עבור לתוכן

התייעצות טכנית בנוגע לסאונד ברכב

Featured Replies

פורסם

מה שלוכם, גולשים יקרים?

ברצוני להתייעץ עמכם בנוגע לבעיה שצצה לי בזמן האחרון,

לא מזמן עברתי לרכב חדש-יחסית. (מיצובישי לאנסר 2006)

אך, אליה וקוץ בה, הרדיו דיסק ברכב קורא רק AUDIO CD

במחשב הנוכחי שלי, לצערי, אין כונן CD בכלל. (כמו ב MACBOOK AIR !)

מכוון שיש לי את הדרייברים על DOK ובכלל, עברתי לעידן הפלאש.

מגיע לי לשמוע מוזיקה ברכב, לא?

לבעיה זו מספר פתרונות, הפשוט ביותר (וגם הכי יקר) זה לקנות רדיו דיסק עם כניסת USB,

אני לא יפשוט רגל מקנית אחד כזה באזור ה 600-700 ש', השאלה האם יש פתרון זול יותר ?

- משדר FM - זול, מה עם האיכות? שווה משהו?

- צורב חיצוני למחשב - פתרון בניינים מבחינת המחיר, מתחבר ב USB לבד, או שצריך גם חשמל?

(האינטרס הוא לא לפתוח את המארז)

לא מתכוון לחבר את הכונן CD, מכער לי את המארז, סידורים כבלים מחדש, יותר מדי עבודה.

יאללה, מה דעתכם?

מה הפתרון האידיאלי?

פורסם

mp3 וכניסת pl מאולתרת?

פורסם
  • מחבר

השאלה איך באמת עושים דבר כזה, ללכת למוסך לבקש?

פורסם

משיטוט קצרצר ועל מה שהיה ידוע לי בתחום, רדיו דיסק חדש ממוצע לא יעלה 700 שקל, אלא לכיוון ה-400. ממנו אתה יכול או לצרוב דיסק אחת לכמה זמן אצל חבר או לקנות כונן אופטי חיצוני ב-USB (יש כאלה מאוד דקים חמודים וניידים בבערך 40 דולר ב-DX וכו'). או אם אתה רוצה אתה יכול להשמיע מ-DOK או לחבר בAUX (מהנגן עם כבל של PL TO PL) שזה לדעתי אידיאלי (לחבר לנגן).

זאפ העלה כמה אופציות והם בהנחה ואתה לא רוצה לחסוך ולקנות משהו ג'נרי-

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=678932

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=678285

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=734982

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=380040

כמובן שיבוא אישי מחו"ל יהיה יותר זול, והמגוון יותר רחב. אופציה נוספת היא קניה של מוצר יד שניה.

תתחדש! :xyxthumbs:

פורסם

השאלה היא האם יש לך מקום לשים את הרדיו דיסק בלי להחליף את כל הקונסולה של הרדיו המקורי.

החלפה של זה תעלה לך סכום לא קטן + התקנה ככה שקח את זה בחשבון.

mp3 לכניסת ה aux זה גם אפשרות אבל לא הייתי ממליץ עליה.

פורסם

לכן המלצתי גם על כונן אופטי חיצוני שמתחבר למחשב ב-USB. אני מניח שיש לך נטבוק וזו אחת הסיבות שהתחילו לשווק כוננים אופטים כאלה. בזמנו ראיתי ב-DX או בפוקאל פרייס או איביי אחד של IBM ( ???) שעלה 40 דולר. ככה הוא יוכל לצרוב CD בכיף.

פורסם
  • מחבר

השאלה היא האם יש לך מקום לשים את הרדיו דיסק בלי להחליף את כל הקונסולה של הרדיו המקורי.

החלפה של זה תעלה לך סכום לא קטן + התקנה ככה שקח את זה בחשבון.

mp3 לכניסת ה aux זה גם אפשרות אבל לא הייתי ממליץ עליה.

בדקתי את הנושא, הרדיו דיסק נשלף. (במודל הבא הוא דווקא אינטגרלי)

למה אתה לא ממליץ על נגן נייד שמתחבר ל AUX?

תתחדש! :xyxthumbs:

אני יגיע גם לפתרון הזה מתישהו... אני מחפש פתרון זמני, נראה לי שלמרות הכל אני ילך על המשדר FM.

או לחבר באילתור כבל PL איכשהו.

לצרוב כל פעם דיסקים עם 20 שירים, לא כל כך בא בחשבון..

פורסם

בדקתי את הנושא, הרדיו דיסק נשלף. (במודל הבא הוא דווקא אינטגרלי)

למה אתה לא ממליץ על נגן נייד שמתחבר ל AUX?

להעביר שירים עם mp3 תוך כדי נהיגה זה לא דבר מושלם.

רדיו דיסק יתן לך פתרון הרבה יותר נוח.

פורסם
  • מחבר

ברור לי שרדיו דיסק זה יותר נוח..

השאלה אם זה שווה 600 שקל?

פורסם

טוב,יש כמה פתרונים אני מניח שחזרו על כמה אבל אשתדל לעזור במה שידוע לי.

א)צורב חיצוני-עולה בין 200 ל-400 בשיטוט מהיר בזאפ. הבעיה היא זה שתצטרך לצרוב הרבה דיסקי AUDIO,זה גם זמן וגם מייגע וגם תופס מקום.

ב)להחליף את הרדיו ברכב-בין 200 ל600 שקל תלוי ברדיו,הבעיה היא שאם אתה אודיופיל רציני ואתה מאוד מעוניין לשמוע הרבה מוזיקה איכותית ברכב צריך לטפל ברמקולים,וזה כבר התקנה וכסף של הרמקולים וכו'. אם לא זה עשוי להיות פתרונים. רדיו תומך MP3 טוב גם יכול לפעמים לקרוא מכרטיס תומך פלאש כמו שיש לך,רק צריך לבדוק

ג)נגן MP3 (אם יש לך)-אפשר לקנות חיבור לרדיו הנוכחי שלך,יש כל מיני פתרונות לחיבורים. אם יש לך קסטה יש כזה שמתחבר לקסטה,אם זה חיבור USB כנ"ל וכו'. כבלים עולים גרושים לא יותר מ-50 שקל,בחנויות החשמל המקומיות.

ד)משדר FM-זה במידה ואין שום חיבור. ישנם משדרים טובים אבל הם טיפה יותר יקרים (מגיעים עד ל100 שקל וחורגים מכך למיטב זכרוני). הבעיה היא שאם המכשיר לא עוצמתי או שאין לו אפשרות לכיול תדרים דיגטלית זה מאוד פוגם באיכות לפעמים בערים/ליד תחנות פיראטיות שמשדרות על תדר גבוה (מניסיון).

חוץ מזה אל תשכח שצריך להחליף לזה בטריות וכו' שזה גם מטרד קטנטן.

בכל מקרה אם אתה טוב בחיווט ואלק' יש אתרי SELF MADE טובים שיכולים להסביר איך להתקין רדיו דיסק ברכב (במידה ואין לך קונסולה מותאמת),ככה שתוכל במידה וזה נוח לך לחסוך עלויות הרכבה. בהצלחה.

פורסם

חיבור AUX ותסגור את הסיפור.

מנגד תשקיע ברדיו דיסק של "פיוניר" מדגם טוב פעם אחת לכמה שנים קדימה.

פורסם

תשקיע ברדיו דיסק עם חיבור USB המחירים היום נעים בין 700 לרדיו דיסק בינוני ו1100 לרדיו דיסק טוב ומעלה, ותקנה DOK, שמונה גי'גה עולים היום 80 שקל.

נ.ב, המשרד FM הזה פשוט גרוע, אלא עם כן אין לך בעיה עם שירים באיכות 128-64BKBPS...

פורסם
  • מחבר

128KBPS זה פחות או יותר סביר.

יש לי DOK זאת לא הבעיה, אני חושב שעדיף לאלתר משהו

כואב לי להעיף 700 ש' כרגע. (במיוחד כשיש פתרון בחינם..)

פורסם

רק אתה יכול להחליט מה יהיה טוב לך, אנחנו פשוט נותנים לך את האופציות. :)

פורסם

אז מה אתה רוצה לעשות לא הבנתי?

להתחבר לקונסולה הראשית אני לא חושב שיש אפשרות...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים