עבור לתוכן

בעיה עם המחשב- לא יודעת אם זה קשור לחומרה או לתוכנה...

Featured Replies

פורסם

קניתי מחשב לפני שנה וחצי בערך (והוא עלה לא מעט כמו שאתה רואה במפרט). אני סטודנטית לאנימציה וכרגע עובדת על הפרויקט גמר שלי בתלת מימד ולכן המחשב הוא פחות או יותר הדבר שהכי חשוב לי בחיים . בכל מקרה, במשך שנה (מאוד לא כיפית) היה לי blue screen of death בתדירות של כל חצי שעה, אבל כשהבאתי את זה למעבדה שבה קניתי את המחשב (גם נאלצתי לנסוע לשם כי קניתי את זה במרכז ובינתיים עברתי לירושלים) אז הם אמרו לי "מחשב בסדר, תוכנות לא חוקיות" :s07: :s07: :s07: :s07: :s07:במילים האלו, ואני יודעת שזה בולשיט, :pissed: אז פירמטתי אותו כל פעם כדי שלא יהיה להם מה לטעון ונסעתי לשם שוב ושוב והם לא פתרו לי את הבעיה. שמתי trail versions בשביל שלא יהיה להם מה לטעון. ידעתי שהם יודעים שאני לא אוכל להרשות לעצמי לקנות את התוכנות שלי (כולן יחד עולות יותר מהמחשב שלי ) אז עבדתי עם ה- trail אבל הם רק פרמטו לי את זה כל פעם ואמרו לי שעכשיו זה יהיה בסדר ואז אחרי יום הבעיה חזרה.. אחרי שנה בערך (של לילות לבנים שבהם רשמתי בפורמים את כל הדברים שיש לי ב-event viewer) הצלחתי להבין שהבעיה קשורה לחיבור או להגדרה של הכונני דיסקים שלי (כן, זה נשמע הזוי) ובאתי לשם, אמרתי להם מה הבעיה והם תיקנו לי את זה. כששאלתי אותם מה זה היה הם לא אמרו לי, הם רק אמרו שזה היה קשור להגדרה של הכוננים. בקיצור, אחרי הפעם הזאת, חזרתי עם המחשב, אבל הצרות לא נגמרו. אמנם המסך הכחול לא הופיע לי כל חצי שעה אבל הוא הפתיע אותי פעם בשבוע בערך, בלי שום קשר לפעולות שאני עושה, זה קורה לי כל פעם בפעולה אחרת לחלוטין. :bash: מלבד זאת, היו בעיות שהיו ונשארו מאז שקניתי את המחשב והן:

שהוא נתקע כל עשרים דקות כשאני מנגנת מדיה דיגיטלית (בחיים לא יכולתי לראות סרט כמו שצריך במחשב הזה...)

שכל תוכנות העריכה שלי לא פועלות כמו שצריך (אגב, יש לי dual booth כי תוכנות מסוימות עובדות עם ויסטה 64 ותוכנות מסוימות עם xp ( ככה שהבעיה היא לא בתאימות של התוכנה עם המערכת- הבעיה היא שהאודיו והוידאו לא מסתנכרנים ואני לא יכולה לרנדר מדיה כמו שצריך- ככה שגם ניגון מדיה וגם עבודה של עריכת מדיה לא מתאפשרות לי (כנראה שהמקור לשתי הבעיות האלו זהה).

כשאני מחברת מיקרופון למחשב- הוא פשוט נתקע לחלוטין!

מידי פעם, בלי קשר לכלום, גם אם אין תוכנות שדלוקות, אני שומעת חריקות ואז הוא נתקע לדקה (הוא לא מתחמם)

לפני כמה ימים ניסיתי להתקין תוכנה פשוטה של חייגן (של בזקבילאומי) ובאותן שניות היה לי מסך כחול, (אגב, זאת תוכנה שאמורה לעבוד עם 64 ביט, ניסיתי להתקין אותה גם על ה-xp וגם על ה-vista 64 והיה לי מסך כחול ישר, הם אומרים שהתוכנות תואמות מערכות הפעלה של 64 ביט ושהם לא נתקלו בבעיה של מסך כחול עם ההתקנה)

יש לי בעיה עם הכרטיס מסך ומידי פעם הוא נעשה שחור לשתי שניות (לאחרונה יותר)

ויש לי בעיות רבות ונוספות (אני לא מפרטת כי פשוט אין להן סוף..)

שילמתי לטכנאים ממיטב כספי ובסוף גיליתי שאני כבר מבינה יותר מהם (ולצערי אני לא מבינה כל כך) והם היו רחוקים מלהבין על מה אני מדברת, לא היה לאף אחד מושג וסבלנות להבין את ההודעות שגיאה שלי. הם רק רצו לפרמט את המחשב המסכן שלי ...שפירמטתי שבוע לפני שהם באו! אני מרגישה שבמשך כל התקופה הזאת - עד עכשיו- הבעיות שלי לא נפתרו כי אף אחד לא טרח לחקור אותן.

אני מקפידה על האבטחה במחשב שלי, אני משתמשת בקספרסקי חוקי, (ובינינו, אני מורידה תוכנות רק מ- Demonoidולא מכל מיני אתרים מוזרים) ובודקת את התגובות ל-torrent. בדרך כלל אני מורידה את התוכנה מהאתר של היצרן ורק שמה את הרישיון. אני לא מכניסה שום דיסק און קי למחשב שלי- בקיצור אני יודעת במליון אחוז שזה לא קשור לתוכנות שלי. בסה"כ, אני משתמשת בתוכנות מוכרות של חברת אטודסק ואדובי - שמתאימות למערכות ההפעלה שלי. אין לי ספק שהבעיה לא קשורה בי. אפילו לא ספק קטן. אני פשוט צריכה עזרה ממישהו שמבין בשגיאות של מיקרוסופט, שיכול לדעת עם הבעיה קשורה ל-Bios ויכול לפענח את הבעיה, או לחילופין- לשלול בעיות משוערות, כי אני לא רואה טעם לשלוח את החלקים שלי ליבואן לפני שאדע בוודאות שהבעיות הן לא בהגדרות או בכל דבר אחר. בקיצור, אני מחפשת מישהו שלשם שינוי לא יאמר לי את מה שכולם אומרים "זה או הלוח אם, או הזיכרון, או הכרטיס מסך, או המערכת הפעלה או הספק כוח.... או זה או זה.. את רוצה לפרמט?" זאת בערך העזרה שקיבלתי עד עכשיו, גם בפורמים. :pissed: אני לא צוחקת, אבל כדי שהאלו במעבדה שבה רכשתי את המחשב "ירדו ממני" עם התוכנות הלא חוקיות, פשוט נתתי להם לפרמט (היה בא לי לבכות בכל פעם) כי לקח לי כל פעם לפחות ארבעה חמישה ימים להתקין את התוכנות מחדש, ככה כל פעם.. עוד לפני שסיימתי (והסתבכתי) עם ההתקנה של התוכנות- הבעיה חזרה- ואז הם לא טרחו לענות לי כשהתקשרתי. כן, כן, אלו היו החיים שלי במשך שנה! במקום לעבוד על הסרט גמר התרוצצתי עם המחשב שלי במשך שנה! אני יכולה רק לתבוע אותם (הייתי מפרסמת את השם שלה אבל אולי זה יסבך אותי) נעשיתי כל כך ממורמרת שאנשים הפסיקו לדבר איתי וברור שלא יכולתי לקחת על עצמי פרויקט. אני לא אקח לשם את המחשב שלי יותר. (גיליתי גם שהם אפילו לא התקינו לי את הוינדואוז מהדיסק המקורי כי בטעות נתתי להם קופסא ריקה. הם אמרו לי שהם השתמשו בתוכנה שהיא כמו ghost ולא רצו לומר לי את השם שלה.. ואני מקווה שזה לא יצר חלק מהבעיות)

הבעיה היא שאני עובדת על פרויקט גמר בתלת מימד ואני לא ממש יכולה להרשות לעצמי להשאיר את המחשב במעבדה. כי בכל יום שאני לא עובדת על הפרויקט אני תקועה. מה גם, שבדיוק התחלתי לעבוד עם מישהו ואם אני אומר לו שהמחשב שלי הולך להיות חודש במעבדה - זה יהיה כמו לומר שהכלב אכל לי את השיעורי בית, מנסיון....

אני לקחתי עוד שנת לימודים בגלל המחשב שלי. בזבזתי שנה מהחיים שלי כי היה לי מסך כחול כל חצי שעה!! כמו שאמרתי, עכשיו יש לי מסך כחול כל כמה זמן.. אבל עדין, אי אפשר לעבוד איתו, זה גם נורא מלחיץ- אני עושה save as כל שתי שניות.. :facepalm: אני חושבת שבדקו אותו כבר שלושים פעמים. זה דבר שאני לא מאחלת לאף אחד בעולם הזה. אני ממש עובדת עצות.

חוץ מזה, המחשב הישן שלי באופן מפתיע לא עולה (הוינדואז מאתחל את עצמו כרגיל ואז יש לי מסך שחור, ואני מתפללת שההראדיסק שלו לא נדפק כי יש לי שם דברים של חמש שנים מהחיים שלי)

בקיצור, יש לי בלי סוף הודעות שגיאה ונתונים שיכולים להצביע על הבעיה, אני יכולה לשלוח אותם, אבל אני לא אוכל לפתור את הבעיה בעצמי בכל מקרה, אולי רק להבין את זה מבחינה עקרונית.. אז מה שחשבתי לשאול אותך (סוף סוף) זה אם אתה מכיר טכנאי ממש טוב או מעבדה ממש טובה שתוכל להבין מה הבעיה/בעיות עם המחשבים שלי. (כבר ביצעתי בדיקה של הזיכרונות עם memtest ולא נמצאה בעיה.) אני מוכנה לשלם כמה שיבקשו כדי שמישהו יבוא לירושלים, אני פשוט עובדת מסביב לשעון ולא יכולה לעשות הפסקה של שבוע ולהשאיר אותו במעבדה..

נ.ב: יש דרך לבצע בדיקה כדי לראות אם הלוח אם פגום? הבנתי שצריך לשלוח את זה למעבדה וזה בירוקרטיה ועלול לקחת חודשים..

מקווה מאוד שתוכלו להפנות אותי לכתובת הנכונה, :'(

יום טוב

MOBO:

Asus P6T Deluxe . Intel Intel X58/ICH10R Chipset. 6 x DIMM, Max. 12 GB, DDR3 1333/1066 (1600 O.C.). Triple channel memory architecture (up to 6400 MT/s) . Supports Intel® Extreme Memory Profile (XMP). 3 x PCIe 2.0 x16 (at x16/x16/x1 or x16/x8/x8 mode), SLI and CrosFireX on Demand. True16+2 phase Power Design. 1 x PCI-e x4 and two PCI

CPU

Intel (Quad) Core i7-920 2.66GHz 8MB Cache shared across all four cores (Nehalem).Intel Hyper-Threading (eight-threads on four cores). Intel Turbo Mode ( Additional processing boost during peak dfmand).Integrated three channels Memory Controller. Memory performance up to 32GB/s.

Memory

6GB (3 x 2GB) DDR3 1333 Latency 9/9/9. SPD (Serial Presence Detect). (Kingston)

6GB (3 x 2GB) DDR3 1333 Latency 9/9/9. SPD (Serial Presence Detect). (Kingston)

Case:

Antek 1200

CPU cooling fan

Thermalright Ultra 120 Extreme

Power Supply

Silent 700 Watt (24Pin) ATX12V v2.3, EPS 2.91 compliant. 12cm fan cooling. 19dBA at 80% Load. Support SLI, Quad Core CPU and all Multi-Core GPU. 3.3V - 24A, +5V - 24A, +12V1 - 20A, +12V2 - 20A, +12V3 - 20A,+12V4 - 20A, (Combined 12V - 612W),-12V - 0.8A, +5VSB - 3A.

Video Card

Leadtek nVidia Quadro PCI-E FX4600 - 768MB GDDR3-384 bit-bandwidth 67 gb/s-DVI-DL+DVI-DL+Stereo ,Dual Link DVI ,Dual 400 MHz Ramdacs-SLI

Integrated Disk Controller

6 x SATA 3Gb/s Intel ICH10R), Intel® Matrix Storage Technology with RAID 0, 1, 5 10 support. 1 x UltraDMA 133/100/66 for up to 2 PATA devices. 1 x External SATA 3Gb/s (SATA On-the-Go). 2 x SAS ports supporting SAS RAID 0 and 1.

Integrated RAID Support

Intel Matrix Storage Technology. Support RAID 0,1,5,10-

איך לי RAID אני לא יודעת למה זה כתוב במפרט! בכל מקרה, השארתי את זה כי אולי הם הגדירו שיש לי RAID למרות שאין לי. אין לי מושג על מה אני מדברת, אגב, אני פשוט מציינת את זה כי אולי זה קשור לבעיה.

DISK

Serial ATA II (3Gb/s) 1TB 32MB Cache 7200 rpm. 27 dBA (average). Dual processor ,StableTrac™ ,NoTouch™ ramp load technology . Power Dissipation: Read/Write 8.40 Watts. (Western Digital/Seagate)

Optical Device

Super Multi internal Sata DVD±R (Rewriter) 22x (DVD±R and DVD±RW) SecureDisk technology x 2

Integrated LAN

Dual Gigabit LAN controllers featuring AI NET2

Integrated Sound

ADI AD2000B 8-channel High Definition Audio CODEC. Coaxial/Optical S/PDIF out ports at back I/O. ASUS Noise-Filtering

Operating System

Microsoft® Win XP Professional 64 BIT

vista biasness 64 bit

ב-xp אני אמורה להיות עם sp2 ובויסטה גם sp2 אבל שמתי לב שיש דברים שמוגדרים אצלי כ-sp1

פורסם

נשמע כמו לוח אם דפוק.

אבל, ישנה סבירות מסוימת שאחד מהזכרונות דפוק.

וסבירות מאוד נמוכה שמדובר במעבד.

ישנם תקלות שקשה מאוד לשחזר בבדיקה של כמה שעות, נראה שנפלת על אחת כזו.

יש לך אחריות. אחרי כל התקופה הזו של הטירטורים, הייתי דורש מהם להחליף לוח אם וזכרונות בשלב ראשון. לא לבדוק, לא להתקין שוב, פשוט להחליף. זה לא על חשבונם, גם להם יש את האחריות שלהם מול היבואן/יצרן.

אם הם לא מוכנים, תגישי תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות.

פורסם

אם את מקבלת BSOD, אנא צלמי את המסך בעזרת מצלמה רגילה כך שיראו בבירור את הודעת השגיאה ותעלי את התמונה לפורום. בחלק גדול מהמקרים הודעת השגיאה נותנת כיוון לגבי מקור התקלה.

פורסם

שכחתי מהספק כוח, התקלה יכולה להיות גם בו. (אם הוא לא מספק זרם חשמל יציב אל הלוח) - תדרשי להחליף גם אותו.

לדעתי זה ממש לא קשור במערכת ההפעלה, כי את אומרת שביצעת פירמוט כבר מספר פעמים, והמסכים כחולים חזרו ושבו מיד אח"כ.

פורסם

נועה, נה לא לפתוח דיונים משולשים.

הבעיה שלך קשורה לפורום תמיכה טכנית לתקלות חומרה וננעל פה.

אני מבקש שתכבדי את חוקי הפורום כי בפעם הבאה זה יסתיים באזהרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים