עבור לתוכן

מבקשת חוות דעתכם על שני מפרטים, רגע לפני קניה (מחר!)

Featured Replies

פורסם

היי לכולם

החלטתי להעביר את השילוש במפרט הנכחי שלי + חומרה נוספת למארז וספק שארכוש

ולשדרג באופן רציני את ה- HTPC + משרדי מולטי טסקינג שלי.

אשמח לדעתכם בנושא.

הרכיבים הקיימים

amd athlon 2*64 4800+

Motherboard GA-MA770-UD3

Corsair VX450W Power Supply

Arctic Cooling Freezer 64 CPU Cooler

G.SKILL 800 4-4-4 2 x 1gb ddr2

2* WD 500GB 16MB IDE 7200 RPM - 5000AAKS

Samsung SH-S203B DVD Burner

Hauppauge WinTV PVR 150 MCE KIT

Fax/ Modems GM-LM56PCI/S

HDS728080PLA380

WD 2500L ABYS L250GB SATA2 16 MB

OPTIC DVD RW AD 7240S

NVIDIA GEFORCE 7300 SE 7200 GS

המחשבים שיבנו

השחורים רכיבים קיימים, הירוקים רכיבים שהוחלט לגביהם לאחר מחשבה עמוקה אדומים- יש לי ספקות מסויימות לגביהם אשמח לייעוץ

מחשב ראשון (משרדי בסיסי):

amd athlon 2*64 4800+

Motherboard GA-MA770-UD3

G.SKILL 800 4-4-4 2 x 1gb ddr2

HDS 7280 80 PLA 380 (למרות שבעל זכרון מועט, נראה שמהיר לכן מתכננת להתקין על מחיצה בו את ה- 7. תקנו אותי אם עלולה להיות בעיה)

WD 2500L ABYS L250GB SATA2 16 MB (אחסון ללא מחיצות- נראה לי שכך עדיף)

OPTIC DVD RW AD 7240S

NVIDIA GEFORCE 7300 SE 7200 GS

1. רציתי לתת לו את הפריזר 64 אבל זה שישתמש בו טוען בתוקף שהוא רוצה הכי פשוט שניתן ולכן היות וכנראה אקנה למחשב השני מעבד BOX הוא יקבל את קירור הסטור ממנו (תגידו לי אם עלולה להיות כאן בעיית התאמה).

2. אם זה תלוי באותו אדם הוא ילך על ספק ומארז ג'נרים (יד דרישות למארז אבל זה סיפור אחר) נסיתי למצא עבורו את הספק והמארז המשתלמים ביותר וחברים מפורום מארזים וספקים עזרו לי ומצאו את הבאים:

COOLMASTER 350 160 שח

וה- HEC-REPTOR 300W 150 ש"ח

העניין שגם לזה הוא בקושי הסכים כך שאם יש לכם רעיון לספק טוב כמוהו וזול יותר (הוא טוען שרעש לא מעניין אותו) הוא ישמח- בבקשה אל תציעי לי ספק יקר יותר אלא אם ממש חייבים, גם לזה הוא עשה פרצופים.

מחשב ב- HTPC + משרדי מולטי-טסקינג בינוני

(בו לאחר דיונים ארונים בפורומים כבר הוחלט על המעבד, הלוח וכרטיס המסך)

מארז: SILVERSTONE LC17B

מעבד: ATHLON 2*4 635

קירור למעבד : מנסה לאתר את המיני נינג'ה. שאמור להיות נמוך חרישי ודיי חזק. מקווה שיצליח לי

לוח: GA-870A-UD3

כ. מסך : ‏HD 5670 512MB GDDR5 DX11 DVI HDMI DP PCI-E‎

אופטי : Samsung SH-S203B DVD Burner

כ. טלויזיה: Hauppauge WinTV PVR 150 MCE KIT

כרטיס פקס: Fax/ Modems GM-LM56PCI/S

קשיחים: 2* WD 500GB 16MB IDE 7200 RPM - 5000AAKS(על מחיצה באחד מהם תתוקן ה-7)

קשיחים נוספים : 2*ST32000542AS (תגידו לי בבקשה אם אינם טובים)

זכרון : עדיין לא סגור. מנסה למצא 2*2 DDR3 1333 (או במהירות גבוהה יותר, בתקווה באזור ה- 500 ש"ח אבל ייתכן ויעלה) הבנתי שכעקרון כל שיענה לתנאים אלו אמור להיות טוב עבורי

ראיתי זכרון של . Transcend מקווה שהוא בסדר למרות שהרושם לא מדהים במיוחד

http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=759

מאווררים למארז: מנסה למצא עבור המארז שני מאוורי S=FLEX 92 מ"מ - או 92 מ"מ מסדרת AF של AC. לא הלך לי בינתיים אולי איזו חנות במזרח??

ספק (קיים): Corsair VX450W Power Supply (אמרו לי שלא אמורה לו בעיה להחזיק את כל המערכת ואפילו עד 8 קשיחים. תגידו לי אם אני טועה ועלי לחפש אחר)

כאמור ההזמנה תהה כנראה מחר. אשמח לתיקונים וטיפים אחרונים

תודה לעוזרים

והמשך ערב משובח.

פורסם

1. למה אתה מצפה מזיכרונות?

2. תכלס במקומך פשוט הייתי משאיר את המפרט הקיים, מחליף את הזיכרון ל2X2GB DDR2 800 ואת המעבד, הלוח צריך לתמוך, אני לא רואה טעם להחליף את כל הפלטפטורמה.

3. לשימושים שציינת אני לא רואה שום סיבה לרכוש 5670.

4. במאוררים בדרך כלל יותר גודל = פחות רעש ויותר אפקטיביות, בדוק עם מה הוא מגיע, ולא חייבים לשים מאורר בכל מקום שהמארז מאפשר.

5. הVX450 צריך להחזיק בלי שום בעיה.

6. כמו כן אני לא רואה טעם בGA-870A-UD3 יש דגמים יותר זולים שלשימושיך ייתנו את אותו דבר, שוב, למרות שאני בדעה בכלל חבל להחליף את הפלטפורמה.

7. אין מה לפחד להתקין WIN 7 על מחשב עם 2GB זיכרון.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה, yz101

1. אהם, לא יודעת. אתה אומר שאין בעיה, מבחינתי זה יופי:)

2. בכל מקרה צריך משרדי שני (כאמור, בטיפולי אבל לא לי). בגלל זה אני משדרגת כעת ולא ממתינה או משהו.

3. סיפור ארוך. כנראה אתה צודק אבל אלך על הצד הבטוח

4. נראה לי שאני חייבת שם, יש שם הרבה (6) HDD ואין זרימת אוויר. חוששת שיקרה משהו (ולצערי 92 זה המקסיום שניתן)

מפרט המארז http://www.overclockersonline.net/reviews/5000322/

מבחני קירור שעשו עליו http://www.madshrimps.be/?action=getarticle&number=3&artpage=1499&articID=377

בהתחשב בכך, נראה לי שרצוי שאכניס לפחות מאוורר 92 חרישי ככל שניתן. האינך מסכים?

ו..העניין הוא שאני ממש מתקשה במציאת מאוורים מסוגים חרישיים...היכן אני יכולה למצא כאלה?

5. למרות שגם קודם אמר לי את זה מומחה, המפרט מעט השתנה ואני שמחה לשמוע את זה ממומחה נוסף :)

6. אתה כנראה צודק. אבל היית צריך לראות מה רציתי קודם. ניק הוא האחראי על השכנוע שלי לרדת המעץ הגבוה ולהסתפק בבינוני :)

7. ברור שלא, גם כעת רצה על המערכת הזו העניין היה התקנה על הדיסק הספציפי.

ואם כבר מדברים על כך, בהנחה שאת "המסמכים שלי" הוא ישמור במחיצה אחרת, כך גם את ההורדות ובעצם את כל מה שאינו מערכת או מותקן עליה. ובהנחה שהתוכנות הכבדות שמתוכננות להתקנה הן OFFICE 2003/ 2007 (אולי יותר מאוחר 2010) פוטושופ ועוד כמה שטויות (כמו 7ZIP ואיזו תוכנת ערכית קול לא מקצועית), האם מחיצת מערכת של 40 גיגה תספיק או שמומלץ מאוד שתהה גדולה יותר. ואם גדולה מה הגודל המינמלי המומלץ למחיצת מערכת WINDOWS7) תחת ההנחות ההלו?

ושוב תודה על הייעוץ

פורסם

1. מחיצת מערכת הפעלה אני בדרך כלל עושה 60GB, כי אתה לא יודע מה יותקן על המחשב, וWINDOWS תופחת עם הזמן, ומתעדכנת כמעט יום יום.

2. שווה להסתכל על מאוררים כמו זה: http://rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=1167

3. אם זה בתקציב, למה לא לרדת במספר הקשיחים למשהו נוח יותר כמו 2 שלפי הספירה שלי יכילו בקלות את כל מה שיש כבר בקיימים, מחיר של קשיח 1TB הוא קצת מעל ל350 ש"ח כיום, כלומר ב710 יש לך שניים כאלו.

פורסם
  • מחבר

תודה yz101

1. 60? באמת? WOW!

2. Arctic Cooling Fan 9 PWM 92mm

כתוב שהוא חרישי, אבל אמרו לי בפורום קירור..

הMinebea של SCYTHE יותר רועשים מהAC F9..אני הייתי הולך על הAC..שכן השקט הוא החשוב כאן..

על הArctic Cooling Fan 9 הייתי מוותר מראש..בגלל העובי הלא סטנדרטי שלהם..

וכן אני מודע לזה.. ;D

כך שאני שממש רחוקה מלהיות מומחית לעניין, מעט התבלבלתי.

אגב, וזה אחרי שהוא המליץ על AF שאותם בכלל נראה שלא ניתן להשיג בארץ :( (אנטישמים כולם)

3. בתקציב? גם ככה אחרי שקיצצתי בכל מיני אני בחריגה (חוצמזה מ- HTPC לא מורידים נפח איכסון - מקסימום מעבירים אותו למחשב אחר שיחובר ברשת מה שכרגע אינו רלוונטי) ולא, אין כוונה לקצץ עוד אבל גם לא להוסיף הרבה אלמלא זה באמת נחוץ.

4. אני = את (סתם משהו קטן).

ושוב תודה לך על העזרה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים