עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

דוח הלמ"ס: החילונים כבר לא הרוב במדינה

Featured Replies

פורסם

"מהנתונים עולה עוד כי החרדים דווקא כן מעוניינים לעבוד: 52% מהחרדים שייכים לכח העבודה..." בעיניים

לדעתי הם קצת פספסו באחוזים...

אני מציע לך לעקוב אחר זה

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3890789,00.html

http://www.kikarhashabat.co.il/סבר-פלוצקר.html [להאזנה ] .

היום הכתבה המלאה בעיתון ידיעות אחרונות.

אם היית מכיר זאת דרך המציאות היית קובר את ראשך באדמה מבושה.

• תגובות 46
  • צפיות 5.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אולי הם סופרים כמה אנשים יש בדפי זהב...

אל תבזה את עצמך עוד יותר...

פורסם

אני מציע לך לעקוב אחר זה

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3890789,00.html

http://www.kikarhashabat.co.il/סבר-פלוצקר.html [להאזנה ] .

היום הכתבה המלאה בעיתון ידיעות אחרונות.

אם היית מכיר זאת דרך המציאות היית קובר את ראשך באדמה מבושה.

אני מאוד שמח אם זה באמת המצב... רק מה - אם הם עובדים הם כבר לא זקוקים לקצבאות, נכון?

וכמובן שאתה מתעלם מהעובדה שגם לפי הנתון האופטימי שציטטת חצי מהחרדים עובדים לעומת יותר מ90% בכל הקבוצות האחרות...

פורסם

קצבאות הולך לכל האכלוסייה.

אני חושב שזה יותר לגברים, הנשים 90 אחוז עובדות.

אגב נכון שבציבור הזה יש גם הרבה עבודה בשחור כמו סופרי סת"ם ... [בעיה בפני עצמה]

אל תשכח ישנה קשיים על החרדים להתקבל לעבודה -סבר פלוצקר יפרט על כך בעיתון היום וכך על הכל.

כך שלדעתי 80 אחוז מהגברים עובדים לפרנסתם.

מי שרוצה או יכול [לפעמיים יש אבא עשיר :P ] ללמוד רוב היום בלי לעבוד -בכיף לו.

עריכה:

אני לא צריך שום עובדות מכל מיני מקומות כדי שיאשרו זאת,תמיד כתבתי את אותם דברים - זה מה שאני רואה בשטח, להבדיל מהרבה חילונים שרק רואים דרך מסך הטלווזיה,ודף העיתון.

תמיד אמרתי לא יעזור שום דבר רק מתי שאדם יבדוק בעיניו אז הוא יקבל את הדברים -זה מה שעשה סבר פלוצקר [לכן הוא קיבל את ההפתעה לפנים].

תמיד כתבתי שאדם שחזר בתשובה הוא מגלה דברים אחרים [עכשיו הוא נמצא בשטח ] ממה שמוצגים בכלי התקשורת שמעולם לא ניסו לבדוק...

[ואני בעצמי מופתע שידיעות אחרונות סופסוף שלחו מישהו לבדוק]

תמיד היו אנשים שליליים ועיוורים לצד השני.

ן

ן

V

פורסם

^

|

|

מדהים רוני, במקום להגיב, כמו שנהוג לעשות בפורומים, פעלתה בצורה חדשה.

אתה עורך את התגובה שלך, כדי שתופיע לפני התגובה של מי שענה לך, ומנסה לצאת חכם יותר.

ובמקום לענות על השאלה, אתה מנפיץ שאתה הלכתה ובדקתה, ואילו אנחנו יצורים טיפשים וחסרי ישע.

You are doing it wrong.

ובקשר להנפצה של:

"

אני לא צריך שום עובדות מכל מיני מקומות כדי שיאשרו זאת,תמיד כתבתי את אותם דברים - זה מה שאני רואה בשטח, להבדיל מהרבה חילונים שרק רואים דרך מסך הטלווזיה,ודף העיתון

"

אני מבין מכך שהסקתה ש90% מהעולם מאמינים כי עברתה בשטח, בכול חור וחור בעולם, ובדקתה, אגב עבודה מיסיונרית, לאיזה דת הם משתייכים?

א. איזה יופי! ynet הפך להיות מוקד מידע מדיוק של הלשכה המרכזית לסטיסטיקה, וכתבה של עיתוני (מכובד ככול שיהיה) הפכה לעובדות.

להן קריאת מציאות קטנה (שככול הניראה אתה מנותק ממנה): כול ראש עיר טוען שהעיר שלו הופכת להיות מוקד משיכה\מחקר\תרבות\whatever.

ב. לא כתוב שם: "מתוך X חרדים X 1\2 עובדים"

אז אני אשמח לסימוכים של הנתון של 52% מהחרדים עובדים, או של כול שקר כולשהו אחר (כמו השטות של ה90% מהעולם מאמינים שהנפצתה מקודם).

פורסם

נו באמת אתה רוצה שהוא יתייחס לעובדות?

אתה לא חושב שאתה דורש ממנו יותר מדי?

הרבה יותר קל להמציא סטטיסטיקות כמו " 99% מההודעות של רררררוווווננייייי הם שטויות גמורות" רק שזאת סטטיסטיקה מדויקת להפליא בשונה מהקשקושים שלו.

ולרוני זיין השכל, למה הם לא יכולים לעבוד? כי כמו חבורה של מטומטמים, נגררים, חסרי שכל, גלמים הם לומדים רק מה שהרבנים אומרים ולא מקצועות יסוד וגם זה רק לעבודות טובות, גם חרדי מטומטם להפליא יכול להיות אינסטלטור או מנקה רחובות, אבל הרבה יותר קל לגנוב מהאוכלוסיה העובדת.

פורסם

מי שרוצה ויכול [לפעמיים יש אבא חילוני משלם מיסים עשיר :P ] ללמוד רוב היום בלי לעבוד -בכיף לו.

תיקנתי לך טעות כתיב קטנה.

פורסם

רוני, על מי בדיוק אתה עובד?

נראה לך שעם ה"השכלה" שחרדי ממוצא צובר במהלך חייו עד לשירותו הצבאי (סליחה, עד לסוף תהליך ההשתמטות - שנמשך עד גיל... 30?) מישהו ירצה בכלל להעסיק אותו?

אני לא מבין כ"כ בכלכלה, אבל אני כן יודע שמשכורת של אדם היא בד"כ מדד לערך השולי (או שהתבלבלתי בשם של המושג?) שלו - כלומר הוא מייצר משהו. מה בדיוק חרדי ממוצע יכול לייצר? ברוב המקרים אפילו טלפונים הוא לא יכול לעשות, כי הוא לא מדבר עברית - אלא אוסף של מלמולים שהוא קורא להן עברית (שוב, לא כולם, אבל אחוז ניכר). במשך כל ילדותו ונערותו חינכו אותו לתורה משנה תלמוד - ובזה החינוך שלו הסתיים. לא חשבון, לא אנגלית, לא מדעים בסיסיים. גורנישט.

לדעתי אפשר לומר אפילו שנגזר עליו (באשמת ההורים שלו כמובן) חיי בטלה - כי פשוט אין שום מקצוע שהוא יכול לעבוד בו עם ה"חינוך" שהם דאגו שהוא יקבל.

מנגד, יש את החוזרים בתשובה - שלהם יש בד"כ קצת השכלה, לפעמים אפילו תעודת בגרות. אבל מהיכרות שלי, אותם חוזרים בתשובה בד"כ הולכים להיות המזכירה של הרב או העוזר האישי שלו - אם אפשר להגדיר את זה כעבודה.

ועמרי ציין למעלה את המשמעות של הבטלה במגזר הזה (שהיא די ברורה).

פורסם
  • מחבר

לגבי אופן עריכת הסקר - אכן אם בוחרים מספרים טלפון אקראיים, בהנחה וכלל האוכלוסייה משתפת פעולה עם השאלות באותה המידה, מספיק לבחור כמות מצומצמת של אנשים לצורך עריכת הסקר.

כתבתי סימולציה בה 7 מיליון איש מתפלגים ל-4 קבוצות של 50%, 30%,12% ו-8%. מתוכם באופן אקראי נבחרים 1000 איש ונבדקת ההתפלגות בקרבם.

מצ"ב גרף המתאר את האחוז היחסי של כל קבוצה עבור כל אחד מ-1000 ה"סקרים" שנעשו.

[attachment deleted by admin]

פורסם

רוני, על מי בדיוק אתה עובד?

נראה לך שעם ה"השכלה" שחרדי ממוצא צובר במהלך חייו עד לשירותו הצבאי (סליחה, עד לסוף תהליך ההשתמטות - שנמשך עד גיל... 30?) מישהו ירצה בכלל להעסיק אותו?

אני לא מבין כ"כ בכלכלה, אבל אני כן יודע שמשכורת של אדם היא בד"כ מדד לערך השולי (או שהתבלבלתי בשם של המושג?) שלו - כלומר הוא מייצר משהו. מה בדיוק חרדי ממוצע יכול לייצר? ברוב המקרים אפילו טלפונים הוא לא יכול לעשות, כי הוא לא מדבר עברית - אלא אוסף של מלמולים שהוא קורא להן עברית (שוב, לא כולם, אבל אחוז ניכר). במשך כל ילדותו ונערותו חינכו אותו לתורה משנה תלמוד - ובזה החינוך שלו הסתיים. לא חשבון, לא אנגלית, לא מדעים בסיסיים. גורנישט.

לדעתי אפשר לומר אפילו שנגזר עליו (באשמת ההורים שלו כמובן) חיי בטלה - כי פשוט אין שום מקצוע שהוא יכול לעבוד בו עם ה"חינוך" שהם דאגו שהוא יקבל.

מנגד, יש את החוזרים בתשובה - שלהם יש בד"כ קצת השכלה, לפעמים אפילו תעודת בגרות. אבל מהיכרות שלי, אותם חוזרים בתשובה בד"כ הולכים להיות המזכירה של הרב או העוזר האישי שלו - אם אפשר להגדיר את זה כעבודה.

ועמרי ציין למעלה את המשמעות של הבטלה במגזר הזה (שהיא די ברורה).

סלח לי, אבל במה בדיוק חייל שמגרד את הביצים 3 שנים בקרייה/תל השומר/צריפין תורם להגנת המולדת ושמירה על המפעל הציוני? יופי הוא התגייס מתוקף חוק. כל הכבוד. חילוני ממוצע יודע משהו מעבר למדעים בסיסיים וחשבון? נאיבי אתה. אתה חושב שאין חרדים בעלי עסקים? עצמאיים? אתה חושב שניתן לפרנס משפחה על הגרושים שמקבלים מביטוח לאומי?

פורסם

נאיבי? הוא בטוח תורם יותר מהאברך שמתפלל ומקבל על זה כפליים ממנו...

הרי ברור לך שללא הש"ג בצריפין או הטבח בתל השומר יהיה קצת יותר קשה להילחם. לעומת זאת, אני לא אראה שינוי לרעה במצב של צה"ל אם בבוקר אחד יעלמו להם 100 אלף אברכים תלמידי ישיבות.

חוץ מזה, לא יזיק לחרדים ללמוד חוק מדינה מהו... זה מתחיל מכך שהם מרשים לעצמם להשתמט, ממשיך לכך שהם מרשים לעצמם לשרוף פחים, להזיק לרכוש ציבורי ולהשליך אבנים על מי שנוהג בשבת ומגיע לכך שהם מרשים לעצמם להכות שוטרים וחיילים (או לחלופין לחטוף גופות ולשפוך לנשים שלא מוצאות חן בעיניהם חומצות על הפנים).

חילוני ממוצע יודע הרבה מעבר לחשבון ומדעים. בניגוד לחרדים הוא יודע להביע ביקורת על מה שהוא קורה ולא לקחת דברים כמובנים מאליהם...

חוץ מזה, אני יכול להבטיח לך שתלמיד תיכון חילוני מסיים את לימודים עם עושר תרבותי גדול הרבה יותר מזה של אברך בן 30, שכל תרבותו מסתכמת בכמה תפילות, כמה משניות וכמה פסוקים מתהילים. אתה יודע מה, אני באמת מרחם על אותם אנשים שנגזר עליהם להיוולד לתוך העולם הזה, שגוזר עליהם חיים חד-ממדיים.

ולא מפריע לי שאנשים יאמינו ויתפללו - באמת שלא. מפריע לי שזה הדבר היחיד שהם יודעים לעשות ועושים, מרגע צאתם מהרחם ועד מותם. הרמב"ם היה מתהפך בקברו אם הוא היה יודע שהחרדים לומדים כל היום תורה, ואפילו לא קצת רפואה ומדע.

בוודאי שיש חרדים עצמיים ובעלי עסקים. אבל הם מיעוט גמור.

פורסם

נאיבי? הוא בטוח תורם יותר מהאברך שמתפלל ומקבל על כפליים ממנו...

הרי ברור לך שללא הש"ג בצריפין או הטבח בתל השומר יהיה קצת יותר קשה להילחם. לעומת זאת, אני לא אראה שינוי לרעה במצב של צה"ל אם בבוקר אחד יעלמו להם 100 אלף אברכים תלמידי ישיבות.

חוץ מזה, לא יזיק לחרדים ללמוד חוק מדינה מהו... זה מתחיל מכך שהם מרשים לעצמם להשתמט, ממשיך לכך שהם מרשים לעצמם לשרוף פחים, להזיק לרכוש ציבורי ולהשליך אבנים על מי שנוהג בשבת ומגיע לכך שהם מרשים לעצמם להכות שוטרים וחיילים (או לחלופין לחטוף גופות ולשפוך לנשים שלא מוצאות חן בעיניהם חומצות על הפנים).

חילוני ממוצע יודע הרבה מעבר לחשבון ומדעים. בניגוד לחרדים הוא יודע להביע ביקורת על מה שהוא קורה ולא לקחת דברים כמובנים מאליהם...

חוץ מזה, אני יכול להבטיח לך שתלמיד תיכון חילוני מסיים את לימודים עם עושר תרבותי גדול הרבה יותר מזה של אברך בן 30, שכל תרבותו מסתכמת בכמה תפילות, כמה משניות וכמה פסוקים מתהילים. אתה יודע מה, אני באמת מרחם על אותם אנשים שנגזר עליהם להיוולד לתוך העולם הזה, שגוזר עליהם חיים חד-ממדיים.

ולא מפריע לי שאנשים יאמינו ויתפללו - באמת שלא. מפריע לי שזה הדבר היחיד שהם יודעים לעשות ועושים, מרגע צאתם מהרחם ועד מותם. הרמב"ם היה מתהפך בקברו אם הוא היה יודע שהחרדים לומדים כל היום תורה, ואפילו לא קצת רפואה ומדע.

:goodposting:
פורסם

נאיבי? הוא בטוח תורם יותר מהאברך שמתפלל ומקבל על זה כפליים ממנו...

חרדים לא משתמטים. חרדים מקבלים פטור חוקי משירות צבאי. לא הוגן, אני מסכים, אבל איפה היה הציבור החילוני? למה מאות אלפי חילונים לא יוצאים לרחוב בדרישה לשנות את החוק? הצבא לא צריך את כל אותם חיילים מיותרים שלא עושים כלום. הצבא ילחם נהדר גם בלי משה האפסנאי שהלך לעריקות כי לא התאים לו לשרת בגדוד, עשה כמה חודשים עריקות, ישב קצת בכלא וזהו קיבל את הקל"ב המיוחל. הצבא ילחם נהדר בלי עשרות אלפי בחורות שנמצאות על תקן פקידה/צעצוע מין.

תלמיד חילוני ממוצע משנן חומר לימוד כמו תוכי, מקיא אותו בבחינה ולמחרת כבר לא זוכר כלום. לא מאמין? תשאל תלמידים שאלות יומיים אחרי בחינות הבגרות. אתה נותן יותר מידי קרדיט לחילוני המצוי. חוץ מזה אתה מדבר על מיעוט חרדי אלים, קיצוני, שאינו מכיר בקיומה של המדינה.

בציבור החילוני אין אלימות? אין אוהדים שמכים אחד את השני? אין ערסים שדוקרים בגלל שמישהו אמר להם "סלח לי נראה לי שאיבדת 100 שקל"? אין פרחחים שיכורים שמנפצים בקבוקי בירה על המדרכה, דופקים בעיטות במכוניות חדשות ושוברים ספסלים בפארק כי משעמם להם בחיים? אם אתה לא מכיר כנראה חי מושב של מיליונרים.

חרדים עובדים. נשים בציבור החרדי עובדות, גברים עובדים. הם אומנם לא מרוויחים הרבה, אבל הם לא מוציאים הרבה כסף. חרדי לא מחזיק רכב חדש בשביל הפוזה, לא קונה 5 טלפונים סלולרים דור 3.5 וחולצות ב-400 ש"ח כדי שכולם יחשבו שהוא big shot למרות שהוא חי מהלוואות וקונה הכל ב-36 תשלומים.

בפינוי הקברים באשקלון לא היו מהומות חוץ מקומץ קיצוניים. למה? הציבור החרדי, למעט קבוצה של קיצוניים, מבין שיותר חשוב לבנות חדר מיון מאשר כמה קברים עתיקים. לא הכל שחור ולבן. יש הרבה גוונים של אפור בחיים.

פורסם

להשתמט זה לא רק לברוח בצורה לא חוקית מהצבא. השתמטות היא הרעיון שאדם שכשיר לשרת בצה"ל לא ישרת בצה"ל. ככה אני רואה את פני הדברים, ואני בטוח שככה גם רוב האנשים רואים את פני הדברים. ולכן, חרדים חד וחלק משתמטים. ואגב פטור חוקי, בד"כ הפטור הוא לא לגמרי חוקי - לפחות לפי מה שראיתי בלשכת גיוס. הרי לא סביר שפתאום כל החרדים סובלים כמעט מכל הבעיות הבריאותיות האפשרויות. אותך ואותי לא עשו באצבע, ואני מניח שגם אתה יכול להבין שיש בעניין הזה משהו לא הכי כשר.

כנ"ל לגבי נשים. גם התפקיד שאתה מייחל לכל אישה לשרת בו (פקידה) הוא לא בדיוק מזיק, ותופסת של פקידות יכולה לקצר תהליכים בצה"ל. חוץ מזה, ממתי אישה = פקידה? הרי כבר לפחות עשור שנשים יכולות לשרת כמעט בכל חיל בצה"ל, ועם קצת מוטיבציה הן יכולות גם לשרת בקרקל (הרי אני מניח שהן לא משרתות בצה"ל כדי לא לראות בנים ושבנים לא יראו אותם? קרקל מתאים להן בול...). הבעיה היא שאין להם (גם לאברכים) את המחשבה לשרת בצה"ל, וזה נראה להם מובן מאליו שהם ישבו בבית/בישיבה ויתבטלו בזמן שהחילונים וחבריהם הדתיים ציוניים יקרעו את התחת ויקריבו את חייהם.

וההשוואה שלך לחילונים אלימים בכלל לא דומה. חילונים אלימים הם סתם אלימים (אני ממש לא מצדיק את זה ואני ממש נגד אלימות, ואני חושב שזאת בעיה גדולה מאוד בעולם כולו), בעוד שהאלימות בקרב החרדים היא בד"כ אלימות נגד שוטרים וחיילים, נגד עובדי ציבור - כלומר נגד הדמוקרטיה. אתה מבין שלזרוק אבנים על חיילים ושוטרים זאת פעולה חמורה יותר מללכת מכות, נכון?

הבעיה שזה כבר מזמן לא קומץ בקרב החרדים, זאת נורמה וזה המיינסטרים. כששר (טוב, נו, סגן שר) חרדי בממשלת ישראל - שממונה על בריאות האזרחים - שם לנגד עיניו החטלה של רבי ומתעלם ממצוקה רפואית של האוכלוסיה, אני חושב שהמצב די חמור. כששר (אני חושב שזה היה אלי ישי) מבקש משופט להתחשב בבעל חרדי שהכה את אשתו - בגלל מוצאו ובגלל המסורת שלו, אני חושב שיש בעיה די גדולה עם ההבנה שלהם את עקרון הדמוקרטיה. מה השלב הבא? לגנוב כסף מהחילונים ולתת לחרדים... (טוב, הם הקדימו אותי קצת)

אין לי שום בעיה עם אדם שחי עם חובות מכאן ועד הונלולו. שיבושם לו. בד"כ אותו אדם מכניס כסף למשק, בדמות מסים, סחר - תורם לכלכלה. לעומתו החרדי הממוצע זוכה לכמה אלפי שקלים בכל חודש, מכספי המיסים שאת רובם משלמים החילונים (ומיעוט מוחלט מהם משולם על ידי קומץ של חרדים שמרוויחים מעל X כסף לחודש, שהוא גם קומץ מתוך החרדים שבכלל עובדים). זה נובסף להטבות להן החרדים זוכים, ומימון הלימודים של ילדיהם (שלא כוללים כלום מתוכנית הליבה).

אין ספק אפילו שהחינוך החילוני טוב יותר מהחינוך החרדי. למרות שיש אלימות, למרות השינון - בסופו של יום תלמיד תיכון מסיים את לימודים עם תרבות עשירה יותר, עם הבנה עמוקה יותר של העולם ועם כלים אמיתיים להתמודד איתו. לעומתו תלמיד חרדי בגיל 18 יודע כמה פוסקים, הלכות ומשניות - שכמובן שהוא לוקח אותן כקודש למרות שבהרבה מקרים הן פרימיטביות לחלוטין. בגיל 20 הוא בד"כ כבר אבא, שלא מבין דבר מהחיים שלו - ומפיל על אשתו לגדל תינוק כשהוא כמובן בכלל לא בבית, ואין לו אמצעים לפרנס אותו. אותו תינוק לא אשם ולכן משפחתו זוכה לקצבאות ילדים ולהרבה הקלות. וכשאתה מקבל כסף בלי לעשות כלום - אין לך שום סיבה לשנות את זה. אז הם הופכים להיות עלוקות של העם...

ואני בטוח שלא הכל שחור או לבן, אני רק אומר שכדי לראות קצת לבן צריך ממש להתאמץ ולחפש בנרות מקרים פרטיים...

אגב, ציבור שפועל קשה כ"כ כדי לבדל עצמו מהמדינה שבה או חי - מוטב לו שיעבור מדינה. במקום שהרוב יקום נגד המיעוט שמנסה בצורה שיטתית לכפות עליו כיצד לחיות, ועושק אותו מהצד, הוא שותק ולא עושה כלום (כמה שאפרים סידון צדק בסיפור על האי היגיון...).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.