עבור לתוכן

שלום. תוכלו בבקשה לומר לי מה המפרטים הבאים מסוגלים לעשות? (מפרטים קצת ישנים)...

Featured Replies

פורסם

שלום,

הייתי רוצה לדעת אילו שימושים ניתן לעשות במחשבים אלו? אלו משחקים הם יכולים להריץ? תוכנות, מה המהירות/הכוח הממוצע/ת שלו (כלומר, כמה תוכנות ואילו ניתן להריץ בו זמנית, מה זמן התגובה הממוצע, מה זמן תגובה ממוצע בשימוש יומיומי, וכו'...), ובעצם כל דבר אחר שלא חשבתי עליו ושיכול לעזור להעריך את הכוח של המחשב...

1)

amd athlonX2 4800+\1GB DDR2 800\160 GB HDD\DVDRW |כרטיס המסך הוא- NVIDIA MCP61 . ולוח אם MSI K9M6GM

2)

מעבד אינטל 3GHZ,לוח אם MSI 915P COMBO2, זיכרון פנימי 512MB, דיסק קשיח 160GB, כרטיס מסך ATI RADEON X600, צורב DVD.

3)

מעבדי אינטל Pentium E5400, 2.70GHz, 800Mhz, s775, 2MB, DualCore, Tray

מאווררים וגופי קירור Generic CPU Cooler For s775

לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P5QPL-AM s775 C2Q 1333Mhz, Intel G41, DDR2 800, PCI-E, HDAudio

זכרונות DDR II 800Mhz 1GB Patriot Signature Heatshield

דיסקים קשיחים Hitachi DeskStar 320GB 7200RPM 16MB SATA II

כרטיסי מסך OnBoard Intel GMA X4500

כרטיסי קול On Board 5.1 Channel Audio

צורבים LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA (Oem)

ציוד רשתות Wired Products On Board 10/100

מארזים HJA-241 MIDI Black With 12cm + 8cm Fans (No PSU)

ספקי כוח Golden Tiger 450W Real, 12cm Fan (24pin)

4) כמו 3 אבל עם תוספת של1GB RAM

5) כמו 3 אבל עם כרטיס מסך -ZoTac 8400GS Gen2 512MB HDMI

6) האם כדאי להוסיף 60 ש"ח ולשדרג למעבד E6500 (במפרט מס' 3)?

תודה רבה!!!!!!!!!!

פורסם

1. כולם ככולם יכולים להפעיל רק דברים ישנים / חלשים. הם כולם בסדר לעבודה משרדית אבל לא להרבה מעבר.

2. משחקים ישנים למיניהם.

לגבי מפרט מספר 1 לא רשום איזה כרטיס מסך יש לו.

תוכל לשחק בRED ALERT 2.

לגבי ה8400GS חבל על הכסף.

לגבי המעבד, אי אפשר לענות על זה.

כל הת'רד הזה הוא בניגוד לכללי המדור. עשה לעצמך ולנו טובה וערוך אותו בהתאם לחוקי המדור.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=51049.0

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

בדקתי את הלינק שהבאת ואני מוכרח להודות שלא כל כך הבנתי למה אתה מתכוון. נדמה לי שלא עברתי על שום חוק...

1. מה הכוונה ל"ישן/חלש"? יש שבשבילם ישן זה לפני שנה ויש לפני 10.

ותוכל לתת כמה דוגמאות לתוכנות חלשות וכמה לתוכנות בינוניות וחזקות (שאני כבר לא אוכל להריץ בצורה חלקה).

ובשימוש יומיומי ווינדוס (עם נניח נורטון או קספסרקי (אנטיוירוס ופיירוול)), אתה אומר שזה יהיה בסדר. ניתן להריץ כל מיני תוכנות פלאש ולהיכנס לאתרים "כבדים"...כן?

כמה זמן בערך יקח למחשב כזה לעלות? איך תיהיה העבודה? כמה חלונות דפדפנים ניתן לפתוח בו זמית (נניח פיירפוקס או אקספלורר האחרון)? כמה חלונות אופיס? (ז"א מבלי שהמחשב יהפוך לאיטי).

לגבי משחקים, אז נניח...AOE3 זה משחק ישן?

או...B&W2?

GOTHIC3?

SIM2?

SIMS3?

כל מיני משחקי דפדפן?

EMPIRE EARTH3?

TOTAL WAR NAPOLEON?

TW EMPIRE^?

TW^ MEDIEVAL 2?

HITMAN BLOOD MONEY?

לגבי המעבד- אני פשוט מנסה לחשב יחס של עוצמה/שקל, ולראות אם היחס טוב. אני יודע שכל מעבד מתאים לצורך מסוים, אז מה הצורך שהשיפור יהיה מקסימלי בו ובכמה?

תודה רבה!!!

(נדמה לי שהיה עוד משהו שרציתי לשאול אבל שכחתי...P:)

פורסם

כיוון ששלושתם מפרטים חלשים מאוד, זה לא ממש משנה. המעבד במפרט 3 הוא החזק ביותר, אבל עדיין מדובר במפרט חלש שלא יאפשר לך שימושים מעבר למה שהשניים האחרים מאפשרים, רק יריץ אותם טיפה יותר מהר.

לכל שלושת המפרטים יש בעיית זיכרון, מה שיאט את הביצועים במשחקים או בתוכנות יחסית כבדות, כמו כן הם יסחבו XP בצורה טובה אך אם אתה מעוניין בוינדוס 7 מומלץ לעלות ל 2GB זיכרון.

שלושתם טובים לעבודות משרדיות ולגלישה באינטרנט

מבחינת משחקים, רק משחקים קלים מאוד ללא גרפיקה מסובכת, או משחקים ישנים, ומשחקי דפדפן

מבחינת כמה חלונות אפשר לעבוד במקביל זו שאלה שקשה מאוד לענות עליה, כיוון שגם עם פנטיום 4 ו 512MB זיכרון אפשר לפתוח מספר רב של חלונות עבודה השאלה היא מה אתה עושה בהם וכמה תוכנות אתה מריץ במקביל. בסופו של רוב הסיכויים שמה שיגביל אותך יהיה זיכרון, וכמו שאמרתי, הרחבה של זיכרון תועיל מאוד למפרטים הללו.

שדרוג מעבד ל E6500 יהיה לא מורגש / כמעט לא מורגש ביישומים הנ"ל, האם כדאי ב 60 ש"ח? לא יודע, החלטה שלך.

פורסם
  • מחבר

תודה לך.

XP מספיק לי לגמרי, למה אני צריך WIN7? (למעט הדחיפות הכוחניות של מייקרוספט, וזה שהם רוצים לבטל תמיכת אבטחה בXP)...

הXP ירוץ טוב גם עם SP3, נכון?

לגבי משחקים, תוכל אולי בבקשה לתת כמה דוגמאות למשחקים הכי כבדים שירוצו בצורה נורמלית? (וכמה לכאלו שירוצו בצורה פחות נורמלית)...

ובאילו יישומים השידרוג לE6500 יהיה מורגש?

תוספת---- במפרט הראשון, כרטיס המסך הוא- NVIDIA MCP61 . ולוח אם MSI K9M6GM.

ועוד שאלה, אתה אומר שהמפרט השלישי יהיה טיפה יותר מהיר מהאחרים.

המממ...האחרים ביד2 עולים כ600 ש"ח. המפרט השלישי, בתוספת של 1GB כהמלצתך (סה"כ 2 GB), יעלה כ 1200 ש"ח. כלומר פי2 יותר יקר. האם הוא יהיה פי 2 יותר טוב/מהיר?

כי לכאורה, מבחינה כלכלית, שקל חלקי עוצמה, זה נראה שמשתלם יותר לקחת את המחשבים הפחות טובים...לא? (אגב, יש אפשרות לחבר 2 מחשבים זהים לכוח חישוב אחד? כמו שעושים עם הפלייסטישיינים בצבא כדי ליצור מחשב על...)

ולמה חבל על הכסף ב8400GS?

הוא פחות טוב מGMAX4500?

תודה רבה!

פורסם

לא צריכה להיות בעייה עם SP3 בכל המפרטים.

מבחינת משחקים , כמו שאמרתי משחקים ישנים או משחקים ללא גרפיקה מורכבת , קשה לי לומר מה ירוץ טוב ומה לא. אני מניח שמחקים מלפני 3+ שנים אמורים לרוץ בסדר בצורה כזו או אחרת

המפרט השלישי בהחלט לא פי 2 יותר טוב , וסביר להניח שהיית מוצא ב 1200 ש"ח משהו מיד שנייה הרבה יותר טוב. ד"א ניסית לחפש כאן באתר במדור ה tradezone?

ה 6500 לדעתי בקושי יהיה מורגש, אולי ביישומים כמו פוטושופ תרגיש שעיבודים בסויימים לוקחים 2 שניות פחות אבל אל תצפה לניסים. שוב, מדובר במעבדים עם אותה ארכיטקטורה, תדר טיפה יותר גבוה.

ה 8400GS מיותר כיוון שכמו שניחשת, הוא לא נותן הרבה יותר מה X4500. אם אתה מתכוון להוסיף כרטיס מסך ע"מ לייצר איזושהיא יכולת גיימינג, עדיף להוסיף משהו קצת יותר רציני.

פורסם

השאלה שלך כללית מדי ולא ניתן לענות עליה ברצינות.

בוא נעשה "מכרז הפוך" כדי שיהיה לת'רד הזה איזשהו כיוון ולא אאלץ לנעול אותו:

1. קרא שוב בלינק לעיל ומלא את כל השאלות שבחוקי הפורום.

2. ציין בבירור מה היית רוצה לעשות אם המחשבים הנ"ל.

3. אנחנו נענה לך האם זה אפשרי ומה צריך/כדאי/מומלץ לשדרג אם לא במסגרת התקציב.

פורסם

לתשומת ליבכם:

משחקי דפדפן היום הופכים ל"כבדים" יותר ויותר, עד כדי כך שלעיתים אני מוצא את עצמי תולש שיערות מהראש ברגעי עומס עם הרבה יצורי במשחק כמו "GemCraft". המשחקים האלו נוטים להיות כבדים על המעבד דווקא, כך שאם אינטרנט ומשחקי אינטרנט זה הקטע שלך, אוליי דווקא עדיף לעלות ל6500.

נ.ב. אני עם AMD X2 4200+ (מאוד דומה ל4800 שציינת עם תדר טיפה יותר נמוך).

לגבי משחקים כמו AOE, או B&W או כל משחק שהוא שיצא אחרי 2002, שכח מזה.

אין בכלל כ.מסך נורמלי ואתה נשען על המובנה של אינטל - שהוא לא משהו בכלל.

אם לא הבנת מה ניסו לומר לך ע"י הלינקים ההם - קשה מאוד להבין מה אתה רוצה.

תמלא את השאלון בלינק, תן תקציב, ואנחנו כבר נאמר לך מה האפשרויות הכי טובות עבורך בלי להתפזר יותר מדי.

פורסם
  • מחבר

מבחינת משחקים , כמו שאמרתי משחקים ישנים או משחקים ללא גרפיקה מורכבת , קשה לי לומר מה ירוץ טוב ומה לא. אני מניח שמחקים מלפני 3+ שנים אמורים לרוץ בסדר בצורה כזו או אחרת

אוקיי, 3+ שנים, הבנתי.

שאלתי פשוט כי אני מנותק כל כך מעולם המשחקים המודרניים, שאין לי מושג מתי יצאה "גרפיקה ישנה", מה זה אומר ומה כמות המשחקים שהמחשב שלי יוכל להריץ (אני בודק בויקיפדיה, "רשימת משחקים לפי שנה"). אני מאלה שעדיין אוהבים את AOE (הראשון). או משחקים בסגנון BALDURS GATE...והייתי רוצה לנסות גם משהו יותר תלת מימדי ומודרני...

אז לבדוק ברשימת 2007... תודה! :)

המפרט השלישי בהחלט לא פי 2 יותר טוב , וסביר להניח שהיית מוצא ב 1200 ש"ח משהו מיד שנייה הרבה יותר טוב. ד"א ניסית לחפש כאן באתר במדור ה tradezone?

כן, בדקתי בTRADE ZONE, תודה. אני אעבור שם עוד פעם לפני שאחליט על איזה מחשב לקנות...

המממ...מה אתה היית ממליץ מהנסיון שלך? האם כדאי לקחת מחשב יותר טוב יד שניה, או פחות טוב יד ראשונה עם אחריות?

עשיתי חיפוש גם כאן וגם בגוגל, אבל התוצאות מעטות ודי...מבלבלות.

ה 6500 לדעתי בקושי יהיה מורגש, אולי ביישומים כמו פוטושופ תרגיש שעיבודים בסויימים לוקחים 2 שניות פחות אבל אל תצפה לניסים. שוב, מדובר במעבדים עם אותה ארכיטקטורה, תדר טיפה יותר גבוה.

הבנתי. 2 שניות בתוכנה זו או אחרת, ממש לא משנים לי. אחסוך את הכסף. תודה.

ה 8400GS מיותר כיוון שכמו שניחשת, הוא לא נותן הרבה יותר מה X4500. אם אתה מתכוון להוסיף כרטיס מסך ע"מ לייצר איזושהיא יכולת גיימינג, עדיף להוסיף משהו קצת יותר רציני.

הממ...

KSP מציעים לי בקניית מערכת שלהם, להוסיף 160 ש"ח ולקבל את ה ZoTac 8400GS Gen2 512MB HDMI, מה אתה היית מציע לעשות שיהיה נבון כלכלית? האם יש כרטיס מסך במחיר נמוך שיהיה מספיק טוב מX4500? מה יהיה בערך היחס של אותו כרטיס לX4500? (אם קשה לך להעריך, תוכל אולי פשוט לומר אילו משחקים הוא יוכל להריץ?). או שבכלל עדיף במקרה הזה לוותר על כרטיס מסך כיוון שכל כרטיס מסך שטוב משמעותית מX4500, עולה יותר מ...250 ש"ח...?...זה נשמע לי כמו מחיר מקסימלי שאני מוכן לשלם בשביל משחקים...אם יש לך השגות או דעות כלשהן, אשמח לשמוע אותם.

לתשומת ליבכם:

משחקי דפדפן היום הופכים ל"כבדים" יותר ויותר, עד כדי כך שלעיתים אני מוצא את עצמי תולש שיערות מהראש ברגעי עומס עם הרבה יצורי במשחק כמו "GemCraft". המשחקים האלו נוטים להיות כבדים על המעבד דווקא, כך שאם אינטרנט ומשחקי אינטרנט זה הקטע שלך, אוליי דווקא עדיף לעלות ל6500.

האמת דיברתי יותר על RUNESCAPE, אבל אני משחק גם בפלאש. אתה חושב שיש ל6500 יותר יתרון מאשר 2 שניות בפוטושופ?

לגבי משחקים כמו AOE, או B&W או כל משחק שהוא שיצא אחרי 2002, שכח מזה.

אין בכלל כ.מסך נורמלי ואתה נשען על המובנה של אינטל - שהוא לא משהו בכלל.

וואלה.

אתה בטוח? בפורום כרטיסי מסך, אמרו שאין כל כך בעיה עם WOW למשל...

(אנחנו מדברים על הX4500, כן?)

השאלה שלך כללית מדי ולא ניתן לענות עליה ברצינות.

בוא נעשה "מכרז הפוך" כדי שיהיה לת'רד הזה איזשהו כיוון ולא אאלץ לנעול אותו:

1. קרא שוב בלינק לעיל ומלא את כל השאלות שבחוקי הפורום.

2. ציין בבירור מה היית רוצה לעשות אם המחשבים הנ"ל.

3. אנחנו נענה לך האם זה אפשרי ומה צריך/כדאי/מומלץ לשדרג אם לא במסגרת התקציב.

קודם כל אני מוכרח לציין שדוקא קיבלתי תשובות טובות.

ואני לא יודע אם מכרז הפוך ממש יעזור כאן, כיוון שכרגע אני לא ממש מחפש שיבנו לי מפרט, מעין וועדת מומחים שתפסוק את המחשב שאני צריך לקנות ( :P), אלא יותר לקבל בסיס הבנתי שמאותו בסיס אני אוכל לעשות השוואה לכל הצעה שאני אקבל...

המטרה גמישה, התקציב פחות...P:

טוב, הנה השאלון שביקשת למלא, תגיד לי אם מילאתי משהו לא טוב:

1. תקציב מקסמילי- גג 1050. אבל, אם זה COST EFFECTIVE, ויחס עלות-תועלת גבוהה, ניתן להרחיב ל 1200. אם יש עוד דברים שבקניה רגילה היו עולים מאות אחוזים יותר ואילו כאן זה זול משמעותית (כמו הרחבה של הארד דיסק מ250GB ל500 ב40 ש"ח במקום ה200 שעולה הארד דיסק נוסף), הייתי רוצה לשמוע עליהם.

2. א. מטרה - הדרישה המינימלית היא משרדית (אינטרנט, סרטים, הורדות, אופיס, פוטושופ, משחקים), אבל אם אפשר להוסיף אופציות ולעשות את המחשב יותר חזק, אקבל בשמחה (במסגרת התקציב).

למעט דרישות המינימום, אין לי כאן, איזה עוצמת מחשב מוגדרת שהייתי רוצה לקבל. הכל תלוי ביחס כסף/עוצמה. לו הייתי יודע שבתוספת של 200 ש"ח, מחשב שיכל להריץ GTA3, יוכל עכשיו להריץ את הCOD האחרון(מה זה 4 או 5?), הייתי הולך על זה. או לחילופין בהורדה של 50% מהכסף, ביצועי המחשב ירדו בכ10%, הייתי הולך על זה.

ורק כדי להבהיר, דרישות המינימום, גם הן אינן ממש קבועות. כי טכנית אני יכול להסתפק אפילו במחשב שעוצמתו שווה לP4 2.6GHZ, 256MB DDR,עם כרטיס מסך מובנה משנת 2004. אבל אז אני צריך לדעת שאני לא סובל סתם, ושהעלות-תועלת היא גבוהה. ככה שלכל סכום יש דרישות מינימום משלו.

מה שכן, אני מניח שהמחשב האמור הוא המינימום שבמינימום, גם אם יהיה משהו יותר משתלם...

ב. כן, לא אתנגד גם לשחק.

*מסך CRT. בגודל 19. MAG XJ700T. לא בטוח לגבי רזולוציה.

*אילו משחקים? אין לי מושג. לא אתנגד למשהו תלת מימדי, WOW, או איזה משחק פעולה. אולי BW2,AOE3, SIMS3/2, TOTAL WAR SERIES, GOTHIC3, HITMAN BLOOD MONEY?...

כאמור, הכל שאלה של עלות-תועלת.

3. ללא ציוד היקפי. (בעצם, אם אפשר לדחוס רמקולים ועכבר, זה יהיה נחמד).

4. לא ידוע לי על רכיב שאני לא צרך.

6. חשיבות השקט היא...כ7, אבל בשביל מחיר טוב, אפשר לסבול.

7. ללא כוונות OC.

8. מערכת הפעלה לא נדרשת.

9. איזור מגורים- דרום. אבל מה משנה? יש משלוח.

10. לא ידוע לי אם אני צריך לבקש בקשות מיוחדות כלשהן.

11. לא מתכנן שידרוג משמעותי בעתיד.

12. לא מתכנן לשדרג את המעבד והזיכרון.

אההה...נדמה לי שזהו.

תודה רבה לכם!!!!

פורסם

בתקציב שציינת אי אפשר לבנות מחשב לדרישות שלך בלי להתפשר על רכיבים גנריים או בסיסיים יותר ללא כל אופק שדרוג במקרה בטוב.

הלכה למעשה אפשר בקושי ברשתות כמו איבורי או KSP, אבל אני אישית ממש לא יכול להמליץ על כזה מחשב.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=441661.msg3785962#msg3785962

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=457738.msg3907116#msg3907116

מה לגבי הרכיבים שציינת בהתחלה? זה משהו שיש לך?

אם כן, זה די והותר לשימוש משרדי, כדאי אולי רק לפרמט ואולי להוסיף כרטיס מסך יש שניה ב~100-200 ש"ח שיאפשר לך בקלות גיימינג קל.

בינתיים תחסוך יותר לכיוון ה-1500-1700 ש"ח, שם כבר אפשר לבנות משהו מומלץ.[br]פורסם בתאריך: 17.05.2010 בשעה 01:28:09

יש סיבה שאתה מנהל שני ת'רדים זהים במקביל בניגוד גמור לחוקי הפורום?

השני ננעל - שים לב להבא! :nono:

פורסם

המממ...מה אתה היית ממליץ מהנסיון שלך? האם כדאי לקחת מחשב יותר טוב יד שניה, או פחות טוב יד ראשונה עם אחריות?

עשיתי חיפוש גם כאן וגם בגוגל, אבל התוצאות מעטות ודי...מבלבלות.

בתקציב של 1000 או אפילו תת-1000 הייתי הולך על יד שניה.

האמת דיברתי יותר על RUNESCAPE, אבל אני משחק גם בפלאש. אתה חושב שיש ל6500 יותר יתרון מאשר 2 שניות בפוטושופ?

אתרי אינטרנט "כבדים", יישומי פלאש וג'אווה, ירוצו טוב יותר על ה6500, ואם יש לך אינטרנט מהיר (1.5 מגה ומעלה) ההבדל יהיה מורגש. אם זה השימוש העיקרי - ה60 שקל האלה שווים את זה.

אתה בטוח? בפורום כרטיסי מסך, אמרו שאין כל כך בעיה עם WOW למשל...

(אנחנו מדברים על הX4500, כן?)

KSP מציעים לי בקניית מערכת שלהם, להוסיף 160 ש"ח ולקבל את ה ZoTac 8400GS Gen2 512MB HDMI, מה אתה היית מציע לעשות שיהיה נבון כלכלית?

WOW לא כבד גרפית, ועדיין הX4500 יתקשה להריץ אותו. תצטרך להוריד את הגרפיקה למינימום - ואז זה כבר לא הכי כיף... המובנה הזה הוא מובנה (משמע, 3D זה לא התחום החזק שלו), ואפילו אחד הפחות טובים בקטגוריה.

ה8400 לא נותן תועלת גבוהה ובטח שלא במחיר כזה. אם תמצא יד שניה ב50 שקל הייתי שוקל את זה. מה נבון כלכלית? אני הייתי נשאר בתחום המובנים אבל לוקח משהו מעט יותר טוב. נגיד, פלטפורמת AM2 או AM2+ של AMD (כלומר, לדוגמא המעבד 4800+ שציינת במפרט הראשון) לרוב מכילים כ.מסך מובנים איכותיים יותר כדוגמת HD3200 שיגמגם פחות על תלת מימד קליל.

טוב, הנה השאלון שביקשת למלא, תגיד לי אם מילאתי משהו לא טוב:

1. תקציב מקסמילי- גג 1050. אבל, אם זה COST EFFECTIVE, ויחס עלות-תועלת גבוהה, ניתן להרחיב ל 1200. אם יש עוד דברים שבקניה רגילה היו עולים מאות אחוזים יותר ואילו כאן זה זול משמעותית (כמו הרחבה של הארד דיסק מ250GB ל500 ב40 ש"ח במקום ה200 שעולה הארד דיסק נוסף), הייתי רוצה לשמוע עליהם.

קשה קשה קשה.... בתקציב הזה - יד שניה יתן יחס עלות-תועלת טוב ביותר. כמה האחריות כבר שווה לך?

2. א. מטרה - הדרישה המינימלית היא משרדית (אינטרנט, סרטים, הורדות, אופיס, פוטושופ, משחקים), אבל אם אפשר להוסיף אופציות ולעשות את המחשב יותר חזק, אקבל בשמחה (במסגרת התקציב).

למעט דרישות המינימום, אין לי כאן, איזה עוצמת מחשב מוגדרת שהייתי רוצה לקבל. הכל תלוי ביחס כסף/עוצמה. לו הייתי יודע שבתוספת של 200 ש"ח, מחשב שיכל להריץ GTA3, יוכל עכשיו להריץ את הCOD האחרון(מה זה 4 או 5?), הייתי הולך על זה. או לחילופין בהורדה של 50% מהכסף, ביצועי המחשב ירדו בכ10%, הייתי הולך על זה.

ורק כדי להבהיר, דרישות המינימום, גם הן אינן ממש קבועות. כי טכנית אני יכול להסתפק אפילו במחשב שעוצמתו שווה לP4 2.6GHZ, 256MB DDR,עם כרטיס מסך מובנה משנת 2004. אבל אז אני צריך לדעת שאני לא סובל סתם, ושהעלות-תועלת היא גבוהה. ככה שלכל סכום יש דרישות מינימום משלו.

מה שכן, אני מניח שהמחשב האמור הוא המינימום שבמינימום, גם אם יהיה משהו יותר משתלם...

ב. כן, לא אתנגד גם לשחק.

*מסך CRT. בגודל 19. MAG XJ700T. לא בטוח לגבי רזולוציה.

*אילו משחקים? אין לי מושג. לא אתנגד למשהו תלת מימדי, WOW, או איזה משחק פעולה. אולי BW2,AOE3, SIMS3/2, TOTAL WAR SERIES, GOTHIC3, HITMAN BLOOD MONEY?...

כאמור, הכל שאלה של עלות-תועלת.

אל תבנה על זה. רצוי להשקיע לפחות 250-300 שקל על כרטיס מסך. פחות מזה זה לזרוק כסף על כרטיס שלא יהיה טוב משמעותית ממובנה. אלא אם כן מדובר על דיל טוב ביד שניה...

3. ללא ציוד היקפי. (בעצם, אם אפשר לדחוס רמקולים ועכבר, זה יהיה נחמד). בתקציב הזה??? לא נראה לי...

4. לא ידוע לי על רכיב שאני לא צרך.

6. חשיבות השקט היא...כ7, אבל בשביל מחיר טוב, אפשר לסבול.

7. ללא כוונות OC.

8. מערכת הפעלה לא נדרשת.

9. איזור מגורים- דרום. אבל מה משנה? יש משלוח.

10. לא ידוע לי אם אני צריך לבקש בקשות מיוחדות כלשהן.

11. לא מתכנן שידרוג משמעותי בעתיד.

12. לא מתכנן לשדרג את המעבד והזיכרון.

אההה...נדמה לי שזהו.

תודה רבה לכם!!!!

בבקשה, ובהצלחה בציד

פורסם
  • מחבר

בתקציב שציינת אי אפשר לבנות מחשב לדרישות שלך בלי להתפשר על רכיבים גנריים או בסיסיים יותר ללא כל אופק שדרוג במקרה בטוב.

הלכה למעשה אפשר בקושי ברשתות כמו איבורי או KSP, אבל אני אישית ממש לא יכול להמליץ על כזה מחשב.

כמו שאמרתי, בתרד הזה כרגע אני לא ממש מחפש מפרט, אלא רק מנסה להעריך ביצועים של המפרטים שהבאתי.

תרד על חיפוש מפרט אני עוד מתכנן לפתוח...

אבל, כמובן, תודה. :)

כן, בדיוק אני שוקל אופציה של ללכת על המפרט הסיסי (חחח,נשבע לך שזו טעות כתיב :P), בIVORY/KSP עם תוספות. אבל בשביל זה אני מנסה להעריך את הכוח של המפרטים שהבאתי. כדי שאם אני אדע למה הם מסוגלים ומה תהיה חויית השימוש שלי בהם, יהיה לי יותר קל להעריך כל מחשב אחר שיציעו לי.

מה לגבי הרכיבים שציינת בהתחלה? זה משהו שיש לך?

אם כן, זה די והותר לשימוש משרדי, כדאי אולי רק לפרמט ואולי להוסיף כרטיס מסך יש שניה ב~100-200 ש"ח שיאפשר לך בקלות גיימינג קל.

לא, לא. הלוואי. לו זה מה שהיה ברשותי לא הייתי צריך לקנות מחשב.

לי יש בכלל P3... :-X

מפרטים 1ו2, אלו שני מחשבים משומשים שמצאתי ביד2, קרוב לאזור מגורי, שעולים 600 ש"ח (כל אחד).

מפרט 3, זה המחשב הבסיסי שמצאתי בKSP( היה אחד יותר זול אבל עם כרטיס גרפיX3100, שהוא פי 2 פחות טוב מX4500, ולכן גרוע יותר בעלות-תועלת), שאותו אני בוחן לקנות ואולי להוסיף לו דבר או שניים. נדמה לי שבלינק שהבאת אתה נתת בדיוק את אותו מחשב רק באייבורי.

מפרטים 4ו5 אלו שני תוספות שרציתי לדעת כיצד הן ישפיעו על מפרט 3.

בינתיים תחסוך יותר לכיוון ה-1500-1700 ש"ח, שם כבר אפשר לבנות משהו מומלץ.

אכן, בעתיד אני אנסה לקנות משהו ב1500-1700. (היי, אולי אפילו יצא לי 3500), כרגע- התקציב די נמוך.

יש סיבה שאתה מנהל שני ת'רדים זהים במקביל בניגוד גמור לחוקי הפורום?

השני ננעל - שים לב להבא!

זהו, שזה לא בדיוק 2 תרדים זהים.

בתרד הזה אני רק מנסה להבין את חוויית המשתמש שאקבל משימוש במפרטים שהבאתי. זה יותר מודל של שאילת שאלות ספציפיות וסגורות על דברים ספציפיים.

בתרד השני, רציתי לדעת מה המפרט הטוב ביותר שניתן להרכיב בתקציב נתון. כמו כן, הבאתי מפרט (כמה מפרטים) בתקציב הזה ושאלתי אילו בעיות מזהים בהם, ואם ניתן להרכיב מפרט יותר טוב בתקציב הנתון. המודל כאן הרבה יותר פתוח.

כמו כן, גם מבחינת הדרישות. בתרד השני, הבאתי דרישות אחרות. "שימושים משרדיים", שזה אומר מה שמרבית מביני העניין מחשיבים כעבודה נורמלית בסביבה מודרנית. הדרישה הייתה מוצקה ומסביבה כבר היה צריך לבנות מפרט מתאים.

בתרד הזה, הייתי יותר...ממוקד? אמיתי?...בכל אופן כאן "הדרישות המשרדיות" הן יותר אמורפיות ותלויות יותר במחיר. במחיר א' אני רוצה לעבוד על מחשב חזק יותר, במחיר ב' אני מוכן להתפשר על מחשב חלש...

בתרד הזה, כאמור, רציתי רק לדעת מה המפרטים מסוגלים לעשות. מבלי לשפוט אותם.

בתרד השני רציתי שישפטו את המפרטים.

בתקציב של 1000 או אפילו תת-1000 הייתי הולך על יד שניה.

אוקיי. למה?

ומה דעתך על יד שניה באופן כללי?

מה אם התקציב היה יותר גבוהה? נניח 2000 או 3000? הרי העיקרון נשאר אותו הדבר וב2000 משומש תקבל ביצועים של 5000 חדש.לא?

לא היית מפחד שמחשב משומש ב1000 ש"ח ילך קאפוט, ואז בכלל תישאר בלי כלום? לפחות החדש והחלש כן נותן לך פיתרון מסוים לצרכים שלך...

אגב, מה דעתך על קניית מחשב משומש באיביי? מטורף?

אתרי אינטרנט "כבדים", יישומי פלאש וג'אווה, ירוצו טוב יותר על ה6500, ואם יש לך אינטרנט מהיר (1.5 מגה ומעלה) ההבדל יהיה מורגש. אם זה השימוש העיקרי - ה60 שקל האלה שווים את זה.

המממ. כן, אני רוצה לגלוש באתרים כבדים (פייסבוק לדוגמא) ושלא יתקעו לי. אוקיי, לפי התיאור שלך זה נשמע כמו משהו חשוב.

יש למישהו דעה אחרת? השגות כלשהן? נסיון שונה? אשמח לשמוע התכתשות בנושא. ;D

מה נבון כלכלית? אני הייתי נשאר בתחום המובנים אבל לוקח משהו מעט יותר טוב. נגיד, פלטפורמת AM2 או AM2+ של AMD (כלומר, לדוגמא המעבד 4800+ שציינת במפרט הראשון) לרוב מכילים כ.מסך מובנים איכותיים יותר כדוגמת HD3200 שיגמגם פחות על תלת מימד קליל.

ב4800+ שהבאתי, הכרטיס מסך הוא - NVIDIA MCP61.

ומה עם GeForce 6100?

בKSP במחשבי AMD הלוח אם של- MA74GM-S2H AM2+, 740G, DDR2 800, VGA ATI HD3200, HDMI , הוא אפילו זול יותר ב 5ש"ח מ-M68M-S2P AM2+, AM3, nForce 630a, DDR2 1066, GeForce 7025.

או שבלוח המדובר אין את הרכיב שהזכרת? (פשוט KSP לא מציגים את הפרטים של הלוח והסקתי מהכותרת שזה מה שאתה מדבר עליו).

{עריכה- ניסיתי להביא כאן לינק למוצר, אבל משום מה זה מוביל למקום אחר, אז הכוונה ב"מחשב במבצע->"מפרטים מומלצים"->" מחשבי AMD"-> ושם במוצר הראשון והכי זול יש לוח אם שניתן להחליף, אז הלוח אם שהם נותנים הוא כמעט הכי זול, והלוח אם עם הרכיב שאמרת, הוא זול יותר}

מה שכן, משום מה המערכות של AMD יקרות יותר ב200 ש"ח מאלו של אינטל...

בתקציב הזה??? לא נראה לי...

בבקשה, ובהצלחה בציד

:)

תודה לכם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים