עבור לתוכן

זכויות יוצרים

Featured Replies

פורסם

א. מה הסיכוי שיתבעו אותך????

ב. אם יש סיכוי, אולי שווה להתייעץ עם עורך דין שגם נותן אחריות משפטית על מה שהוא אומר.

פורסם
  • מחבר

שאלתי גם בשביל ידע כללי, לא רציתי לקחת סתם סיכון.

פורסם

תגיד לי אתה מטומטם??!!

זה מה שאתה באמת חושב שאני יבנה אתר עם תמונה מסכנה של כרטיס מסך ויצפה להרוויח מיליונים???

רק לפי התגובה הנחותה שלך אני מבין איך אתה חושב וכמה אתה "גאון"...

ואל תגיד לי שאני יפתח אתר שקר כלשהו בלי משמעות כי הידע שלי בבניית אתרים גדול יותר מכל מה שאתה יודע, חוצפן.

אנשים כמוך מורדים את הרמה של HWZONE אני בטוח שאתה מFXP

לפי תוכן השאלה אפשר ללמוד עד כמה אתה מתכנת מרשים עם שנים של נסיון בהקמת ואחזקת אתרים רבי משתמשים.

פורסם
  • מחבר

לפי תוכן השאלה אפשר ללמוד עד כמה אתה מתכנת מרשים עם שנים של נסיון בהקמת ואחזקת אתרים רבי משתמשים.

וואלה צודק אין לי שנים של ניסיון בתיכנות, אבל בזמן שאתה עדיין מנסה להבין איך משתמשים בפונקציה שמדפיסה מחרוזת למסך אני מתכנת מערכות גדולות לאתרים.

חוץ מזה מה הבעיה שלך עם השאלה שלי?? זה שאני לא הכי בקיא במשפטים זה מראה על הידע שלי בתיכנות??

שאלתי שאלה כדי לקבל תשובה, ופתאום אתה בא ומלכלך... זה שאתה ממורמר מהחיים אל תוציא את זה עליי.

פורסם

לפי דעתי אתה סתם מתעצבן על הבנאדם, קרא את המשפט שוב ותבין שהוא כולה אמר שאם תשים תמונה של כרטיס מסך באחד מהעמודים באתר שלך אף אחת מהחברות לא תקפוץ עלייך בין מיליוני העמודים שברשת בתביעה על זכויות יוצרים.

ד"א אם אתה מתכנת כזה דגול בוא ותראה לנו כמה מהיצירות שלך :cool2:

פורסם
  • מחבר

לפי דעתי אתה סתם מתעצבן על הבנאדם, קרא את המשפט שוב ותבין שהוא כולה אמר שאם תשים תמונה של כרטיס מסך באחד מהעמודים באתר שלך אף אחת מהחברות לא תקפוץ עלייך בין מיליוני העמודים שברשת בתביעה על זכויות יוצרים.

ד"א אם אתה מתכנת כזה דגול בוא ותראה לנו כמה מהיצירות שלך :cool2:

תיראה איך הוא מתנסח ומזלזל כולה שאלתי שאלה...

לגבי יצירות שלי, 2 פרוייקטים עדיין בהכנה כבר הרבה זמן (כמובן שאני לא יפרט, אחד מהם לא שלי אז אין לי הרשאה, אני רק מרים אותו)

אני לא ישקר ואני יגיד לך שאני מתכנת גאון, אבל כן יש לי הרבה מאוד ידע שגם נרכש על ידי ניסיון (לא משנה כמה תלמד ותדע את השפה עד שלא תיתקע ותפתור בעיות אתה לא באמת יודע את השפה...) ותיכנתי לא מעט מערכות בשביל אנשים פרטיים לשימוש עצמי, מערכות שלא הועלו לרשת, אלא תוכנות שאנשים רוצים להשתמש בהם באמצעות הדפדפן(ד"א הצבא אוהב לעבוד ככה... הרבה מהתוכנות ניבנות בשפות כמו PHP ASP.NET...)

פורסם

אני הייתי ציני כדי להבהיר כמה זה מטומטם להתנצח על מי מבין יותר או פחות בנושא כזה או אחר (שאפילו לא קשור לנושא שעליו היה אמור להיות הדיון)

אני מניח שזה :facepalm: לשנינו

פורסם
  • מחבר

אני הייתי ציני כדי להבהיר כמה זה מטומטם להתנצח על מי מבין יותר או פחות בנושא כזה או אחר (שאפילו לא קשור לנושא שעליו היה אמור להיות הדיון)

אני מניח שזה :facepalm: לשנינו

חחח שאלת לגבי היצירות שלי, חשבתי שאתה מתכוון ברצינות.

פורסם

קודם כל ככה, זכויות יוצרים קיימים וימשיכו להיתקיים. הדאגה הרבה שלך נוטה קצת לצד הפארונאידיות מפני שלרוב חברות ששומרות על זכויות יוצרים (אקו"ם, אליס וכו'..) בעיקר מתעסקות עם העיקר ולא עם התפל- שירים, סרטים ותוכנות ששוות משהו.

מלבד זה מרבית האתרים שהם שומרים על זכויות יוצרים באופן חרוץ יצהירו על כך בבירור כך שתדע לא "להשאיל" משם תמונות.

דע גם כי אם לקחת תמונה של אדם שעל התמונה שלו יש זכויות (יש אאל"ט אתר של אלבום תמונות שמתחייב לשמירה על זכויות יוצרים בתוספת של X דולרים ואם אתה רוצה גם למכור מתי שהוא את התמונה לאיש מסוים ברז' מקסימלית) והישתמשת בה למטרות אישיות של פרסום וכאלו, אז מתחיל הזמן של התביעות מפני שאתה מפרסם ומשתמש בתמונה שלו להרווחת כסף שמגיע לאומן. אם זה "בקטנה" ככה בין משתמשיי הפורום וזה לא לשימוש של מטרות רווח, לרוב האומנים לא עושים מזה "שוס".

דוגמה מאוד טובה לחוסר זכויות יוצרים זה אחד מאתריי התמונות הגדול בעולם- פייסבוק. החברה מצהירה כי התמונות מאוכסנות אצלה וכי ביכולתה לעשות איתם כל שרוצה וברגע זה אתה "מאבד" את הזכויות עליה. איך מונעים מצבים כאלה על ידי הקטנת הרז' וכו' אני לא אתחיל לפרט, אבל הפואנטה של הסיפור הזה היא שלדוגמה חברה X רוצה פרסומת חדשנית וחושבת על תמונה טובה ואין לה את האמצעים להפיק אותה (כאילו שזה באמת יקרה עם חברה גדולה) , אז היא יכולה לפנות לפייסבוק ולשאוב משם תמונה לפרסומת מבלי לקבל תביעה על זכויות יוצרים של בעליי התמונה. זה הפואנטה של הסיפור הקטן הזה, מקווה שהבהרתי את הנקודה.

אם יש לך תוכנית רצינית לפתח אתר ענק שאתה חושש מתביעות דבר עם העורך דין שלך שיעזור לך קצת, ישנם עו"ד שיסכימו לייעץ לך ללא תשלום. מלבד זאת אני מאמין שבתחילת דרכו של האתר אין לך ממש ממה לחשוש, תשתמש בכמה סיסמאות שכאלו שנתנו לך כאן כנגד פיראטיות ותקווה לטוב וגם תשוטט באתר לבדוק מה רץ וכשהאתר יגדל תחסן אותו משפטית אם אתה דואג.

בהצלחה! :xyxthumbs: (תביא בסוף לראות קצת פירות)

פורסם
  • מחבר

וואו איזה השקעה תודה רבה אחי

פורסם

היו מקרים של תביעות מבעלי זכויות בחו"ל כלפי אתרים בארץ ?

פורסם

היו אבל זה לא נפוץ

זכור לי שנינטנדו הכריחה אתר חובבי פוקימון ישראלי להוריד דברים מסוימים מהאתר

אבל לא חושב שזה הגיע למשפט

פורסם

קודם כל התמונות שהיא מפרסמת באינטרנט בד"כ לא מוגנות בזכויות יוצרים, וגם אלה שכן מאפשרת Fair Use, קרי אם יש לך שימוש כלשהו שהוא הוגן כלפי החברה(פרסום ללא מטרות רווח, או פרסום החברה עצמה, או כל דבר אחר שאפשר לתרץ) אין שום מגבלה בשימוש בתמונות.

במה זה שונה מהתמונות שהחנויות מפרסמות באתר שלהן? לאיזה סניף בלוקבאסטר נכנסת שאתה בכזה סרט?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים