עבור לתוכן

שאלה בקשר לקב"א ודפ"ר

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

רוב החיל לא יודע בכלל מה זה מחשב מעבר לאפליקציות המודיעיניות שהם משתמשים בהן.

היעוד של חיל המודיעין הוא איסוף ועיבוד מידע, הפקדת מודיעין ישים ממנו והעברתו לגורמים המתאמים.

רוב התפקידים במודיעין הם תפקידים מודיעינים נטו, כן יש מעט תפקידים שמשתפים התמחות טכנית עם תחומי איסוף המודיעין אבל בסופו של דבר רוב החילים ב-8200 והיחידות האחרות מסננים ומעבדים מידע ללא שום קשר לתכנות, הנדסת רשתות, אלקט' וכו'.

וזה בדיוק מה שחשבתי ובגלל זה לזה אני שואף... (אני לא אוהב תכנות), אני אוהב דברים כאלה לא פחות ממחשוב.

מה עוד תוכל לספר לי על כך ועל החיל בכללי ועל תפקידים נוספים בפרט?

בנוגע לחיל האויר. מה יש לי לנסות שם? כי החשש שלי בנוגע לקורסים של החומרה הם שהקורסים מוציאים אותי טכנאי פשוט ובזה אני לא חפץ..

במידה ואני לא רוצה תכנות, למי לפנות? אני מבולבל מאודד... אני רואה שבגאמ"א אפעלו יש קורסים של חומרה ושל אבטחת מידע (אני אוהב את עניין אבטחת המידע ובין השאר הייתי בקורס על זה וקראתי על זה מעט... נושא יפה לדעתי).

וחוץ ממחשבים, איזה עוד יחידות קיימות בצבא שגם יאתגרו אותי (לא תפקידי שולחן ומשרד משעממיםן שכל מה שיש לעשות זה לתייק אלא משהו שונה) וגם אני יוכל להפיק מהם תועלת לעתיד? (לא חובה מיחשוב אגב, זו רק אופציה למרות שהיא דיי עיקרית, היא לא יחידה)

בנוגע למה ש FADE TO BLACK אמר, אני לא חושב שאני יוזמן למקומו כאלה מכיוון שאני לא בטוח שבראיון האישי הראתי מספיק טוב את מי שאני ומה שאני אוהב מכיוון שזו שדיברה איתי הייתה להוטה לעבור לנושא הבא והייתי נורא עייף והראש לא עסד ובקיצור, היה לא טוב והרגשתי את זה.

בדיוק בגלל מה שאמרת אני שואל פה שאלות כי אני לא יכול לדעת מה אני רוצה מבלי להכיר יחידות, מסלולים וקורסים למיניהם בשביל לדעת לבחור

ודבר אחרון : מה זה CCNA? ולמה זה טוב? אני שואל שוב מכיוון שאני לא בטוח שהבנתי ואני אשמח לשמוע מכם.

פורסם

וזה בדיוק מה שחשבתי ובגלל זה לזה אני שואף... (אני לא אוהב תכנות), אני אוהב דברים כאלה לא פחות ממחשוב.

מה עוד תוכל לספר לי על כך ועל החיל בכללי ועל תפקידים נוספים בפרט?

בנוגע לחיל האויר. מה יש לי לנסות שם? כי החשש שלי בנוגע לקורסים של החומרה הם שהקורסים מוציאים אותי טכנאי פשוט ובזה אני לא חפץ..

במידה ואני לא רוצה תכנות, למי לפנות? אני מבולבל מאודד... אני רואה שבגאמ"א אפעלו יש קורסים של חומרה ושל אבטחת מידע (אני אוהב את עניין אבטחת המידע ובין השאר הייתי בקורס על זה וקראתי על זה מעט... נושא יפה לדעתי).

וחוץ ממחשבים, איזה עוד יחידות קיימות בצבא שגם יאתגרו אותי (לא תפקידי שולחן ומשרד משעממיםן שכל מה שיש לעשות זה לתייק אלא משהו שונה) וגם אני יוכל להפיק מהם תועלת לעתיד? (לא חובה מיחשוב אגב, זו רק אופציה למרות שהיא דיי עיקרית, היא לא יחידה)

בנוגע למה ש FADE TO BLACK אמר, אני לא חושב שאני יוזמן למקומו כאלה מכיוון שאני לא בטוח שבראיון האישי הראתי מספיק טוב את מי שאני ומה שאני אוהב מכיוון שזו שדיברה איתי הייתה להוטה לעבור לנושא הבא והייתי נורא עייף והראש לא עסד ובקיצור, היה לא טוב והרגשתי את זה.

אולי לא הייתי מספיק ברור. אז אני אנסה לענות כמיטב הבנתי הצנועה. הדרישות שלך מופרכות,אתה רוצה משהו "מעניין" "מאתגר" "תועלת לעתיד". אני אנסה לסבר לך את האוזן בתור אדם שכנראה מאוד מרוכז בעצמו ולא מבין הרבה. הצבא לא באמת מעניין אותו מה טוב לך. השיקול הוא טובת המערכת. אם תועיל למערכת ותמצא ככזה,תלך לתפקיד X. אם התפקיד יעניין אותך,אתה תשמח וגם אני,לצבא זה לא יזיז במאום. לכן תבין, ובדיוק בהקשר של הפיסקה האחרונה ולראיון האישי-במידה ותמצא מתאים ליחידה כלשהי אתה תקבל זימון למיון לשם,במידה ולא כנראה שלא. זה לא שעצם העובדה שהיית טוראי בחיל הקשר בצבא קובעת שלא תהיה בהכרח מתכנת או מהנדס מצליח,ולא בהכרח כל חבריי ששירתו בפרויקטים של יחידות מודיעין נחשבות נמצאים כיום עם שכר של 20 אלף ללא תואר. קצת איזון בחיים,תקרא את התגובה הראשונה שלי שוב ותבין שאתה חי באספמיה (למי שקופץ,כן,נסיון בצבא בתכנות או בפיתוח בהחלט קורץ בחוץ,אבל זה לא שכל יוצא גאמא/סיגמא וכל יחידה טובה אחרת יהפוך להיות הביל גייטס הבא).

ושוב,לגבי השאלה אתה לא באמת מצפה שיפרטו לך על כל היחידות ויעשו לך שאלון התאמה,אם מעניין אותך תחום לך תקיש אותו בגוגל או לך לדיון של אלכס שהיה בפורום (ועוזר לא מעט,אם כי גוגל טוב יותר) בפרטים לגבי יחידות שמסקרנות אותך,כמובן שחלקן חסויות ואסור לפרט על פעילותם אז קח זאת בחשבון.

ושוב,כפועל יוצא שאתה צעיר ואנוכי ולא מבין את צרכי הצבא,הצבא בוחר בך ולא להפך. אתה יכול להשפיע על הבחירה,בעיקר בצו הראשון. אם לא היה לך ראיון טוב זה לא בהכרח אומר שהילדה שם החליטה לצ'פר אותך בקב"א 47. אני לדוגמא הייתי שם 5 דקות וזה לא אומר שהורידו לי איזה נתון. אז קח בפרופורציות. תתאפס,קרא את מה שכתבתי וכתבו לך,ודרך צלחה במה שתרצה,ומי ייתן וזה מה שתתקבל אליו.

פורסם

מה שכן, תתקשר לכל המספרים שנתתי שם כדי שאם הצבא יפספס (והו, הוא מפספס!) אותך באיתור, אז כך תוכל לדאוג לעצמך לאיתור מוקדם.

כן, מי שמבלה 3 שנים בתפקיד מחשוב ביחידה איכותית ולא לומד כלום ומגדיל ראש, מגיע לו לא לקבל תנאים מועדפים בשחרור מחברות אליהן ישלח את הקו"ח שלו.

טיפשים יש בכל יחידה, גם במשפחות הכי טובות.

פורסם
  • מחבר

התקשרתי לאחד המספרים ואיזו אחת אמרה לי שאני צריך לשלוח אך ורק בפקס בקשה עם קורות חיים...

אולי לא הייתי מספיק ברור. אז אני אנסה לענות כמיטב הבנתי הצנועה. הדרישות שלך מופרכות,אתה רוצה משהו "מעניין" "מאתגר" "תועלת לעתיד". אני אנסה לסבר לך את האוזן בתור אדם שכנראה מאוד מרוכז בעצמו ולא מבין הרבה. הצבא לא באמת מעניין אותו מה טוב לך. השיקול הוא טובת המערכת. אם תועיל למערכת ותמצא ככזה,תלך לתפקיד X. אם התפקיד יעניין אותך,אתה תשמח וגם אני,לצבא זה לא יזיז במאום. לכן תבין, ובדיוק בהקשר של הפיסקה האחרונה ולראיון האישי-במידה ותמצא מתאים ליחידה כלשהי אתה תקבל זימון למיון לשם,במידה ולא כנראה שלא. זה לא שעצם העובדה שהיית טוראי בחיל הקשר בצבא קובעת שלא תהיה בהכרח מתכנת או מהנדס מצליח,ולא בהכרח כל חבריי ששירתו בפרויקטים של יחידות מודיעין נחשבות נמצאים כיום עם שכר של 20 אלף ללא תואר. קצת איזון בחיים,תקרא את התגובה הראשונה שלי שוב ותבין שאתה חי באספמיה (למי שקופץ,כן,נסיון בצבא בתכנות או בפיתוח בהחלט קורץ בחוץ,אבל זה לא שכל יוצא גאמא/סיגמא וכל יחידה טובה אחרת יהפוך להיות הביל גייטס הבא).

ושוב,לגבי השאלה אתה לא באמת מצפה שיפרטו לך על כל היחידות ויעשו לך שאלון התאמה,אם מעניין אותך תחום לך תקיש אותו בגוגל או לך לדיון של אלכס שהיה בפורום (ועוזר לא מעט,אם כי גוגל טוב יותר) בפרטים לגבי יחידות שמסקרנות אותך,כמובן שחלקן חסויות ואסור לפרט על פעילותם אז קח זאת בחשבון.

ושוב,כפועל יוצא שאתה צעיר ואנוכי ולא מבין את צרכי הצבא,הצבא בוחר בך ולא להפך. אתה יכול להשפיע על הבחירה,בעיקר בצו הראשון. אם לא היה לך ראיון טוב זה לא בהכרח אומר שהילדה שם החליטה לצ'פר אותך בקב"א 47. אני לדוגמא הייתי שם 5 דקות וזה לא אומר שהורידו לי איזה נתון. אז קח בפרופורציות. תתאפס,קרא את מה שכתבתי וכתבו לך,ודרך צלחה במה שתרצה,ומי ייתן וזה מה שתתקבל אליו.

תשמע אני מניח שכוונותיך טובות אבל טיפה יצאת עלי אתה לא חושב?

אני ממש לא מרוכז רק בעצמי... אני רוצה ללמוד על תפקידים וחיילות שונים בכדי שאדע מה לחפש (כי כמו שנאמר, הצבא מפספס...) ומה לבחור במנילה וכמו כן לאן לשאוף. ציירת אותי כאדם אנוכי וצר אופקים ואני לא חושב שכך המצב.

אני מודע לכך שהצבא עושה מה שמועיל לו אבל כן יש לי השפעה למקום אליו אגיע. אני לא מחפש ללכת לצבא במטרה לצאת לאזרחות עם משכורת של מנכ"ל אבל אני כן מצפה לקבל תואלת כל שהיא ונסיון כל שהוא שיעזרו לי באזרחות מכיוון שבכל זאת אין לי קב"א ממש נמוכה, הקב"א שלי כן מאפשרת לי לעשות תפקידים טובים שיעניינו אותי ויביאו לי תועלת כל שהיא. (מצד שני אני יכול להיות מפעיל ממטרות אבל מה זה יתן לי ולצבא? אני הרי יכול יותר מזה..) אני מדבר על כך שאני רוצה תפקיד בנושא שאני טוב בו וכך באמת אוכל לתרום לצבא יותר כי אני לא בטוח שמתוך הצו הראשון הם הסיקו מה אני אוהב ובמה אני טוב (אולי כן אני פשוט לא חושב..) וזו המטרה שלי כאן, ללמוד על יחידות, חיילות וקורסים ולנסות לקבל מידע ממי שיכול למסור אותו.

וכן חיפשתי בגוגל וכן מצאתי מס' דברים, העניין הוא שאני לא מעוניין בתכנות (Aזה מה שרוב התוצאות היו) ואני לא יודע איזה תפקידים הם טובים ומעניינים וכמו כן אני בקושי מכיר תפקידים ככה שאין לי בסיס שממנו אני יכול להתחיל.

אני באמת אשמח אם תפרטו לי מה אתם יודעים. אשמח ללמוד מכל הבא ליד.

תודה רבה :xyxthumbs:

פורסם

הוא ממש לא "יצא עליך".

למה שלא תחשוב על בטחון המדינה שלך לפני שאתה חושב איך לקמבן את עצמך?

גם תפקידים שהם לא תפקידים טכנולוגיים יכולים לתרום הרבה בחיים וגם לתת לך, במידה ומתאפשר, יכולת לצבור ניסיון טכנולוגי בלי קשר לתפקיד הצבאי.

פורסם
  • מחבר

אני חושב שאתם מפספסים אותי כאן.

ברור לי שכל מה שנאמר כאן נאמר מתוך כוונות טובות.

אבל לחשוב על בטחון המדינה? אני לא מחפש תפקידים שאין לי מושג בהם או שלא מעניינים אותי ואני לא מנסה לקמבן אף אחד... אני לא מבין איך הסקת את זה אבל עזוב. מה שאני מנסה להגיד זה שאני לא מחפש משהו מתוך מטרה אחת ויחידה שתסדר אותי בחיים או משהו כזה. אולי זה משתמע מדברי אל זה ממש לא כך. חלק נכבד מהנושא הזה מבחינתי הוא לשרת בצה"ל על הצד הטוב ביותר ולא על הצד הטוב ביותר לי...

ושוב, אני ממש לא מחפש אך ורק תפקיד טכנולוגי... ממש לא. אני חושב שבקשרים שגם בדברים אחרים אני יכול לעשות עבודה טובה לא פחות ואולי אפילו יותר ותפקיד טכנולוגי הוא רקג בגדר אופציה ואם נאמר את האמת, זה מה שאני מכיר לכן שאלתי בעיקר עעל זה. אך בנוסף הדגשתי דברים כמו פענוך צפנים בכדי להראות שיש לי כיוון כזה שהוא לא בהכרח טכנולוגי אלא לדוגמא חשיבתי או מעשחי בנושאים אחרים.

וחוץ מזה, כמה שאני אהיה חפץ לתפקיד מסוים, אם אני לא מספיק טוב, אני לא אתקב ולכן אין פה שום סכנה לבטחון המדינה אז אל תדאג אתה יכול לישון בשקט :xyxthumbs:

וכאן מתעוררת בעיה... אני לא מכיר בשיט תפקידים אחרים לא טכנולוגיים ואשמח אם תחשפו אותי למידע כל שהוא שאולי אלמדג ממנו

פורסם

התקשרתי לאחד המספרים ואיזו אחת אמרה לי שאני צריך לשלוח אך ורק בפקס בקשה עם קורות חיים...

למי התקשרת (אחד המספרים?!) ומה אמרו לך באחרים ?

אני יוצא מנקודת הנחה שכבר הכנת קובץ קו"ח ואתה שולח לה אותו בפקס היום...

באשר לתפקידים כלליים, תחפור באתר הזה. יש שם המון מידע מועיל ומקוםלשאלות כלליות על הצבא

http://www.yehida.co.il

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים