עבור לתוכן

סינאפטיק ומנהל עדכונים לא מתפקדים לאחר שידרוג ל אובונטו 10.4

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

לאחר ששדרגתי את האובונטו מ-9.10 ל10.4 נתקלתי בבעיה שלא מאפשרת לי להפעיל את מנהל העדכונים או את הסינאפטיק.

כאשר אני מפעיל את סינאפטיק אני מקבל את ההודעה:

E: dpkg was interrupted, you must manually run 'sudo dpkg --configure -a' to correct the problem.

E: _cache->open() failed, please report.

כשאני מפעיל את מנהל העדכונים אני מקבל הודעה:

"לא ניתן להתקין את כל העדכונים

הרצת שדרוג חלקי, כדי להתקין כמה שיותר עדכונים.

מצב זה עלול להגרם עקב:

*שדרוג קודם שלא הושלם

*בעיות עם כמה מהחבילות שמותקנות

*חבילות תוכנה בלתי רשמיות שלא סופקו על ידי אובונטו

*שינויים רגילים של גרסת טרום-הפצה של אובונטו"

ואז יש לי שתי אפשרויות:

[1]שדרוג חלקי

[2]סגור

כשלוחצים על "שדרוג חלקי" מתקבל הדבר הבא:

Processing triggers for python-central ...

Setting up grub-pc (1.98-1ubuntu6) ...

/usr/sbin/grub-setup: warn: Attempting to install GRUB to a partition instead of the MBR. This is a BAD idea..

/usr/sbin/grub-setup: warn: Embedding is not possible. GRUB can only be installed in this setup by using blocklists. However, blocklists are UNRELIABLE and its use is discouraged..

Installation finished. No error reported.

/usr/sbin/grub-setup: warn: Attempting to install GRUB to a partition instead of the MBR. This is a BAD idea..

/usr/sbin/grub-setup: warn: Embedding is not possible. GRUB can only be installed in this setup by using blocklists. However, blocklists are UNRELIABLE and its use is discouraged..

Generating grub.cfg ...

Found linux image: /boot/vmlinuz-2.6.32-22-generic

Found initrd image: /boot/initrd.img-2.6.32-22-generic

Found linux image: /boot/vmlinuz-2.6.32-21-generic

Found initrd image: /boot/initrd.img-2.6.32-21-generic

Found linux image: /boot/vmlinuz-2.6.31-20-generic

Found initrd image: /boot/initrd.img-2.6.31-20-generic

בשלב זה השדרוג פשוט נתקע - בלי הודעה בלי כלום זה נעצר בשלב זה ולא קורה דבר!

אם אני לוחץ על "סגור" - מתקבלת ההודעה:

אי אפשר להתקין או להסיר אף תוכנה. יש להשתמש במנהל החבילות "Synaptic" או להפעיל את הפקודה "sudo apt-get install -f" במסוף כדי לתקן בעיה זו.

ניסיתי להריץ את הפקודה הזו במסוף ואז אני מקבל:

E: dpkg was interrupted, you must manually run 'sudo dpkg --configure -a' to correct the problem.

ניסיתי להריץ את: "sudo dpkg --configure -" במסוף ואז מתחיל תהליך זהה למתרחש במנהל העדכונים ונתקע באותה הנקודה.

בקיצור אני צריך עזרה!

נ.ב.

אני לא יודע אם זה קשור אבל - לאחר ההתקנה של אובונטו 10.4 כשהפעלתי את המחשב מחדש לא עלה לי כלום לא אובונטו ולא ווינדוס שמותקן במקביל, אז העליתי את האובונטו דרך לייב סידי בגרסה הקודמת - 9.10 ועשיתי שחזור לגראב כפי שמופיע באיזה מדריך. מאז האובונטו עולה עם הבעיות כפי שתיארתי אותם והווינדוס לא עולה כלל אפילו שמופיע בגראב.

תודה רבה!

פורסם

חבר שלי ניסה להתקין את קובונטו החדש אז לא היה שם סינפטיק אלא משהוא חדש שלא היה קודם

יתכן שמעכשו הם רוצים שתשתמש אם התוכנה החדשה הזאת

אם לא אז תפרמט את הכונן של הלינוקס ותתקין מחדש (כדיי לשמור את הקבצים וההגדרות שלך תעתיק את התיקיה שלך מ /home כולל הקבצים המוחבאים שמתחילים אם נקודה)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים