עבור לתוכן

עזרה עם שילוב מתאים של מעבד ולוח לצרכיי

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

מחפש את השילוב הנכון לצרכים הבאים:

1. עבודת משרד הכוללת פתיחה של כ 10 הודעות מייל עם תמונות, 10 חלונות של אקספלורר, 5 PDF עם תמונות ברזולוציה גבוהה, 5 קבצי אקסל ו 5 קבצי וורד - הכל בו זמנית כמובן, והורדת תכנים ברקע...

2. יכולת לנגן קבצי FHD

3. תמיכה ב raid 5

4. טמפרטורת עבודה נמוכה

5. firewire אחד לפחות

אני יודע - הרבה דרישות :-)

עדיפות כנראה ל AMD וללוח gygabyte שמאפשר המהרה פשוטה.

אשתמש ב win32 אז הזכרון מוגבל

האם לשימושים הנ"ל יש צורך במעבד מרובה ליבות, נניח 630, או שמעבד כמו ה 245 יספיק ? או 550 ?

אם אני לוקח אחד מלוחות gygabyte החדשים עם תוכנת ההמהרה שהם מספקים - האם אני יכול מעבד רגיל או שחייבים את ה BE ?

אם פותחים ליבה נוספת למעבד עם 65W - לכמה מגיע ההספק ? הטמפרטורה באמת חשובה לי.

תודה על העזרה

פורסם

אם תרצה לבצע אוברקלוק אז עדיף בשיטה המסורתית דרך ה-BIOS, אם לא מתאים לך אז תשתמש באיזו תוכנה שתרצה. זה לא משנה באיזה מעבד מדובר. Black Edition רק אומר שלמעבד מכפלה פתוחה וזה יכול להקל על התהליך, לרוב בשביל קירור אוויר זה יכול להיות לא שימושי.

בסה"כ שימושים מינימליים ש-Athlon II X3 425 יספיק להם. Firewire זו לא בעיה אך הדרישה ל-RAID5 תייקר קצת את הלוח

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=6591

פורסם
  • מחבר

אם תרצה לבצע אוברקלוק אז עדיף בשיטה המסורתית דרך ה-BIOS, אם לא מתאים לך אז תשתמש באיזו תוכנה שתרצה. זה לא משנה באיזה מעבד מדובר. Black Edition רק אומר שלמעבד מכפלה פתוחה וזה יכול להקל על התהליך, לרוב בשביל קירור אוויר זה יכול להיות לא שימושי.

בסה"כ שימושים מינימליים ש-Athlon II X3 425 יספיק להם. Firewire זו לא בעיה אך הדרישה ל-RAID5 תייקר קצת את הלוח

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=6591

תודה

אם אני פותח את הליבה הרביעית - זה ישפיע על הצריכה ? אני מניח שהיא לא תשאר ב 65W

פורסם

בכלל לא בטוח שתוכל לפתוח את הליבה הרביעית, ואם כן תצליח לפתוח אותה (ובהנחה שהיא יציבה) ערך ה-TDP יעלה ל-95W כמו מרובעי הליבה של Athlon II. אם הטמפ' היא כזה שיקול מהותי, אולי עדיף לך לשקול מערכת מבוססת i3 שהיא אמנם יקרה יותר, ומציעה רק 2 ליבות פיסיות (שגם מספיקות לצרכים שלך), אבל במקביל גם קרירה יותר ומציעה מרווח OC גדול (ולפי דיווחים גם פשוט).

ושאלה לא קשורה, אם לא איכפת לך שאני שואל, למה דווקא Raid 5 על בקר של לוח אם? זה מחשב עסקי?

פורסם
  • מחבר

בכלל לא בטוח שתוכל לפתוח את הליבה הרביעית, ואם כן תצליח לפתוח אותה (ובהנחה שהיא יציבה) ערך ה-TDP יעלה ל-95W כמו מרובעי הליבה של Athlon II. אם הטמפ' היא כזה שיקול מהותי, אולי עדיף לך לשקול מערכת מבוססת i3 שהיא אמנם יקרה יותר, ומציעה רק 2 ליבות פיסיות (שגם מספיקות לצרכים שלך), אבל במקביל גם קרירה יותר ומציעה מרווח OC גדול (ולפי דיווחים גם פשוט).

ושאלה לא קשורה, אם לא איכפת לך שאני שואל, למה דווקא Raid 5 על בקר של לוח אם? זה מחשב עסקי?

תודה - עד היום ממה שראיתי AMD מציעים ערך גבוה יותר

כן - זה מחשב עיסקי (עסק קטן) שגם ישמש לעבודות המוזכרות למעלה וגם לאיחסון המידע של העסק (כנראה 3 או 4 דיסקים במערך). אני יודע שיש גם פתרונות תוכנה ללא צורך בבקר - אבל חשבתי שלא שווה לחסוך עוד 100 ש"ח ללוח האם - עוד לא החלטנו מה יהיה פתרון האחסון. אולי בכלל נסב מחשב ישן ל NAS ואז ניתן יהיה לוותר.

פורסם

אני מסכים איתך לגבי AMD, גם אני רכשתי לאחרונה מעבד מסדרת Athlon IIx4 לשימושים דומים. פשוט התייחסת לעניין הטמפ' כנקודה חשובה ולכן חשבתי להזכיר את ה-Core i3. בכל מקרה, אל תבנה על פתיחת הליבה הרביעית, אם מאוד חשוב לך מעבד מרובע ליבה פשוט תקנה כזה, אם לא איכפת לך לקחת "הימור" בידיעה שגם ה-x3 מספיק לצרכים שלך, אז אין בעיה לחסוך פה עוד קצת כסף.

בקשר לשאלה על מערך ה-Raid לא התכוונתי לפתרון תוכנה, התכוונתי יותר שאם מדובר במחשב עסקי עדיף אולי להשתמש ב-NAS ייעודי כמו שכבר כתבת שאתה מתכנן בעתיד. כמו שהזכרתי אני במצב די דומה לשלך מבחינת צרכים, ולאחסון וגיבוי המידע בחרתי בפתרון קצת שונה. גם אני חשבתי על Raid 5 בהתחלה וירדתי מזה לטובת המערך הבא. המערך מורכב משלושה כוננים קשיחים. אחד שמכיל את המידע השוטף (כלומר כל הנתונים לעבודה היום יומית) ועוד שניים במערך Raid 1 אליו מתבצע גיבוי יומי ושבועי של נתונים מסוימים לפי הצורך. כך למעשה אני שומר על שלושה עותקים וכרגע זה מספיק לי. זהו פתרון זמני, רחוק מלהיות מושלם מבחינת שרידות מידע במקרה של שטפון, שריפה, גניבה או כל נזק פיסי אחר, עד שבעתיד אחליף לפתרון NAS ייעודי (שאבנה לבד או קנוי, מקווה אפילו לחסוך מספיק כסף לבקר Raid "אמיתי").

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים