עבור לתוכן

המלצה לכרטיס חדש

Featured Replies

פורסם

שלום, אני מעוניין לקנות כרטיס חדש למטרות משחקים, בשאיפה סוף סוף לשחק כמה דברים על הגדרות מקסימליות.

מפרט המחשב שלי הוא:

מערכת הפעלה - ווינדווס 7

מעבד - intel core2 quad 2.4 GH

2 ג'יגה זיכרון (אני חושב DDR2, לא זכורה לי המהירות)

מסך - 20 אינץ', 1680x1050.

ספק - 430 וואט.

לגבי טווח המחיר, אני חושב שיותר חשוב לי שהוא יוכל להריץ את מה שאני רוצה (dawn of war 2 ו-starcraft 2, אם זה מעניין) בהגדרות מקסימליות.

האם יש לדעתכם כרטיסים לא יותר יקרים מאיזור ה-700 ש"ח שיספקו את זה?

אגב, לא רלוונטי לי יכולות האובר-קלוקינג או דברים אחרים, אין לי יותר מדי סבלנות או אומץ להתחיל להתעסק עם זה כרגע.

ושאלה נוספת, אם את רוב רכיבי החומרה שלי נמכרו תחת השם Gigabyte (לא ברור לי אם הם מפיצים או משהו בסגנון), כדי לקנות גם את הכרטיס תחת השם שלהם?

תודה מראש!

פורסם

קודם כל Gigabyte אחלה חברה,בין החברות הגדולות בעולם לבנייה לעיצוב ולשיווק חומרה שמוכרת מגוון רחב של מוצרים בין אם זה לוחות אם,כרטיסי מסך ואפילו מחשבים ניידים.

אני בדרך כלל ממליץ על הזול יותר, רוב הכרטיסים באים עם 3 שנות אחריות ואין ממש בעיה איתם.

כל עוד לא תתן לי ספק כח עם טבלה לא אוכל לומר לך אם בברור תוכל לקנות 5770, שהוא יהיה די טוב בשבילך.

אבל את ה 5750\4770 תוכל כנראה לקנות וגם הוא מפעיל משחק בהחלט ברמה סבירה.

אם הספק שלך יהיה גם מספיק חזק יש לך את האפשרות הזאת:

תוכל גם ללכת על ה 250GTS 1GB,ביצועיו זהים מאוד ל 5750,במחיר מאוד נחמד: http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=1854

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

מצאתי על הספק טבלה כלשהי, אולי לזה התכוונת?

12600212.png

לגבי הביצועים, עד שאני טורח לשדרג איזשהו רכיב, אני מעדיף שהוא ייתן לי את המקסימום שאני צריך, ולא ביצועים סבירים. אני מניח שאין כל כך דרך לדעת איך כרטיס X יעבוד על משחק Y, אבל אני מעדיף להיות כמה שיותר בטוח, ואולי לשלם קצת יותר על כרטיס קצת יותר חזק כדי להבטיח שאם כבר אני קונה משהו זה יעבוד כמו שצריך.

פורסם

חסר פה המון מידע משמעותי... ההספק של ספק הכוח שלך הוא לא מה שציינת אלא אמור להתבטא במספר כמו 250w+, לרוב זה נמצא בשם הדגם של ספק הכוח או שאם תוכל למצוא לנו קישור לספק הכוח שלך זה יהיה מצויין.

חוץ מזה מאוד חשוב לדעת גם באיזה מסך ורזולוציה אתה משתמש אחרת לא נוכל להמליץ לך כרטיס שיהיה בול לצרכים שלך.

בנוסף, אנא תפרסם את הלוח אם שלך ואת הדגם, אולי גם נמליץ לך לקחוץ כרטיס שתוכל בעתיד לקנות עוד אחד ולעשות SLI או Crossfire.

פורסם
  • מחבר

כמו שאמרתי בפוסט הראשון, ההספק הוא 430 וואט. הנה לינק למוצר בכל אופן: http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?S=1172&ID=1541#Tab1

שוב, כמו שאמרתי, המסך הוא 20 אינץ' ברזולוציה של 1680x1050 של חברת MAG.

לגבי הלוח אם, איך אני יכול לבדוק מה הוא ואת הפרטים הטכנים שלו? למרות שבלי קשר, אני לא יודע כמה מעניינות אותי האופציות האחרות אם הן כרוכות בסיבוכיות גבוהה ובסיכון.

פורסם

אני כנראה עוד לא התעוררתי משנתי, מצטער שלא שמתי לב שפרסמת את הפרטים הללו :)

בכל מקרה, לאור הספק כוח אתה מאוד גבולי בנוגע ל5770 (צריכת כוח מקסימלי באיזור ה213w), כשה GTS250 היא צריכת כוח של 270w.

אני אומר זאת גם בהנחת דעת שעברו כמה שנים על הספק כוח והוא איבד מיעילותו.

לגבי הרזולוציה, ה5770 יהיה מושלם עבורך לדור הנוכחי לאור העובדה שאת רוב המשחקים הוא יצליח בקלות להריץ על הגדרות גבוהות בדור הנוכחי.

הGTS 250 יתקשה לטעמי לספק את צרכייך בעוד חצי שנה-שנה אם ברצונך כמובן לא להתפשר על הגדרות נמוכות יותר.

לגבי SLI או Crossfire, כמו שאתה מתקין כרטיס מסך יחיד זה קל באותו מידה לשים עוד אחד. אין בכך שום סירבול מיותר.

פורסם
  • מחבר

טוב, לאור העובדה שאני לא הולך להחליף ספק רק בשביל זה כי זה פשוט יגדיל את ההוצאות, אני מניח שזה פוסל את ה-GTS250? (למרות שאני לא לגמרי מבין את הבעיה, אם הספק מאפשר הספק של 430, למה 270 צריך להגביל אותי? איך אני יכול לדעת כמה הספק יתבזבז על כל שאר הרכיבים?)

מדבריך משתמע שה-5770 הכי מתאים, גם מבחינת ההספק וגם מבחינת הרזולוציה, אבל משתמע מדבריך שהוא גם יחזיק מעמד טוב יותר גם לעוד חצי שנה-שנה?

אוקיי, אני סקרן לגבי הדבר הזה עכשיו. זו עוד פיסת חומרה שאני צריך לחבר למחשב שלי ופשוט לתקוע שם שני כרטיסים זהים במקום אחד? זה משפר את הביצועים באופן משמעותי?

איך אני יכול לדעת אם הלוח אם שלי יתמוך בזה? כלומר, איך לבדוק איזה לוח אם יש לי בכלל.

פורסם

המעבד שלך (בהנחה שזה Q6600 לפי המהירות שרשמת) צורך 95w. שוב רשמתי את זה לאור העובדה שספק הכוח שלו איבד קצת מכוחו לאחר כמה שנים.

לגבי עתידיות המשחקים שהוא יריץ זה משהו שלא ניתן לנבא אך מתחשבים בעובדה שכיום הוא מסוגל להריץ את המשחקים האלה ללא בעיה ברזולוציות הללו והGTS 250 קצת מגמגם לעיתים, לכן ניתן להניח שתאילץ להתפשר בהגדרות במשחקים עתידיים הרבה פחות עם ה5770.

לגבי Crossfire, אלה השיקולים:

1. לוח אם תואם שיש לו יותר מPCI-E אחד. (תביא לי את שם הדגם של הלוח אם שלך)

2. תצטרך לשדרג כמובן את הספק כוח שלך. ( 2 כרטיסי 5770 = 416w פלוס מינוס)

3. מארז עם זרימת אוויר טובה שלא תספק בעיית חום לכרטיסים.

פורסם
  • מחבר

הבנתי, תודה רבה, אני חושב שכנראה אקנה את ה-5770, ולגבי ה-crossfire, עוד כמה שנים אשקול את זה. :)

רק שאלה אחרונה. אמרת שההספק הוא גבולי עבור ה-5770. מה קורה אם הוא לא מספיק? הכרטיס לא יעבוד כלל? יעבוד ביעילות פחותה? המחשב יקרוס כל פעם שיהי צורך בביצועים אינטנסיביים?

אם זה משהו בעייתי כמו זה שהמחשב/הכרטיס לא יעבוד, מה כדאי לקנות?

פורסם

בדיוק, המחשב יקרוס כאשר הוא לא יעמוד בעומס.

אם מצב כזה יקרה אני ממליץ לך לחפש ספק כח מעל ה500w עם 80% Efficiency.

פורסם
  • מחבר

זה נשמע רע...

התכוונתי, איזה כרטיס גרפי עדיף אם אני לא רוצה לקחת סיכון כזה?

פורסם

ל5750 יש צריכת חשמל נמוכה משמעותית מה5770.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים