עבור לתוכן

תודה לכולם על העזרה: מתלבטת בין שני מפרטים לגרפיקה ועריכה ~5K

Featured Replies

פורסם

טוב

הנבחר הראשון הוא DELL STUDIO 1558 , מחיר 5200שח

מעבד I5 430M,

4G RAM 1333

ATI READON 4570 512MB

FULL HD WLED

HD 7200RPM, 500GB

בטרייה 9CELL

http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=2679

הנבחר השני הוא TOSHIBA A500 1GH מחיר 6200שח

מעבד I5 430M

6G RAM 1066

NVIDIA GFORCE GT 330M 1G

מסך ברזולוציה נמוכה יחסית

HD 5400RPM 500G

בטרייה 6CELL

http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=2995

מה חשוב לי במחשב:

איכות בנייה: תאימות בין המרכיבים, מע' קירור טובה. מהבחינה הזו נראה כי הטושיבה עמיד יותר. עשוי סגסוגות ואלומיניום בעוד הDELL עשוי פלסטיק ומתחמם מאוד.

כרטיס מסך טוב: הכרטיס של הטושיבה חזק יותר, האם זה יבוא לידי ביטוי בעריכה (AVID FINAL CUT...) בהבדל משמעותי על פני הREADON

? + לטושיבה אין יציאת FIREWIRE אבל יש מחיצת הרחבה

שני חסרונות בולטים לטושיבה: עיצוב ומסך בינוני. (אבל תמיד אפשר לעבוד עם מסך חיצוני בעמדת עבודה בבית)

כמו כן חשבתי לקנות HD חיצוני של 7200RPM שישמש אותי לעבודות עריכה וכך בנייד אשים את ה5400, שהוא עמיד יותר ופחות מתחמם

מה דעתכם? מישהו פה עובד עם מחשב של טושיבה ויכול להביע את דעתו?

תודה, J

פורסם

אני אישית הייתי הולך על ה-DELL מכמה סיבות:

1. 3 שנים אחריות לעומת שנתיים.

2. מכשירי הSTUDIO הוכיחו את עצמם כסוסי עבודה, מחשבים חזקים מאוד וכמעט ללא בעיות\תקלות.

3. מחשב הTOSHIBA הוא יותר לגיימרים, ופחות לעבודה גרפית (זמן סוללה ממוצע הוא 3 שעות במחשבים אלו אך הDELL מגיע עם סוללה 9 תאים והזמן יהיה גדול הרבה יותר.

4. DELL כמו הדגם שלה, ידועה כפונה לגוף העסקי יותר משהיא פונה לגוף האישי.. מבטיחה שעות עבודה גדולות, פחות תקלות (לכן האחריות שלה גדולה).

אישית:

לאבא שלי יש את הSTUDIO 15 הישן יותר (P8700 מעבד, 4GB RAM, מסך LED לא מבריק - המחשב מכובה בממוצע 3-4 שעות בשבוע!! הוא תמיד עובד ועד עכשיו הוא משרת אותו נאמנה.. לא מתחחם יתר על המידה ותמיד אפשר לפתור בעיה זאת.) מה שכן - איכות החומרים בSTUDIO ברמה גבוהה מאוד! המחשב פונה לגוף העסקי ולכן יותר חשובה לו איכות החומרים.

יש לקחת בחשבון דבר אחד, שאולי חשוב אולי לא..

מבחינת ה-DELL, יש מספר נושאים בהם אנשים מדברים על בעיית התחחמות במחשב,

כל זה נובע מהמעבד החזק מאוד, כרטיס המסך שצורך המון והבעיה שהכניסו למחשב 15.6 כלכך הרבה רכיבים חשובים וברמה גבוהה ולכן הם מתחממים.

פתרון שיעלה עד 200 ש"ח לכל היותר הוא משטח קירור - שעובד מצויין ומוריד כ-10 מעלות את החימום (מה שכן חימום יהיה אבל הרבה פחות)

פורסם

לפני שאתה קונה את הstudio 1558 הזה כדאי שתדע שהיו כמה תלונות על תקלות שיש בדגם הזה, ונשמעו בפורומים של דל משהו לגבי האיכות בנייה

והיו גם תלונות על המחשב הזה 1558של אנשים מפה בפורום הזה:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=457837.msg3908642#msg3908642

הנה השירשור לשיקולך.

פורסם
  • מחבר

תודה, אבל נשמע שאתה לא מכיר את הטושיבה ככ. כי זהו, אני כל הזמן שומעת רק על דל, בעד ונגד, (ואגב הוא מתחמם מאוד ויש שאומרים שאיכות הרכיבים של דל פחותה מטושיבה)

למישהו יש משהו להגיד על הטושיבה??[br]פורסם בתאריך: 25.05.2010 בשעה 16:37:02

לפני שאתה קונה את הstudio 1558 הזה כדאי שתדע שהיו כמה תלונות על תקלות שיש בדגם הזה, ונשמעו בפורומים של דל משהו לגבי האיכות בנייה

והיו גם תלונות על המחשב הזה 1558של אנשים מפה בפורום הזה:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=457837.msg3908642#msg3908642

הנה השירשור לשיקולך.

חח... זה שירשור שאני פתחתי! אכן החזרתי את המחשב ההוא ולא יצא לי להתעסק בלקנות חדש עקב מעבר דירה, אבל עכשיו שבדקתי את האופציות לא נראה שיש משהו הרבה יותר טוב חוץ ממקינטוש, רק שגם הוא מתחמם רצח מסתבר!

אז כבר חשבתי באמת להחליף את ה1558 ולקנות לו פד קירור חזק.. רק שכל העניין הזה קצת מסורבל[br]פורסם בתאריך: 25.05.2010 בשעה 16:40:59

למק בוק פרו החדש אגב, כרטיס מסך זהה למחשב של טושיבה[br]פורסם בתאריך: 25.05.2010 בשעה 16:42:29
עוד משהו לגבי ה1558, נראה שעדכון הביוס פתר את בעיית הנפילות, רק שתדעו שזה משהו די מסוכן לעשות כי אם המחשב נופל בזמן העדכון אז המחשב הלך ותצטרכולהחליף אותו. עדיין נשארה לו בעייה במאוורר שלא פועל כמו שצריך.
פורסם

וואלה!!! לא שמתי לב :)

אני הייתי די חושש ללכת על זה בכל זאת...

(אני עדיין בדילמת w510 t410 t510 m4500 e6510 e6410) גם כן לצרכי גרפיקה תלת עריכה וכו'......

פורסם
  • מחבר

אפשר לאול מה השיקולים שהניעו אותך לכיוון הסדרות האלה? הרי כרטיס המסך של הלטיטוד הוא הכי בסיסי שיש

פורסם

אוקי אז ככה,

1.אני חייב! trackpoint מבחינתי זה דיל-ברייקר ואלו המחשבים שהאופציה הזו קיימת בהם.

2.אני תוהה ביני לבין עצמי אם ה w510 m4500 הם אובר-קיל מבחינת מה שאני צריך, למרות שמצד שני יש להם כרטיס מסך די טוב ומעבד סבבה לגמרי וכו'..(וכן אני יודע שדי הספידו פה את הקוואדרו...אבל כמעט ולא בנימצא טרקפוינט עם גי'פורס..)

שאר המחשבים e6410 e6510 t510 t410 הם נחותים משני המחשבים הנ"ל בעיקר בכרטיס מסך ומעבד מה גם שחלקם 14 אינץ, הבאסה היא שבארץ למעט הt510 t410 הם לא מגיעים עם המעבד i7

הלטיטודים מגיעים עם NVIDIA Quadro NVS 3100M, 512MB שזה די בסדר (עם פשרה על זיכרון כרטיס מסך קצת פחות) וכמו שציינתי אני לא יודע אם זה מספיק בשביל מה שאני צריך, (אני עורך קצת וידיאו ומתעסק עם תלת ושאר יישומי אדובי ).

בקיצור טרם החלטתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים