עבור לתוכן

sega game gear נגד nintendo game boy

Featured Replies

פורסם

עשיתי את הסרטון הזה לפני כמה זמן

רציתי ליראות כמה יראו אותו בלי פרסום (רק אחד חוץ מימני )

בכל מקרה דודה שלי נתנה לי לבדוק את שניהם ואף אחד מהם לא פעל

לגימבוי היה בעיה במסך והגימגיר בכלל לא נדלק

לא שזה משנה הרבה כי אף אחד מהם לא בדיוק פריט הספנים היום וגם אף אחד מהם לא ניד מוצלח יחסית למה שזמין היום

ובכלל לשנהם יש אמולטורים מוצלחים ומי שרוצה ליראות סרטוני גימפלי יש המון ביוטיוב

בכל מקרה התרכזתי במכשירים עצמם

לפני הסרטון פעם אחרונה שנגעתי בהם היתה ב1990 ומשהו

היה לי גימבוי ולבן דוד גימגיר

תהנו מהסרטון

פורסם

לא ראיתי את הסירטון , אבל כמשהו שלא היה לו אף אחד (הניידת הראשונה שלי היתה GBC) - הGG היה מכשיר פי 10000 יותר מגניב ועם משחקים אדירים.

בתור קונסולה ניידת היא נכשלת על זמן סוללה נוראי - אבל בתור קונסולה - היא פשוט יותר טובה והיצעה המשחקים שלה מדהים.

ליביו

פורסם

כשהייתי קטן תמיד רציתי גיים בוי אבל לא היה לי כסף

היום יש לי DS

פורסם

הגיים גיר היה אדיר, הייתי משחק שעות בSonic ועברתי אותו אולי 4 פעמים... בחיי שזה היה מזמן.

פורסם
  • מחבר

לא ראיתי את הסירטון , אבל כמשהו שלא היה לו אף אחד (הניידת הראשונה שלי היתה GBC) - הGG היה מכשיר פי 10000 יותר מגניב ועם משחקים אדירים.

בתור קונסולה ניידת היא נכשלת על זמן סוללה נוראי - אבל בתור קונסולה - היא פשוט יותר טובה והיצעה המשחקים שלה מדהים.

ליביו

הגימגיר הייתה פשוט מסטר סיסטם ניד -לא יותר לא פחות

רק שחריצי הקלטות היו שונים -אבל היו הרבה פורטים ישירים מהמסטר סיסטם לגים גיר

כמובן שכיוונו את הרזולוציה להתאים למסך של הגים גיר

היה אפילו תוסף שהיה אפשר לחבר לגים גיר ולהריץ אליו קלטות מסטר סיסטם אורגינליות

למי שלא יודע מה זה מסטר סיסטם תחשבו על מתחרה לNES של סגה -שדרך אגב סבל כמו הגים גיר מחוסר תמיכה מספר של חברות צד שלישי

מבחינת מכשיר ברור שהיו לו יתרונות

מסך צבעוני

תאורה אחורית (לצפיה בחושך-היום זה כבר סטנדרט אבל אז לא היה )

חומרה יותר חזקה

ומסך גדול יותר

הבעיה היתה בנידות -שהיתה מסריחה

ולא מספיק משחקים

גם המחיר היה יקר יותר אבל אני לא חושב שהמחיר היה הסיבה לכישלון כי הוא לא היה כזה יקר

בכל מקרה גים גיר היה מצוין להורים בזמנו כי בבתים היתה בדרך כלל רק טלוויזיה אחת ובלי מחשב וצעצועים אחרים שיש היום

וככה סגה יכלה למכור להם צעצוע נחמד שישתיק את הילד -אפילו היה תוסף לצפות בטלוויזיה בגים גיר

נינטנדו לאומת זאת יצרה מכשיר שלזמנו היה מספיק ניד

וטונות של משחקים

וכמובן מחיר זול מאוד

ושהגימבוי עמד למות יצא פוקימון שהחזיר אותו לחיים -זה גם נתן להם מספיק זמן לפתח את הGBA

כי בינתים עם פוקימון הוציאו בהתחלה את הגימבוי פוקט ויותר מאוחר את הGBC -הGBC כבר קיבל חומרה משופרת והיה בערך בכוח של הגים גיר

רק שגם לו לא הייתה תאורה אחורית

נינטנדו הכניסו תאורה אחורית למכשירים שלהם (לא מדבר על דגם מיוחד לגימבוי ) רק בGBA SP

שזה שנים אחרי שהגים גיר מת

פורסם

לאחי היה גיימגיר. המשחקים היו מצויינים, המסך היה נחמד, וזה אכל בטריות בלי חשבון.

כשהייתי בסדיר לקחתי לו אותו לשבועיים, ובאיזושהי נקודה חיברתי אליו את הבטריה של הסלולארי..

פורסם

קרירין כמה אי דיוקים...

א. הגיימגיר היה מבוסס על אותה ארכיטקטורה - אבל כלל מערכת סאונד מתקדמת משמעותית ואפשרות לשימוש בעוד צבעים.

ב. הGBC לעומת זאת ממש לא היה קרוב לגיימגיר בכח העיבוד - הוא היה יותר מכפול למעשה וגם בזיכרון , זה עדיין לא שינה את העובדה שהמסך שלו היה חרא והצבעוניות שלו היתה מגוכחת עד לא קיימת - לא יותר מגימיק זול.

פורסם

הקונסולות של סגה תמיד הציגו גרפיקה יותר יפה

פורסם

כמה שהחיים היו פשוטים פעם, כל מה שהיה צריך בשביל להשתיק שני ילדים קטנים היה 2 גיימבויים מחוברים בכבל של חצי מטר ולשחק טטריס אחד נגד השני וזה עבד במשך שנים.

עכשיו המשחקים הכי טובים לקונסולות הכי טובות מחזיקים אותי דבוק למסך חודש גג עד שעוברים למשחק הבא

פורסם
  • מחבר

קרירין כמה אי דיוקים...

א. הגיימגיר היה מבוסס על אותה ארכיטקטורה - אבל כלל מערכת סאונד מתקדמת משמעותית ואפשרות לשימוש בעוד צבעים.

ב. הGBC לעומת זאת ממש לא היה קרוב לגיימגיר בכח העיבוד - הוא היה יותר מכפול למעשה וגם בזיכרון , זה עדיין לא שינה את העובדה שהמסך שלו היה חרא והצבעוניות שלו היתה מגוכחת עד לא קיימת - לא יותר מגימיק זול.

לא ידעתי שהייתה לזה מערכת סאונד חדישה ועוד צבעים

אבל בכל מקרה אז נגדיר את זה מסטר סיסטם+

כי סך הכל הם מאוד דומים חוץ מהנידות

בעניין הGBC זכור לי שדיברו על זה שהוא בערך כפול מהגימבוי הרגיל בכוח (למרות שזה לא נוצל מספיק -כי הרבה חברות פיתוח רצו לשמור על תאימות לדגמים הקודמים )

מול הגימגיר באמת קשה לי להשוות אותו כי הטכנולוגיה שונה

נינטנדו גם לא השתמשו בטכנולוגיה של הNES לגימבוי ככה שאין אפשרות להשוות בין המסטר סיסטם לNES במקום

בכל מקרה זכור לי שיצאו כמה פורטים מהNES לGBC שזה מזכיר פורטים מהמסטר סיסטם לגיים גיר

המסך באמת היה עלוב -(לא שהמסך של הגים גיר היה כזה מוצלח ) -אבל זה היה מסך צבעוני שלקח רק קצת חשמל

לאומת המסכים של הגיים גיר \נומאד \אטרי לינקס\והטוברו משהו (לא זוכר את השם ) שלקחו טונה חשמל

בשנים האלו ולמעשה עד הGBA SP לא היו זמינים מסכים טובים ועם תאורה אחורית לנידים שלקחו קצת חשמל

כולם לקחו יותר מידי חשמל ובגלל זה היו יותר כמו תחליף לקונסולה ניחת+טלוויזיה

אם אני לא טועה לכל הקונסולות שהזכרתי היה גם תוסף שאופך את הקונסולה לטלוויזיה קטנה

שזה מעיד על מה הם חשבו

נינטנדו לאומת זאת פעלה בשכל שוויתרה על פיצרים ואיכויות לטובת נידות

שהGBC יצא לשוק כבר היו נידות הרבה יותר חזקות חומרתית ובעלת מסך הרבה יותר טוב

אבל הGBC ניצח בגלל נידות הרבה יותר טובה

תחשוב על קונסולות שמריצות משחקים ברמה של הGBA בערך מתחרות מול הGBC

היום המצב לא שונה בהרבה PSP מול DS -נינטנדו פשוט מבינה את השוק הרחב יותר טוב מיתר החברות כרגע בשוק

פורסם
  • מחבר

טוב ראיתי הקפיצה מהמהGB לGBC הייתה גדולה משחשבתי

לא כל כך ראו את זה ברוב המשחקים כי זה לא נוצל טוב בגלל ענין התאימות לאחור

גם לא ידעתי שהמעבד היה מאותו הסוג

פורסם

אני זוכר שלי היה גיים גיר והיה לי רק משחק אחד- סוניק

וקינאתי בכל החברים שלי שהיה להם גיים בוי עם פוקימון שהיה אז להיט!

פורסם
  • מחבר

היו כמה משחקי סוניק לגיים גיר

עם אני זוכר נכון חלק היו פורט מהמסטר סיסטם -בכל מקרה הגרסאות היו הרבה פחות טובות מהגנסיס (מגה דריבר )

לא בדיוק מפתיע כי הוא היה הרבה יותר חזק

בעניין פוקימון ה2 משחקים הראשונים שלו (על ההתחלה יצאו 2 משחקים כימאת זהים לגמרי) הצילו את הגימבוי

זה היה שהגיים גיר כבר נחשב כישלון והייתה הרגשה שהגימבוי לא ישרוד עוד הרבה זמן

לא זוכר מתי הגיים בוי פוקט יצא (גרסה קטנה של המכשיר ) אבל זה היה בערך בתקופה של פוקימון עם אני זוכר נכון

אחרי זה נינטנדו הצליחה למשוך עוד זמן בעזרת הGBC ולא היה עליה אף איום מחברה גדולה בנידות עד שסוני שיחררה את הPSP

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים