עבור לתוכן

שאלה.הלכתי לחנות מחשבים ולקנות מחשב נייד אבל..

Featured Replies

פורסם

אמרתי למוכר אני רוצה ליבחור תוספות חלקים מחשב נייד שיהיה חזק מאוד.

והוא אמר לי שלא בוחרים מה שאני רוצה.מחשב נייד בא ככה מוכן בלי תוספות ושידרוג.

לדוגמא אם אני רוצה חלונות 7 אולטימייט והמוכר אמר לי שצריך לירכוש תוכנה בניפרד.כי במחשב נייד יש חלונות 7 הום פרימיום מוכן.

וזה לא בסדר דברים כאלה.

למה לא מוכרים מה שאני רוצה במחשב נייד?

מיכאל

חג שמח...

פורסם

כי מחשב נייד מגיע מקונפג מראש מהחברה, כולל כל חומרה ומערכת ההפעלה.

חלק מהיצרנים מאפשרים גמישות מסוימת - לשדרג זיכרון, דיסק קשיח, סוללה, לפעמים גם מערכת הפעלה. במחשבים של DELL למשל יש גמישות רבה בארץ.

בחלק מהמדינות אפשר לקנפג מחשב נייד בצורה מאוד גמישה (באתרים של לנובו/DELL/HP ארה"ב למשל). בארץ זה פחות קיים.

פורסם

יש אתרים בארץ שנותנים אפשרויות שדרוג ( הוספת זיכרון , מערכת הפעלה ולפעמים גם כ.מסך \מעבד)

בדרך כלל חנויות קטנות לא מאפשרות את הדברים האלה.

עקרונית , הייתי ממליץ לך לרשום פה מה אתה מצפה מהמחשב נייד , כולל איזה מערכת הפעלה ולתת לנו לנסות לעזור בנושא.

סביר להניח שגם אם נדלקת על דגם ספציפי בחנות , נוכל עם חיפוש קטן להשיג לך את אותו הדגם ביותר זול

במחשבים ניידים אין כל סיבה לטעמי לקנות מ'החנות בשכונה' מה שלרוב אנשים מעדיפים לעשות

מכיוון שהאחריות והתיקונים הם קבועים על ידי הספק של המחשב.

בהצלחה.

פורסם

תגיד, מר מיקי, וכשאתה קונה אוטו (חדש מהיבואן) אתה יכול לשנות בו מה שאתה רוצה? לא, נכון? האוטו נמכר כמו שהוא, כאשר בשביל מנוע וגיר אחרים יש לך דגמים אחרים מאותה הסדרה... וגם אם תקנה ישירות מהיצרן, המקסימום שאפשר לשחק איתו זה שינויים קוסמטיים כמו צבע המושבים. למה אז אתה לא מתלונן?

הסיבה שבמחשב שולחני יש הרבה יותר חופש פעולה היא מאוד פשוטה: לאף אחד לא אכפת מהנפח והמשקל (עד לגבולות הסביר). כמה מנפחו של מארז ממוצע הוא חלל ריק? האם אכפת לך האם המחשב שלך ישקול 8 קילו או 9?

במחשב נייד אין לך את הלוקסוס הזה. הכל ארוז בצורה צפופה ונדרשת התאמה טובה בין הרכיבים. החלקים היחידים שאפשר להחליף חפשי הם הזכרונות וההארד דיסק. בשביל להחליף מעבד צריך פרוק מסובך, ובשביל להחליף כרטיס מסך צריך קודם שיהיה קיים בכלל הכרטיס שאתה רוצה בתצורה המתאימה לדגם הספציפי - ואם הוא קיים, כמעט וודאי שיש דגם אחר מאותה סדרה שמלכתחילה מגיע עם המעבד וכרטיס המסך שאתה רוצה, אז למה לא לקנות אותו?

כל האמור מתייחס לחומרה. בנוגע למערכת ההפעלה, הרי שיש לפעמים מחשבים הנמכרים ללא מערכת הפעלה כלל. אם אתה רוצה לקנות אולטימייט חוקית, תזכור שזו הוצאה ממש לא קטנה, ואני לא מבין מה הטעם בה לעומת ההום פרימיום שאתה מקבל עם רוב המחשבים.

בקיצור - אני מציע שתשמע להצעה של שלומי בהודעה הקודמת ותפרט פה מה אתה מצפה ומה התקציב שלך. לפי דבריך אתה לא בדיוק מכיר את תחום החומרה בניידים, ויהיה למוכר קל מאוד לעבוד עליך ולמכור לך משהו שאתה לא צריך או לחילופין שממש לא עומד בציפיותיך (וכל זה במחיר מופרז, כמובן).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים