עבור לתוכן

התקנת מצלמות מחוץ לבניין

Featured Replies

פורסם

כבר פעמיים שזה קרה:

אני מתעורר לקול נפץ שנשמע בבית. מסתבר שנזרקה אבן דרך החלון במרפסת, שברה את החלון ועוד כמה עציצים בדרך.

בפעם הראשונה הזמנתי משטרה שכמובן לא עשתה כלום. בפעם השניה(אחרי כמה חודשים) החלונות נופצו אבל לא היו כלום בתוך המרפסת, וגם אז הם לא עשו כלום.

לא ברור מי עושה את זה ומה המטרות שלו-אני לא מסוכסך עם אף אחד והמקום שאני גר בו נחשב לשקט מאוד.

אני גר מקומה שלישית אז המקום היחיד שיכולים לזרוק ממנו משהו זה מהבניין הסמוך (הבניינים קרובים מאוד).

האנשים שגרים בבניין הסמוך לא נראים כמו אנשים שיעשו את זה אבל מי יודע... ותמיד יש אפשרות שמישהו שלא גר בבניין פשוט עלה על הגג וזרק משם.

האם זה חוקי להתקין מצלמה על אדן החלון שלי שתצלם כל הזמן את הבניין הסמוך?

פורסם

הבעיה שלך שגם במקרה ותצליח לצלם מישהו חוקי או לא חוקי

לגרום למשטרה לפעול זה לא קל

במקרה שאתה משיג הוכחות כבר עדיף לך לקחת את זה לעורך דין שיכריח את המשטרה לעשות מעצר

מניסיון שלי שפרצו לאחי כבר כמה פעמים לרכב וגנבו דברים

וגם מדיבורים עם אנשים שגם להם פרצו וגנבו הרבה פעמים המשטרה פשוט לא עושה כלום

רושמת את זה לתת לביטוח וזהו

מצער אבל זה המצב

פורסם

כמה כסף שווה לך להשקיע בזה?

דבר עם חוקר פרטי

פורסם

לא כ'כ שווה את ההשקעה כי במידה ואתה לא תזהה את האדם שתצליח לצלם (בהנחה שכן תצליח להשיג תמונה ברורה ולהשקיע כסף במצלמה מספיק טובה שתצלם בתנאי חושך), ותספק למשטרה את התצלום הם בערך יעשו איתו חמוצים בפיתה...

אני או הייתי מנסה ממש לעשות 'מארבים' במידת השגעון שלך, או לקנות מעין פרוז'טור כזה שפועל על חישן תנועה ואז אם מישהו יעמוד הפנס ידלק ויהיה קשה

לכוון בנוסף הוא גם ילחץ מהתאורה...

פורסם

האם זה חוקי להתקין מצלמה על אדן החלון שלי שתצלם כל הזמן את הבניין הסמוך?

כן. אין שום בעיה לצלם במרחב ציבורי. (שירותים ציבוריים אינם נחשבים כמרחב ציבורי לצורך עניין זה).

פורסם

אם אתה רוצה להתקין מצלמה בדירה שלך אז אין בעיה חוקית עם זה.

אם אתה רוצה להתקין מצלמה במקומות נוספים בבניין כבר תצטרך אישור של ועד הבית וכל זה כדי לקבל את הסכמת הדיירים.

להתקין פרוז'קטור עם חיישן תנועה לא בהכרח יעזור, כי באותה מידה יכולה לעבור שם ציפור/עטלף ולהדליק אותו.

אני אומר תשקיע את הכסף במצלמת לילה ותנסה לצלם את העבריין, לך תדע אולי זה מישהו שאתה מכיר...

פורסם

חחח ומה בדיוק הבעיה שהפרוז'קטור ידלק סתם?

פורסם

איזה חיישן תנועה? הוא גר בקומה שלישית+איזור פתוח...

מארבים? הוא אומר שזה פעם בכמה חודשים...עושים מארב אם זה משהו שחוזר על עצמו בתדירות גבוהה.

קיצר אתה חיים בסרט.

ערן.

פורסם

תקשור לפרוז'קטור איזה עו"ד טוב, שיפחיד את העבריין עם הקראה של "מכתב התראה לפני נקיטת צעדים משפטיים" דרך מגפון.

פורסם

איזה חיישן תנועה? הוא גר בקומה שלישית+איזור פתוח...

מארבים? הוא אומר שזה פעם בכמה חודשים...עושים מארב אם זה משהו שחוזר על עצמו בתדירות גבוהה.

קיצר אתה חיים בסרט.

ערן.

טוב אחי

פורסם

כן. אין שום בעיה לצלם במרחב ציבורי. (שירותים ציבוריים אינם נחשבים כמרחב ציבורי לצורך עניין זה).

טעות ידיד,

אני לא לוקח שום אחריות על מה שאני כותב פה,

אבל הצילום צריך לעשות מסיבות מסויימות ו/או שהמצולם יודע שהוא מצולם ומסכים לצילום (אם יש שלט לדוגמא)

ככה סתם זה פגיעה בפרטיות.

מסיבה מסויימת= כמה שזכור לי למנוע עבירות פליליות או משהו כזה

פורסם

אבל הצילום צריך לעשות מסיבות מסויימות ו/או שהמצולם יודע שהוא מצולם ומסכים לצילום (אם יש שלט לדוגמא)

ככה סתם זה פגיעה בפרטיות.

מסיבה מסויימת= כמה שזכור לי למנוע עבירות פליליות או משהו כזה

מאיפה הבאת את זה לכל הרוחות? אם אתה מצתלם בחוץ/מצלם נוף ויש עוד אנשים שנכנסים לפריים אתה צריך את הסכמתם??

אין שום איסור בחוק ללכת ברחוב עם מצלמת וידיאו ולצלם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים