עבור לתוכן

למה המעבד שלי לא קריר יותר ?

Featured Replies

פורסם

הורדתי את המהירות שעון של המעבד דרך ה FSB מאחר שדרך הביוס " המכפלה " קבועה ולא ניתן לשנותה ויצא לי כך :

e46001.png

e46002.png

למה הטמפרטורה לא יורדת ? המעבד עובד חצי מהתפוקה שלו ?

פורסם

אבל המתח נשאר אותו דבר

פורסם
  • מחבר

א. אין לי אפשרות בביוס להוריד את המתח

ב. המתח קשור לחום ?

פורסם

הגורם המכריע בטמפ' הוא המתח..אם המתח נשאר אבל התדר ירד זה לא משהו משמעותי...

כמו כן המכפלה שלך נעולה כמו בכל מעבד אחר..רק מעבדי EX וגסרות מיוחדות מגיעות עם מכפלה פתוחה..

ואיזה לוח אם יש לך..שאין לך את האופציה להוריד מתח ?

מעבר לזה..למה זה נחוץ הורדת התדר ? הטמפ' שלך חריגות ? שקט ?

פורסם
  • מחבר

חשבתי שאם אני אוריד את התדר מ 2.4 ל 1.2 באופן קבוע הטמפרטורה תצנח בחצי כרגע המעבד נע בין 35-40 מעלות הקטע שכל תוכנה שאני מפעיל ברקע " אנטי וירוס " , תוכנת צריבה או כל תוכנה המעבד קופץ בשניה ל 50 - 80 אחוז מאמץ וזה מעצבן אני לא יכול לעשות כמה דברים במקביל

פורסם

אתה עובד בצורה די לינארית..וזה לא נכון בעולם הזה..

זה שתוריד את התדר בחצי או המתח בחצי לא אומר שצריכת החשמל או הטמפ' ירדו בדיוק בחצי..

לגבי המאמץ..הוא קופץ ל50-80 אחוז..לרגע ואז חוזר למצב מנוחה..או שהוא נשאר על האחוזים האלה ?

ואיזה לוח אם יש לך..שאין לך את האופציה להוריד מתח ?

מעבר לזה..למה זה נחוץ הורדת התדר ? הטמפ' שלך חריגות ? שקט ?

:s05:

פורסם

אם הורדתה תדר אז בגלל זה מעבד עסוק יותר !

הורדתה לחצי אז הוא יהיה עסוק פי 2.

לא מבין מה יש לכולם עם חום. כל הזמן מתעסקים אם זה.

למעבדים של היום 70 80 מעלות זה כלום.

אני למדוד חום רק שאני חולה - ואותו דבר במחשב שלי.

לא חולה ? - לא בודק. יותר מ 10 שנים לא בדקתי חום ולא קרה כלום.

פורסם
  • מחבר

מה שמעצבן עם המעבד שלי שכל תוכנה שעובדת ברקע מקפיצה אותו ל 30 - 70 % מאמץ וקשה לעבוד עם עוד תוכנה במקביל .

למה המעבד מתאמץ כל כך מתוכנה אחת ? למשל אם אני מריץ סריקה נגד וירוסים או סתם מתקין תוכנה למחשב אז המחשב מגיב לאט יותר

לפעמים התוכנה רצה ברגע רבע שעה אז רבע שעה המחשב בקושי זז כמו פנטיום 3 ואחרי שהתוכנה מפסיקה לעבוד ברקע פתאום הכול זז מהר :-)

הטמפרטורות תקינות 30-40 מעלות , מרחתי משחה לפני 3 חודשים + - הכול נקי , יש סירקולציה מושלמת של אויר לא מבין מה הבעיה ?!

פורסם

אם המעבד לא בOC והמאוורר שהגיע איתו עומד לכל הפחות בסטנדרט המינימלי של היצרן (שזה 99.99% וודאות), אז לא אמור להיות מצב שהוא מתחמם מעבר לטווח התקין של הטמפרטורות, אלה אם כן המארז שלך חנוק במיוחד ביחס לעומס החום המצטבר של החומרה.

השאלה שלך קודם כל צריכה להיות האם הטמפרטורות של החומרה שלי בטווח התקין ?

אם כן אז בזה נגמר הסיפור.

אם לא, אז הבעיה והפתרון לא קשורים לתדרי המעבד (אלה אם כן הוא בOC כמובן).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים