עבור לתוכן

ביטוח לאומי

Featured Replies

פורסם

אחרי שהשתחררתי מהשירות לאומי לא עבדתי באופן קבוע, ואבא שלי הסביר לי שהייתי צריך לשלם ביטוח לאומי בחודשים שלא עבדתי.

ביטוח לאומי לא שלח לי שום דבר.

הם אמורים לשלוח לי מכתב עם מה שאני צריך לשלם או שאני צריך לגשת אלהם\או שאפשר לעשות את זה דרך האינטרנט?

פורסם

בד"כ אחרי שמצטבר לך חוב יפה (2000 ש"ח פלוס ככה), מתחילים להגיע המכתבים. רבים מהחבר'ה שמסיימים את הצבא ויוצאים לטיול למס' חודשים טובים, מקבלים את ההפתעה בבום לאחר שחזרו.

את אחד מהחברים שלי ביקרו הוצאה לפועל על חוב של כ 2,500 ש"ח, וזה לא שנשלחו יותר משתי התרעות.

גש מיוזמתך לסניף הביטוח הלאומי ותסדיר את זה, רצוי בהוראת קבע בכ. אשראי/בנק.

פורסם

חובות לביטוח לאומי לא מתיישנים לעולם, אל תנסה להתחמק מתשלום. אני דווקא ממליץ שלא לתת הוראת קבע כלשהי לפאשיסטים שם, אלא להסדיר את התשלום באופן עצמאי. ניתן לשלם טלפונית באמצעות כרטיס אשראי, ואולי אף באינטרנט כך שזו לא טרחה גדולה.

פורסם

הסדרתי את הביטוח לאומי לא מזמן, אז אני אענה לך על זה.

אתה יכול להסדיר את זה דרך הטלפון, ולשלם דרך הטלפון/אינטרנט.

אתה בכלל לא חייב לגשת לסניף...

מלא את הטופס: "דין וחשבון רב-שנתי"

http://www.btl.gov.il/%D7%98%D7%A4%D7%A1%D7%99%D7%9D%20%D7%95%D7%90%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D/Documents/T6101.pdf

ולאחר מכן, תפקסס אותו אליהם או שתשלח להם אותו בדואר.

כעבור זמן מה, (שבועיים-חודש) הם ישלחו לך דף עם דרכי התשלום ופירוט של הסכום שאתה חייב להם.

עריכה: דבר איתם בטלפון, שיסדרו לך קוד גישה לאינטרנט.

פורסם
  • מחבר

המ..תגיד העבודות שעבדתי בהם, זה רשום אצלהם?

כאילו יש אפשרות שהם יגידו לי איזה חודשים אני כן צריך לשלם?

כי אני חושב שחסר לי איזה תלוש..

צריך לשלם ביטוח לאומי החל מגיל 18?

כי אני עבדתי בדיי הרבה עבודות פה ושם.

גם לפני הצבא עבדתי ואז הייתי מובטל והתגייסתי, לאחר חודשים השתחררתי ולא עבדתי חודשים עד שהתחלתי שירות לאומי...

פורסם

אל תהייה כל כך בטוח...

בגלל זה, מאוד חשוב לשמור את כל הקבלות...

אני שמרתי את כל הקבלות של המעסיקים, והם פטרו אותי משתלום עבור החודשים שבהן עבדתי...

כל ההנחיות איך למלות בדיוק, מפורטות לך במסמך...

לגבי התקופה שלפני הגיוס אין לי מושג, אבל ברמת העקרון אתה צריך לשלם החל מגיל 18 ואילך...

צרף אליהם גם תצלום של התעודה שעשית שירות לאומי. (מס' החודשים והתאריכים)

פורסם
  • מחבר

אני אגש מחר לסניף בבוקר עם כל הקבלות שיש לי, ותעודת השיחרור..

נקווה לטוב P:[br]פורסם בתאריך: 10.05.2010 בשעה 23:35:59

כמה כסף צריך לשלם ביטוח לאומי למי שלא עובד?
פורסם

רגע,נגיד אין לי עוד 18,ואני עובר בחברה מסויימת של כח אדם(לא נזכיר שמות..),אני אמור לשמור את התלושי משכורת שבעתיד לא תבוא לי הפתעה מהם או מה?

פורסם

[br]פורסם בתאריך 10.05.2010 בשעה 23:35:59

כמה כסף צריך לשלם ביטוח לאומי למי שלא עובד?

את כל המידע, יש לך באתר של הביטוח לאומי. כיום, לאדם שלא עובד זה עולה כ- 150 ש"ח. (אם אני לא טועה)

http://www.btl.gov.il/Pages/default.aspx

Red-Gunner, לדעתי, אתה לא צריך אבל כדאי שתשמור אותם על כל צרה שהיא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים