עבור לתוכן

הגבלה של לוח אם

Featured Replies

פורסם

היי,

היה לי מעבד E5200. הוא עבד בתדר של 3.5GHZ ובמתח של 1.6V . מתח גבוה מאוד. המעבד פשוט לא התייצב במתח נמוך יותר, ואני העלתי +0.3V למתח של ה FSB ושל הגשר צפוני. הזיכרונות לא הגבילו בכלל והתדר שלהם היה נמוך מהמקור. נעלתי את הPCI-E על 100MHZ וכיביתי את אפשרויות החיסכון החשמל של המעבד.

החלטתי שהמעבד שלי פשוט היה מסדרה גרועה או משהו כי ה E5XXX נחשבים למעולים ל OC.

לחבר שלי יש אותו מעבד רק שהוא קנה אותו חצי שנה לפני שאני קניתי. החלטתי לנסות להתחלף איתו כי גם ככה הוא לא עושה OC. הוא הסכים והחלפנו במעבדים.

התקנתי את המעבד שלו ושמתי על תדר של 3.5GHZ על מתח 1.25V. המחשב עשה מסך כחול בכניסה לוינדוס.

ככה העלתי עד שהגעתי ל 1.55V ורק אז הוא עלה אבל היה לא יציב... התייצב ב 1.6V.

בקיצור הגעתי לאותה תוצאה בדיוק כמו עם המעבד הקודם! מה שלא הגיוני כי זה שני מעבדים משבועות ייצור שונים (כנראה) ובכלל לכל מעבד יש יכולות OC שונות.

יש סיכוי שמה שמגביל אותי זה הלוח? (Gigabyte EP31-DS3L)?

נ.ב. על מתח של 1.6V זה התדר המקסימלי. בתדרים יותר גבוהים הוא עוד פעם לא יציב ולעבור את ה 1.6V ממש לא מומלץ.

פורסם

ישנו סטפינג שונה לכל מעבד..כמובן שיכולת הOC גם שונה+-..אבל ההפרש לא כזה גדול..

כמו שאתה רואה הגעת לאותה התוצאה..זה יכול להיות המערכת בכללי (השילוב של לוח האם-זיכרון וכו) או המעבד עצמו..

למרות שזה די מוזר שכן המתח כאן מוגזם..

אם תציין מה הנתונים ששינת בדיוק נוכל לעזור יותר :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

ביטלתי את:

EIST

TM2

C1E

מהירות הבאס היא על 280MHZ ומכפלה של 12.5. אם מכפילים את הבאס פי 4 יוצא 1120MHZ וההגבלה של הלוח היא 1333MHZ לפי מה שידוע לי.

הזיכרונות עובדים 672MHZ שזה ממש קצת מעל תדר המקור שהוא 667MHZ. המחלק הוא 5:6 , אני יכולתי להוריד אותו ובכך להוריד את מהירות הזיכרון אבל לדעתי אין סיבה כרגע כי הבדל של 5MHZ זה כלום...

העלתי +0.3V לגשר הצפוני ולFSB.

וזהו ניראה לי.

הסטפינג של המעבד הוא 6 והrevision הוא M0 (לפי CPU-Z) האם הסידרה הזו ידועה כבעייתית ב OC?

פורסם

תחילה נסה להוריד את הזיכרון...מתח לPLL/NB העלאת ? ניסת לעלות ?

R0 היא הסטיפנג החדש למעבד שלך, מבחינת שיפור..צריכת החשמל ופליטת החום ירדו..מה שאפשר להגיע ליותר OC או לOC זהה בפחות מתח..

מה שכן הM0 הגרסה שיש לך ידועה גם היא ביכולת הOC שלה..באזור ה1.4V+- אפשרי להגיע ל3.8GHZ בלי הרבה בעיה..

ומעבר לזה ידרוש מתח של 1.5V+- ומעלה..

פורסם

אפשר להגיע יותר רחוק עם המעבד הזה, אני עובד עם M0 על 3.85GHZ קבוע, יכול להיות שהלוח מגביל אבל תנסה

להוריד את המכפלה, להעלות את הבאס ולשים את הזכרונות על 1:1 כדי להיות בטוח שהם לא יעשו בעיות...

פורסם
  • מחבר

העלתי לNB מתח +0.3V, אבל מה זה PLL? אין לי את זה.

ניסיתי להוריד את תדר הזיכרונות ועכשיו הוא נתוך מתדר המקור ועדיין המעבד לא יציב על מתח של 1.55V למשל רק על 1.6V...

יש לי הגדרה שנקראת CPU GTL REF ratio האם שינוי של הגדרה זו ישפיע על הOC?

פורסם

אפשרי תגיד אותה X67 תראה אם עוזר..למרות שהשינוי לא צריך להיות במקרה הזה של המתח..אלה יציבות כוללת..

פורסם
  • מחבר

אין לי 67...

יש לי שם 0.63 ומטה (יש 0.61 ו 0.56)

ומה שמוגדר זה 0.63

פורסם
  • מחבר

אז במה בעיה הזו, בלוח או במעבד?

פורסם

אני הייתי מהמהר על המעבד..אבל שוב זה לא מוחלט :-X :-\

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים