עבור לתוכן

יציאות חשובות לכרטיס קול (מובנה) וענייני coaxial s/pdif

Featured Replies

פורסם

היי לכולם

בינתיים, כרטיס הקול שלי מחובר לסוג של קטסטרופה שכנראה לא תישאר שם זמן רב. איני יודעת מה יחליפה וסביר שאחפש משהו בעלות יחסית נמוכה ושייתן לי את התמורה הטובה ביותר לכסף (כאשר יקרה, מקווה שתעזרו לי בנושא).

כרגע, אני משדרגת את ה- HTPC שלי וכמובן בין השאר הקדשתי תשומת לב לענייני כרטיס הקול.

הבטתי על מספר לוחות (בעיקר מבוססי צ'פים מסדרת 790, 890 של AMD) בהם כרטיסי קול מובנים (ALC889, ALC892 שהבנתי שלפחות לשם התחלה אמורים לספק איכות מספיק טובה גם כאשר ארכוש מערכת.

ראיתי שלחלק מהלוחות, בנוסף ליציאות הסאונד האנלוגיות, יציאת coaxial s/pdif וגם יציאת /optical s/pdif , ולחלקם רק יציאה אופטית. לכל הלוחות יש כמובן יציאות HDMI אולם איני יודעת אם יציאת ה- HDMI גם מחוברת לכרטיס הקול ואם ניתן יהיה לחברה לרסיבר - אשמח לשמוע מה אתם יודעים בנושא..

בנוסף לכך, תהייתי היא כדלקמן:

האם בתקציב של נניח 7K-15K לכל המערכת (כאמור איני יודעת עדיין מה יהיה התקציב אבל אני מעריכה שלא אחרוג בהרבה מגבולות אלה) ובתקווה למערכת קולנוע שלמה מאוזנת והכי משתלמת, אני עלולה להיתקל ברסיבר מומלץ שדווקא מצריך חיבור זה ולכן כדאי לי לא לוותר עליו כל כך מהיר ואף להתעקש שיהיה בלוח? או שלא אזדקק לו ואין סיבה להניח שרסיברים טובים בתקציב זה לא אוכל לחבר דרך החיבור האופטי (שהבנתי שעדיף) או טוב מכך (היה ודבר ניתן) בחיבור ה- HDMI כך שאין כל בעיה בלקחת לוח (איכותי ויחסית יקר) החסר חיבור coaxial s/pdif?

דבר נוסף, קראתי בכמה מקומות, ונראה שבלא מעט מקרים ממליצים לשדרג לכרטיס קול חיצוני או להוסיף התקן אחר(סורי, טרם התעמקתי וכרגע זה גם פחות רלוונטי) שיתקן / ישפר / יוציא אות קול איכותי בהרבה. היות ואיני יודעת אם ארצה בהמשך לעשות דבר כזה, הייתי מעדיפה שגם אופציה זו לא תישלל ממני בכך שאוותר על חיבור ה- coaxial s/pdif מלוח האם.

אגב, למרות שחיפשתי ולא מעט, התקשתי למצא פרטים על כרטיס הקול אונבורד החדש ביותר של REALTEK - ALC892 ועל הבדלים בינו לבין ה- ALC889 המעט ותיק יותר. אם מישהו יודע משהו בנושא או יוכל להפנות אותי לאיזה מאמר / סקירה/ מפרט אודה לו.

תודה מראש על העזרה

ושבת שלום לכולכם.

פורסם

הי

תראי, בגדול יש לי כמה המלצות מנסיון של שנה שנתיים אחרונות.

דבר ראשון, תחפשי לוח עם SPDIF, עדיף אופטי לדעתי, גם RCA זה מצויין. 3.5 מ"מ בעדיפות נמוכה יותר.

דבר שני, קחי רסיבר שיודע לפענח אודיו מ- HDMI. כיום רוב הרסיברים יודעים, אבל תוודאי.

חבל לחסוך מעט ולשלם אח"כ בהרבה כאב ראש ועזרים חיצוניים חיוניים נוספים.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה, sharklz

.1 בכל מקרה אני מתכוונת לקחת לוח בו בנוסף לחיבורים אנלוגים יהיו דיגטלים.

2. היה לי נדמה מהמאמר של אנטולי שחיבור אופטי עדיף על קואקסלי (הבנתי נכון?) אבל כעת קראתי פה ששני החיבורים אינם תומגים בפורמטי האודיו החדשים כנראה גם אינו יודע להעביר LPCM 7.1כך שלשם כך אזדקק ליציאת HDMI (דרך כרטיס המסך, כנראה גם יותר מאונבורד) וכנראה גם לא את הפורמטים החדשים. מה שהיה ונכון עלול קצת לבאס.

3. באשר לרסיבר, כאמור בינתיים איני מתכוונת לקנות כזה אולם אפילו שאני מניחה שבגדול ברור שעדיפים כאלה התומכים ב- HDMI אני מקווה שבגלל מגבלת תקציב לא אמצא עצמי בוחרת בין אחד בעל HDMI לאחר שבפרמטרים אחרים (למשל שמע) טוב יותר אבל חסר חיבור זה. היות והדבר לא עומד לקרות מחר, אבל ה-HTPC דווקא כן (כלומר לא מחר, אבל ממש בקרוב) אני מעדיפה להיות ערוכה לכל מקרה.

4. משהו נוסף, האם אני טועה או שנכון להניח שברגע שאפנה את הקול לכרטיס המסך לא אוכל יותר להשתמש בחיבור מיקרופון ואוזניות? היה וזה נכון, האם יש דרך לפתור את העניין והאם ניתן לעשות זאת ללא הוספת התקנים נוספים?

שבוע טוב

פורסם

כל יציאה דיגיטלית מעבירה את האות כפי שהוא מנוגן ולא ממירה אותו לאנלוגי ככה שאין שימוש בכרטיס קול הפנימי והנחות.

במצב זה ההמרה תהיה תלויה בכרטיס קול חיצוני, ממיר ייעודי כלשהו או ברסיבר ישירות.

בכל מה שקשור לקולנוע ביתי רסיברים אמורים לעשות עבודה טובה בפיענוח האות (מבוסס על חתך כללי של רסיברים פופולריים ברמת התקציב היחסי). ההמרה לא תקפה באותה רמה למוזיקה (כמו כל מערכת קולנוע ממוצעת).

בהשוואה לHDMI כמו המסקנה שלך, חיבור דיגיטלי עדיף כרגע.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה, Wt

1. איני בטוחה שהבנתי אותך.

קראתי פה למשל

אתה לא יכול להעביר את הפורמטי אודיו החדשים דרך יציאה דיגיטלית: אופטית או קואקסיאלית, אלא רק דרך HDMI, אין מה לעשות גם אני אסבל מהבעיה הזאת כי הרסיבר שלי לא תומך. מה שכן אפשר להעביר אות כבר מפוענח דרך היציאות האנלוגיות - 5.1 אך אני לא מאמין שב- JVC יש את זה ואני לא יודע אם בסטרימר שלך יש את זה.

האם אין הדבר נכון? או שניתן כדברייך להעביר את האות, אבל לא את הפורמטים החדשים - שלפי המעט מאוד שאני מבינה אמורים להיות חלק מהאות?

סביר להניח שבגלל הידע המוגבל שלי בנושא פיספסתי משהו, אשמח אם תסביר או תפנה אותי למקור המסביר.

2. מה לגבי החיבורים הקואקסי והאופטי, האם יש מי בינהם שעדיף על השני והאם כדאי שתהה לי האופציה לחיבור קואקסי בלוח האם או שכל זמן שיש לי חיבור אופטי הדבר אינו נחוץ במיוחד?

3. רסיברים - כאשר אקנה מערכת הייתי שמחה אם תהה מסוגלת לשמש הן כמערכת כקולנוע ביתי והן כמערכת למוזיקה. מקווה שהדבר יהיה אפשרי ברמה טובה (מצויינת כנראה אין טעם לבקש בתקציב שאני צופה שיהיה). בכל מקרה, משחקים לא יהיו חלק מהעניין. שוב, האם תחת הציפיות האלה עדיף להשאיר את אופצייית החיבור הקואקסי פתוחה?

אגב, העניין הוא שאיני מבקשת ממך (או מכל מישהו אחר שמוכן לעזור ולייעץ לי) לדחוף אותי לכיוון זה או אחר, אלא להעזר בידע ונסיון שלך (ושל מומחים אחרים) כדי להבין טוב ויותר, וכדי למנוע מעצמי טעויות שיביאו להסתבכויות בהמשך.

שוב תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים