עבור לתוכן

בא לי על קצת מדע בדיוני טוב- המלצות?

Featured Replies

פורסם

קראתי בשבת את Flatland (ציפיתי ליותר) והיום קראתי ספר שנקרא "עולם הפוך" (אה.. לא גרוע, אבל יכל להיות יותר טוב). עכשיו נכנסתי למצב רוח של מדע בדיוני, למישהו יש המלצות טובות? כמה פעמים נתקלתי פה בכמה המלצות, אבל אני לא זוכר כלום. ד"א- שמעתי על הז'אנר שנקרא steampunk וזה נשמע מעניין- יש משהו מומלץ משם?

אני אוהב מגוון די רחב של ספרים, הספרים שעולים לי בראש מיד- אסימוב, דאגלס אדמס, חולית (או פרנק הרברט, שבנוגע לספרי ההמשך הוא לא רע אבל לא טוב באותה מידה) ולא עולים לי יותר שמות לראש כרגע.

אני אהיה מרוצה באותה מידה ממשהו מתוחכם ומורכב (סגנון חולית) או משהו פשוט יחסית. ד"א, Flatland עשה לי חשק גם למשהו מתמטי, אבל ממש ממש לא קריטי, תנו לי מה שעולה לכם בכל תחום.

לא אכפת לי ואפילו עדיף לקרוא באנגלית.

אז, משהו טוב?

פורסם

Tuf Voyaging by George RR Martin

פורסם

היפריון מצויין.

A Deepness in the Sky טוב מאוד.

אם אתה מחפש ספר כבד (במיוחד) קרא ספר של Neal Stephenson.

גם טים פאוורס סופר מעולה, אבל זה יותר פנטזיה ממדע בדיוני למעט אולי "שלושה ימים עד דלא היה".

פורסם
  • מחבר

תודה :xyxthumbs:

עוד משהו? אולי משהו מזאנר הsteampunk? או כל דבר?

אני זוכר מספר המלצות פה על איזו סדרה, לא זוכר את שמה או את שם אחד הספרים אבל נראה לי שאחד מהם הוא משהו בסגנון "משחק הצללים", היא הומלצה פה מספר פעמים- יש למישהו מושג?

פורסם

אולי משהו מזאנר הsteampunk

שערי אנוביס.

פורסם

אישית לי נמאס לחלוטין מכל ספרי הפנטנזיה לילדים במסווה של "מדע בדיוני".

דווקא מאוד אהבתי בזמנו את "שטוחלנדיה" (או Flatland בלעז).

אם אתה רוצה משהו מדעי/עתידני/אקולוגי עם מסר חברתי חזק מאוד אני מממליץ בחום רב על טרילוגיית "מאדים" המעולה (מאדים האדום/הירוק/הכחול). רק קח בחשבון שמדובר בסדרה שמצריכה יותר מקריאה אחת כדי לרדת לעומקה:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=455153.msg3887112#msg3887112

יש גם את "מלחמות הרימום" ו"גאות הכוכב" המצויינים והלא פשוטים של דיויד ברין.

סדרה מצויינת נוספת היא "עולם הטבעת" של לארי ניבן עם 2 ספרי ההמשך הלא-פחות טובים.

לחובבי הז'אנר, אני ממליץ כמובן על "פיקניק בשולי הדרך" של האחים סטרוגצקי עליו מבוסס (בקושי רב) המשחק stalker

ואם אתה אוהב סיפורים קצרים ולא שגרתיים, קח את "חזיונות מסוכנים" בעריכת הארלן אליסון - הרמה לא אחידה אבל יש שם כמה פניני מד"ב אמיתיות.

פורסם

אני אולי לא קראתי הרבה ספרים בחיי אבל את הסאגה של "המשחק של אנדר" דווקה כן קראתי, בנתיים בעיניי זאת הסידרה (4 ספרים) הכי טובה שיש למדע בידיוני!

האמת היא שיש 8 ספרים (אני חושב שיצא התשיעי, אל תתפוס אותי במילה) שמתחלקות ל2 סדרות 4 ו-4.

מאוד מומלץ.

פורסם
  • מחבר

דווקא מאוד אהבתי בזמנו את "שטוחלנדיה" (או Flatland בלעז).

אם אתה רוצה משהו מדעי/עתידני/אקולוגי עם מסר חברתי חזק מאוד אני מממליץ בחום רב על טרילוגיית "מאדים" המעולה (מאדים האדום/הירוק/הכחול). רק קח בחשבון שמדובר בסדרה שמצריכה יותר מקריאה אחת כדי לרדת לעומקה:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=455153.msg3887112#msg3887112

יש גם את "מלחמות הרימום" ו"גאות הכוכב" המצויינים והלא פשוטים של דיויד ברין.

סדרה מצויינת נוספת היא "עולם הטבעת" של לארי ניבן עם 2 ספרי ההמשך הלא-פחות טובים.

לחובבי הז'אנר, אני ממליץ כמובן על "פיקניק בשולי הדרך" של האחים סטרוגצקי עליו מבוסס (בקושי רב) המשחק stalker

ואם אתה אוהב סיפורים קצרים ולא שגרתיים, קח את "חזיונות מסוכנים" בעריכת הארלן אליסון - הרמה לא אחידה אבל יש שם כמה פניני מד"ב אמיתיות.

וואו, תודה.

בנוגע לשטוחלנדיה (קראתי באנגלית)- הוא היה נחמד, והרעיון שהוא מעביר חכם, אבל בפני עצמו, כסיפור הוא לא מוצלח בכלל. מעבר לרעיון של הממדים שהוא די מוצלח, הוא קצת משעמם.

לפי מה שהבנתי, הוא פארודיה על החברה בימיו של הסופר, ככה שאולי זה חלק מהבעיה- אני לא מכיר את החברה ההיא.

בנוגע לטרילוגייה שהצעת- אין לי בעיה עם ספר שדורש קריאה חוזרת, אני קונה את הספרים שלי בד"כ. לא אוהב ללכת לספריה. אבל האם היא מרתקת? מאוד קשה לי לקרוא באנגלית משהו שלא מושך אותי אליו כל הזמן, אז השאלה היא האם היא מעניינת מספיק כל הזמן כדי שאני אקנה אותה באנגלית או שהיא מעולה מבחינה כוללת- שאז אני אקנה אותה בעברית.

אני אולי לא קראתי הרבה ספרים בחיי אבל את הסאגה של "המשחק של אנדר" דווקה כן קראתי, בנתיים בעיניי זאת הסידרה (4 ספרים) הכי טובה שיש למדע בידיוני!

האמת היא שיש 8 ספרים (אני חושב שיצא התשיעי, אל תתפוס אותי במילה) שמתחלקות ל2 סדרות 4 ו-4.

מאוד מומלץ.

אה, זו הסדרה שחיפשתי, שהמליצו עליה פה. תודה.

פורסם

סדרת "מאדים" היא לא סדרת הרפתקאות בחלל ואין בה קוסמים/חרבות/רובוטים או ספינות מכושפות.

זהו אפוס רחב יריעה שמתפרס על פני כ~200 שנה ומכסה אספקטים מדעיים, גיאולוגיים, חברתיים, תרבותים, הנדסיים ומה לא... הכל שזור בסיפור רקע המבוסס על קורותיהם של 100 המדענים שהתחילו את ההתיישבות על מאדים ועל נקודות ההשקפה השונות שלהם על מה שקורה.

קרא את הביקורת בלינק שנתתי, אבל רק לפי הסדרות שאתה מחפש אני חושש שזה לא הסגנוון שלך.

פורסם

מאוד מומלץ.

אכן 9 ספרים: 4 ספרים בסאגה של אנדר, 4 ספרים בסאגה של הצל ועוד אחד שאמור להיות בין הספר הראשון והשני בסאגה של אנדר ויצא לפני שנה בערך. אני בדיוק מתחיל אותו בימים אלה.

פורסם

גיסי קורא עכשיו את "הלוויתן מבבל" לפי מה שהבנתי זה משהו בארץ וגם די איכותי.

פורסם

כמו מה ?

פורסם

metro 2033/4

ספרים טובים לדעתי, לא קראתי שם ספר שהוזכר כאן ואני לא קורא כבד אבל מציע לך לנסות

פורסם
  • מחבר

סדרת "מאדים" היא לא סדרת הרפתקאות בחלל ואין בה קוסמים/חרבות/רובוטים או ספינות מכושפות.

זהו אפוס רחב יריעה שמתפרס על פני כ~200 שנה ומכסה אספקטים מדעיים, גיאולוגיים, חברתיים, תרבותים, הנדסיים ומה לא... הכל שזור בסיפור רקע המבוסס על קורותיהם של 100 המדענים שהתחילו את ההתיישבות על מאדים ועל נקודות ההשקפה השונות שלהם על מה שקורה.

קרא את הביקורת בלינק שנתתי, אבל רק לפי הסדרות שאתה מחפש אני חושש שזה לא הסגנוון שלך.

א. לא ענית על השאלה- האם זהו ספר סוחף כל הזמן או מוצלח מבחינה כללית? אין לי בעיה עם אף אחד מהסגנונות, פשוט אני צריך לדעת...

ב. אילו סדרות אתה חושב שאני מחפש? אני לא מחפש שום דבר ספציפי, אני רוצה המלצות מכל סוג, הכל טוב בשבילי.

פורסם

פני מועדות לכוכבים - אלפרד באסטר

ושערי אנוביס זה לא Steam-punk, אבל עדיין ספר מומלץ!

ועוד המלצה חמה: סיפורי חייך ואחרים - טד צ'יאנג, אוסף של סיפורים קצרים, ספר מעולה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים