עבור לתוכן

האם המחיר על קניית מחשב נקבע בשעת ההזמנה או התשלום ?

Featured Replies

פורסם

הזמנתי מחשב בחנות מחשבים לפי מפרט ושלמתי מקדמה 10% . לאחר שבוע וחצי התקשר נציג מהחנות והודיע לי שהמחשב הורכב והוא מוכן למשלוח . שלמתי לו דרך הטלפון בויזה על המחשב ובזה הסתיימה השיחה . למחרת נכנסתי במקרה לאתר האינטרנט של החנות וראיתי שבשני פריטים מהמפרט שהזמנתי היתה ירידת מחיר .עכשיו במידה והירידה היתה בשבוע וחצי שבין ההזמנה לתשלום האם החנות הייתה צריכה להוריד לי את זה מהמחיר הסופי ואם התשובה היא חיובית האם זה גם במקרה ולחנות אזלו שני פריטים אלו בתוך השבוע וחצי והם הביאו מלאי חדש ובעקבות זה היתה ירידת המחיר .

פורסם

על פי חוק למיטב ידיעתי בזמן ההזמנה.

יחד עם זאת יכול להיות שתוכל להגיע לאיזשהו הסדר לטובתך.

פורסם

פותח הדיון הנכבד,

ואם המחיר היה דווקא עולה בשבוע הזה, היית מסכים שיגבו ממך יותר ממה שסוכם בזמן ההזמנה?

פורסם
  • מחבר

ל-vic07 בהחלט כן. אם החוק קובע שהולכים לפי זמן התשלום זה יכול לפעול גם לרעתי. במקרה הספציפי שלי זה אמור לצאת לטובתי . רק שאני לא יודע מה אומר החוק בעניין . אשמח לשמוע ממשהוא שמבין בעניין

פורסם

חשבתי על זה קצת עוד.

כשאתה מזמין מחשב, אתה בעצם כורת חוזה עם בעל החנות.

אני מניח שברוב המוחלט של המקרים(להוציא מקרים יוצאי דופן שנדונו בבתי משפט בעבר), אתה מזמין סחורה, מתחייב לקבל אותה תוך X ימי עסקים, ובתמורה משלם סכום שנקבע בזמן עריכת החוזה.

אם יצא שהחנות לא מספקת את המחשב בזמן, ובאותו הזמן המחיר ירד, סביר שתוכל לדרוש לקבל את ההוזלה במחיר.

אך כמו ש-vic07 ציין, גם אם החנות מזמינה את החלקים רק אחרי כמה ימים מיום ההזמנה(ונניח משלמת מחיר זול יותר), היא לא יכלה לצפות את זה והיא לא יכולה לבוא אליך בטענות אם המחיר עולה ולכן לא נראה לי שיהיה לך קייס.

פורסם

המחיר נקבע בזמן ביצוע ההזמנה, שם אתה מתחייב לקבל X מוצרים ב- Y מחיר.

דרך ואופן התשלום הם כבר משהו אחר.

פורסם

ל-vic07 בהחלט כן. אם החוק קובע שהולכים לפי זמן התשלום זה יכול לפעול גם לרעתי. במקרה הספציפי שלי זה אמור לצאת לטובתי . רק שאני לא יודע מה אומר החוק בעניין . אשמח לשמוע ממשהוא שמבין בעניין

בדרך כלל החוק הולך עם ההגיון הבריא. ולפי ההגיון הבריא, זה לא הגיוני בעליל שהזמנת מוצר במחיר מסוים, ואתה תדרש לשלם עליו מחיר שונה.

פורסם

^^^

כמובן שכמו שכתבו כאן,

המחיר שתשלם הוא המחיר בעת ההזמנה, ולא המחיר בעת התשלום.

הרי מי שקובע את המחיר זה בעל החנות, אז נניח הזמנת את המחשב ויום לאחר מכן הוא

מעלה את מחיר כל המוצרים ב-300%.

האם נראה לך חוקי שעכשיו תשלם פי 4 ממה שהתכוונת לשלם בגלל הקפריזות של בעל החנות?

ברגע שאתה מזמין, זה חוזה גמור וחתום בינך לבין בעל החנות, והמחיר הוא חלק אינטגרלי ממנו.

עם זאת, אתה יכול לדבר עם החנות ולנסות להשיג מהם הנחה "לפנים משורת הדין".

הם לא צריכים להענות לבקשתך או משהו, אבל זה יהיה נחמד מצידם, ואם זאת חנות

טובה הם אולי יעשו זאת.

פורסם

בדרך כלל החוק הולך עם ההגיון הבריא. ולפי ההגיון הבריא, זה לא הגיוני בעליל שהזמנת מוצר במחיר מסוים, ואתה תדרש לשלם עליו מחיר שונה.

+1

במעמד ההזמנה נקבע המחיר לטוב ולרע.

פורסם

יש עוד גורם שיכול לתת לך מושג למה אתה כן אמור לשלם את המחיר שנקבע...

הרבה חנויות מזמינות מלאי מחו"ל ולא מחזיקות מלאי גדול של מוצרים. כשהם מציעים לך את המחיר X. לאחר שהזמנת הם כביכול הזמינו במחיר X (פחות מכס ובלה בלה בלה). לאחר שבוע ירד המחיר בכמה אחוזים בחו"ל והם מציעים את המוצר כעת במחיר Y (שהוא נמוך מעט ממחיר X + מכס ובלה בלה בלה).

לכן ההגיון הבריא אומר שהמחיר יישאר, אלא אם כן נכתב בחוזה אחרת...

דוגמה קיצונית: הזמנת לפטופ במחיר 6000 מחנות מחשבים, להם הוא עולה נגיד 3000 ש"ח. לוקח שבוע ללפטופ להגיע מחו"ל + שבוע שהם שולחים לך אותו לבית. לאחר ההזמנה, המחיר בחו"ל ירד ב- 50% ועולה 1500 ש"ח, אותה חנות מעדכנת את המחירים שלה וכעת מציעים אותו ב-4000 ש"ח.

כעת אתה טוען שהם חייבים להחזיר לך 2000 ש"ח (הפרש). אבל הם שילמו את המחיר הישן על המוצר הזה... (גם אם זה אותו מוצר)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים