עבור לתוכן

מתלבט בנוגע לפסיכומטרי ולימודים, מקווה שתגידו מה אתם חושבים.

Featured Replies

פורסם

ככה.

קיבלתי לפני כשלושה חודשים ואוצ'ר לפסיכומטרי חינם מהצבא ביום השחרור שתקף לחצי שנה.(יפה למועד אוקטובר ודצמבר)

לפני הצבא עשיתי פסיכומטרי,ללא קורס. וחסרות לי 4 נקודות בכמותי כדי להגיע למקצוע.דבר נוסף הוא האנגלית שהיא מאד נמוכה בציון שיצא לי ואני חייב לשפר, כי כמו שידוע, ישגעו אותי באוניברסיטה בקורסים ועבודות שילוו אותי לכל תקופת הלימודים באוניברסיטה.

ההתלבטות היא אם לעשות את הקורס, שבעצם יגזול ממני 3 חודשים, ובו יהיה קשה לשפר אנגלית בתקופה כ"כ קצרה, ובנוסף לכך שלפסיכומטרי הקודם למדתי לבד,

ןבכלל אני אחד שלמד לכל הבגרויות רק מספרים ובלי להכנס לשיעורים מכיוון שהיה לי נוח יותר.

מצד שני אני אתעצבן על עצמי אם מתישהו אני אשלם כסף לקורס, אני לא יודע איך זה בקורס ואולי יש שם דברים שלא אוכל ללמוד לבד כדי לשפר את האנגלית.

בנוסף אני מתכנן להתחיל את הלימודים לפחות בעוד שנה וחמישה חודשים, מי יודע אילו נתונים ידרשו כדי להתקבל, אולי גבוהים יותר.

בקיצור האפשרות האחת היא לגשת לקורס בצורה מסודרת לתת הכל ולסיים.

האפשרות השנייה היא לסיים את כל התכנונים של אחרי צבא:מועדפת, טיול. תו"כ לקרוא ספרים באנגלית. לחזור ולשבת חזק על הכמותי. ולהכנס לאוניברסיטה.

חפרתי המון אבל באמת זו התלבטות שמשגעת אותי, מה אתם חושבים.

פורסם

אני גם אחרי צבא אבל לא קיבלתי ואוצ'ר אז נרשמתי לקורס בהיי קיו ובסוף ביטלתי..

לא בראש שלי עכשיו ללמוד ולהתעסק בזה...

אם הייתי מקבל קורס חינם, שזה בטח בלחמן אם אני לא טועה מה רע?

תעשה + תעבוד באותו זמן, תפרת שני דברים, הכנה יותר טובה לפסיכומטרי הבא שלך (במידה ותצטרך) ואם לא תפרת פה פסיכומטרי שזה מצויין.

וגם תעשה כסף לטיול.

אני כבר את כל המענק הצלחתי לבזבז בחודשיים בארץ :lol::bash:

פורסם

בקיצור האפשרות האחת היא לגשת לקורס בצורה מסודרת לתת הכל ולסיים.

האפשרות השנייה היא לסיים את כל התכנונים של אחרי צבא:מועדפת, טיול. תו"כ לקרוא ספרים באנגלית. לחזור ולשבת חזק על הכמותי. ולהכנס לאוניברסיטה.

האפשרות הראשונה עדיפה - תעשה את הפסיכומטרי עכשיו, תוציא בו ציון נורמלי (אפשרי לחלוטין עם מינימום השקעה) ואז תוכל לטוס לטייל כמה שאתה רוצה, בראש שקט. זה עדיף על פני לחזור מטיול, כשהראש שלך במקום אחר לגמרי, ולנסות להכריח את עצמך ללמוד.

פורסם

^^^^ מסכים לחלוטין.

ובנוגע לאנגלית, אכן ספרים זו דרך טובה. אבל גם ראיה סרטים \ סדרות ללא תירגום ובעיקר גלישה לאתרי תוכן באנגלית.

אם החומר שכתוב באתרים יעניין אותך, אתה תלמד בצורה הרבה יותר טובה.

פורסם
  • מחבר

אני מודה לכם על ההתיחסות.

הדבר העיקרי פה הוא האנגלית.

ז"א שאם אני אעשה פסיכומטרי עכשיו בכל מקרה אני לא יגיע לציון מטורף כי אנגלית לא לומדים בשלושה חודשים.

עדיין לא נסגרתי על עצמי

פורסם

אתה מסתדר עם לקרוא טקסטים ברמה טובה(למשל לקרוא מאמרים, ביקורות, כתבות וכל מיני באנגלית)?

אם כן אז אין לך מה לדאוג, פשוט תשב טוב ותקרא הרבה(תחפש ספרים מעניינים, תקרא באינטרנט מאמרים בתחומים שמעניינים אותך) ותוך כדי תתרגל בחינות(יש באתר הרשמי שלהם) ותתרגל לרמה ולסגנון, תעבוד גם על הRESTATEMENT ותשים לב לכל הקטנות ששמים שם כדי לנסות להפיל.

פורסם

ממה שאני יודע מה הקצת שלמדתי פסיכומטרי האנגלית שם ברמה יחסית נמוכה, מילים יחסית קלות.

ברמה של תיכון, אם היית ב4 יחידות אתה מסודר וסגור 100%.

פורסם

אם יש לך הבנה באנגלית בגדול, אז אנגלית של פסיכומטרי לומדים ב3 חודשים (ואם חסרות לך מילים אז תלמד טוב את המאגר שלהם)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים