עבור לתוכן

בעיה|לא ניתן להשתמש בכל הזכרונות (המשך דיו&#15

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

בהקשר לדיון הנ"ל

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=460782.new#new

הבעיה היא:

גם לאחר הביטול של בכרטיס המובנה(שזה בעצם העובדה שאני מכניס כרטיס גרפי ליציאה PCI_x4)

עדין הוא מראה לי במערכת שניתנים לשימוש 3.87 GB בלבד מתוך 4GB

האם ניתן לעשות משהוא לגבי הזכרונות.. :s05: :nixweiss:

תודה.... ;)

פורסם

זה שהכנסת כרטיס ייעודי לא אומר שביטלת את הקצאת המשאבים לכרטיס המובנה. יש הגדרה מאוד מסוימת ב-BIOS בשביל זה.

יכול להיות שבהגדרות ה-BIOS שלך העובדה שהכנסת את הכרטיס לאפיק ה-PCI-E רק "אומרת" ללוח האם להציג את המידע דרכו כאפשרות ראשונה.

מלבד הכרטיס הגראפי גם שאר הרכיבים והבקרים המובנים על לוח האם לוקחים את כמות הזיכרון הקטנה שלהם (BIOS למשל) ולכן אף פעם לא תקבל ניצול של 100% של קיבולת הזיכרון הפיסית שלך.

וגישה של "אף אחד לא נתן לי פתרון (מה שלא נכון, כי כן נתנו) וכנראה שגם לא יתן" לא ממש מעודדת אנשים לעזור. סתם הערת אגב.

פורסם
  • מחבר

מלבד הכרטיס הגראפי גם שאר הרכיבים והבקרים המובנים על לוח האם לוקחים את כמות הזיכרון הקטנה שלהם (BIOS למשל) ולכן אף פעם לא תקבל ניצול של 100% של קיבולת הזיכרון הפיסית שלך.

אוקיי אז עפ"י מה שאתה אומר שאין מצב שאני יקבל 4GB, אם כך מדוע במחשב הקודם שלי שגם לו היה אותה כמות זכרון רק של DDR2

הוא השתמש בכל ה4GB לכאן לא??

פורסם

עד היום השבבים הגראפים הגיעו בשני סוגים - מובנה וייעודי.

ייעודי משולב בכרטיס מסך שקונים לאפיקים שונים PCI, AGP, PCI-E וכו'

שבב גראפי משולב היה מובנה בערכת השבבים של לוח האם - כלומר נמצא פיסית על לוח האם.

עם יציאת מעבדי I3/I5 יש עכשיו דרך "חדשה" אם תרצה. השבב הגראפי לא מובנה עוד בלוח האם אלא בתוך המעבד עצמו (זה לא מדויק כי כרגע במעבדים הללו הוא יושב על פיסת סיליון נפרדת, אבל לצורך העניין הוא מובנה במעבד). בעקרון, בין היתר, זה אמור לשפר את מהירות העברת הנתונים, לצרוך פחות אנרגיה ובעקבות כך להציע גם מערכת קרירה. זה הכל. לוחות שמיועדים ל-I3/5 לא מכילים שבב גראפי מובנה בלוח האם, אבל חלקם יודעים לנצל את השבב הגראפי שמובנה במעבד. מבחינת המשתמש אין הבדל, כמובן שעדיין משתמשים ביציאות הווידיאו שגב לוח האם.

עריכה עבור tal5870 שהוסיף תגובה בזמן שכתבתי את התגובה הזאת.

הרכיבים האלה לוקחים בדרך כלל כמות קטנה, ברוב המקרים כשאתה בודק במערכת ההפעלה או תוכנה יופיעו לך כל ה-4GB אם כי מעשית יש קצת פחות. במחשב הנוכחי, כנראה לוח האם ממשיך להקצות משאבים לכרטיס מסך ועד שלא תגדיר לא להשתמש בכרטיס מסך זה ימשיך להיות ככה.

אם כיבית את כרטיס המסך המובנה ועדיין התופעה לא נפתרה, ייתכן שאתה צריך להפעיל את האפשרות Memory Remapping ב-Bios

פורסם
  • מחבר

אני חושב שהבנתי.....שאין אפשרות לעשות עם זה כלום.... ???

אני כבר עברתי על כל החוברת של הלוח ולא מצאתי כלום בנוגע זה...יש מצב שפספסתי משהוא.

אם תוכל לעבור על החוברת באתר של GA של הלוח ולבדוק לי את העניין כי אני לא כל כך מתמצא..

דגם:GA-H55M-S2H

פורסם

הדיונים פוצלו..

בדוק את ההגדרות שאמר About:Blank

ל-tal5870

תחת Advanced BIOS Features > Onboard VGA מהי ההגדרה (האם Enable If No Ext PEG?)

תחת Advanced BIOS Features > On-Chip Frame Buffer Size מהי ההגדרה?

ותחת Init Display First < Advanced BIOS Features מהי ההגדרה?

פורסם

בגלל שאין לי ניסיון אישי עם החומרה הנ"ל ומכיוון שלפי חוברת לוח האם הגדרות ברירת המחדל אמורות כן לבטל את הקצאת הזיכרון לשבב הגראפי המובנה (והנחתי שפותח הדיון לא שינה את הגדרות ברירת המחדל ב-BIOS) ביצעתי חיפוש מהיר באינטרנט בנושא, מכיוון שמדובר בחיפוש מהיר המידע שלהלן הוא מדגמי בלבד ולא בהכרח משקף משהו. מצאתי דיונים בפורומים שונים על אנשים שמתלוננים בדיוק על אותה בעיה. ערכת שבבים H5X וכרטיס גראפי ייעודי שגם להם חסרים סביב ה-128MB מזיכרון ה-RAM. אחד מהמתלוננים אף שלח דוא"ל ל-Gigabyte ולטענתו בתשובה שקיבל נאמר שזאת התנהגות רגילה ותקינה של הלוח -- או במילים אחרות "ככה זה". יחד עם זאת בהמשך הדיון (שלא בטוח שנגע ספציפית ללוח האם שברשות פותח הדיון) דווח שעדכון BIOS פתר את הבעיה ואף הוסיף אפשרות להגדרה Disable עבור כמות הזיכרון שמוקצית לשבב הגראפי.

מכיוון שאני לא ממש לא ממליץ על עדכון BIOS כפתרון כך סתם, קודם כדאי לוודא מהן ההגדרות, מהי גרסת ה-BIOS (רק לשם ייחוס למקרה שעדכון BIOS כן יהיה אפשרות בשלב מאוחר יותר) ואם ניתן לפתור זאת בדרך כלשהי.

עוד אפשרות שעלתה בדעתי היא שאחד משבבי הזיכרון פגום (אם כי בסבירות די נמוכה). לצורך כך, אם יש אפשרות לעשות זאת, יש לבדוק כל אחד ממודולי הזיכרון בנפרד רק כדי לבדוק שכל ה-2048MB שלו מזוהים בצורה תקינה.

פורסם
  • מחבר

בגלל שאין לי ניסיון אישי עם החומרה הנ"ל ומכיוון שלפי חוברת לוח האם הגדרות ברירת המחדל אמורות כן לבטל את הקצאת הזיכרון לשבב הגראפי המובנה (והנחתי שפותח הדיון לא שינה את הגדרות ברירת המחדל ב-BIOS) ביצעתי חיפוש מהיר באינטרנט בנושא, מכיוון שמדובר בחיפוש מהיר המידע שלהלן הוא מדגמי בלבד ולא בהכרח משקף משהו. מצאתי דיונים בפורומים שונים על אנשים שמתלוננים בדיוק על אותה בעיה. ערכת שבבים H5X וכרטיס גראפי ייעודי שגם להם חסרים סביב ה-128MB מזיכרון ה-RAM. אחד מהמתלוננים אף שלח דוא"ל ל-Gigabyte ולטענתו בתשובה שקיבל נאמר שזאת התנהגות רגילה ותקינה של הלוח -- או במילים אחרות "ככה זה". יחד עם זאת בהמשך הדיון (שלא בטוח שנגע ספציפית ללוח האם שברשות פותח הדיון) דווח שעדכון BIOS פתר את הבעיה ואף הוסיף אפשרות להגדרה Disable עבור כמות הזיכרון שמוקצית לשבב הגראפי.

מכיוון שאני לא ממש לא ממליץ על עדכון BIOS כפתרון כך סתם, קודם כדאי לוודא מהן ההגדרות, מהי גרסת ה-BIOS (רק לשם ייחוס למקרה שעדכון BIOS כן יהיה אפשרות בשלב מאוחר יותר) ואם ניתן לפתור זאת בדרך כלשהי.

עוד אפשרות שעלתה בדעתי היא שאחד משבבי הזיכרון פגום (אם כי בסבירות די נמוכה). לצורך כך, אם יש אפשרות לעשות זאת, יש לבדוק כל אחד ממודולי הזיכרון בנפרד רק כדי לבדוק שכל ה-2048MB שלו מזוהים בצורה תקינה.

בדקתי את הזיכרונות בכל סלוט בנפרד והוא מזהה 2048 MB בדיוק!

ולגבי גירסת ה BIOS הגירסא היא F5

פורסם

בפעם השלישית-

ל-tal5870

תחת Advanced BIOS Features > Onboard VGA מהי ההגדרה (האם Enable If No Ext PEG?)

תחת Advanced BIOS Features > On-Chip Frame Buffer Size מהי ההגדרה?

ותחת Init Display First < Advanced BIOS Features מהי ההגדרה?

פורסם
  • מחבר

בפעם השלישית-

תחת Advanced BIOS Features > Onboard VGA :זה Enable If No Ext PEG

תחת Advanced BIOS Features > On-Chip Frame Buffer Size :לא מופיע הגדרה זו

ותחת Init Display First < Advanced BIOS Features :מופיע PCI

מידע אודות ה BIOS ניתן למצוא כאן:

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3310&dl=1#ov

פורסם

אם תוציא את כרטיס המסך הייעודי אז האופציה תופיע.. לא תוכל לבטל אבל תוכל להקטין מ-128+2MB ל-32+2MB.

About Blank

גם אני נתקלתי בדיון שבו מישהו רשם שהוא פנה לגיגהבייט והתאכזב, אבל לא ראיתי בדיון שמישהו פתר את הבעיה ע"י עדכון ה-BIOS. יש משתמש ששאל:

Does anyone know if the F9d or F8 version of the bios can disable the reserved memory for the IGP?

ולא הייתה תשובה 100% אלא רק:

I haven't updated mine so I don't know if it sorts out the memory problem. Still need to set up my PC because I'm back in Uni now, so I'll do it as soon as I've done that.
פורסם

אני חושב שמדובר באותו דיון למעשה, ומשום מה אני זוכר בבירור שלקראת סופו מישהו אמר שעדכון ה-BIOS פתר לו את הבעיה ואף הוסיף לו את האפשרות Disabled עבור השבב המובנה. אבל אני חושב שמדובר על לוח אחר ולא על הלוח של פותח הדיון (לפחות על פי מספרי גרסאות ה-BIOS עליהם דיברו).

מצאתי גם דיון על צ'יפסט P55 שבו עדכון BIOS פתר את הבעיה, אך שוב לא רלוונטי לצ'יפסט שבנדון.

אולי כדאי פשוט לפנות ל-GB וליידע אותם על הנושא, אולי לכל הפחות יענו שזה בטיפול ועתיד להיפטר באחת מעדכוני ה-BIOS בהמשך?

פורסם

ב-P55 אין זיכרון שמור לשבב הגראפי בקלארקדייל כך שזה גם לא יכול להיות רלוונטי. אני מניח שהנפח החסר היה שונה.

לגבי הדיון שעדכון ביוס פתר את הבעיה, הנה קישור לדיון, לא ראיתי שזה פתר את הבעיה.

http://91.151.218.11/showthread.php?t=18102404&page=2

פורסם

כן, בהחלט זה הדיון בו הייתי, אבל את העניין עם הפתרון בעקבות עדכון ה-BIOS ראיתי בפורום אחר שאני לא מצליח למצוא כרגע משום מה (אני חושב שהגתי אליו דרך קישורים מתוך דיונים שונים עליהם עברתי), חוץ מזה שגם אני לא לגמרי בטוח שמישהו אמר בוודאות שהעדכון פתר לו את הבעיה.

אני אנסה לחפש יותר לעומק מאוחר יותר.

פורסם

אני לא סתם מציק לך, פשוט אם זה נכון אז אולי יהיה כדאי לו לעדכן BIOS (תאורטית).

תאורטית כי זו סתם טרחה בשביל 33+2MB

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים