עבור לתוכן

טלויזיה ישראלית - לאן?

Featured Replies

פורסם

צורת ההפקה הזאת, מורידה מהאיכות של התוכן שבו אתה צופה.

אם אתה הולך להצגת תאטרון, אתה רואה את אומנות המשחק, הכתיבה והבימוי במיטבם.

כאשר יש לך הזדמנות שנייה, שלישית וחמישית, לכל פאשלה שלך, העבודה שלך הופכת קלה בהרבה, אך זה ניכר באיכות.

• תגובות 43
  • צפיות 4.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כפי שאמרה פעם עדי אשכנזי: כשאתה הולך לתאטרון, אתה לא הולך לתאטרון. אתה הולך... לתאטרון! (מלווה בתנועת יד דרמטית).

בתאטרון המשחק תמיד מוגזם ולעולם לא אמין.

למה זה שהעבודה קלה יותר מוריד את האיכות? זה שאני כותב תוכנה באמצעות visual studio ולא באמצעות emacs, זה אומר שהתוכנה שלי פחות טובה?

פורסם

עספור והבורר סדרות מעולות, למי אכפת מהאיכות.

אם מעניין אז טוב

פורסם

כפי שאמרה פעם עדי אשכנזי: כשאתה הולך לתאטרון, אתה לא הולך לתאטרון. אתה הולך... לתאטרון! (מלווה בתנועת יד דרמטית).

בתאטרון המשחק תמיד מוגזם ולעולם לא אמין.

למה זה שהעבודה קלה יותר מוריד את האיכות? זה שאני כותב תוכנה באמצעות visual studio ולא באמצעות emacs, זה אומר שהתוכנה שלי פחות טובה?

כן, כי תיכנות ומשחק זה בול אותו הדבר.

פורסם

האם זה קובע את טיב המתכנת?

באיזה כלי הוא כותב?

אם כבר, מה יותר איכותי? מתכנת שכותב ב-C דרייברים למערכות אלקטרוניות בטילים?

או מתכנת ב-JAVA ו-HTML שכותב ממשק להזמנת כרטיסים לתיאטרון?

מה יותר איכותי? האקר שפורץ שרתים של בנק? או סקריפט קידי שמעתיק שורות אקספלויט לדפדפן?

אותו הדבר כאן, מה יותר איכותי, שחקן שמשחק בסדרה וכל סצנה שלו לוקחת 20 טייקים שאחרי זה

עורכים מדביקים מזה סצנה נסבלת רק בגלל שאותו שחקן נראה טוב, פופולארי ומביא רייטינג?

או שחקן תאטרון שמעבר לכשרון שיש לו גם משקיע זמן ומאמצים כדי להביא את משחקו לרמות גבוהות כל פעם?

פורסם

LEV0, זה עדיין לא אומר ש- "סדרת טלביזיה במהותה לא יכולה להיות איכותית".

ד"א ראית THE WIRE ? היא לא איכותית ?

פורסם

אגב, המיני הסדרה של הוט - "נבלות" לא רעה בכלל

איכות המשחק טובה מאוד, הצילום בשתי רמות מעל שאר הסדרות הישראליות

והקונספט שלה מגניב - 2 פלמ"חניקים זקנים שנמאס להם מהצעירים חסרי הערכים ויוצאים למסע רצח - "המעשה הנפשע ביותר בתולדות המדינה"

פורסם

2 פלמ"חניקים זקנים שנמאס להם מהצעירים חסרי הערכים ויוצאים למסע רצח - "המעשה הנפשע ביותר בתולדות המדינה"

עכשיו זה משהו שאני יכול לבדוק :)

LEV0, זה עדיין לא אומר ש- "סדרת טלביזיה במהותה לא יכולה להיות איכותית".

ד"א ראית THE WIRE ? היא לא איכותית ?

יחסית לסדרות אחרות, סדרה אכן יכולה להיות איכותית יותר.

אבל אם תשווה את זה לז'אנרים אחרים של בידור מוסרט או אפילו חי, זה נופל באיכותו בעליל.

הנה, קח סדרה כמו "האוס" כמו שציין פה RK ואנוכי, לא ניתן באמת ללמוד מזה על עולם הרפואה כמעט שום דבר,

כיוון שכותבי הסדרה מתייעצים עם הרופאים, אם הרופא מסכים - אחלה, אם לא - משדרים את זה בכל מקרה

כי זה יהיה מעניין לצופה(ומה זה אומר "מעניין לצופה"? שלא ייצטרך לחשוב יותר מדי).

פורסם

האם זה קובע את טיב המתכנת?

באיזה כלי הוא כותב?

זה בדיוק מה שאני אומר, זה לא. בדיוק כמו שהמדיה שבה מובאת היצירה (טלוויזיה או תאטרון) לא קובעת את טיבה. זה שקל יותר לתכנת ב-VS מאשר ב-emacs לא אומר שתוכנה שכתובה ב-VS תהיה פחות טובה או יותר טובה.

אותו הדבר כאן, מה יותר איכותי, שחקן שמשחק בסדרה וכל סצנה שלו לוקחת 20 טייקים שאחרי זה

עורכים מדביקים מזה סצנה נסבלת רק בגלל שאותו שחקן נראה טוב, פופולארי ומביא רייטינג?

או שחקן תאטרון שמעבר לכשרון שיש לו גם משקיע זמן ומאמצים כדי להביא את משחקו לרמות גבוהות כל פעם?

ממתי משחק זה הדבר היחיד שחשוב? חשבתי שיש דברים כאלה שנקראים "עלילה" ו"בימוי".

פורסם

זה בדיוק מה שאני אומר, זה לא. בדיוק כמו שהמדיה שבה מובאת היצירה (טלוויזיה או תאטרון) לא קובעת את טיבה. זה שקל יותר לתכנת ב-VS מאשר ב-emacs לא אומר שתוכנה שכתובה ב-VS תהיה פחות טובה או יותר טובה.

בטח שהמדיה משנה! היא משנה את אופי היצירה לחלוטין, שלא כמו בתיכנות.

כאשר המוצר המוגמר חשוב יותר מהתהליך, כאשר באומנות בכלל ומשחק בפרט,

התהליך מורגש ביצירה באופן הרבה יותר חזק.

ממתי משחק זה הדבר היחיד שחשוב? חשבתי שיש דברים כאלה שנקראים "עלילה" ו"בימוי".

הבימוי והעלילה, מן הסתם סובלים מאותן המחלות.

לא קריטי שיהיה במאי מבריק(מספיק שיהיה אגרסיבי מספיק שהשחקנים יצייטו לו) או שהעלילה נכתבת כבדרך אגב,

כי אפשר להדביק טייקים ולערוך, כי הצופה לא ייזכור שסבתא של הגיבור בעונה שעברה הייתה מתה ועכשיו היא פתאום בחיים.

כשאתה יוצר הצגה או אפילו סרט, אתה לא יכול הרשות לעצמך "ויתורים עצמיים" כאלה, כי הצופה יעלה על חורים בעלילה וכשלים לוגיים באופן מיידי, אז המאמץ שנדרש ממך גבוה בהרבה והיא תלוייה הרבה יותר בבני האדם, ז"א שלמרות כל הטכנולוגיה שיש,

זה עוזר לך הרבה פחות כי אין לך Do overs(או לפחות לא הרבה מהם).

וויכוח דומה אגב(וזה גם תחום שאני יכול להעיד עליו הרבה יותר כי למדתי אותו לעומק) זה על תחום המוזיקה, ששואלים אותי:

"איך מוזיקה מסויימת איכותית יותר מאחרת? אני אוהב את זה, מה זה משנה?"

אם נמשיל את זה לתכנות, קח את המערכת Windows מול Linux, הרי יהיו מתכנתים שיגידו "לינוקס איכותית יותר, מבחינת היציבות, מבחינת כמות הבאגים וכו' ויהיו שייטענו להפך" הדיוטות בתחום, יגידו "מה זה משנה? עניין של טעם! יש כאלה שאוהבים ווינדוז ויש כאלה שאוהבים לינוקס וכל אחד והטעם שלו" כאשר הם אפילו לא מתחילים להבין מה עומד מאחורי המערכות הללו ואת כל הנימוקים לכאן ולכאן.

מי שלא מבין במוזיקה באמת, יגיד "אהה, אני אוהב בריטני, זה הטעם שלי, מה זה משנה?" בנאדם שלמד מוזיקה, יודע מה עומד מאחורי המוזיקה של בריטני ומה עומד מאחורי הקפריס ה-5 של פאגאניני, הוא יודע מה דורש ממוזיקה לחבר יצירה קלאסית והביא אותה לידי שלמות ביצועית ומאידך הוא יודע מה עומד מאחורי חיבור של להיט פופ.

בכל תחום יש את הסטנדרטים שלו, שלאדם שלא מכיר את התחום הם פשוט לא יהיו ברורים.

פורסם

תגיד לי, איזה טלנובלות סוג ז' אתה רואה?

אפשר לחשוב שכל במאי תאטרון הוא סטיבן שפילברג.

פורסם

תגיד לי' date=' איזה טלנובלות סוג ז' אתה רואה?

[/quote']

כמעט בכל סדרה שראיתי היו חורים בעלילה, החל מ-Monk ואפילו בסדרה האהובה עליי בכל הזמנים "עמוק באדמה".

טלנובלות אני לא רואה, כי אין לי ממיר טלביזיה :P

אפשר לחשוב שכל במאי תאטרון הוא סטיבן שפילברג.

זה שיש במאי טלביזיה טובים ובמאי תאטרון גרועים, לא אומר שום דבר.

הסיבה שיש יותר במאי תאטרון גרועים זה כי זה קשה הרבה יותר ונדיר למצוא מישהו נורמאלי,

אבל בטלביזיה, אתה לא צריך להיות איכותי, אתה צריך להיות "בוס".

פורסם

מעניין, תגדירו לי "תוכנית טלוויזיה איכותית".

עספור סדרה טובה מאוד, כייפית, מעבירה את הזמן עם משחק לא רע בכלל.

הבורר היתה אחלה סדרה.

לא נשכח גם את רמזור הענקית.

אבל את כל אלו כבר דוברו כאן.

בכל מקרה, יש אנשים צבועים פה מה לעשות.

אם כל הסדרות האלו היו באנגלית כנראה שהן היו סדרות "מצויינות".

אל תתכחשו לאמת.

למרות שאני גם לא רואה יותר מידי טלויזיה וגם חושב שעספור היא שטחית וקצת טיפשית לפעמים אבל עדיין, אני רואה אותה כי כיף לי ליראות אותה.

איך אף אחד לא הזכיר את "חטופים" ? צילום מעולה, משחק ממש מעולה, רק חבל שהעלילה מתקדמת כל כך לאט...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים