עבור לתוכן

חושב לעזוב את הארץ השאלה לאן?

Featured Replies

פורסם

כן, גם אני פה בשוק מהתשובה שלך . . . בתור מי שקיבל הצעה למשרה מטעם המדינה שמה ובדק את הנושא עם אלו שחיים שמה, אני יכול להגיד לך שהמשכורות שמה הם בסגנון 1-2K דולר מסכנים וגם זה במוסקבה . . .

למה איזו משרה כבר הציעו לך ועם כמה אנשים כבר דיברת משם,

שאתה מבלבל ככה בשכל ללא כל בסיס?

• תגובות 103
  • צפיות 10.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

קצת מניסיון אישי,

דבר ראשון אני עדיין בעד להגר ל-USA, מהסיבה שתמיד אתה תרגיש שם בבית.

יש בארה"ב קהילה גדולה מאוד של ישראלים אשר חיים שם, אם אתה רווק אז חבל על כל דקה שלך.

תבנה לך תשתית קשרים במדינה שמעניינת אותך, משפחה, חברים, קולגות מהעבודה... עוד לפני שאתה אורז מזוודות.

להלן טיפים:

1-לחסוך הרבה כסף כבר מעכשיו.

2- לבדוק כמה המקצוע שלך נדרש שם.

3- לפתח קשרים עם משפחה וחברים שם.

4- בהנחה שמדובר בארה"ב, להתחיל ללמוד על ההיסטוריה שלהם זה מאוד עוזר למבחני גרין-קארד.

5- שוב בהנחה שמדובר בארה"ב, לחזק את האנגלית שלך! אם אתה דובר ספרדית אז אתה מסודר.

6- אם אתה עוסק קצת באמנות, ציור, צילום, פיסול, אתה יכול לעזר בשדולה היהודית שם (קח בחשבון לחבוש כיפה).

7- ארה"ב לרווק שונה מאוד עבור יורד נשוי+ילדים.

8- לעשות סימולציה איך החיים שלך יראו בעוד כמה שנים שם.

9- להקפיד לחדש ויזה, ארה"ב עובדת על אתיקה של כבוד בעניין, פעם אחת אם תתפס מספיקה בשביל "לשרוף" אותך שם.

10- אם אתה רווק ללא קשרים כרגע, מאוד מומלץ להכיר בחורה יהודית אמריקאית! בחורה כזאת יכולה לסדר אותך שם לכל החיים.

זהו בהצלחה...

אגב, סעיף 10 קרה לבן-דוד שלי והיום הוא נשוי באושר ועושר שם.

פורסם
  • מחבר

מה הן הדרכים החוריות להדגר לארה"ב חוץ מלזכות בהגרלה? ידוע לי על חברה שנסעו לשם לעשות תואר שני ואז השתקעו, אני חושב שזו אפשרות מעניינת.

פורסם

ללמוד שם וא"כ לקוות להתקבל לעבודה עם ויזת עבודה ואחרי מספר שנים של מגורים בארה"ב תוכל להגיש בקשה לGC על בסיס מגורים בארה"ב.

או להתחתן עם אמריקאית בארה"ב או בכל מקום אחר בעולם (כולל ישראל) ולעבור לגור איתה בארה"ב.

עצם העובדה שאתה נשוי לאמריקאית לא נותנת לך גרין קארד, אתה חייב לעבור לגור איתה בארה"ב, תהליך קבלת הGC לוקח סביבות החצי שנה, לפעמים יותר.

אורי: בקשר ל10, מה זה משנה עם יהודיה או לא? הוא יכול להתחתן עם כל אמריקאית.

פורסם

עד כמה שידוע לי,

ברגע שאתה מתחתן עם מישהי אמריקאית אתה אוטומטית זכאי לאזרחות אמריקאית (לא גרין קארד, אלא אזרחות).

יש לשים לב שרשות ההגירה בארה"ב עושה ביקורות וכד' בשביל לוודא שהנישואים אינם פיקטיביים.

אסייג ואומר שיכול להיות שאתם חייבים לגור ביחד בארה"ב, ולא מספיק להתחתן ולגור בחו"ל.

פורסם

אזרחות בעזרת חתונה כזאת זה תהליך ולא זבנג וגמרנו

ממשלות לא כאלו מטומטמות

צריך גם לחיות כמה שנים טובות עם בת הזוג לקבל אזרחות רגילה

במקרה של גרושים לפני סיום התקופה האזרחות הולכת

זה די דופק קומבינות של ליתחתן עם איזה עלובת חיים רק כדי לקבל אזרחות

פורסם

עד כמה שידוע לי,

ברגע שאתה מתחתן עם מישהי אמריקאית אתה אוטומטית זכאי לאזרחות אמריקאית (לא גרין קארד, אלא אזרחות).

יש לשים לב שרשות ההגירה בארה"ב עושה ביקורות וכד' בשביל לוודא שהנישואים אינם פיקטיביים.

אסייג ואומר שיכול להיות שאתם חייבים לגור ביחד בארה"ב, ולא מספיק להתחתן ולגור בחו"ל.

לא, לא מקבלים אזרחות אוטומטית, גם לא גרין קארד אוטומטית.

כדי לקבל גרין קארד צריכים לעבור תהליך ארוך, ורק אחרי כמה שנים של של מגורים בארה"ב עם GC אפשר לבקש בקשה להתאזרחות.

פורסם

למה איזו משרה כבר הציעו לך ועם כמה אנשים כבר דיברת משם,

שאתה מבלבל ככה בשכל ללא כל בסיס?

דבר איתי בפרטי ותקרא בין השורות למה אני לא מפרט.

כן, בזמנו פתחתי דיון שלם על חיים במוסקבה וויתרתי מרצון על ההזדמנות הזאת עקב שכר ביזיוני של 3 אלף דולר.

רוסיה זו לא פונקציה לעבודה נורמלית אלא אם כן אתה עובד בחברה זרה שמשלמת המון כי אתה מומחה לנושא ספציפי ואין שם אנשים כאלה.

בין השאר אני מנהל כרגע "TECHNICAL ISSUE" של לקוח רוסי עצום והיום התקשרתי אליו לסנט פטרבורג לשיחה בארבע עיניים כדי לברר פרטים מסויימים. על הדרך שאלתי אותו מה התנאי עבודה וכדומה... מסתבר שגם התנאים של אנשי מנהלים בתחום אבטחת מידע שמה נמוכים בחצי מבארץ.

מהנדס תמיכה טכנית בתפקיד מקביל לשלי עושה שם 30 אלף רובל, זה בערך 1000 דולר, תלוי שער. פה זה פי 3-4

פורסם

ממה שדיברתי עם דוד שלי, מנהלת חשבונות טובה עם נסיון במוסקבה עושה 2K דולר

פורסם

ממה שדיברתי עם דוד שלי, מנהלת חשבונות טובה עם נסיון במוסקבה עושה 2K דולר

ומה זה 2000 דולר? זה גם יכול להיות 20000 ורמת החיים תיהיה נמוכה מפה. מדינת ישראל היא מבין המדינות המובילות בPPP, כלומר כוח הרכישה, תתפלא אנשים בוכים על "זה יקר פה, שמה יותר זול" הזהו שלא, אז כן אולי כרטיס מסך עולה פחות בארצות הברית מצד שני המון דברים שמה עולים הרבה יותר, כנ"ל באירופה... כשתשלם על סאבוואי 60 שקל בלונדון תבין..

אל תשכח שאתה לא משלם פה כמעט על כלום מבחינה של ביטוחים והוצאות נלוות, אתה מקבל תנאים סוציאליים מהטובים בעולם, שכר הדירה פה למרות שיקר הוא עדיין הרבה הרבה הרבה יותר שפוי מכל המדינות שאתה רוצה לעבור אליהן. בנוסף לזה אל תשכח שאם אתה עובר לאירופה אתה לא תהנה משום תנאים סוציאליים, כלומר ביטוח רפואי עליך, כל שאר הדברים עליך, פתאום המשכורת של 4000 אלף יורו, + 1.5 משכורות בשנה בונוס, 22 ימי חופש וכל שאר הירוקות שמציאים במדינות האיחוד נראה הרבה פחות טוב כאשר הדירה עולה לך 1200 יורו לחודש במרחק סביר מהעבודה, הטבות מס אין לך(ואל תשכח שאתה משלם מס הכנסה על עבודה בחו"ל גם אם אתה גר שמה בארץ), ביטוח בריאות בחו"ל יקר להחריד מדובר על כמה מאות יורו לחודש בשביל אותו כיסוי כמו בארץ לתקופה של מעבר לחצי שנה, ביטוח רכב סיוט(ובהרבה מדינות צריך להוציא רשיון נהיגה אחרי חצי שנה של שהות) ועוד לא מעט דברים.

פורסם

תעבור ל-דובאי כי שם יש הכל כבר מכסף עד מכוניות על

גם ככה לא צריכים אנשים כמוך בארץ ! ( אם ככה אתה מדבר ) כאילו שהמדינה הזאתי זה דרך מעבר .

צא צא מהבועה !

או שבעצם לך ואל תחזור .. ::)

פורסם

דובי, לא ניסיתי להגיד שזה הרבה (או מעט), למרות שאיך שהבנתי שם זה מספיק כדי לחיות בצורה טובה. סתם נתתי מספר לאלו שדיברו על משכורות במוסקבה

פורסם

מה דעתכם על עבודה בקפריסין ?

הציעו לי פה איזו משרה מעניינת...השאלה מה לגבי המדינה עצמה...

פורסם

דובי, לא ניסיתי להגיד שזה הרבה (או מעט), למרות שאיך שהבנתי שם זה מספיק כדי לחיות בצורה טובה. סתם נתתי מספר לאלו שדיברו על משכורות במוסקבה

בדובי הרוב עובדים זרים שחיים ברמת חיים הרבה יותר נמוכה מהאזרחים

וגם במקרה שהייתה לך אזרחות של אחת מארצות ערב רוב הסיכוים שלא היו נותנים לך אזרחות של דובאי

בכל מקרה אתה עובד בהי טק ?

מרוויח משכורת מכובדת ?

במקומך הייתי מנסה להתקבל לאיזה קיבוץ מכובד

לצערי היום קיבוצים נורמלים לא יקבלו פועלים כי בכיף הייתי עובר לגור בקיבוץ ולהנות מדירה חינם ועוד פינוקים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים