עבור לתוכן

לימודי הנדסת חשמל בטכניון

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני רוצה ללמוד הנדסת חשמל בטכניון, מכיוון שאני עדיין בשירות הסדיר (מסיים ביולי) לא הספקתי לעשות פסיכו, ככה שאין מצב אני נרשם השנה.

מכיוון שאני לא רוצה לאבד שנה, חשבתי להתחיל בתוכנית "אפיק מעבר לטכניון" באוניברסיטה הפתוחה, מה שאומר שאני אלמד את רוב הקורסים שתלמדי הפקולטה בטכניון לומדים באותה שנה, ובשנה הבאה, כלומר אוק' 2011 אני אמשיך בטכניון את שנה ב', זאת בהנחה כמובן שאצליח לעבור את כל הקורסים הנדרשים בממוצע מעל 85.

שאלה לאלה מכם שלומדים/למדו בטכניון, האם לדעתכם התוכנית כדאית?

או כאלה שלמדו דרך האפיק, האם כל הסיפור אפשרי בכלל, כי הבנתי שיש הרבה למידה עצמית, לא שיש לי בעיה עם זה, שמעתי שגם ככה השנה הראשונה די קשה...

מה אתם אומרים?

חוץ מזה אם שי לכם המלצות כלשהן אשמח לשמוע

תודה מראש!

פורסם

במקרה (או שלא) לומד איתי דרג ג' בחשמל, שזה חשמלי בכיר - רשאי לעבוד עם כל סוגי המתחים ולהכשיר דרג א' ודרג ב' בחשמל. הוא עבד בעבר בחברת החשמל בלי בעיות ואפילו הם רדפו אחריו. מעבר לכך שגם הרבה מקומות אחרים רדפו אחריו. לכן, אני לא רואה סיבה ללמוד לתואר שלם כשממילא - בשביל לעסוק בחשמל עצמו ומתחים גבוהים צריך ניסיון מעשי וחתימה של דרג ג' בחשמל, שלא בטוח שיש לו תואר (ואני מקווה שהטכניון מעסיק כאלה).

אם כבר, אני מציע ללמוד הנדסת אלקטרוניקה - יש הרבה מה ללמוד שם ויש בזה עבודה. בטכניון? מישהו איתי שלמד להנדסאי בטכניון (ואחרי זה השלים למהנדס אבל במקום אחר) אמר שהם טוחנים את המוח בהרבה מתמטיקה שאין בה צורך לעומת הבן שלו שלמד באנגליה, למד אותו זמן, פי 20 מהחומר שמלמדים בטכניון (הוא היה ברמה יותר גבוהה מאדם עם תואר שני) וכמעט ולא היה מתמטיקה בתחום מלבד מה שצריך ספציפית.

תעשה את ההחלטה שלך, אני את שלי אמרתי.

פורסם

במקרה (או שלא) לומד איתי דרג ג' בחשמל, שזה חשמלי בכיר - רשאי לעבוד עם כל סוגי המתחים ולהכשיר דרג א' ודרג ב' בחשמל. הוא עבד בעבר בחברת החשמל בלי בעיות ואפילו הם רדפו אחריו. מעבר לכך שגם הרבה מקומות אחרים רדפו אחריו. לכן, אני לא רואה סיבה ללמוד לתואר שלם כשממילא - בשביל לעסוק בחשמל עצמו ומתחים גבוהים צריך ניסיון מעשי וחתימה של דרג ג' בחשמל, שלא בטוח שיש לו תואר (ואני מקווה שהטכניון מעסיק כאלה).

WHAT THE FUCK

אתה על סמים או משהו? אני שואל ברצינות. מה הקשר בין הנדסת חשמל לחשמלאים?! גם בשביל להיות שף לא צריך תואר בהנדסת חשמל, וגם לא בשביל להיות טייס.

פורסם

אם אתה לא רשאי לעבור עם רמה מסויימת של מתחים, אתה בעצם יכול רק להרכיב דברים אבל אפילו לא לבדוק אותם, אז מה זה שווה? אפשר לקחת את זה קדימה - חשמלי בכיר מקבל רכב מנהלים מפואר לרוב ורכב עבודה שהוא מסתובב איתו כל יום (שנושא את שם החברה). כשהוא לא מדריך או בעבודת שטח, הוא במשרד יפה. ורק אם אתה עובד בחברת חשמל אז יש לך ביפר לזימוני חירום (לדוגמה - עמוד חשמל נפל על רכב. מכיוון שמדובר במתח מאוד גבוה, רק דרג ג' רשאי להתעסק איתו אז צריכים להקפיץ אותך). וכמובן משכורות מאוד יפות.

עם כל התנאים האלה - למה ללמוד הנדסת חשמל כשאפשר להיות חשמלי בדרג ג' עם תנאים מעולים? (נכון, זה יקח לך כמעט 7 שנים, אבל היי, רופא לומד 11 שנים ועדיין מרוויח שכר מינימום).

פורסם

גם לעובדים באיסוף זבל יש אחלה תנאים-נכון הם צריכים לקום מוקדם, אבל עובדים מספר שעות מועט ביום, מרוויחים טוב, ויש להם כפפות. אולי עדיף לו לפנות למקצוע איסוף הזבל במקום ללמוד הנדסת חשמל.

פורסם

אם אתה לא רשאי לעבור עם רמה מסויימת של מתחים, אתה בעצם יכול רק להרכיב דברים אבל אפילו לא לבדוק אותם, אז מה זה שווה? אפשר לקחת את זה קדימה - חשמלי בכיר מקבל רכב מנהלים מפואר לרוב ורכב עבודה שהוא מסתובב איתו כל יום (שנושא את שם החברה). כשהוא לא מדריך או בעבודת שטח, הוא במשרד יפה. ורק אם אתה עובד בחברת חשמל אז יש לך ביפר לזימוני חירום (לדוגמה - עמוד חשמל נפל על רכב. מכיוון שמדובר במתח מאוד גבוה, רק דרג ג' רשאי להתעסק איתו אז צריכים להקפיץ אותך). וכמובן משכורות מאוד יפות.

עם כל התנאים האלה - למה ללמוד הנדסת חשמל כשאפשר להיות חשמלי בדרג ג' עם תנאים מעולים? (נכון, זה יקח לך כמעט 7 שנים, אבל היי, רופא לומד 11 שנים ועדיין מרוויח שכר מינימום).

!?!?!?!?!

אתה יודע מה זה מהנדס חשמל בכלל!??!

... נראה לי שאין לך מושג, הקשר בין מהנדס חשמל לחשמלאים הוא מקרי בהחלט.

מהנדס חשמל עובד במקומות כמו אינטל בתכנון שבבים, עיבוד אותות, או board design ודומיו ואין לו שום קשר לשקע החשמל בקיר שלך אלא לחומרה במחשב שלך.

פורסם

אז למה לא להיות טייס? אתה יודע כמה טייסים מרוויחים? הרבה יותר מחשמלאים, אני מבטיח לך.

בקיצור, Oztriker, תתעלם מ-aviran, אין לו מושג (כרגיל) על מה הוא מדבר, וכמו שאתה רואה - הוא אפילו לא יודע מה זו הנדסת חשמל. אני לא יודע לענות לך לגבי אפיק המעבר, כי לא עשיתי אותו, אבל למיטב הבנתי מדובר במסלול קשה מאוד (מאוד) עם סיכויי הצלחה נמוכים, ועדיף לנסות להתקבל על סמך פסיכומטרי (אני מבטיח לך שזה הרבה יותר קל). את השנה שיש לך תנצל כדי לנוח, אתה תצטרך את זה.

פורסם

"מהנדס חשמל". זה כמו להגיד באותה מידה "Medical Doctor" לאדם שסיים 7 שנות רפואה אבל לא בחר להתמחות בתחום מסויים. לכן הוא רופא לכל דבר אבל הלכה למעשה הוא לא יכול לעסוק בשום תחום ברפואה.

והנה לך על התואר - "הנדסת חשמל עוסקת בבעיות הכרוכות במערכות חשמליות גדולות כגון ייצור חשמל ובקרה". אני יכול להגיד לך שבתעשייה אווירית, בדרישות למהנדסי חשמל יש דרישה ברורה - מהנדס חשמל תואר שני עם דרג ב' בחשמל לפחות. למה? כי שמה המהנדסים בעצם בודקים את מה שהם הכינו ולא אף אחד אחר. ובשביל להתעסק עם המתחים, צריך את התעודה. ובשביל דרג ב' בכל מקרה צריך כמעט 5 שנים.

טייסים מרוויחים הרבה? רק בישראל.

פורסם

ומאיפה אתה חושב הציטוט גאון?

פורסם

תפסיק להגיב, אתה עושה לעצמך בושות ברמה מטורפת.

פורסם

לפני שאתה חושב על תוכניות מעבר למיניהם, אולי פשוט תתקבל כתלמיד רגיל?

האמת לטכניון לא פשוט להתקבל, אתה חייב 5 מתמתיקה וגם פיסיקה בציונים גבוהים ופסיכומטרי גבוה.

אבל אם יש לך את זה זו הדרך הנכונה.

יש לך תואר הנדסאי?

פורסם
  • מחבר

לשם הבהרה, כוונתי ללמוד הנדסת חשמל, כדי להנדס מעגלים חשמלים במחשבים/ציוד אלקטרוני, וזו גם ההתמחות שאני הולך לבחור, ולא חשמלאי למרות התנאים המפתים בחברת חשמל ^^ הגנבים האלה...

אז אתם אומרים כדי לנוח הא? קצת חבל לי בזבז שנה אחרי בזבוז של שלוש שנים בצבא, לנוח זה חשוב אבל, לא יודע אולי אתחיל עם אינפי1 ביולי ואראה אם זורם או לא?[br]פורסם בתאריך: 4.05.2010 בשעה 22:09:28

תואר הנדסאי אין לי....

יש לי פיזיקה ומתמטיקה 5 יח' עם ציונים לא בשמיים.(85)

אני יכול לשפר אותם, אבל זה אומר לקחת קורסים, כי מי זוכר מה היה לפני 3 שנים, ואין לי כוח לזה.

חוץ מזה הציונים במקצועות ההומניים די בקרשים וכדי להתקבל אני צריך760 בפסיכו'...

פורסם

לפני שאתה חושב על תוכניות מעבר למיניהם, אולי פשוט תתקבל כתלמיד רגיל?

האמת לטכניון לא פשוט להתקבל, אתה חייב 5 מתמתיקה וגם פיסיקה בציונים גבוהים ופסיכומטרי גבוה.

אבל אם יש לך את זה זו הדרך הנכונה.

יש לך תואר הנדסאי?

לא חייב פיסיקה, אפשר לעשות קורס הכנה כאשר מתקבלים.

5 יחידות זה דיי חובה בכל מקרה גם לטכניון וגם לאוני' הפתוחה אחרת לא תבין באיזו שפה מדברים איתך.

ולא חייבים פסיכו "מטורף" או ציונים מטורפים עד כדי כך.

...

עכשיו הסתכלתי במחשבון סכם ומסתבר שכן צריך אז הממם כל הזין :\.

אם אני לא טועה הסכם שצריך הוא 87-89

ולאבירן, ראיתי מאיפה הציטוט ובדיוק בגלל זה הבאתי את הדף, לפני זה היו רק סמיילים של ראש בקיר.

תקרא יותר משורה אחת ותצטט חלק עיקרי פעם הבאה

פורסם

עדיף לך לנסות את אפיק המעבר של הטכניון (מלא"ך). ממש קל להתקבל אליו ויותר קל להתקבל ממנו בהמשך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים