עבור לתוכן

התלבטות קשה בנוגע לפסיכו' לפני יב'

Featured Replies

פורסם

אני עולה מ יא' ל יב' ואני בתכנונים של הרשמה לפסיכו', זה התחיל מעתודה והמשיך בזה שהבנתי שזה תופס 7 שנים,

מה שאומר שאני לא אצטרך להתעכב עד התואר שאני כבר אהיה משוחרר. גם אחרי שהבנתי שהסיכויים שלי להיתקבל לזה קטנו מאוד כי אני 4 יח"ל מתמ' לא וויתרתי.

עכשיו אני ממש בימי הירשמות האחרונים ככה שלא נשאר לי הרבה להתלבט, באמת שעד לפני כמה ימים הייתי סגור על עצמי שאני חורש לפסיכו' ומנסה אשכרה לעשות תואר לפני הצבא, מה שקרה זה שכל מי ששמע ישר שאל "ועל איזה תואר חשבת ?" אז פתאום כל הדבר ניהיה פתאום ענק והבנתי שזהו, בוחרים עכשיו תואר, תמיד היה ניראה שהכי הולך לי בפיזיקה אבל הבנתי שאני לא מספיק אוהב את זה כדי להמשיך עם זה הלאה, עובדה יש לי מחרתיים מבחן מסכם ואני פה במקום ללמוד...

אז התחלתי לחשוב על דברים אחרים, חשבתי מה אני אוהב, ואז חזרנו לפיזיקה, כי שמדברים על זה בתאוריה הכול נשמע מעניין אבל שמגיעים התרגילים, זה מייאש, ואז בשיחה עם כמה מהמשפחה, אחרי שאמרתי להם שאני כנראה רוצה פיזיקה אמרו " עזוב אותך מזה, לך תלמד איזה הנדסת מחשבים, זה לא מה שאתה טוב בו ?"

ואפילו שאני יודע שהם לא באמת יודעים הרבה על מה זה אומר, אמרתי אולי עדיף לחשוב מחדש על משהו אחר ?

ויש צד אחר שלא הזכרתי בנתיים בכלל, של החברים שאומרים לי לרדת מזה כי זה ייגמור את כל החופש, אז אולי עדיף ? כדי להצליח אני באמת אצטרך לשבת יום יום במשך חודש וחצי ?

מה אתם אומרים ?

פורסם

לא!!!!!!!!!!!1111

חברים שלי נרשמו לזה שנה שעברה וזה קורס מקוצר (שאמנם עולה פחות) שעושים אותו בחפיף

חלק מהקורס נופל על הלימודים ואתה תצטרך להשאר אחרי הלימודים, זאת אומרת שתגיע לבית ספר בשעה 8 בבוקר ותחזור הביתה בשעה 10 בלילה מדי פעם במהלך הקורס

זה יתנגש לך עם מבחנים בבית ספר ודברים אחרים

לא ישאר לך זמן פנוי

אל תעשה את זה לעצמך, פסיכומטרי זה חשוב לחיים אבל גם השפיות שלך

(קח בחשבון שאם אתה לא מתכנן לשבת כל יום 3 שעות אתה לא תוציא ציון גבוה, אני מכיר כאלו שלמדו והוציאו 400-500, בגיל מאוחר יותר יש לך פוטנציאל גם להוציא ציון גבוה יותר)

פורסם

א. תלך ללמוד מה שאתה אוהב, גם פיזיקה אחלה מקצוע

ב. אם אתה לא סגור על מה אתה הולך ללמוד אל תלך ללמוד (לא עכשיו לא אחר כך)

ג. אם אתה לא מתכוון ללכת לעתודה (זה 6 שנים בצבא אחרי הלימודים אז כדאי להיות שלם עם זה במידה כלשהי), אז אל תעשה עכשיו פסיכומטרי

ד. אם אתה רוצה להוציא ציון גבוה אז תעשה במכון נורמאלי ולא הקורס המסכן שנותנים לך דרך בצפר שממש עלוב

ה. בכל המקצועות האלו צריך ידע מתמטי גבוה

פורסם
  • מחבר

לא!!!!!!!!!!!1111

חברים שלי נרשמו לזה שנה שעברה וזה קורס מקוצר (שאמנם עולה פחות) שעושים אותו בחפיף

חלק מהקורס נופל על הלימודים ואתה תצטרך להשאר אחרי הלימודים, זאת אומרת שתגיע לבית ספר בשעה 8 בבוקר ותחזור הביתה בשעה 10 בלילה מדי פעם במהלך הקורס

זה יתנגש לך עם מבחנים בבית ספר ודברים אחרים

לא ישאר לך זמן פנוי

אל תעשה את זה לעצמך, פסיכומטרי זה חשוב לחיים אבל גם השפיות שלך

(קח בחשבון שאם אתה לא מתכנן לשבת כל יום 3 שעות אתה לא תוציא ציון גבוה, אני מכיר כאלו שלמדו והוציאו 400-500, בגיל מאוחר יותר יש לך פוטנציאל גם להוציא ציון גבוה יותר)

לא רלוונטי, זה לא יהיה על זמן מבחנים בכלל, אם זה לא פסיכו' אז זה ביום לרפוס, אולי מידי פעם לעבוד (למרות שאפשר לשלב את זה גם עם הפסיכו') ובערבים חברים וזה..

חוץ מזה, יש לי חבר שעשה כן בתקופת מבחנים ואפילו כבר לקראת סוף השנה והוציא 740 , ממזר רציני.

לזה שמעליי :

1. הקטע שאני לא יודע עד כמה אני אוהב את המקצוע.

2. ואתה רוצה להגיד לי שאחרי הצבא אני פתאום יהיה בטוח ב 100% במה אני רוצה תואר ?

3. קרא את מה שרשמתי למעלה, כמו שזה ניראה לי, אני לא חושב שזאת תיהיה עליי כזאת מעמסה, נמאס לי להתבטל בבית.

4. שוב פעם, קרא את מה שרשמתי למעלה, 740 ! והוא כן תותח אבל אני מחזיק מעצמי גם כן מעל הממוצע.

5. השאלה האם ייקבלו אותי עם 4 יח"ל ? ולפי איך שזה ניראה, הבגרות שלי לא הולכת להיראות כמו שציפיתי, עפ"י בדיקה עם ציוניים משוערים הממוצע שלי יהיה אולי 90 כולל הבונוסים.

פורסם

אתה חושב שמתאים לך?

תעשה.

אני חושב שאתה טועה.

ואתה תצטער על זה ברמות שאתה לא מבין.

אתה לא מבין בכלל מה זה דורש ממך בחודש הראשון. וכמה זה קשה עם הבית ספר. ואני מהתלמידים שלא לומדים לשום מקצוע.

אם אתה תרצה פירוט (כי אני באמת לא רואה סיבה להמשיך לפרט. אתה דיי נעול).

תפנה אלי בה.פ. ואז במסנג'ר.

אם לא,

שיהיה לך בהצלחה בקורס ועוד יותר בהצלחה במבחן עצמו.

פורסם

1. אם אתה לא יודע, אז אתה צריך לעכל את הנושא ולהיסגר על עצמך, לדבר עם אנשים, לקרוא באינטרנט, באתרים של האונ', לחשוב טוב טוב. אני מכיר אנשים שהתחילו ללמוד דברים שהם לא באמת רצו, וזה לא נגמר טוב

2. בקשר לציון, אם אתה חושב שאתה הולך לקבל 740 אתה חי בסרט. גם אם אתה חושב שאתה גאון, זה מאוד לא סביר שיקרה. 740 זה ציון שמקבלים 2% מהניגשים, ותחשוב שכל הניגשים זה אנשים שתכלס לא טיפשים וגם רוצים ללמוד. זה לא כמו מבחן בצפר שאם תהיה טוב ותלמד טוב תקבל 100

3. הקורס של התיכון הוא זוועתי. יש אנשים עם פוטנציאל טוב גם בלי קורס, ויש כאלו שאם קורס יכולים למצות את עצמם יותר טוב. אני מכיר אנשים שחרשו את האמא והוציאו 650 אחרי פעם שניה והם עם ממוצע קרוב ל100 בבצפר (בלי בונוסים), ויש לי חבר שבלי ללמוד בכלל הוציא 730

4. לא יקבלו אותך, אתה צריך לעשות מכינה

נ.ב. אני עתודאי לחשמל, והוצאתי 701 בקיץ שחרשתי את הפסיכו

פורסם
  • מחבר

אתם חייבים להבין, יהיה לי את כל היום פנוי ! וזה יהיה ככה רוב הימים במשך חודשיים !

ואני ממש לא נעול, אני עוד יכול לבטל הכול.

בנוגע לזה שאמרת שאתה לא לומד לאף מקצוע, יש הרבה מקצועות שאני לומד אליהם, למרות שיחסית קשה לי לשבת לאורך זמן פרט למקרים מיוחדים,

אבל אם יש לי ממש מוטיבציה אז לפעמים אני מצליח, אני אצליח לשבת יום יום לפסיכו', השאלה היא מה ייקרה אחרי זה ?

נגיד וכן ייקבלו אותי לעתודה, מה אז ? מה אני אלמד ? אני יודע שללמוד תוכנה לא תיהיה לי בעיה ואני בטוח שאני אמצא תעסוקה בזה ובטוח רוצים את זה בצבא, אבל אני לא בטוח אם זה מה שאני אוהב, אבל אני חושב על זה רק כי אני לא מפסיק לשמוע אנשים שאומרים שצריך ללמוד רק מה שאוהבים, אבל תכלס אני יודע שלא ישעמם אותי ללמוד תוכנה או עוד מלא נושאים אחרים..

לזה שמעליי, לא, אני לא מאמין שאני מה2% האלה, למדתי עם הבחור הזה אני יודע שיש לו יותר פוטנציאל מלי.

ויש בכלל אופציה לעשות מכינה אם אני עתודאי ?

פורסם

אתה חושב שבעתודה אתה תהיה מרוצה? זה להתחתן עם הצבא... ינצלו את הידע שלך ובאזרחות אתה תוכל להרוויח הרבה יותר

אם אתה חושב שאחרי חודשיים אתה תהיה מוכן לפסיכומטרי אתה מ-מ-ש טועה

זה חומר שצריך ללמוד ולהכיר חצי שנה, במיוחד בגיל של תיכון

הזהירו אותך מספיק פה לפי דעתי, אם אתה חושב שזה מתאים לך תלך על הקורס (אם אתה תלמיד של מעל הממוצע אז אתה תוכל להוציא ציון סביר...)

פורסם

אני רק אחדד את מה שאמרתי מקודם.

אני כמו שכבר הבנת, עשיתי את הקורס הזה.

וזו טעות ענקית מבחינתי.

במשך החודש הראשון של הקורס (החודש ה-2 של החופש הגדול) אתה לא תצא מהבית.

ואני אומר את זה בגלל זה שאמרת שאתה מבין כמה זה חשוב ואתה תלמד.

אתה תשב בערך 8 שעות כל יום על השיעורי בית.

תעצור לרגע ותחשוב מה זה 8 שעות לשבת ללמוד.

אני ישבתי בערך 8 שעות בכל יום בחודש הראשון, רק כדי לסיים את השיעורי בית.

בד"כ סיימתי. לא תמיד.

ואל תשכח את המילים!

אוי המילים!

אם אתה רוצה לעשות קורס, תתחיל כבר עכשיו ללמוד את המילים.

אני למדתי בלחמן (לא משהו לפי מה שאומרים..) ולומדים שם 300 מילים ב-3 ימים.

זה כמובן בנוסף לשיעורי הבית.

נניח וקרה אסון והחלטת לצאת מהבית לשעתיים עם חברים, זה ילווה ברגשות אשם.

ככה לי זה הרגיש בפעמים הספורות שיצאתי.

בקיצור

אתה צריך להבין שבאמת חודשיים אתה לא תעשה כלום חוץ מהפסיכומטרי הזה.

זה מתיש כ"כ.

אני אישית הבנתי שזה לא מתאים לי בערך באמצע הקורס.

והרגשתי ממש כאילו לחמן רימו אותי. כי אף אחד לא הסביר ולא הדגיש לי כמה תובעני וכמה נוראי הקורס הזה.

במחשבה לאחור, לא הייתי עושה את זה.

הייתי שמח אם הייתי מסוגל ב-10% מהזמן שהשקעתי בפסיכומטרי ללמוד למתמטיקה. זה היה מעולה.

פורסם

אני באותה דילמה

אבל החלטתי בסוף לא לעשות פסיכומטרי וגם לא ללכת לעתודה לפני הצבא מכמה סיבות עיקריות

א. להתגייס מאוחר אחרי החברים ובעצם "לאחר" בכל הדברים שקשורים גם אחרי זה כמו הטיול שאחרי הצבא או סתם לא לעשות כלום.

ב. המכון שמציע פסיכומטרי לתלמידי תיכון אצלנו זה לחמן שמציע פעמיים בשבוע, הבנתי שזה לא משהו

ג. הרוב מוציאים ציונים נמוכים בגלל שאין זמן להשקיע צריך לפחות 5 שעות ביום בפסיכומטרי

ד. קשה להחליט בגיל 17-18 מה תרצה לעשות בעוד כמה שנים טובות (לפחות לי) וחבל סתם ללמוד משהו ואז לא להשתמש בו

כי אחרי הצבא או הטיול להודו משתנים.

פורסם

כדי לעזור לך להחליט, נסה להשתמש בכלל האצבע הבא:

תעשה כמה בחינות מלאות לדוגמא (יש בדי הרבה מקומות), קח את הציון הגבוה מביניהם, תוסיף בערך 50-60 נק' (שזה המון), וזה בערך ההבדל בין ללמוד ללא ללמוד.

הערות:

1. בחינות מלאות אומר כל הכמה שעות שזה לוקח (בחינות באוניברסיטה הן שעתיים לפחות, ד"א).

2. תעשה לפחות שלוש בחינות, ותראה את השיפור מבחינה לבחינה. לא יותר מבחינה ליום.. זה מתיש מאוד.

3. אפשר להשיג גם שיפור יותר משמעותי, בתלות בכמות החרישה שאתה מוכן להשקיע, עם תועלת הולכת ויורדת. (אני מכיר מישהו ששיפר מעל 80 נק' אחרי 4 נסיונות (והוא התחיל מעל 700) ).

פורסם

חוץ מזה, יש לי חבר שעשה כן בתקופת מבחנים ואפילו כבר לקראת סוף השנה והוציא 740 , ממזר רציני.

735* :hat:

בכל מקרה, אני עשיתי רק כי חשבתי על עתודה (טוב נו, זה גם עניין של כסף - 1100 שקל במקום איזה 4000 בעתיד..). אם לא הייתי חושב על זה מההתחלה לא הייתי עושה, וגם תדע שאתה צריך להשקיע בזה.. כי אם תבוא סתם ולא תעשה את המטלות בית שלך זה לא יעזור ובעתיד אתה תעשה עוד פעם.

אם אתה באמת מתכוון ללמוד לזה (ות'אמת, בתחילת שנה הייתה יכול לשבת על זה, סתם לא היה לי כוח... וגם היה את המסע לפולין..) אז אתה יכול. אבל אם אתה לא הולך לעתודה זה לא יעזור לך כל כך..

רק אם אתה חושב שאולי יהיה לך פחות לחץ בעתיד..

פורסם

אני עשיתי פסיכומטרי בכיתה י"ב בשביל להתקבל לעתודה. קיבלתי 620 ולכן לא התקבלתי. הייתי קצת מאוכזב, אבל בדיעבד אני יודע שטוב שלא התקבלתי.

אחרי שעשיתי צבא (שירות קרבי) ותרמתי מעצמי (והרווחתי באותה מידה) ניגשתי שוב לפסיכומטרי, והפעם עם קורס, כי מי זוכר את כל החומר במתימטיקה. קיבלתי 721 והתקבלתי לאוניברסיטה העברית במקצוע הנדסת מחשבים. לא למדתי יותר מדי בבית והצלחתי יפה (כמובן שיש כאלה שצריכים ללמוד הרבה יותר כדי להצליח)

בזמן הזה שבין השחרור מהצבא לבין התחלת הלימודים (באוקטובר בע"ה) עשיתי פסיכומטרי, הייתי במחנה קיץ בארה"ב וטיילתי 4 חודש, הייתי בתאילנד ועכשיו אני מאבטח אישים בחברת החשמל (וחוסך הרבה כסף).

לעומת עתודה אני נמצא כל יום בבית, עושה הרבה יותר כסף, וטיילתי. מה גם שאני אתחיל ללמוד עם אנשים בגיל שלי פחות או יותר.

היתרונות לכאורה של העתודה הוא התואר המוקדם והניסיון בצבא. הבעייה היא שהרבה פעמים עתודאים עוסקים בכל כך הרבה דברים חוץ ממה שהם למדו. הצבא אולי מממן לך את הלימודים, אבל אני חסכתי כבר 50000 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

^ אתה יוצא מנקודת הנחה לא נכונה, לא עושים עתודה בשביל כסף, גם לא בשביל הרזומה, אבל זה לא לפה, ואל תיכנסו לזה בבקשה.

צוף (The_magament), כמה שעות בערך ישבת ביום ? וואלה אם לא הייתי יודע שקבילת כזה ציון ניראה לי הייתי יורד מזה מזמן, ואחרי כל התגובות פה ניראה לי אני שוב פעם ממש שוקל לרדת מזה...

עוד עניין שיכול להוריד אותי מזה זה הבגרות, יש אפשרות לעשות מכינה ? יש סיכוי שגם אם הצבא יקבל אותי וגם עם ציון טוב בפסיכו' אני לא אמצא איפה ללמוד ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים