עבור לתוכן

קניית מחשב חדש בקציב של עד 5-6K, שיהיה סופר-מהיר ויחזיק שנים -- *לא* לגיימינג!

Featured Replies

פורסם

אהלן. בסוף 2008 וחצי ביקרתי פה באתר, ובעזרתכם האדיבה הרכבתי מחשב חדש שמשמש אותי עד עצם היום הזה.

המפרט (שהורכב אז) היה Q9550 מרובע ליבות 3 ג'יגה-הרץ, 4Gb של זיכרון, מארז SopranoRS עם מאוורר נוסף בתוכו (אני לא זוכר את השם, אבל לא משנה), וכרטיס מסך בסיסי למדי (אבל עם חיבור לטלוויזיה), מכיוון שאני לא ממש משחק בו. המחשב משמש בעיקר להידור תכנות, פתיחת הרבה תכנות במקביל, ועבודה אינטנסיבית שדורשת כוח חישוב גדול.

למה אני מספר לכם את זה? כי ההמלצה שלכם היתה מעולה. המחשב (גם היום) מהיר מאד ומספק תוצאות יפות.

מה שכן, כיום הייתי רוצה להשתדרג למשהו אפילו יותר טוב -- עם החומרה המוצלחת ביותר שיש בשוק לצרכים שלי.

לשם כך הייתי מעוניין לקבל המלצות למפרטים שונים, כאשר מדובר בקופסה בלבד (ללא מסך, מקלדת, עזרים, עכברים, עניינים) בתקציב שלי.

מספר הערות נוספות לאחר עריכה:

1. המחשב לא ישמש ל- OC בשום שלב.

2. יש לי צורך בצורב והארדיסק בנפח גדול (נניח חצי טרה עד טרה יכולים להיות בסדר).

3. כאמור, כרטיס מסך בסיסי אך עם חיבור לטלוויזיה. המסך שאני עובד איתו הינו LG 17" LCD פשוט למדי.

4. כנראה שאצטרך כמות יפה של זיכרון (אבל שמערכת ההפעלה תדע לנצל) במהירות טובה.

אני חושב שציינתי הכל, אבל אם יש לכם שאלות נוספות לשימושים, שוט.

תודה רבה!

useless

:hi:

פורסם

אני לא חושב שיש איזשהו טעם בקניה של מערכת שלמה בשלב זה, המחשב שלך די חזק.

אלו שדרוגים שישתלמו לך בשלב זה ואף הכרטיס יאפשר גיימינג ברמה גבוהה לרוב, אבל להחליף פלטפורמה אין ממש טעם:

Sapphire ATI Radeon 4770 512MB GDDR5 HDMI, יחידות 1

₪514

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=871

(בתנאי שקיים ברשותך ספק 400W~ איכותי)

Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ , יחידות 1

₪400

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1257

צורב LG GH22 SATA x 22 Black, יחידות 1

₪116

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=96

סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪1030

המפרט הורכב באתר:http://www.rsm.co.il/

פורסם
  • מחבר

אהלן שארק.

באופן עקרוני אולי אתה צודק, אבל למעשה, המחשב שמשמש אותי היום הולך לשמש את אבי בעתיד הקרוב מאד, ולכן אני מחפש מחשב חדש לעצמי.

אלא שחשבתי שאם כבר מחשב חדש, ובהתחשב בכמות שדרוגי החומרה בכל שנה וחילופי הרכיבים בשוק (בזה אין לי מושג ירוק), עדיף לי לקבל מפרט חדש לחלוטין מאשר "להעתיק" את מה שקניתי דאז למחשב אחר כיום, אך ייתכן שאני טועה.

תודה על התגובה המהירה,

useless. ;)

פורסם
  • מחבר

מישהו, משהו? ???

פורסם

ביציאת טלויזיה אתה מתכוון לטלויזית LCD, כלומר לHDMI?

תגדיר את הרמה שאתה כן משחק.

פורסם
  • מחבר

ביציאת טלויזיה אתה מתכוון לטלויזית LCD, כלומר לHDMI?

תגדיר את הרמה שאתה כן משחק.

כן, HDMI, ולא משחק בכלל.

פורסם

תלוי מה התקציב שלך

אתה יכול לקנות דיסק קשיח למחשב החדש/ישן שאתה הולך להרכיב, מכוון שמבחינת שאר החומרה שום דבר לא מגביל אז נשאר הדיסק קשיח

האם אתה מתכוון לחבר גם טלויזיה ב - HDMI וגם מסך מחשב בחיבור דיגיטלי ?

פורסם

נראה שהבעיה שלך כרגע היא שטח בדיסק וזיכרון.

אני הייתי ממליץ לך לקנות עוד זיכרון ו-HDD חדש גדול (נגיד 1TB, כמו שרצית).

ואז, להרכיב לאביך מחשב חדש, בהתאם לצרכים שלו.

אם כל מה שאבא שלך עושה זה אימיילים ודפדפן, אין טעם ב-Q9550, נכון?

לכן, עדיף להרכיב לו מחשב חדש שבטח יעלה באיזור ה-3000 (ואפשר גם פחות) אם השימושים שלו הם המתוארים להעיל.

פורסם

המחשב הפשוט יכול בקלות להכנס ב2000 שח ( כולל מסך ).

^

ממש לא :nono: (אולי מלבד מפרטי זבל).

בלי מסך אפשר בהחלט לבנות מפרט משרדי ראוי ואיכותי לטווח ארוך ב~1600-1700 ש"ח או אחד מעולה ומשתלם מאוד ב~2000 ש"ח.

אני הייתי ממליץ לך ... להרכיב לאביך מחשב חדש, בהתאם לצרכים שלו.

אם כל מה שאבא שלך עושה זה אימיילים ודפדפן, אין טעם ב-Q9550, נכון?

לכן, עדיף להרכיב לו מחשב חדש שבטח יעלה באיזור ה-3000 (ואפשר גם פחות) אם השימושים שלו הם המתוארים להעיל.

צודק בהחלט.

את ה-3000-4000 ש"ח שתחסוך היום תוכל להשקיע בעתיד בשדרוג ראוי ומשמעותי כשבאמת יהיה כדאי - המחשב הנוכחי שלך מצויין.

זה זמן גרוע לקנות מחשב לטווח ארוך, בעיקר אם אתה מתכנן על אינטל, לאור חוסר הוודאות השורר לגבי תושבות המעבדים.

פורסם
  • מחבר

ערב טוב חברים.

שקלתי את קו המחשבה הנ"ל (להשאיר את המחשב שלי לעצמי ולקנות לאבי מחשב זול יותר), אולם יש לי חשש -- ייתכן שבלתי מוצדק, שמחשב ב- 2000-3000 ש"ח לא יוכיח את עצמו לאורך זמן, ואני אסביר:

1. לפני כשנה אבי רכש מחשב נייד (לא זוכר ת'דגם) בסביבות ה- 2000 ש"ח. על המחשב מותקן Windows Vista והוא גרוע, פשוטו כמשמעו. רכיבים מתקלקלים (CD כבר מזמן לא עובד, USB דפוק, קצרים ועניינים), מערכת ההפעלה בקושי סוחבת שני מסמכי וורד ודפדפן, עד כדי כך שהשימוש בו הפך בלתי נסבל אפילו עבורו, וסבלנות יש לו בלי סוף.

2. לאחר תקרית הנייד, וגם המחשב הקודם שהיה ברשותו (שולחני, זול, מאעפן) שהיה לו, אני באמת מעוניין שיהיה לו מחשב טוב ב-א-מ-ת לאורך שנים. אני רוצה להבהיר שאני *לא* מהמתפרעים/חסרי ההגיון (אולי) שזורקים 10,000 על חומרה כאשר בעוד שנה אותם הרכיבים יעלו חצי. אבי לא גיימר (למרות שהמחשבה מעלה חיוך..), אין לו דרישות גבוהות מהמערכת למעט מולטיטאסקינג בסיסי ביותר, ואין לנו כסף ספייר לבזבז, אבל אם רכישת מחשב ב- 3000 ש"ח משמעה מחשב שלא סוחב כמה דפדנים במקביל בעוד שמונה חודשים כש- Windows XX תצא, אז אני מעדיף להימנע מהפלונטר בהשקעת עוד כמה ג'ובות.

3. בהתחשב שהצרכים שלי כן גבוהים, אין לי בעיה "לתרום" את המחשב שלי לשימושו של אבי בידיעה כי מדובר בסוס מנצח, אבל בתנאי שהמחשב החדש (שלי) לא ייפול בביצועיו מהמחשב שלי ואף יעלה עליהם, אבל ייתכן שגישה זו אינה נכונה.

אשמח לעזרה (הן במפרט של 5K בערך והן בפתרון ההתלבטות שהצגתי),

useless

:xyxthumbs:

פורסם

החשש שלך לא מוצדק ולא מבוסס כלל.

כיום ניתן לקנות מחשב איכותי וחזק הרבה מעל הנדרש לצרכים שציינת במחיר שפוי בהחלט.

רק לדוגמה:

מעבד:

[..] AMD ATHLON II X3 435 AM3 (2.9GHz) - BOX ₪398

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-MA78LMT-US2H - זמין במלאי ₪433

זיכרון:

[..] KINGSTON 2048MB DDR3 1333MHZ - זמין במלאי ₪295

צורב DVD:

[..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK - זמין במלאי ₪129

מארז:

[..] COOLERMASTER ELITE 335 w/o PSU ₪186

ספק כוח:

[..] SEASONIC 350W : SS-350ET ₪193

קרור למעבד:

[..] ARCTIC-COOLING FREEZER 64 PRO FOR AMD S754/939/AM2 ₪107

דיסק קשיח:

[..] SEAGATE BARRACUDA 7200.12 500GB 16MB SATA2 NCQ - ST3500418AS ₪257

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ₪99

מחיר סופי: ₪2097

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

כמובן שב-2500 ש"ח כבר תוכל לקחת חלקים סופר-איכותיים אבל גם הנ"ל מצויין ומספק מעל ומעבר.

פורסם
  • מחבר

נמחק - מיותר

היי ותודה על התגובה. בוא ננסה משהו, כמו שאמרת, עם חלקים סופר-איכותיים , לקראת ה- 3K? (פשרה!). ;)

פורסם

^

לא נהוג ולא נדרש לצטט הודעות סמוכות ללא צורך של ממש.... להבא שים לב.

אני מציע לך לפתוח ת'רד חדש עם כל הפרטים שרלוונטיים לשימושים של אביך, התקציב המתאים ושאר העדפות, בדגש על תוכנות בשימוש, שקט ונתוני גיימינג אם יש. להסברים ודוגמאות גש לקרוא כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=294718.0

תוכל לשלוח לי לינק לפרטי ואענה לך שם.

פורסם

זאת ההמלצה שלי למפרט משרדי אמין ושקט ב2000 שח.

הבדלים מהמפרט של TMPUSR:

- לוח אם מבוסס צ'יפסט 785 שבניגוד ל780, הוא תומך בהאצת HD בחומרה במקרה שהמחשב יצטרך לנגן תכני FHD.

- מעבד חלש יותר, שקט ושאינו צריך קירור מיוחד. אני חושב שלשימושים בייתים אין משמעות לחוזק מעבד, וזה חזק מספיק. היתרון כאן הוא בשקט קרירות ומחיר.

- באנדל משתלם במיוחד של מארז וספק - איכותי, אמין, ושקט.

כסף נוסף לטובת ביצועים יהיה מיותר, אבל אפשר להשקיע במסך איכותי (למשל דל EIPS 22" ב1250 שח), מקלדת ועכבר ארגונומים וכו.

אם בכל זאת אתה רוצה בכח מפרט ב3K, הייתי לוקח מעבד מרובע (למשל 630), לוח אם דומה עם סיומת UD2 שתומך בזכרון DDR3, ו-4G זכרון DDR3. כאמור, זאת לא המלצתי.

מעבד:

[..] AMD ATHLON II X2 245 AM3 (2.9GHz) - BOX ₪324

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-MA785GM-US2H ₪472

זיכרון:

[..] KINGSTON 1024MB DDR2 800MHz CL6 - זמין במלאי ₪145

כמות:2

צורב DVD:

[..] SONY NEC DVDRW AD-7240S X24 - BLACK - SATA ₪120

מארז:

[..] ANTEC NSK4480B II + 380W EARTHWATTS PSU ₪402

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG 500GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD502HJ ₪218

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ₪99

מחיר סופי: ₪1925

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים