצחי יהודים, והם קוראים לשיחרורה.

פורסם

לפחות פה אני כן יכול להגיב אז אני אגיב.

כי אתה נמצא במדינה שהשמאל הפאשיסטי הבולשביקי שולט בבתי המשפט במדינה.

אם לא הם כבר מזמן היו מעמידים אותה ועוד כמה כמוהה לדין על בגידה והיו שופטים אותה לעונש מוות על פי חוקי מדינת ישראל.

פורסם

כי אתה נמצא במדינה שהשמאל הפאשיסטי (-> למה משהו פה לא מסתדר לי?) הבולשביקי שולט בבתי המשפט במדינה.

אם לא הם כבר מזמן היו מעמידים אותה ועוד כמה כמוהה לדין על בגידה והיו שופטים אותה לעונש מוות על פי חוקי מדינת ישראל.

פורסם

לא אבדה גדולה(אומנם צר לי על הוריה,ועל ילדיה).יש לי רק דבר אחד לומר לה--אה סלאמתאק ג'ינג'י.

פורסם

אינשאללא.
פורסם

חבל שפירסמו בעיתון על ההתאסלמות שלה - לא מעניין ולא רלוונטי. נתנו לה בדיוק את מה שהיא רצתה, תשומת לב.

פורסם

הדיון הזה עשה לי חשק לשווארמה

פורסם

מעניין שאחרי ההתאסלמות שלה היא הפסיקה להיות שמאלנית קיצונית והפכה להיות ימנית קיצונית מהצד שלהם,אז מה זה אומר על כל השמאלנים

פורסם

אין לי משהו אחר לומר חוץ מזה:

eNL072008_1_Vatal_Pic2.jpg

פורסם

ריצתה את העונש על העבירות שלה, התאסלמה, למי איכפת?

שיהיה לה לבריאות.

פורסם

מעניין שאחרי ההתאסלמות שלה היא הפסיקה להיות שמאלנית קיצונית והפכה להיות ימנית קיצונית מהצד שלהם,אז מה זה אומר על כל השמאלנים

היא בסך הכל חזרה למקורות שלה בהתחשב בכך שהיא הייתה מצביעת ליכוד, מעניין מה זה אומר על כל הימנים...

בדרכה הנאיווית והאימפולסיווית נהפכה פחימה למתנגדת האותנטית ביותר למדיניות החיסולים. דווקא מפני שלא היתה מוכרת בשמאל, דווקא משום שהיתה מצביעת ליכוד, מש"קית ת"ש בחיל השריון ותושבת קרית גת, הצליחה כנראה להכעיס וגם ליהפך למוצא נוח לפריקת תסכולים.

http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArt.jhtml?itemNo=529403&contrassID=0

פורסם

אני רוצה להגיד בשיא הרצינות ואחרי ששמעתי אותה על זה שהיא התאסלמה והכל, שנראה לי שהבחורה קצת לא בסדר בראש. אני אומר את זה באמת ברצינות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים