עבור לתוכן

חושב לעזוב את הארץ השאלה לאן?

Featured Replies

פורסם

סין מעצמה כלכלית אבל איכות החיים של האזרחים שם בין הנמוכות בעולם

הם מעצמה בגלל הגודל ובגלל התנאים המחפירים של העובדים

לא משנה כמה זול שם, עם משכורת ממוצעת של כ200 דולר אי אפשר לחיות ממש טוב.

ובכלל, הכי כיף לחיות במדינה שבה יכולים לעצור אותך אם גלשת לאתר הלא נכון (וגם זה רק אחרי שעקפת את הצנזורה הממשלתית)

שוב אני יגיד ,שאלתי את הבחור באיזה סוג של מדינה הוא רוצה לחיות ,ולדעתי ,אם הוא מחפש רווח בלבד ,אז סין היא אופציה מעולה (לא דברתי על איכות החיים ,ולא על כך שהמשטר שם לא הכי ידידותי בעולם ).

• תגובות 103
  • צפיות 10.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

איזה רווח?

או בקיצור, על מה אתה מדבר?

מעצמה כלכלית לא אומר שאפשר להרוויח שם כסף בקלות

פורסם

בהחלט מבין את ההחלטה שלך.

אני אגיד לך מה שאני יודע ומה התיכנון שלי לזמן הקרוב לפחות מקווה שזה יעזור.

-יש לי אזרחות אמרקאית אך רוב החיים גרתי פה בארץ רק בסוף כיתה י"א עברתי לארה"ב ולמדתי שם בתיכון בשנה האחרונה.

ממש נהנתי שם, התחברתי מאוד לאנשים היה לי ממש כיף שם.

כל זה אני אומר בתור נער בתיכון שלא התעסק עם עיניי כספים וחשבונות בנק ולא היה לי עבודה וזה משנה די הרבה את הגישה שלך ואיך שאתה "רואה" את הדברים באמת.

ואז אחרי התיכון חזרתי לארץ להתגייס (כנראה הטעות הכי גדולה של החיים שלי עד עכשיו), קשר עם החברים כבר איבדתי מזמן, עשיתי טעות שלא שמרתי מספרי טלפון ולא שמרתי על קשר ואני מתחרט על זה כל יום שעובר.

עכשיו שסיימתי צבא אני מתכנן לטוס לארה"ב לגור עם חבר אולי נשכור דירה, לעבוד להנות מהחיים ומשם נראה לאן אני ממשיך.

אני בטוח שהגישה שלי לארה"ב תשתנה כי אני כבר לא ילד בן 17 אני מבוגר שצריך לדאוג לעצמו.

שמע, ממה שאני יודע כל עוד אתה "פונטנציאל" למדינה, מישהו שיכול להרים כסף לעבוד כל עוד אתה נכס למדינה יהיה לך יותר קל לקבל אזרחות ולהשתלב בחברה שם.

אני אישית מאוד נהנתי מארה"ב, איכות החיים ממש טובה שם ואם כולם היו יכולים הייתי ממליץ לכולם לפחות לנסות את זה.

רק תזכור שבכל מקום יש ויש.

פורסם

כשאני אישית סיימתי צבא טסתי לארה"ב גרתי בקליפורניה בסן חוזה עבדתי במובינג .. עבודה קשה וברור שלא מרוויחים כמו בהיי טק אבל עדיין אהבתי מאוד את החיים שם לא ממש יכול להסביר יותר מידי פשוט אוויה שונה לגמרי .... נורא אהבתי את האנשים שם מגניב כזה שבכל מקום הכל יותר רגוע אנשים ברחוב לפעמים שואלים אותך מה שלומך מפתחים שיחה סתם ככה ... לא יודע אני אהבתי עכשיו אני לומד הנדסת מע' מידע בבראודה מקווה מאוד שיסתדר לעבוד שם שוב איזה כמה שנים אבל הפעם בהייטק לחיות באמת טוב ...

פורסם

בהחלט מבין את ההחלטה שלך.

שמע, ממה שאני יודע כל עוד אתה "פונטנציאל" למדינה, מישהו שיכול להרים כסף לעבוד כל עוד אתה נכס למדינה יהיה לך יותר קל לקבל אזרחות ולהשתלב בחברה שם.

אני אישית מאוד נהנתי מארה"ב, איכות החיים ממש טובה שם ואם כולם היו יכולים הייתי ממליץ לכולם לפחות לנסות את זה.

רק תזכור שבכל מקום יש ויש.

מסכים עם כל מילה ואוסיף כמה משלי.

אני גר בארה"ב בכמעט 5 שנים האחרונות. לי אישית נמאס ממדינת ישראל, מה"מצב", מהדתיים (אני אתאיסט) ומהמנטליות.

עבדתי בעבודה מדהימה בישראל (שהייתה עבודת החלומות שלי) אבל כפי שכתבתי נשבר לי הז#ן מלחיות שם.

ב 3 שנים הראשונות שחייתי כאן השגתי (מבחינת רכוש) את כל מה שמעולם לא היה לי ובטח גם לא הייתי יכול להרשות לעצמי בישראל, ובשנתיים האחרונות גם תפקיד ניהולי ממדרגה ראשונה (אני עובד בחברה ואחראי על כל החנויות באותה מדינה).

מבחינת דת - ארה"ב מ-א-ו-ד מ-א-ו-ד נוצרית, ואני גר בחוף המזרחי שנחשב חילוני יחסית אבל הפתיחות כאן גדולה ולאנשים לא ממש איכפת במה\מי אתה מאמין או לא, מה גם שמצאתי הרבה חברים אתאיסטים (אפילו פגשתי את ריצ'ארד דוקינס ודניאל דנט!!).

בהינתן הבחירה - הייתי עובר לשוודיה שהיא המדינה הכי חילונית בעולם, אבל הייתי קופא שם למוות :).

מבחינת חופש - ארה"ב היא בדיוק כל מה שחלמתי שהיא תהייה ואף עוד יותר, אתה ממש מרגיש שהמדינה והאנשים כאן הם לטובתך ורוצים שתצליח ותשגשג, זו תחושה מוזרה לחלוטין אחרי מה שהתרגלתי אליו ב 30 השנים שחייתי בישראל.

לדעתית אם הקור לא יפריע לך - טוס לקנדה. מקום שני - ארה"ב. מקום שלישי - שוודיה.

פורסם

לישראלי הממוצע יש את 3 האופציות העיקריות של מקומות שנפוץ לעבור אליהם:

1- ארה"ב, האפשרות הראשונה שכל אחד שוקל. יחסית קל להשיג עבודה שאולי לא תתעשר ממנה, אבל יהיה אפשר לחיות כמו בנאדם.

למה לא- להשיג ויזה לארה"ב ובכלל להגר לשם אם אין חיבור קודם למקום זה די סיוט.

2- קנדה. למה כן? רוב המדינה דוברת אנגלית, ככה שמבחינת שפה לא קשה מדי, לא קשה למצוא עבודה טובה (ובעיקר לבעלי תואר), ארה"ב "בהישג יד".

למה לא- לחלק מהאנשים מפריע שקר, רצוי לדעת לדבר צרפתית, יש אנשים שיטענו ש "משעמם מדי" שם.

3- אוסטרליה. למה כן? שפה קלה, לא יותר מדי סיוט לקבל אזרחות, אף פעם לא משעמם, האנשים מדברים מצחיק, ושוב, לא קשה מדי לחיות בכבוד.

למה לא? די מבודד משאר העולם, עכבישים בגודל פיאט אונו, VEGEMITE

יש עוד מקומות ששווה לגור בהם, כמו צרפת/גרמניה/שוודיה באירופה, או יפן, אבל השפה זה כבר עניין בעייתי הרבה יותר, ובחלק מהמקומות סיוט לקבל אשרת שהיה או אזרחות.

-כהערה צדדית, אזרחות אירופאית (של אחת ממדינות האיחוד, ורצוי צרפת/גרמניה) זה בערך דרכון פתוח לכל העולם. לא צריך ויזה לשום מקום, אז רצוי לנסות להשיג אם יש חיבור משפחתי לאחד המקומות.

פורסם

אני גר בארה"ב בכמעט 5 שנים האחרונות. לי אישית נמאס ממדינת ישראל, מה"מצב", מהדתיים (אני אתאיסט) ומהמנטליות.

עבדתי בעבודה מדהימה בישראל (שהייתה עבודת החלומות שלי) אבל כפי שכתבתי נשבר לי הז#ן מלחיות שם.

ב 3 שנים הראשונות שחייתי כאן השגתי (מבחינת רכוש) את כל מה שמעולם לא היה לי ובטח גם לא הייתי יכול להרשות לעצמי בישראל, ובשנתיים האחרונות גם תפקיד ניהולי ממדרגה ראשונה (אני עובד בחברה ואחראי על כל החנויות באותה מדינה).

מבחינת דת - ארה"ב מ-א-ו-ד מ-א-ו-ד נוצרית, ואני גר בחוף המזרחי שנחשב חילוני יחסית אבל הפתיחות כאן גדולה ולאנשים לא ממש איכפת במה\מי אתה מאמין או לא, מה גם שמצאתי הרבה חברים אתאיסטים (אפילו פגשתי את ריצ'ארד דוקינס ודניאל דנט!!).

בהינתן הבחירה - הייתי עובר לשוודיה שהיא המדינה הכי חילונית בעולם, אבל הייתי קופא שם למוות :).

מבחינת חופש - ארה"ב היא בדיוק כל מה שחלמתי שהיא תהייה ואף עוד יותר, אתה ממש מרגיש שהמדינה והאנשים כאן הם לטובתך ורוצים שתצליח ותשגשג, זו תחושה מוזרה לחלוטין אחרי מה שהתרגלתי אליו ב 30 השנים שחייתי בישראל.

מדוע קנדה במקום הראשון ושוודיה במקום השלישי?

אני היתי מחליף.

פורסם

לפני שהדיון ייתלהט עד כדי טמטום, עליי להזכיר לבני עדות המזרח כי הם נצלו במחלה"ע ה-2 על ידי הרוסים והם פה היום כותבים בפורום זה במדינת ישראל על גבי שרת ישראלי הודות לרוסים, שלא לדבר שמדינת ישראל נבנתה על ידי רוסים. (אווץ', כואב לדעת את האמת)

רק ה-10 אגורות שלי.

באמת לפני שהדיון יתלהט, אף יהודי "מבני עדות המזרח" (אתה מתייחס רק לעולי צפון אפריקה) לא ניצל בזכות רוסיה.

וזה בטח לא נעשה מטוב ליבו של סטאלין - ואם אתה באמת רוצה להתדיין על המניעים של סטאלין אתה מוזמן.

ומדינת ישראל נבנתה ע"י אלו שהיו חיים פה, ואלו שעלו לפני מלע"ח השנייה ואחריה. אבל בטח שלא בגלל הרוסים.

היהודים ברוסיה נשארו שמה הרבה אחרי הקמת המדינה, ורק כאשר הורע להם מהשלטון הקומוניסטי, הם עלו לפה. ואני עוד מדבר איתך על העלייה הקטנה.

ולא על העלייה ב91' שהייתה העלייה הגדולה ביותר מיד אחרי הנפילה של השלטון הסובייטי.

אז מסתבר שה10 אגורות שלך, לא שוות את החור שבגרוש.

פורסם

אין שום דבר רע בכך שמי שרע לו פה יעזוב את ישראל. ישראל קיימת בשביל מי שיהיה לו יותר טוב בה מאשר בגולה.

ולענייננו, מדינות המערב הם לא מקום טוב להשתקע בו, המשבר האחרון פגע בארה"ב חזק והכלכלה שלה בנסיגה ואירופה נמצאת עכשיו בעיצומו של משבר והכלכלה אפילו לא מגיע לצמיחה של אחוז אחד, וכמובן שזה משפיע על שוק העבודה, אחוז האבטלה במערב שובר שיאים וממשיך לעלות, בארה"ב עד סוף השנה הוא יגיע ל10% ובאירופה זה תלוי במדינה אבל גם שם הכלכלה במצב קשה ואפשר לראות שזה גורם לעליית המפלגות הקיצוניות באירופה והתרחבות שנאת הזרים.

היום כדאי לקחת את סין כאופציה, הכלכלה שם צומחת בלי הפסקה ואפשר לנסות להשיג שם עבודה דרך חברות ישראליות אבל זה נחוץ ללמוד את השפה (מנדרינית תקנית) והכי חשוב זה ללמוד את התרבות הסינית. בנוסף, לסינים יש דעות מאוד חיוביות על יהודים בכלל וישראלים בפרט. יש גם אזורים עם איכות חיים גבוהה כמו הונג קונג ומקאו. הקהילות היהודיות בסין צומחות כתוצאה מכך שיש ישראלים שעוברים לגור שם בשביל עסקים, מי שנוהג להתעדכן בקביעות בנושאי כלכלה יכול לראות שסין היום היא השוק החשוב ביותר כמעט מכל הבחינות.

פורסם

כמה דברים שכדאי לך לקחת בחשבון, במדינות רבות באירופה וגם בקנדה יש הגירה והתרבות גדולה של אוכלסיה מוסלמית (ולא מהסוג הנאור), לא רחוק היום שאוכלוסיה זו תהיה הרוב.

מבחינה לוגיסטית, אם אין לך אזרחות נוספת, קנדה ואוסטרליה הן שתי מדינות שדי קל להשיג בהן אשרת עבודה (במיוחד אם יש לך תואר ראשון במקצוע שיש בו דרישה, באוסטרליה למשל יש ביקוש לא קטן לאנשי תוכנה, ידידה שלי קיבלה שם אשרת עבודה תוך פחות מחצי שנה מהגשת הבקשה).

לארה"ב מדיניות הגירה מאד קשוחה ואם נתפסת עובד ללא אשרה זה גירוש + סירוב כניסה ל10 שנים.

Just my 2 cents

פורסם

איך עברת לשם? באיזה אופן?

עוד משהו שאפשר לומר לרעת ארה"ב(וביחס למדינת ישראל, כמעט בכל מדינה) היא מערכת הרפואה.

הרפואה הכי מתקדמת וגם טובה ברמת השירות שלה היא הרפואה בארץ.

למישהו כמוני עם גב הרוס אין סיכוי לקבל ביטוח בריאות ראוי בארה"ב(במדינות כמו קנדה לא תהיה בעיה, אבל הרמה הרפואית נמוכה יחסית לארה"ב וישראל).

פורסם

^^^

למי שמרוויח טוב אין בעיה לקבל שירותי רפואה ברמה גבוהה בארה"ב.ברגע שאתה מפסיק להרוויח טוב,אתה בבעיה קשה.

אם יש לך מקצוע מבוקש,ואתה בגיל המתאים וכו',אין סיבה לא לנסות להגר לארה"ב.אם תיקלע למשבר כלכלי,תוכל תמיד לחזור לארץ.

פורסם

מקצוע מובקש? מן הסתם, אבל כאשר מעסיקים אותך בארה"ב צריכים להוכיח לא רק שאתה בעל מקצוע מבוקש,

אלא שלא ניתן למצוא מישהו במקצוע שלך בארה"ב עצמה.

אז מקצוע מבוקש בשבילך ובשביל מישהו שהוא אזרח אמריקאי(כמו ג'וני למשל) אלו מונחים שונים לגמרי.

תתפלא, אבל גם ביטוח בריאות כאשר אתה משלם יכול להיות עסק מעוד בעייתי, בעיקר כאשר אתה במצב

כמו שלי עם pre-existing conditions מפה ועד להודעה חדשה.

אבל, אם יש פה למישהו עיצות ודרכים להאיר את עיני, רק אשמח.

פורסם

למה שלא תחזור לרוסיה?

תחזור למרוקו.

פורסם

באמת לפני שהדיון יתלהט, אף יהודי "מבני עדות המזרח" (אתה מתייחס רק לעולי צפון אפריקה) לא ניצל בזכות רוסיה.

וזה בטח לא נעשה מטוב ליבו של סטאלין - ואם אתה באמת רוצה להתדיין על המניעים של סטאלין אתה מוזמן.

ומדינת ישראל נבנתה ע"י אלו שהיו חיים פה, ואלו שעלו לפני מלע"ח השנייה ואחריה. אבל בטח שלא בגלל הרוסים.

היהודים ברוסיה נשארו שמה הרבה אחרי הקמת המדינה, ורק כאשר הורע להם מהשלטון הקומוניסטי, הם עלו לפה. ואני עוד מדבר איתך על העלייה הקטנה.

ולא על העלייה ב91' שהייתה העלייה הגדולה ביותר מיד אחרי הנפילה של השלטון הסובייטי.

אז מסתבר שה10 אגורות שלך, לא שוות את החור שבגרוש.

האמת שהילטר הפסיד במלחמה ברגע שהוא הפסיד בחזית הרוסית, אם הרוסים לא היו הודפים אותו בקרב סטלינגראד, הוא לא היה פורש מצפון אפריקה, ואז היה מוציא את תוכנית "הפתרון הסופי" גם שם.

המניעים של סטאלין לא מעניינים בכלל, סתכל על המניעים של ראשי הממשלה שלנו - הכל טוב ויפה, אבל מה יש בתוצאה? בדיוק...

ואלה שהיו חיים פה רובם גם מרוסיה ומארצות אירופה, אני לא חושב שליהודי צפון אפריקה היו מטוסים (או כל אמצעי תחבורה אחר חוץ מגמלים וחמורים) באותה תקופה.

עריכה:

אגב, לגבי המניעים של סטאלין לא אני לא אתה ולא אף אחד חוץ מסטאלין עצמו לא יכולים לדעת, אז לזרוק משפטים סתם בשביל לנפח לעצמך את ההודעה זה חסר תועלת.

מסתבר שהיתה אינפלציה וה-10 אגורות שלי הפכו ל-100...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים