עבור לתוכן

שאלה בקשר לקב"א ודפ"ר

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

רציתי לשאול מה קב"א 53 ודפ"ר 74 יכול למנוע ממני לעשות בצבא ומה הוא מאפשר לי? אני לא יודע מה בעצם יכול להתאפשרא לי (פרופיל זמני 24 כנראה יהיה 64 או 73 יותר סביר 64...).

מה שאני מחפש זה משהו שיוכל להועיל לי בחיים האזרחיים. אני חושב יותר בכוון המחשבים ובעיקר בתכום החומרה או כל דבר אשר דורש חשיבה ואיתגור מוחי (אפילו פיענוח צפנים מצידי ) כי זה מה שאני אוהב ואני יכול להעביר את רוב שעות היום בנושאים הנ"ל. כמו כן לדעתי האישית אני גם דיי טוב בהם (בין השאר חידות, חומרה, חשיבה וכו'...).

אם אפשר לפרט כמה שיותר.

ועוד שאלה, מישהו מכיר את זה שאפשר לגשת לראיון חוזר (כמו שהיה בצו 1) בכדי להעלות בנקודה את הקב"א? האם זה עובד לפעמים?

תשובות מלאות ורציניות ככל האפשר יתקבלו בברכה.

מי שרצונו להיות ציני ולעקוץ (אין רבים כאלו אבל יש כאלה שגורמים למריחת הדיון והסטתו המיותרת למקמות אחרים) אנא להמנע מלהגיב.

תודה רבה

פורסם

כמה שידוע לי אין אפשרות לערער על הקב"א

פורסם
  • מחבר

כל מה שנאמר בנושא שפתחת אלכס נוגע גם אלי? (ראיתי שרשום 52+ פשוט אני זוכר שכמה מהמקצועות דורשים יותר...)

בנוסף, אני לא כ"כ יודע מה לבקש ואיך (פיסית אני יודע לאן ועם מי ליצור קשר אך איך לבקש אני פחות יודע...).

איזה יחידות, חיילות, קורסים יכולים להתאים לאחד שאוהב מאוד חומרה ופתירת בעיות והתעסקות כללית עם המחשב (פתירת בעיות נוגעת גם לבעיות מחוץ לתחום המחשב ובתחום המחשב בפרט... אפילו חידות נחשבות מבחינתי לבעיה שאני מאוד אוהב לפתור לצורך העניין..)

אני יודע שיש הרבה מידע בקישור שהבאת אבל עדיין אני מרגיש שחלקו כללי מידי (בעיקר מה שנוגע אליי).

מה זה CCNA? ובמה זה יכול לתרום לי בהמשך?

אני לומד במגמת רובוטיקה בבי"ס קריית שרת בחולון. ומרחיב ביולוגיה עם זה עוזר במשהו (מתכנן לעשות השלמה גם לפיסיקה)

בנוסף רצחתח לשאול בנוגע ל טמ"מ. מה זה הקורס הזה בעצם ואיך הוא נחשב בעתיד. האם זה סתם יוציא אותי בסוף עוד תכנאי טו שהקורס שווה משהו.

ודבר אחרון, בנוגע לאבטחת מידע. ממה שאני זוכר לך אלכס יש ידע בנושא ולכן אני פונה אליך בשאלתי הבאה : כמה ידע צריך בתחום בשביל לעסוק בו גם בצבא?

איך זה יעזור לי? ואיך זה מתצקבל באזרחי ואיזה קורסים בצבא כוללים אבטחת מידע?

אני יודע שיש לי הרבה שאלות ודיי "חפרתי" כאן אך בכל זאת, אם תוכלו לענות על השאלות אני באמת אשמח :yelclap:

פורסם

שמע, אם אין לך ידע בכלל במחשבים ברמת תכנות להנאתך או בנייתר שתות או ש/אתה מנהל רשת בבית הספר וכדומה או האקר למחייתך עוד לפני הגיוס, תשכח מחיל המודיעין וגאמ"א. יש לך את חיל התקשוב בשביל מלא קורסים לחבר'ה מתחילים מאפס. גם את חיל האוויר שווה לנסות.

בכל מקרה, תתקשר לכל אחד מהגופים, תגיד שיש לך נתתונים גבוהים(חשוב לדעת מה הקב"א שלך בשביל לייעץ לך אם יש לך סיכוי) אבל אם זה מעל 52, תתקבל למיון כזה או אחר באחד החילות שתפנה אליהם ביוזמתך.

בנוגע לאבטחת מידע או כל יחידה שעוסקת בתפקיד אחר בצבא, 3 שנות ניסיון (ולרוב עוד 1.5 שנות קבע) מזכות אותך בשכר של בערך 10-20 אלף ברוטו ביציאה לאזרחות לאחר הצבא ו"חוטפים" אותך פשוט בגלל ש3-5 שנים טחנת את כל החומר, נתקלת בהמון תקלות, עבדת עם משתמשים, נתקלת בתקלות וכדומה.

אגב אותו דבר בשוק האזרחי ולכן משלמים יותר ככל שיש לך יותר שנות ניסיון.

פורסם

אלכס אני לא מבין מאיפה אתה מאכיל את הבחור במידע הפנטסטי הזה,אתה הרי בעצמך אמור להיות בוגר יחידה טכנולוגית לא?

קטונתי בנושא,אבל פותח הדיון שתדע שיש המון תפקידי מחשוב בצה"ל. חלק מאוד מאתגרים ויכינו לך עתיד מתגמל לאחר מכן (וזה לא רק גאמ"א),ויש חלק שבתכל'ס לא נותנים כלום אחרי זה,כי יש כאלה באזרחות כמו זבל.

מה שחשוב זה לא להסתנוור מהיי טק וממשכורת בומבסטיות (שהמון אנשים שוכחים שהם נעשות ביחס לשעות עבודה מפרכות ועבודה מאוד משעממת ושוחקת שגורמת למתכנתים רבים לשנות ייעוד למקצוע אחר לאחר כמה שנים). אם אתה בעל רקע בתחום ונהנה ממנו אז לך על זה,אם לא כדאי שתראה לאן אתה נכנס (למרות שזה לא איזה לימוד תואר,מדובר בכל זאת בשלוש שנים לפחות מהחיים). לגבי צפנים וכו',יש הרבה יחידות מודיעין שעוסקות בפיענוח,לא איזה פיצוח קוד האניגמה בהכרח אבל ישנן כאלה. חשוב שתדע שרוב היחידות האלה ימצאו אותך במידה ואתה מתאים ולא ההפך. יחידות יותר מפורסמות אפשר למשוך חוטים ולשלוח קו"חים כדי לקבל זימון למיון,אבל שוב אתה צריך לדעת מה אתה רוצה. ושוב,גם פה אם הם רוצים אותך אתה תקבל זימון למיון.

לגבי הקב"א,חד וחלק לא.

פורסם
  • מחבר

שמע, אם אין לך ידע בכלל במחשבים ברמת תכנות להנאתך או בנייתר שתות או ש/אתה מנהל רשת בבית הספר וכדומה או האקר למחייתך עוד לפני הגיוס, תשכח מחיל המודיעין וגאמ"א. יש לך את חיל התקשוב בשביל מלא קורסים לחבר'ה מתחילים מאפס. גם את חיל האוויר שווה לנסות.

בנוגע למה שאמרת כאן אני לא כ"כ בטוח... אתה רוצה להגיד לי שכלללל חייל מודיעין מבוסס על תכנות ומי שלא יודע תכנות לא יכול בשום פנים ואופן להכנס לשם?

ומה גם אם יורשה לי, אני לא אוהב תכנות ולא לזה אני שואף.. אני מחפש לא רק משהו שיהווה כרטיס כניסה לחיים האזרחיים אלה גם משהו שאני אוהב ושהמוח שלי לא יטוגן ממנו.

בנוגע לחיל האויר. מה יש לי לנסות שם? כי החשש שלי בנוגע לקורסים של החומרה הם שהקורסים מוציאים אותי טכנאי פשוט ובזה אני לא חפץ..

במידה ואני לא רוצה תכנות, למי לפנות? אני מבולבל מאודד... אני רואה שבגאמ"א אפעלו יש קורסים של חומרה ושל אבטחת מידע (אני אוהב את עניין אבטחת המידע ובין השאר הייתי בקורס על זה וקראתי על זה מעט... נושא יפה לדעתי).

וחוץ ממחשבים, איזה עוד יחידות קיימות בצבא שגם יאתגרו אותי (לא תפקידי שולחן ומשרד משעממיםן שכל מה שיש לעשות זה לתייק אלא משהו שונה) וגם אני יוכל להפיק מהם תועלת לעתיד? (לא חובה מיחשוב אגב, זו רק אופציה למרות שהיא דיי עיקרית, היא לא יחידה)

בנוגע למה ש FADE TO BLACK אמר, אני לא חושב שאני יוזמן למקומו כאלה מכיוון שאני לא בטוח שבראיון האישי הראתי מספיק טוב את מי שאני ומה שאני אוהב מכיוון שזו שדיברה איתי הייתה להוטה לעבור לנושא הבא והייתי נורא עייף והראש לא עסד ובקיצור, היה לא טוב והרגשתי את זה.

בדיוק בגלל מה שאמרת אני שואל פה שאלות כי אני לא יכול לדעת מה אני רוצה מבלי להכיר יחידות, מסלולים וקורסים למיניהם בשביל לדעת לבחור

ודבר אחרון : מה זה CCNA? ולמה זה טוב?

פורסם

בנוגע למה שאמרת כאן אני לא כ"כ בטוח... אתה רוצה להגיד לי שכלללל חייל מודיעין מבוסס על תכנות ומי שלא יודע תכנות לא יכול בשום פנים ואופן להכנס לשם?

ומה גם אם יורשה לי, אני לא אוהב תכנות ולא לזה אני שואף.. אני מחפש לא רק משהו שיהווה כרטיס כניסה לחיים האזרחיים אלה גם משהו שאני אוהב ושהמוח שלי לא יטוגן ממנו.

בנוגע לחיל האויר. מה יש לי לנסות שם? כי החשש שלי בנוגע לקורסים של החומרה הם שהקורסים מוציאים אותי טכנאי פשוט ובזה אני לא חפץ..

במידה ואני לא רוצה תכנות, למי לפנות? אני מבולבל מאודד... אני רואה שבגאמ"א אפעלו יש קורסים של חומרה ושל אבטחת מידע (אני אוהב את עניין אבטחת המידע ובין השאר הייתי בקורס על זה וקראתי על זה מעט... נושא יפה לדעתי).

וחוץ ממחשבים, איזה עוד יחידות קיימות בצבא שגם יאתגרו אותי (לא תפקידי שולחן ומשרד משעממיםן שכל מה שיש לעשות זה לתייק אלא משהו שונה) וגם אני יוכל להפיק מהם תועלת לעתיד? (לא חובה מיחשוב אגב, זו רק אופציה למרות שהיא דיי עיקרית, היא לא יחידה)

בנוגע למה ש FADE TO BLACK אמר, אני לא חושב שאני יוזמן למקומו כאלה מכיוון שאני לא בטוח שבראיון האישי הראתי מספיק טוב את מי שאני ומה שאני אוהב מכיוון שזו שדיברה איתי הייתה להוטה לעבור לנושא הבא והייתי נורא עייף והראש לא עסד ובקיצור, היה לא טוב והרגשתי את זה.

בדיוק בגלל מה שאמרת אני שואל פה שאלות כי אני לא יכול לדעת מה אני רוצה מבלי להכיר יחידות, מסלולים וקורסים למיניהם בשביל לדעת לבחור

רוב החיל לא יודע בכלל מה זה מחשב מעבר לאפליקציות המודיעיניות שהם משתמשים בהן.

היעוד של חיל המודיעין הוא איסוף ועיבוד מידע, הפקדת מודיעין ישים ממנו והעברתו לגורמים המתאמים.

רוב התפקידים במודיעין הם תפקידים מודיעינים נטו, כן יש מעט תפקידים שמשתפים התמחות טכנית עם תחומי איסוף המודיעין אבל בסופו של דבר רוב החילים ב-8200 והיחידות האחרות מסננים ומעבדים מידע ללא שום קשר לתכנות, הנדסת רשתות, אלקט' וכו'.

פורסם
  • מחבר

רוב החיל לא יודע בכלל מה זה מחשב מעבר לאפליקציות המודיעיניות שהם משתמשים בהן.

היעוד של חיל המודיעין הוא איסוף ועיבוד מידע, הפקדת מודיעין ישים ממנו והעברתו לגורמים המתאמים.

רוב התפקידים במודיעין הם תפקידים מודיעינים נטו, כן יש מעט תפקידים שמשתפים התמחות טכנית עם תחומי איסוף המודיעין אבל בסופו של דבר רוב החילים ב-8200 והיחידות האחרות מסננים ומעבדים מידע ללא שום קשר לתכנות, הנדסת רשתות, אלקט' וכו'.

וזה בדגיוק מה שחשבתי ובדלל זה לזה אני שואף... אני אוהב דברים כאלה לא פחות ממחשוב.

מה עוד תוכל לספר לי על כך ועל החיל בכללי ועל תפקידים נוספים בפרט?

ובנוסף :

אלכס, חיפשתי על CCNA עוד לפני ששאלתי אך לא מצאתי משהו פשוט שמסביר על הנושא וחוץ מזה בגל לשציטטתי לא שמתי לב שהשאלה עדיין שם למרות שהיא אכן עדיין רלוונטית מבחינתי.

אם אפשר לענות על שאלותי אני אשמח. (דר"א, מגניב הקטע עם ה "היה קשה?" חחחחחח)

ותודה ענקית על העזרה עד עכשיו. אין עליכם.. :xyxthumbs::yelclap:

פורסם
  • מחבר

אפ אפשר לענות על מה ששאלתי לפני הפוסט האחרון של אלכס אני אשמח. (חיפשתי כבר את הערך CCNA בגוגל פשוט לא זכור לי שהבנתי כ"כ במה מדובר)

פורסם

בכל מקרה, תתקשר לכל אחד מהגופים, תגיד שיש לך נתתונים גבוהים(חשוב לדעת מה הקב"א שלך בשביל לייעץ לך אם יש לך סיכוי) אבל אם זה מעל 52, תתקבל למיון כזה או אחר באחד החילות שתפנה אליהם ביוזמתך.

בנוגע לאבטחת מידע או כל יחידה שעוסקת בתפקיד אחר בצבא, 3 שנות ניסיון (ולרוב עוד 1.5 שנות קבע) מזכות אותך בשכר של בערך 10-20 אלף ברוטו ביציאה לאזרחות לאחר הצבא ו"חוטפים" אותך פשוט בגלל ש3-5 שנים טחנת את כל החומר, נתקלת בהמון תקלות, עבדת עם משתמשים, נתקלת בתקלות וכדומה.

אגב אותו דבר בשוק האזרחי ולכן משלמים יותר ככל שיש לך יותר שנות ניסיון.

אתה אוכל סרטים ברמות

פורסם
  • מחבר

??? ??? ??? ???

הייתי שמח גם לדעת למה הוא אוכל סרטים שאני אלמד לא לאכול...

וחוץ מזה השאלות הקודמות עדיין בתוקף

פורסם

??? ??? ??? ???

הייתי שמח גם לדעת למה הוא אוכל סרטים שאני אלמד לא לאכול...

וחוץ מזה השאלות הקודמות עדיין בתוקף

Don't ask...

פורסם
  • מחבר

חחחח אני חושב שאני מתחיל לאבד כיוון איתכם.

מה אני מפספס פה?

ובנוגע לשאלותיי. האם תיהיה ישועה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים