עבור לתוכן

האם שווה לקנות את ה2209WA ביחס למחירו? ועוד בנושא LED.

Featured Replies

פורסם

יש כל כך הרבה המלצות על ה2209WA, אבל מחירו הוא כ-1,200 ש"ח.

יש המון מסכים אחרים שמחירם זול בכ-30%-40% (850 ש"ח), ורציתי לדעת האם באמת כדאי להשקיע כך כך הרבה, במסך ישן יחסית או לקנות דגם אחר מחברה מוכרת במחיר זול משמעותית.

בנוסף, רציתי לשאול אם לא כדאי כבר לקנות מסך שהתאורה האחורית שלו היא LED? יוצא לי לראות סרטים וסדרות חשוכים...

התקציב הוא עד 1,200 ש"ח. רצוי מאוד מתחת ל1,000.

שימושים: סרטים, סדרות, קריאה באינטרנט. לא משחק משחקים.

אפשר המלצה למסך שיותר מתאים לי מבחינת איכות ומחיר מאשר ה2209WA?

תודה!

פורסם

אישית אני חושב שכבר עבר זמנו בזמן שהוא נמכר כבר הופיעו הרבה מסכי TN שאפילו עוקפים אותו בביצועים כמו הBENQ G22\24XXHDL והVW246 של ASUS אתה מוזמן לעיין בPRAD.DE יש שם הרבה סיקורים ולערוך השוואה אחרי בדיקה קריאה של הסיקורים אפשר להבין שה2209WA הוא כבר לא מסך כול כך מדהים והTNים עקפו אותו.

פורסם

עקפו אותו במה?

הם עדיין TN, והפאנל הוא פרמטר שבהרבה מובנים משמעותי הרבה יתר מכל תכונה אחרת של מסך.

פורסם

תלוי למה כוונתך ב"איכות צבעים". בד"כ הפרמטר הכוונה כאן הוא דיוק צבעים, כלומר קירבה לצבעים האידאליים תאורטית, גם לפני כיול וגם אחרי כיול, שמשתמשים בפרמטר הנקרה deltaE כדי לכמת אותו.

לא מן הנמנע למצוא מסך TN שמגיע מכויל יותר טוב מהמפעל או כזה שאפשר לכייל אותו לdeltaE טוב יותר. רק שבד"כ מדובר בהבדלים שכמעט אף אחד לא ירגיש בהם בעין בלתי-מזוינת, כאשר היתרון של מסכי IPS באחידות הצבעים על פני המסך כולו (בגלל זוויות הצפייה המושלמות) היא משהו שהרבה יותר קל להרגיש בו.

בגלל זה אני שואל אותך לאילו פרמטרים (שחשובים לך אישית) אתה מתכוון כשאתה מדבר על יתרון של המסכים האלה על ה2209WA. בקישורים לביקורות של PRAD ה2209WA עדיין עוקף את שני המסכים בכל פרמטר חוץ מהמחיר ומפרמטר אחר נוסף - "התאמה לגיימרים רציניים", אשר, לעניות דעתי, PRAD קובעים אותו בצורה חובבנית למדי על סמך נתוני יצרן של זמן תגובה ונתוני input lag נמדד, שהמשמעות שמייחסים לו מוגזמת ברוב המקרים.

פורסם
  • מחבר

מהי המסקנה בעצם?

הבדל של 40% במחיר בין מסך ישן לבין מסך חדש (כשהחדש הוא הזול) עם שני פאנלים שונים שווה את התמורה??

פורסם

דווקא בגלל שציינת שהמסך לא ישמש למשחקים אלא לסרטים ועבודה עם טקסט הייתי ממליץ לך לבחור ב-2209WA.

כמו שצוין לעיל, סוג הפאנל של המסך ואחידות הצבעים (זוויות צפייה) שהיא נגזרת שלו עדיף לך עבור השימושים שהזכרת.

בנוסף, ה-2209WA הוא ארגונומי לחלוטין בעוד ששני המסכים האחרים (כמו כל מסכי ה-TN ברמת המחיר שלהם) מגיעים רק עם יכולת להטות את המסך.

ארגונומיה זה משהו שנוטים לא להתייחס אליו כשזה מגיע למסכים אבל לדעתי זה פשוט מאוד חשוב. היכולת להתאים את המסך בצורה הטובה ביותר לסביבת העבודה שלך היא לא תסולא בפז לאורך זמן, בייחוד כשאתה עובד עם טקסטים או יושב זמן ממושך מול המסך בכל פעילות אחרת.

אין פה עניין של השוואה בין חדש מול ישן כי מדובר על סוגים שונים של פאנל. המסכים החדשים יותר מצוידים בפאנל פחות איכותי ופאנל TN עדיין (וכנראה תמיד יהיה) זול יותר מפאנלים יותר איכותיים ולכן גם מחירו הכללי של המסך נמוך יותר.

פורסם

לי תמיד נראה שסיפור אחידות הצבע הוא שטויות במיץ שסחטו כדי לגרום לנו לשלם יותר כסף אפילו אם אתה יושב ממש צמוד למסך 24 אינץ' העין השמאלית שלך תמצא בזווית של מקסימום 25 מעלות לפינה הימנית של המסך בזווית הזאת לא ממש נגרמת איזה פגיע באיכות הצבע או משהו

ודווקא לעבודות לא הייתי ממליץ על הDELL 2209WA (לא שהייתי ממליץ אליו למשהו אחר") הדיוק והדגשת הטקסט (קונטרסט) שלו פשוט פחות טובים ממסכים אחרים מה שיכול לגרום לעייפות בעיניים לפגיע ברעיה בגלל מאמץ מתמיד בקיצור לבחור מסך אחר במיוחד LED רווי בניגודית גבוהה (לא ה999999999:1 שרשום על הקופסא אלא ניגודית אמיתית של 900+) לעבודות יהיה יותר הגיוני

וסרטים צופים לרוב רחוק מהמסך לכן לא נוצרת פה שום זווית בינונית+ ופגיע בצבע לכן אני חושב שאתה תהנה ממסך 24 אינץ' כמו הBENQ G2420HDBL המומלץ בחום הרבה יותר.

בסוף לדעתי הE-IPS לא יוצא כ"כ משתלם בלשון המעטה אחרת איך תסבירו את זה ששום חברה חוץ מDELL לא הוציאה מסכי E-IPS ולקחה נחת מהשוק של התקצביים במיוחד LG שהמציא את הפאנלים האלו ולמיטב זכרוני מייצרת אותם.

פורסם

לי תמיד נראה שסיפור אחידות הצבע הוא שטויות במיץ שסחטו כדי לגרום לנו לשלם יותר כסף אפילו אם אתה יושב ממש צמוד למסך 24 אינץ' העין השמאלית שלך תמצא בזווית של מקסימום 25 מעלות לפינה הימנית של המסך בזווית הזאת לא ממש נגרמת איזה פגיע באיכות הצבע או משהו

במסכי TN שולחניים מודרניים הבעיה הרבה פחות חמורה מבעבר. בעבר גם כשאתה יושב מול המסך ולא זז, היית רואה הבדלים ברורים מאוד בצבע ובבהירות בין החלק העליון לתחתון של המסך. במסכי TN של ניידים זה עדיין כך, בשולחניים כבר קשה לראות את ההבדל. אבל מספיק שמסיבה כזו או אחרת אתה משנה את גובה הכסא, כדי שתוכל לראות הבדלים.

אל תשכח שהזוויות שמפרסמים יצרני מסכי TN שזה 160 או אפילו 170 מעלות רחוקות מאוד מהמציאות. כשמדובר בזוויות אנכיות, מספיקות זוויות הרבה יותר קטנות כדי לראות הבדלים ברורים.

הדיוק והדגשת הטקסט (קונטרסט) שלו פשוט פחות טובים ממסכים אחרים מה שיכול לגרום לעייפות בעיניים לפגיע ברעיה בגלל מאמץ מתמיד בקיצור לבחור מסך אחר במיוחד LED רווי בניגודית גבוהה (לא ה999999999:1 שרשום על הקופסא אלא ניגודית אמיתית של 900+) לעבודות יהיה יותר הגיוני

הקונטרסט שלו לא בשמיים, ועדיין זה די והותר. אני עובד דרך קבע עם מסכים ישנים יותר ממנו (גם IPS), עם קונטרסט עוד יותר נמוך, ואין שום בעיה ושום עייפות בעיניים. LED, אגב לא מבטיח שום קונטרסט. יצא לי להיתקל (שוב, בניידים) במסכי LED "חדישים" עם קונטרסט נמדד של פחות מ-100:1. כן, 100:1. מה שLED כן מבטיח לעומת CCFL הוא בהירות גבוהה יותר, שגם ככה מוגזמת במסכים, ודווקא כן יכולה לגרום לעייפות ופגיעה בעיניים.

וסרטים צופים לרוב רחוק מהמסך לכן לא נוצרת פה שום זווית בינונית+ ופגיע בצבע

דווקא בסרטים הבעיה משפיעה יותר. משתי סיבות - 1) אמנם אתה רואה מרחוק, אבל לרוב לא בדיוק מול המסך, אלא בזווית מסוימת (כפונקציה של סידור הרהיטים בחדר). כמו כן אם צופה יותר מאדם אחד, מובטח כמעט שכל אחד תהיה זווית מעט שונה למסך. 2) בסרטים יש הרבה קטעים חשוכים וכהים, ובגוונים כהים עיוותי הצבעים כפונקציה של זוויות בפאנל TN בולטים יותר.

בסופו של דבר, למרות שהמצב במסכי TN לא חמור כמו שלפעמים מתארים פה, עדיין, אין סיבה לא ללכת על מסך בטכנולוגיה איכותית יותר, אם התקציב מאפשר זאת, ואם אתה רואה את היתרון בכך. זה אפילו לא שיקול של השימושים במסך - כי בכל שימוש אפשר להסתדר מצוין עם TN, אבל אם אתה מרגיש את הערך המוסף של פאנל טוב יותר, אתה תרגיש אותו בכל מגוון השימושים.

פורסם
  • מחבר

אני שמח על הדיון הפורה ואני רוצה להודות לכם על תשובותיכם!

אני נוטה יותר לקנות מסך אחר, זול יותר. נגיד בתקציב של 750-1000 ש"ח. האם תוכלו להמליץ לי על מסך שיענה על דרישותיי וייתן תמורה טובה למחיר?

אפשר גם מפה: http://www.wallashops.co.il/ws/%D7%9E%D7%A1%D7%9B%D7%99-%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%9E%D7%93%D7%A4%D7%A1%D7%95%D7%AA/%D7%A8%D7%92%D7%99%D7%9C

פורסם

אל תקנה מוואלה-שופס.

תיכנס ל- ZAP, תשווה, ותקנה מחנות נורמלית.

פורסם

איך באמת ה-G2420HDBL של Benq? מטרת גיימינג בעיקר על FHD.

רציתי לדעת גם מה המרחק המינימלי המומלץ בישיבה מול מסך בגודל כזה, ומה ההיתרונות שלו? (של הG2420HDBL).

אני מאוד מתלבט לגבי הגודל שאני מחפש (22", 23" או 24").. חובה FHD.. מה אתם אומרים? 22 זה מספיק?

פורסם

במסכי TN שולחניים מודרניים הבעיה הרבה פחות חמורה מבעבר. בעבר גם כשאתה יושב מול המסך ולא זז, היית רואה הבדלים ברורים מאוד בצבע ובבהירות בין החלק העליון לתחתון של המסך. במסכי TN של ניידים זה עדיין כך, בשולחניים כבר קשה לראות את ההבדל. אבל מספיק שמסיבה כזו או אחרת אתה משנה את גובה הכסא, כדי שתוכל לראות הבדלים.

אל תשכח שהזוויות שמפרסמים יצרני מסכי TN שזה 160 או אפילו 170 מעלות רחוקות מאוד מהמציאות. כשמדובר בזוויות אנכיות, מספיקות זוויות הרבה יותר קטנות כדי לראות הבדלים ברורים.

בסופו של דבר, למרות שהמצב במסכי TN לא חמור כמו שלפעמים מתארים פה, עדיין, אין סיבה לא ללכת על מסך בטכנולוגיה איכותית יותר, אם התקציב מאפשר זאת, ואם אתה רואה את היתרון בכך. זה אפילו לא שיקול של השימושים במסך - כי בכל שימוש אפשר להסתדר מצוין עם TN, אבל אם אתה מרגיש את הערך המוסף של פאנל טוב יותר, אתה תרגיש אותו בכל מגוון השימושים.

למי שלא הבין את המסקנות של הדברים:

במסכי TN לא איכותיים אחידות הצבעים היא בלתי נסבלת מספיק תזוזה של סנטימטרים עם הראש ממרכז המסך והצבעים משתנים משמעותית.

זה עוד יותר גרוע בתזוזה אנכית.

בIPS אחידות הצבעים טובה פי כמה וכמה.

לא יצא לי לראות TN שמתקרב לזה אבל אולי יש כאלו יחסית מוצלחים, אני לא יודע..

אל תשכחו שלמרות שאולי יש TN שבהם הבעיה לא חמורה כמו בעבר עדיין נמכרים הרבה TN זולים שבה הבעיה חמורה.

אם אתם הולכים לראות סרטים על המסך ואם עוד אנשים יצפו בזה במקביל, ואם מכל סיבה שהיא אתם לא תמיד יושבים בדיוק מול מרכז המסך, תבדקו את העניין טוב לפני שאתם קונים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים