עבור לתוכן

דוח הלמ"ס: החילונים כבר לא הרוב במדינה

Featured Replies

פורסם

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/107/757.html

ידוע שישנם שלושה סוגים של שקרים - שקר, שקר גס, וסטטיסטיקה.

בין אם הנתונים נכונים כבר היום או שיהיו נכונים בעתיד הקרוב, נשגב מבינתי, כיצד נבחר מדגם מייצג של תושבים, ממנו למדים על נתונים שעל פיהם יש לבחור מדגם מייצג.

• תגובות 46
  • צפיות 5.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה דווקא מאוד הגיוני.

המון אנשים מגדירים את עצמם מאמינים ברמה כלשהו (מסורתיים+).

האמת אני חשבתי שהמספרים יהיו אפילו יותר רחוקים עם יתרון ברור למסורתיים

אבל התבדיתי.

פורסם

האמת שזה בכלל לא מפתיע אותי, לחרדים\דתיים יש קצב ילודה בהרבה יותר גבוהה משל חילונים..

פורסם

חחח "איבדו את הרוב" זאת דרך מאוד מעוותת להסתכל על זה...

בואו נסתכל שוב:

חילונים: 42%

מסורתיים: 25%

מסורתיים-דתיים: 13%

דתיים: 12%

חרדים: 8%

אממ... מעניין מי הרוב... ::)

מעבר לכך, גם ההצגה של "מסורתיים" בתור "לא חילוניים" מנותקת מהמציאות. "מסורתיים" כמו שכתבו באחד הטוקבקים אלו חילונים שעושים קידוש ביום שישי ואז הולכים לראות טלוויזיה.. כאלה שמחללים שבת אבל עדיין מגדירים את עצמם "מסורתיים" כי הם עושים ליל סדר בפסח. עם כל הכבוד, הם חילונים.

פורסם

אממ... מעניין מי הרוב... ::)

מעבר לכך, גם ההצגה של "מסורתיים" בתור "לא חילוניים" מנותקת מהמציאות. "מסורתיים" כמו שכתבו באחד הטוקבקים אלו חילונים שעושים קידוש ביום שישי ואז הולכים לראות טלוויזיה.. כאלה שמחללים שבת אבל עדיין מגדירים את עצמם "מסורתיים" כי הם עושים ליל סדר בפסח. עם כל הכבוד, הם חילונים.

ברור שזה שימוש מתועב בסטטיסטיקה. חבל מאוד שזה ככה. בלי קשר הנתונים האלו רק מחדדים משהו יותר מגוחך,אנשים שמגדירים את עצמם כ"מסורתיים" או "מסורתיים דתיים" כי זה איזה סוג של אופנה לאכול רק כשר וללכת להתפרק במועדון בשישי בערב. אותו סוג של דבר המוביל לזה שכל העבריינים הולכים עם כיפה. זילות של הדת.

פורסם

זה דווקא מאוד הגיוני.

המון אנשים מגדירים את עצמם מאמינים ברמה כלשהו (מסורתיים+).

האמת אני חשבתי שהמספרים יהיו אפילו יותר רחוקים עם יתרון ברור למסורתיים

אבל התבדיתי.

יש הבדל בין מסורתי למאמין.

בסביבות ה-75 אחוז מהאכלוסיה בארץ מוגדרים כמאמינים.

בעולם -כ90 אחוז מאמינים.

פורסם

רגע רוני... אם נניח שכל המסורתיים, הדתיים והחרדים הם מאמינים (מן הסתם...), ואם אכן יש 75% מאמינים כדבריך, הרי שמתוך 42% אחוז חילונים רק 25% באמת חילונים, ושאר ה17% אומרים שהם חילונים אבל בעצם הם לא. ההגיון בחופש?

פורסם

מה בעיה.

ישנם חילונים מאמינים.

הסקר לא מדבר האם אתה מאמין/לא מאמין, אלא לאן אתה משייך את עצמך.

יוסי שריד הוא חילוני נכון? אבל גם מאמין.

אין הרבה אתאיסטים .

אגב ביום יום קשה למצוא להבדיל מכאן [פורום].

פורסם

אם אתה חי בסרט לפיו 40% מהחילונים (ויוסי שריד) מאמינים באלוהים, אתה בבעיה קשה יותר משחשבתי. אין הרבה אתאיסטים? במקרה כל מעגל החברים שלי (למעט אחד) הם אתאיסתים - לא "חילונים" אלה כאלה שמבחינתם אין דבר כזה "אלוהים", ווזה לא שבחרתי אותם על סמך זה.

ואם כבר, למה שנבדיל מהמצב כאן בפורום? הרי לא מדובר בפורום בנושא דת אלא בנושא מחשבים, ואין שום סיבה להניח שהוא ימשוך אליו יותר אתאיסטים מחלקם באוכלוסיה.

פורסם

בעולם -כ90 אחוז מאמינים.

טוב לדעת שאנחנו יותר חכמים מרוב העולם...

פורסם

בעולם -כ90 אחוז מאמינים.

אשמח לראות סימוכים לזה.

פורסם

זה לא יתכן שכל פעם שאני אשלח הודעה אותם חברה יקפצו עלי.

Moon-Mage

ראיתי ניתונים בעבר, אני חושב שאולי כיום זה נמצא אפילו על 80+ מאמינים [אך כמובן לא בטוח -יכול להיות שזה עדיין משחק על 70 +]

לגבי אתאיסטים [לא רק חברים],אלא גם אנשים שכל פעם פוגשים,ממש קשה למצוא אדם אתאיסט.

מה אני אגיד לך מאוד יותר חכם לומר שבמקרה ומאלפי טעויות אנחנו כאן שעוד כל הבריאה מראה חוכמה אדירה,אז אל תחליט מה חכם ומה לא חכם.

כל אחד שנמצא בצד שלו חושב שזה החכם ביותר.

אבל הנכון הוא שכמות לא מראה על איכות.

בעצם יכול להיות שבפורום כאן זה חצי חצי לפי סקר שהיה כאן -האם אתה דתי ,חילוני,מסורתי,לא מאמין.

אם מחברים את הדתי מסורתי ותחילוני הוא צובר כמות של חצי .

הנה מצאתי - דווקא יותר מחצי

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=326546.0

בסך הכל הבחור חשב שיש בהרבה יותר מסורתיים [שבסקר לא מראה זאת], אבל ישנם מאמינים שמגדירים את עצמם כחילונים [ישנם מאמינים בלי זיקה יותר מידי לדת,וישנם כמו מסורתיים אך עדיין מגדירים את עצמם חילונים ].

לכן הסברתי לו שזה כן הרבה.

פורסם

מה אתה בוכה? זרקתה נתון דיי מוזר (כ90% מאמינים בעולם), בטוח יש לך סימוכין יותר מאשר "שמעתי מהחברים" ו"זה ברור! רואים את זה בשטח!"

ואם קשה לך למצוא אדם אתאיסט, כניראה שאתה לא מחפש במקומות הנכונים...

פורסם

"אמונה בבורא עולם" היא מושג מאוד נזיל. אדם יכול להאמין שקיים סיכוי סביר שגורם כלשהו נטע את זרע החיים בכדור הארץ, והנה - הוא כבר "מאמין בבורא עולם" למרות שהוא רחוק מאוד מאמונה ב"אלוהים" של הדתיים.

פורסם
  • מחבר

שלל השבטים הפאגניים בעולם הם בחלק של ה-90%?

למישהו יש רעיון איך בוחרים מדגם מייצג לסקר מעין זה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים