עבור לתוכן

הוספת ראוטר לרשת הביתית

Featured Replies

פורסם

אהלן,

בביתי 3 קומות, ראוטר ומודם נמצאים בקומה העליונה ומשדרים אות תקין לקומה העליונה והאמצעית וכעת ישנו צורך בחיבור WIFI גם בקומה התחתונה.

בקומה התחתונה ישנו חיבור אינטרנט קווי אשר עובר דרך הקיר ומחובר בצידו האחד לראוטר אשר בקומה העליונה ובצידו השני נמצא כשקע נקבה בקיר אשר בקומה התחתונה.

רציתי לשאול האם ניתן לקנות ראוטר נוסף ולחבר אותו בקומה התחתונה? האם יש צורך לקרוא לטכנאי או שמא זו פעולה בסיסית שניתן לעשות בקלות?

הראוטר שנמצא בבעלותי כרגע הינו - linksys wrt54g, אשמח לקבל המלצות לראוטר הנוסף שעליי לקנות. (אין צורך במשהו מפוצץ, ראוטר זול ופשוט יעשה את העבודה)

תודה רבה!!

פורסם

זה בדיוק מה שעשיתי אתמול, אתה צריך לקנות עוד ראוטר עם עדיפות שיתמוך ב-WDS, אחרי שאתה מחבר אותו אתה צריך להגדיר אותו כ-AP.

לפי דעתי אם אין לך ידע בסיסי+ יהיה לך מאוד קשה כי אין מדריכים מספיק מפורטים - יש מדריך מעולה באתר של המנהל פורום כאן, אבל המדריך בגדול מסביר מה עושים, אבל לא איך עושים.

בהצלחה!

פורסם

מה התקציב שלך? מכיוון ואתה תחבר אותם בכבל כל נתב יעשה את העבודה.

פורסם

אתה פשוט צריך לקנות ראוטר אלחוטי,ולחבר לו את הכבל לאחת מכניסות ה-LAN שלו.

אח"כ תצטרך להגדיר כמה דברים,כמו DHCP,SSID,הצפנה ודברים כאלה.

יש לך את כל ההסברים באתר:

www.netcheif.com

המלצה אישית לראוטר זול:

Edimax BR-6424n.

יש כאלה שיאמרו שעדיף שתקנה עוד ראוטר של Linksys,בשביל תאימות מקסימלית.

יש לך כאלה די פשוטים,שעולים מעט יותר מזה שהמלצתי לך עליו,אבל תקרא קודם ביקורות ב-ZAP,וכן באתר של הצ'יפ.

בהצלחה,

יוחאי.

פורסם
  • מחבר

חשבתי באמת לקנות עוד לינקסיס כזה, האם הוא תומך בכל הדברים הנחוצים?

אגב קראתי שעוד ראוטר ברשת מאיט מאוד את פעולתה, האם כך הדבר גם כאשר הראוטר השני מחובר בכבל?

פורסם

לא, אין היום בארץ שום ראוטר של לינקסיס שמשתלם לרכוש.

אם מחברים AP בצורה אלחוטית אז כל מי שיחובר דרכו בצורה אלחוטית ולא בכבל יקבל חצי מהמהירות כי הAP צריך בו זמנית לשדר גם אל הנתב וגם אל המחשב והמהירות מתחלקת ביניהם. אם הAP מחובר אל הנתב בכבל המהירות נשמרת במלואה עבור המחשב.

פורסם

אם מחברים AP בצורה אלחוטית אז כל מי שיחובר דרכו בצורה אלחוטית ולא בכבל יקבל חצי מהמהירות כי הAP צריך בו זמנית לשדר גם אל הנתב וגם אל המחשב והמהירות מתחלקת ביניהם. אם הAP מחובר אל הנתב בכבל המהירות נשמרת במלואה עבור המחשב.

טוב לדעת,תודה.

למדתי משהו חדש היום.

פורסם

אתה פשוט צריך לקנות ראוטר אלחוטי,ולחבר לו את הכבל לאחת מכניסות ה-LAN שלו.

אח"כ תצטרך להגדיר כמה דברים,כמו DHCP,SSID,הצפנה ודברים כאלה.

להגדיר DHCP? אין צורך ב-DHCP או בסגמנט רשת חדש כלל וכלל, הנתב הראשי כבר יינפק את מה שצריך.

איך מגדירים נתב רגיל בתור AP:

1. מבטלים את ה-DHCP.

2. מגדירים לנתב כתובת סטטית התואמת לטווח הכתובות ברשת.

3. מגדירים בנתב את ה-SSID וההצפנה בדיוק כמו בנתב המקורי.

4. מחברים את נתב ה-AP עם כבל רשת לנתב הראשי דרך יציאות ה-LAN.

זו כמובן התצורה שלדעתי הכי מומלצת אצלך בבית(כיוון יש כבל בין הקומה השלישית לראשונה).

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז סלחו לי על הבורות ולכן אשאל עוד כמה שאלות-

אכן אני מחבר את הנתב בכבל כך שאני מבין שאין איבוד מהירות, אך איזה נתב לקנות? האם לקנות לינקסיס כמו שלי? (הוא תומך באופציות הנ"ל?)

ולגבי הפעולות הנדרשות, נצא מנקודת הנחה שאני עובד בלינקסיס בעל אותה תוכנה כמו שלי:

1.ביטול DHCP נראה פשוט מאוד בתפריט הראשי יש מקום לעשות DISABLE ל-DHCP SERVER בזה נסתיימה ההגדרה?

2.איך אני מגדיר לנתב כתובת סטטית? ומה הכוונה תואמת לטווח ברשת?

3.להגדיר את האבטחה כמו בקודם הכוונה היא אותה סיסמא ואותה סוג של הצפנה כן? אגב האם לומר לו לעבוד בWIRELESS Channel שונה מזה הראשי?

4.אני רואה כאן בהגדרות של הראוטר מקום להגדיר את הראוטר כ-GATEAWAY או כ-ROUTER וההסבר להבדל ע"פ הראוטר -

Operating Mode : If the router is hosting your Internet connection, select Gateway mode. If another router exists on your network, select Router mode.

מה יקרה אם אני פשוט אשנה את זה? האם זה אוטומטית מגדיר את הראוטר לעבוד כ-AP או שאין קשר בין הדברים והבנתי לא נכון?....

לסיכום, אני רוצה להודות שוב לכל הפורום על התמיכה באמת שתחום הרשתות לא מוכר לי והתמיכה כאן עוזרת לי רבות.

תומר

עריכה: סתם שוטטתי לי בזאפ לראות מחירים של ראוטרים ובמקרה הסתכלתי וראיתי שיש מכשירים ספציפיים המשמשים כACCESS POINT

אולי שווה לי לקנות AP כזה וזהו? ראיתי כמה כאלה שיש להם רק חיבור LAN אחד לראוטר אבל אין עוד נוספים (אני צריך עוד חיבור LAN בשביל XTREAMER שנמצא באותו חדר) אך אולי יש כאלו עם 2 חיבורי LAN?? ראיתי עכשיו את ACCESS POINT D-LINK DAP-1160 , יש לו 2 חיבורי LAN, זאת אומרת שבאחד אני מחבר אותו לראוטר ובחיבור השני אני יכול לחבר את הXTREAMER שלי? האם המכשיר הנל מומלץ?

אשמח אם תפרטו על יתרונות\חסרונות של המכשירים הללו ועל דגמים מומלצים אם יש כאלו..?

תודה שוב!

פורסם

אני מציע שתקרא את המדריך הזה -- http://www.netcheif.com/Articles/RouterAsAP/RouterAsAP.htm.

אם אתה מחבר בכבל אין חשיבות לדגם. אם אתה מחבר באלחוט ב-WDS עדיף לרכוש נתב זהה לזה שיש לך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים