עבור לתוכן

צו ראשון - מי מו מה?

Featured Replies

פורסם

אז ככה, שבוע הבא יש לי צו ראשון - קראתי קצת בגוגל אבל אין כמו לשמוע ממקור ראשון.

אני מניח שרובכם כבר עברתם את זה, ותוכלו לצ'פר אותי בכמה טיפים.

כמה שאלות:

1. עשיתי בדיקת עיניים לפני כמה חודשים, והכל יצא תקין, משמע שאני לא צריך להביא איזשהו טופס שקשור לנושא נכון? (גם לא כזה שמוכיח שאין לי בעיה?)

2. אני משער שיהיה לי פרופיל קרבי - ואני יותר בקטע של מודיעין. מה אני צריך לעשות בשביל לקבל מודיעין למרות הפרופיל הגבוה?? :s05:

זהו נראה לי.. יש מה להתכונן מראש?

פורסם

למרות שעוד לא קיבלתי אפילו זימון (ואני בן 16 ושלושת-רבעי, מה זה אומר על הגיוס שלי? יהיה לי הרבה זמן אחרי י"ב? אני בי"א כרגע), שמעתי כמה המלצות:

לישון טוב טוב בלילה שלפני כדי להצליח בבחינות.

להיות מוכנים נפשית לחכות מלא זמן במיוחד בתור לבדיקה רפואית.

לבקש עדיפות ראשונה מודיעין, אם זה מה שאתה רוצה. מותר לך לבחור שלושה מקומות מועדפים לפי סדר עדיפויות ואם תסמן מודיעין ראשון אז מן הסתם יבדקו האם אתה מתאים למודיעין. הצבא בכל מקרה לא מתחייב להיענות לבקשה, אבל הם לא ממיינים סתם - אם אתה מתאים למודיעין והראת את זה בראיונות האישיים ובבחינות וכו', יש סיכוי טוב שאתה תגמור שם.

פורסם

יש בגוגל כל מה שצריך

בעניין מודעין יש עדיפות לידע של עוד שפות -(ולא אנגלית לא יעזור לך הרבה כי את זה המון יודעים )

כמובן מודעין כמו הרבה יחידות זה דבר גדול במכיל כל מיני תפקידים בתוכו אז יש עדיפות לכל מיני דברים

אבל אתה צריך להגיע "מוכן מהבית" להגדיל את הסיכוים ליתקבל ליחידות שאתה מעונין בהם

לדוגמה אחי היה תלמיד מאוד טוב והיה במגמת מחשבים אז הייתה לו אפשרות לחתום קבע וליכנס ליחידה בתחום

הוא החליט מרצונו לוותר על זה כי לא רצה קבע -אבל הייתה לו אפשרות כזאת

פורסם

1. למיטב ידיעתי - לא צריך

2. להוריד פרופיל או להשיג פרוטקציה :nixweiss: (או: להתקבל לשחקים/חבצלות/גאמ"א או מסלולים בודדים אחרים שיש להם עדיפות על קרבי). אגב, אומרים שאם תגיד בריאיון האישי בצו הראשון שאתה לא רוצה קרבי, זה עלול לפגוע בקב"א (אפשר להגיד שאין לך בעיה להתגייס לקרבי אבל מודיעין בעדיפות ראשונה או משהו כזה)

להתכונן מראש? אתה יכול לישון טוב אם אתה חושב שזה יעזור לך להתרכז במבחנים הפסיכוטכניים.

פורסם
  • מחבר

תודה.

בעקרון אני די בטוח שיהיה לי פרופיל 97.. לא ידוע לי על איזו בעיה..

תכננתי להגיד שאני לא רוצה קרבי בראיון האישי כי אני באמת ממש אבל ממש לא רוצה..

מה ז"א לבוא "מוכן מהבית"?

אני במגמת פיסיקה ומחשבים.. יש לי ידע בג'אווה ואקסס בלבד.

מה אני צריך לדעת בשביל להתקבל ליחידות הללו?

עריכה

ואיך מורידים פרופיל?!

פורסם

באיזה תאריך הצו ראשון אצלך ?

יש לי גם שבוע הבא..

למישהו יש מושג מה שואלים בראיון האישי?

פורסם
  • מחבר

בראשון יש לי צו ראשון ;)

הבנתי ששואלים שם שאלות כלליות על המשפחה שלך, על הילדות וכד'....

פורסם

בראשון יש לי צו ראשון ;)

הבנתי ששואלים שם שאלות כלליות על המשפחה שלך, על הילדות וכד'....

חבל, לא אותו תאריך...

שמעתי שגם שואלים בראיון האישי שאלות כמו:תן דוגמא לבעיה שהייתה לך ופתרת אותה.

מה מנסים בדיוק לבדוק בשאלה כזאת?

פורסם

הצו ראשון מחולק לתחנות. בתחילת היום אתה מקבל כרטיס שמעבירים אותו במחשב של כל תחנה כדי להיכנס לתור. חשוב לזכור להעביר את הכרטיס אחרת אתה סתם תחכה שם כמו עציץ.

תחנה ראשונה - בדיקת פרטים. שואלים עליך המון שאלות כדי לוודא שהפרטים שלהם עליך נכונים (וגם שאתה הוא אכן אתה), למשל על המשפחה, לימודים וכדומה. בנוסף, הם יתנו לך משפט ברמה גבוהה יחסית (עם מלים של פסיכומטרי וכ'ו) ויבקשו ממך לפרק אותו למלים פשוטות יותר. טיפ: "הערה בקרבו" משמעו שתה, לגם. הם אוהבים את הביטוי הזה.

מכאן התחנות הן לא לפי סדר.

תחנה מבחנים פסיכוטכניים - מושיבים אותך מול מחשב ונותנים לך שאלות מתחומים שונים: הבנת הנקרא, מתמטיקה, הנדסה... לא משהו שאפשר להתכונן אליו, אבל כדאי לקחת את המבחן ברצינות כי אין מועד ב' והם קובעים את הדפ"ר - חלק מהציון שמרכיב את הקב"א שלך. אם יש לך הקלות מבי"ס, למשל הארכת זמן, תביא את המסמכים שלך ויש שם דלפק שעוסק בנושאים האלה.

תחנת ראיון אישי - יושבת מולך חיילת שעברה איזשהי הכשרה פסיכולוגית בסיסית והיא שואלת אותך כל מיני שאלות - מה המוטיבציה שלך להתגייס לקרבי בפרט ולצה"ל בכלל, איך אתה מסתדר עם ההורים, כמה חברים יש לך, איך אתה מתמודד עם בעיות וכ'ו. גם לראיון יש חלק בקביעת הקב"א שלך.

תחנת פרופיל רפואי - אם יש לך בעיות בריאותיות כלשהם, מומלץ להביא את כל המסמכים הרלוונטיים כי אף אחד לא רוצה לבלות עוד יום בבקו"ם כי הוא שכח להביא משהו. עושים לך שאלון על מגוון נושאים רפואיים, בודקים האם אתה עיוור צבעים, משקל וגובה, והדובדבן שבקצפת (אם קיבלת רופאה יפה) - חיטוט בביצים.

אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן חופשי לשאול ואני אעשה כמיטב יכולתי לענות לך.

פורסם

כמעט בטוח שתקבל את השאלונים הראשוניים למילוי באינטרנט (ואם תתאים אז אח"כ גם שאלון בדואר ואחריו זימונים למבחנים), ומקסימום אם תראה שאנשים אחרים בגיל שלך כן מקבלים ואתה לא, אתה יכול להתקשר/לשלוח פקס ולבקש שאלון/זימון.

בקשר למסלולים שציינתי - תחפש פה בפורום ובגוגל..

בקיצור: כדי להתקבל לגאמ"א אתה צריך המון ידע במחשבים (יש על זה המון נושאים, אבל בעיקרון אם אתה רוצה סיכוי להתקבל תתחיל ללמוד ולהעמיק את הידע שלך בתחום (או כמה תחומים) מסוים, כמו תכנות, ווינדוס, לינוקס, רשתות, חומרה)

שחקים - לפי המבחנים הראשוניים שלהם אני מניח שפשוט צריך מכלול של תכונות/יכולות מסוימות.. אין דרך להתכונן למבחנים שלהם.

חבצלות זה לא רלוונטי לגביך. זה מסלול שדורש ערבית.

איך מורידים פרופיל? משקרים :-\ (לאו דווקא בצו הראשון)

באיזה תאריך הצו ראשון אצלך ?

יש לי גם שבוע הבא..

למישהו יש מושג מה שואלים בראיון האישי?

ממה שאני זוכר - שאלות על האופי שלך או כאלה שמעידות על האופי שלך (לפחות בעיני החיילת ש"תאבחן" אותך :kopfpatsch:), שאלות לגבי מה אתה רוצה לעשות בצבא ואם אתה רוצה להיות בבסיס פתוח/סגור.

פורסם

טוב אז תשובות לכל מי ששאל משהו:

א)צו ראשון הוא מפגש יומי בלשכת הגיוס הקרובה לביתכם. אתה מגיע עם טופס של רופא משפחה שמולא קודם לכן. אם אתה בריא תקבל פרופיל קרבי,אם לא יורידו לך פרופיל או יתנו לך סעיפים שאולי יפגעו בסיכויי קבלתך לקבל מקצועות כלשהם.

ביום יש כמה חלקים למיטב זכרוני,מילוי נתונים אישיים ואימות מול פקידה שגם עושה בדיקה לאוצר מילים באנגלית ועברית (ומשם הציון במבחן הולך לשכלול הקב"א)

אחרי זה (לא יודע אם יש הכרח לסדר). יש לכולם מבחן מול מחשב (שמהווה אחוז משמעותי מהרכבת הקב"א) הכולל כל מיני שאלות כלליות בלוגיקה ידע כללי וכו' ולאחר מכן לבנים יש ראיון עם חיילת שתפקידה לאבחן אותך. הראיון גם הוא מהווה חלק חשוב בקב"א ויותר חשוב במה שנקרא "מתאם קצונה" שבודק אם אתה מתאים או לא לקצונה. בניגוד לקב"א שלא ישתנה ולא יעזור בית דין,היום המתאם קצונה מתעדכן לפי שאלון פסיכוטכני (שממולא על ידי עמיתים) כך שזה כן איכשהו יכול להשתנות. מה שכן מי שרוצה מסלול צבאי המיועד לקצונה צריך לפחות 1.

חשוב להשקיע במבחנים האישיים כי הם מהווים לפחות איזה 40 אחוז למיטב זכרוני מהקב"א,לא צריך להיכנס להיסטריה זה מבחן שאדם אינטילגנט אמור לעבור בציון גבוה (52 ומעלה,מה שיפתח בפנייך ד"א את רוב התפקידים בצה"ל). גם הראיון איבחון חשוב ורצוי גם לא להפוך אותו למפלצת-פשוט להיות רגוע ולדבר לעניין ובביטחון.

אחרי כל הסיפור יש בדיקת רופא של שתן וגובה משקל,המתנה של כמה זמן והולכים הביתה.

רצוי סך הכל כמו שאמרתי להגיע בשוויון נפש ליום,לא להלילחץ לא ל"התכונן" כי אין למה ולבוא עם הרבה ביטחון עצמי (לא מופרז) לראיון.

ב)היום אדם שלא מאותר לתוכנית לא קרבית לפני הגיוס והוא בעל פרופיל 97 ישובץ על ידי הצבא לתפקיד לחימה. מכיוון שלא עשית צו ראשון,דהיינו לא קיבלת שום זימון כזה ויש מצב תיאורטי שתיבחר ליחידה כזאת.

כשאתה אומר מודיעין זה חיל נרחב בו יש כל כך הרבה מקצועות,כדאי שתתכוונן על מה אתה רוצה...רק בפורום אם תעשה חיפוש קל תמצא על עשרות יחידות מחשבים שאנשים התמיינו אליהם,החל מתפקיד מנהל רשת דרך תוכניתן וכלה ביד הדמיון הטובה עלייך. צריך לראות,לבקש להתמיין לאותן יחידות ואפילו אולי למשוך כמה חוטים כדי לקבל זימון למבדקים. פרוטקציה לא עולה כסף.

לא מציע לך להתחיל עם "לא רוצה קרבי" והורדת פרופיל,זה באמת קל להוריד פרופיל אבל בשביל מה? אם תמצא מתאים ליחידה X אתה תגיע אליה. אם לא,אז מה תהיה ? חימושניק? בלי לזלזל בתרומת כל החיילות למערכה כל מי שמסוגל צריך להיות לוחם. נקודה,ולא אין לי כוונה להרצות פה על ציונות

אנג'וי

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

בקיצור שלושה שלבים - לבקש זימון, לקבל זימון ולעבור את המבחנים..

ובכל זאת, "למקרה חירום" , אמרת שזה קל להוריד פרופיל, איך אפשר לעשות זאת מבלי לשקר ולהסתכן?

פורסם

לפי דעתי כן כדאי להתכונן יש באינטרנט אתרים ויש ספרים שמכינים אותך למבחנים פסיכוטכנים...

לגבי הראיון חשוב להיות אמיתי!

זה תרגיל מוכר אבל רק שתבין את הרעיון.

הבוחנת שואלת אותך כמה חברים טובים יש לך, אתה חושב שהיא רוצה לראות אם אתה מסתדר בחרה וזה אתה אתה אומר 10 20 אבל כמובן שהיא יודעת שאין מישהו שיש לו 20 חברים טובים יש 4-5 חברים קרובים. לכן בשאלה כזאת בודקים את האמינות.

בנוסף חשוב מאוד לעמוד על שלך ולא לחזור בך. אם היא תשאל אותך אם עשת סמים, או אפילו אם הלכת מקות , ואתה אומר "לא בחיים לא" היא תנסה ממש בכוח להוציא ממך שתגיד על איזה מכות אפילו ממש קנות, רק לראות אם אתה סוטר את המילה שלך וכמה אתה אמיתי בראיון.

פורסם

תודה רבה.

בקיצור שלושה שלבים - לבקש זימון, לקבל זימון ולעבור את המבחנים..

ובכל זאת, "למקרה חירום" , אמרת שזה קל להוריד פרופיל, איך אפשר לעשות זאת מבלי לשקר ולהסתכן?

אני לא תומך בזה ולכן אם זה מעניין אותך לך וחפש את מבוקשך ברחבי האינטרנט. אני חושב שמי שמחפש להוריד פרופיל צריך לעשות חושבין רציני בקשר ליכולת שלו להתמודד עם קשיים ועם חובות,אבל אני לא הולך לפתוח את הדיון לתוכחה.

לזה שמתחתיי,אפשר להתכונן להכל. אבל זה לא פסיכומטרי ולא בגרות במתמטיקה. או שיש לך את הידע או לא. אדם אינטילגנט ממוצע מן היישוב יקבל קב"א מעל 52,שתפתח בפניו את רוב תפקידי הלחימה,את תפקידי הקצונה ואת לא מעט מתפקידי המודיעין. לפי דעתי הלחץ שנוצר מהאדרת המבחן הזה וההתכוננות אליו מביא יותר נזק מתועלת. עדיף להתייחס אליו כמבחן חשוב ולא להקל ראש,אלא פשוט לגשת אליו בצורה טבעית,והתוצאות יתלוו.

בנוגע לראיון עצמו צר לי,אבל זה הכי בסיסי שאפשר. החיילות החמודות שם עוברות קורס פסיכולוגיה בסיסי של 4 חודשים. הן לא פסיכולוגיות ולא בונות שום ניתוח אישיות מדוקדק. המטרה שלהן פשוטה,ואני אנסח את זה בצורה קצת חריפה-לבדוק האם אתה נורמטיבי או יצור.

זה נכון שהם ינסו טיפה לסתור אותך אבל הכוונה לבדוק דפוסי אישיות בעיקר,כמו שקרנות כפייתית שאמרת או הגזמה או חוסר ביטחון. במקרה שאדם לא ישב לה כמו ערס ממוצע וידבר בצורה עניינית ולא יתלהם או יכנס לפינות שלה אין שום סיכוי שהחיילת יכולה להסיק משהו ותפטור אותו בנתונים גבוהים.

במידה והוא משחק לידיים שלה,הוא יעשה שגיאות ויפסיד ניקוד. פשוט וקל. לכן גם את זה אין להפוך לאיזה מעמד הר סיני,יש במיונים צבאיים פסיכולוגיים הרבה יותר מעצבנים...כאלה בעלי מקצוע שגורמים לראיון הזה להיראות מאוד מגוחך.

פורסם

לבקש עדיפות ראשונה מודיעין, אם זה מה שאתה רוצה. מותר לך לבחור שלושה מקומות מועדפים לפי סדר עדיפויות ואם תסמן מודיעין ראשון אז מן הסתם יבדקו האם אתה מתאים למודיעין. הצבא בכל מקרה לא מתחייב להיענות לבקשה, אבל הם לא ממיינים סתם - אם אתה מתאים למודיעין והראת את זה בראיונות האישיים ובבחינות וכו', יש סיכוי טוב שאתה תגמור שם.

ב- 95 אחוז מן הפעמים אם יש לך פרופיל קרבי אתה תלך לקרבי. ככה זה, אלא אם כן אתה משהו מיוחד מאוד ואז ייקחו אותך ליחידת מחשבים מובחרת או תפקיד מיוחד במודיעין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים