עבור לתוכן

פולו מודל 05-06 או פיג'ו 307 XT מודל 04-05?

Featured Replies

פורסם

התקציב הוא עד 60K.

מתלבט בין שני הרכבים האלו.

מבחינת כדאיות, מה עדיף?

אחזקה לא יקרה, טיפולים לא יקרים, תקלות, נוחות, יופי, מראה, וכו' .

אשמח לחוות דעת.

פורסם

carsforum.co.il

פורסם

carsforum.co.il

+1

אבל במילה אישית שלי ,הייתי הולך על הפולו ,אבל בקטע של החזקה אני חושב שהפג'ו טיפה עדיפה על הפולו .

מה גם שמדובר בגודל שונה של כלי רכב .

פורסם

אני לא מומחה, אבל אם אתה מחפש רכב זול לאחזקה צרפתי/גרמני לא הכיוון הנכון. ב-60,000 ש"ח ניתן לרכוש סוזוקי אלטו ידנית חדשה. רכב בסיסי אבל אתה מקבל רכב חדש לחלוטין, 3 שנים אחריות ומנוע חסכוני בטירוף. בשוק המשומשות ב-60,000 ניתן לרכוש פיאט פנדה בת פחות משנתיים עדיין באחריות יצרן. רכב יותר נוח ומפנק בהשוואה לאלטו, זול לאחזקה וחסכוני מאד.

פורסם

^^

אתה עושה צחוק?

סוזוקי אלטו?

זה פאקינג קטנוע

3 צילינדרים מנוע 1.0 זה בכלל לא לעניין

אני בעלים מרוצה של פיג'ו 307 XT מנוע 2.0 138 כ''ס ואני מרוצה עד השמיים

למרות שגם הפולו טובה אבל הדגמים בשנים האלה לא הכי יפים

וגם מדובר בגדלים שונים של רכבים

307=גולף

פולו=פיג'ו 206.

פורסם

לא לעניין מה? החסכון בדלק? חסכון בעלויות אחזקה? מנוע פשוט שקל וזול לתקן? רכב חדש לחלוטין מכוסה ב-3 שנות אחריות יצרן? יופי יש לך מנוע 2000 138 כ"ס. גבר. תותח. תקנה "מגנזיום" באוטו דיפו תוצרת צ'אנג צ'ונג, מערכת פאיונר 1250W!!!111, אגזוז לחץ כדי שכ-ו-ל-ם (מי שלא מסתכל מהחלון כי כבר יודעים שמדובר בערס בהונדה סיוויק שנת 92 יד 10 שחושב שהוא מינימום שומכר) יחשבו שיש לך מינימום BMW ב-400,000 ש"ח ותעשה פוזות ברמזורים עד שתוריד אחד.

אדם שמחפש רכב זול להתנייד במינימום כאב ראש סוזוקי אלטו זו מציאה. המכירות מדברות בעד עצמן. המלאי הראשון נמכר מזמן. לקוחות שמזמינים עכשיו מחכים חצי שנה לרכב כי הביקוש מטורף. בקרוב אמורות להגיע 2 אוניות. שתבין את גודל הביקוש לרכב. הרכב להיט כי אנשים מבינים שלא צריך מנוע 2000 עם 138 כ"ס כדי לשייט על 100-110 וחסכון העצום בדלק ועלויות אחזקה (3 שנים אתה לא מוציא שקל על תיקונים) מצדיקות את החסרונות של רכב.

אני לא אומר שמקבלים חבילה מלאה, אני לא אומר שהרכב מתאים לכל אחד כי הוא לא. מדובר ברכב פשוט ובסיסי מאד, אבל הרכב עונה על הצרכים של אנשים רבים וזו אופציה נהדרת למי שמחפש רכב להתנייד.

פורסם

העיקר לא להיות קיצוני.

אתה שוכח פקטור מאוד חשוב, שהוא איזה נסיעות עושים, באיזו תדירות, ובאיזה אדם מדובר.

עד כמה שאני מחבב את הסוזוקי אלטו, בחיים לא הייתי ממליץ עליה למישהו שעושה חיפה-ת"א כל יום לדוגמה, או למישהו עם רגליים ארוכות שעושה נסיעות ארוכות.

למי שאין לו בעיה עם הגודל ואת רוב הנסיעות שלו עושה בתוך העיר/בין עירוני קצר- האלטו זו מציאה ללא עוררין.

אבל אין מה לעשות, היא לא מתאימה לכולם ולכל שימוש.

פורסם

לא לעניין מה? החסכון בדלק? חסכון בעלויות אחזקה? מנוע פשוט שקל וזול לתקן? רכב חדש לחלוטין מכוסה ב-3 שנות אחריות יצרן? יופי יש לך מנוע 2000 138 כ"ס. גבר. תותח. תקנה "מגנזיום" באוטו דיפו תוצרת צ'אנג צ'ונג, מערכת פאיונר 1250W!!!111, אגזוז לחץ כדי שכ-ו-ל-ם (מי שלא מסתכל מהחלון כי כבר יודעים שמדובר בערס בהונדה סיוויק שנת 92 יד 10 שחושב שהוא מינימום שומכר) יחשבו שיש לך מינימום BMW ב-400,000 ש"ח ותעשה פוזות ברמזורים עד שתוריד אחד.

אדם שמחפש רכב זול להתנייד במינימום כאב ראש סוזוקי אלטו זו מציאה. המכירות מדברות בעד עצמן. המלאי הראשון נמכר מזמן. לקוחות שמזמינים עכשיו מחכים חצי שנה לרכב כי הביקוש מטורף. בקרוב אמורות להגיע 2 אוניות. שתבין את גודל הביקוש לרכב. הרכב להיט כי אנשים מבינים שלא צריך מנוע 2000 עם 138 כ"ס כדי לשייט על 100-110 וחסכון העצום בדלק ועלויות אחזקה (3 שנים אתה לא מוציא שקל על תיקונים) מצדיקות את החסרונות של רכב.

אני לא אומר שמקבלים חבילה מלאה, אני לא אומר שהרכב מתאים לכל אחד כי הוא לא. מדובר ברכב פשוט ובסיסי מאד, אבל הרכב עונה על הצרכים של אנשים רבים וזו אופציה נהדרת למי שמחפש רכב להתנייד.

איכס .. איזה בנאדם מגזים וכבד אתה.

בכל נושא אתה חייב למצוא את הצד הפסימי, האפור והזהיר \ פחדני \ משעמם אם תרצה.

החדר \ בית שלך בטח כולו אפור, בלי תמונות, ואתה נוסע באופניים לעבודה.

מה רע אם ההנאות הקטנות בחיים של הבנאדם זה לנסוע על רכב שגורם לו להרגיש שיש לו ביצים גדולות ?

אז הוא מחפש את התחושה הזאת, אבל מצד שני הוא גם יודע שהוא צריך רכב חיסכוני. אז בשביל מה הציניות החנונית המיותרת הזאת ?

פורסם

העיקר לא להיות קיצוני.

אתה שוכח פקטור מאוד חשוב, שהוא איזה נסיעות עושים, באיזו תדירות, ובאיזה אדם מדובר.

עד כמה שאני מחבב את הסוזוקי אלטו, בחיים לא הייתי ממליץ עליה למישהו שעושה חיפה-ת"א כל יום לדוגמה, או למישהו עם רגליים ארוכות שעושה נסיעות ארוכות.

למי שאין לו בעיה עם הגודל ואת רוב הנסיעות שלו עושה בתוך העיר/בין עירוני קצר- האלטו זו מציאה ללא עוררין.

אבל אין מה לעשות, היא לא מתאימה לכולם ולכל שימוש.

אלטו בהחלט לא מתאימה לכל אחד. הרכב מאד בסיסי וספרטני, אבל לא הייתי פוסל את הרכב בטענה המגוחכת "מנוע 3 צילנדרים 70 כ"ס איכס לא רציני". הרכב אומנם בסיסי, אבל מפצה על חסרונותיו במחיר הזול, מנוע חסכוני ואחריות. אבל היי הרבה יותר חכם לרכוש רכב ב-140,000 ש"ח כדי לנסוע 5 ק"מ ביום לתחנת רכבת וחזרה. העיקר שכולם יחשבו איזה גבר בגברים נוהג ברכב.

פורסם

אתה בכלל יודע מה זה אומר שיש 3 צילינדרים? מה ההשלכות של זה? נגיד העובדה שהמנוע לא מאוזן בשיט ומה שלא תעשה הוא יברץ לך כל הזמן וכל האוטו רוטט בגלל זה?

אתה כ"כ קיצוני וכ"כ כעוס בתגובות שלך, באמת לא ברור לי על מה כל הזעם והתסכול. ומה זה השטויות האלה? איזה בחור פה נוסע על אוטו 2 ליטר ונהנה מזה וכבר הפכת אותו לערס על סיוויק 92 עם אגזוז לחץ... מה נסגר איתך :screwy:

בסה"כ יש פה מישהו שרוצה לקנות אוטו משומש מוצלח ב-60 אלף שקל.

לאלטו אין שום יתרון חוץ מאחריות ואולי קצת יותר אמינות. פולו זה רכב מאד מאד אמין, וגם ה-306, למרות מה שאומרים על פז'ו, זה רכב אמין.

ואין מה להשוות מבחינת חווית השימוש. 306 זה רכב כיפי לנהיגה בצורה בלתי רגילה, נוח עשרות מונים מהאלטו, חזק יותר - כן, זה חשוב ואפילו יותר בטיחותי.

ומספיק שצריך פעם בשבוע לנסוע יותר מ-40 ק"מ והאלטו הופכת לסיוט הכי גדול שלך.

שלא לדבר על להסיע יותר ממישהו אחד נוסף ברכב חוץ מהנהג.

כמו כל דבר בחיים, בחירת רכב זה עניין של התאמה, לא של הכי טוב (בוודאיבטווח מחירים של פחות ממיליון שקל).

באופן אישי, אני מאד נהנה לנהוג, ואם הייתי יכול לשים את הידיים על 306 ידנית 3/5 דלתות במצב טוב לא הייתי מתלבט. השלדה, המתלים וההיגוי שלו נהדרים.

פולו זה רכב קצת יותר שמרני ועל הנייר קצת יותר אמין. ב-VW האחזקה טיפה יותר יקרה מפז'ו בד"כ אבל למיטב ידיעתי ההבדל לא משמעותי. אם אתה לא בקטע של להנות מהנהיגה, פולו כנראה רכישה טיפונת יותר 'אחראית', כי גם קל יותר למכור כאלה בהמשך, בד"כ.

בתכלס, זה לא כאילו יש אלפי רכבים כאלה בשוק. הייתי מחפש את שניהם, ואם הייתי מוציא רכב ספציפי מוצלח, לא משנה איזה מהם, הייתי לוקח. אני בספק אם תגיע למצב שיש לך 306 מצוינת מול פולו מצוינת עם נתונים דומים - אבל אם כן, זה באמת עניין של טעם.

מעבר לזה - למה דווקא שני אלה? כי כמה ש-LEV מגזים, בבסיס יש לו נקודה נכונה - האלטו כן יכולה להתאים לצרכים שלך, כמו גם עוד הרבה מכוניות אחרות. אם תפרט קצת מה אתה צריך ומחפש ברכב תוכל לקבל תשובה קצת יותר מתאימה.

פורסם

אני לא יודע מה השימוש אבל אני נוהג כל יום לעבודה שעה בנסיעה שמתי שהכביש פנוי לוקחת 25 דקות.ואני עדיין מצליח לעשות 11-13 ק"מ לליטר עם הSX4 שאשתי רצתה (היא די מרוצה ממנה - מקודם היתה לנו אלנטרה) . אני "לא משלם על דלק" אבל אני נהג די "פחדן" (לא מפריע לי לעקוף ב130) . אני מעדיף להיות בתזוזה ולא ללחוץ על הברקס - שומר מרחק גדול מאוד גם בפקק (לעקוף בפקק זה גם ככה לא יביא אותך רחוק) . עדיין האוטו הזה לא מרווח בעיקר עם כיסא תינוק מאחורי המושב. הבגאג' ממש גדול.

אם השימוש שלך באוטו הוא להגיע ממקום למקום בשעות הלחץ זה לא ממש בעיה שהוא עגלה זה אפילו יתרון. אוטו קטן זה גם יתרון במציאת חניה. לנסוע מהר בארץ זה לא תמיד אפשרי וגם יש מצלמות בכמה מקומות(120 קמש ואתה מקבל דו"ח). לרוב כדאי לנסוע בכביש ראשי דרך הפקק מאשר ברמזורים. לא מומלץ לנסוע מהר בתוך ערים כי אתה תהרוג מישהו (הולכי רגל חושבים שהם חסיני כדורים) וגם ככה יש רמזור כל 20 מטר.

פורסם

אתה בכלל יודע מה זה אומר שיש 3 צילינדרים? מה ההשלכות של זה? נגיד העובדה שהמנוע לא מאוזן בשיט ומה שלא תעשה הוא יברץ לך כל הזמן וכל האוטו רוטט בגלל זה?

אתה כ"כ קיצוני וכ"כ כעוס בתגובות שלך, באמת לא ברור לי על מה כל הזעם והתסכול. ומה זה השטויות האלה? איזה בחור פה נוסע על אוטו 2 ליטר ונהנה מזה וכבר הפכת אותו לערס על סיוויק 92 עם אגזוז לחץ... מה נסגר איתך :screwy:

בסה"כ יש פה מישהו שרוצה לקנות אוטו משומש מוצלח ב-60 אלף שקל. לאלטו אין שום יתרון חוץ מאחריות ואולי קצת יותר אמינות.

מנוע 3 צילנדרים של אלטו זה לא מנוע 3 צילנדרים של ג'סטי או שרייד מתחילת שנות ה-90 ושניהם, אגב, גילו אמינות יוצאת מן הכלל במבחן הזמן. נכון, לאלטו אין שום יתרון למעט מחיר, אחריות וצריכת דלק, אבל לא מדובר ביתרונות זניחים שאפשר לבטל בהינף יד. מדובר בחסכון של אלפי שקלים בשנה באחזקת רכב. לא מדובר בסכום זניח לאף אחד מאיתנו. מרבית החסרונות של אלטו שצויינו בסרטון כן ניתן לבטל בקלות. אז אין מראות חשמל וחלונות אחוריים אמיתיים. אפשר לחשוב.

פורסם

lev אני לא יכנס איתך לוויכוח כי זה יהיה מיותר ויגרר ליותר מדי תגובות

נכון שרכב צריך להתאים לבנאדם

אבל אני חולק עליך שאלטו זה משהו טוב

כי גם על אוםנוע 150 סמ''ק אבל בכיך לנסוע בעיר וגם מחוץ לעיר וגם עליו אפשר לקחת גם שתי אנשים בכיף

ולמה זה עדיף על האלטו?

כמו שאמרת

דלק

טיפולים זולים

אחזקה

בקיצור הכל יותר זול מהאלטו וגם עושה את אותה העבודה

אני מאמין שאם קונים רכב זה צריך להיות רכב ולא איזה קטנוע בתחפושת

וגם מה עשית ממני ישר ערס רק בגלל שאני אוהב קצת כוח?

למה מי שנוהג באיזה פרארי גם הוא ערס כי יש לו איזה 600 סוסים מתחת למכסה?

אני אוהב ספורט מוטורי ואני נהנה מעניין השיפור של רכב

ולא אין לי '' אגזוז לחץ '' ואם כבר יהיה לי משהו זה אגזוז זרימה חופשית

ולא אני לא קניתי ג'אנטים מאוטו דיפו, קניתי מפיט סטופ

אז לפני שאתה רוצה לזלזל בבנאדם רק בגלל שהוא אוהב קצת כוח וקצת מירוצי דראג

כדי שתבוק את עצמך אם אתה מבין עניין בזה.

וזה שאני נמצא בפורום מחשבים לא הופך אותי לאיזה חנון מחשבים ואני מאמין שיש פה עוד אנשים שיש להם תחביבים אחרים חות מהמחשב.

פורסם

קודם כל בלי לחשוב פעמיים כמובן שהייתי הולך על הפולו.

אני בתקציב הזה (פלוס כמה אלפים אבל בקטנה) קניתי טויוטה קורלה GLI (הדגם המשופר) שנת 2004, בלי דפיקות עם כמעט כלום קילומטרים

אוטו מדהיםם

ועצוב לי לחשוב שאנשינם בכלל חושבים על פיגו בתקציב הזה

חבר שלי קנה בתקציב הזה (70,000) BMW די חדשה, סדרה 3, שוב אין מה להשוות בכלל לפיגו.

כיסאות מעור, אותו מהיר, בטיחותי..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים