עבור לתוכן

לחייל בשירות סדיר מותר ללכת בזמנו הפרטי לעשות צניחה חופשית

Featured Replies

פורסם

מה הקשר??

ראית חייל שנפצע במלחמה והתנערו מאחריות רפואית?? די לכתוב סתם דברים...

פורסם

יש הבדל בין חייל שנפצע בפעילות מבצעית(בזמן הצבא) לבין חייל שיצא הביתה ונפצע.

הצבא לא תמיד מתנהג הגיוני והוא מנסה להתחמק מכל שקל שהוא צריך להוציא, כל חייל שנפצע ומוכר כנכה צה"ל עולה למדינה הרבה, פיצויים, טיפולים, איבוד כושר עבודה וכו'.

פורסם

בשביל להיות מוכר כנכה צה"ל צריך להוכיח שהפגיעה הייתה קשורה לשירות הצבאי.

לא מספיק שהיא התרחשה במהלך שירותך הצבאי.

אם נפגעת בתאונת דרכים בשישי בערב כשיצאת לאיזה פאב, אז הצבא כן ידאג

לטיפולים הרפואים שלך, לפחות עד שהוא ישחרר אותך ואז מי שצריך לדאוג

לך זאת קופת חולים וכמו כן אתה תוכל להיות מוכר כבעל אחוזי נכות (אם יש לך נכות)

מטעם ביטוח לאומי, אך לא מטעם משרד הביטחון.

ולכן, אם חס וחלילה יקרה לך משהו במהלך הצניחה החופשית, אתה לא תוכל להיות

מוכר כנכה צה"ל, אך כן תוכל לקבל אחוזי נכות מביטוח לאומי.

וכמו כן, לפחות עד שהצבא יחליט לשחרר אותך מצה"ל, הוא אחראי לטיפול הרפואי שלך.

פורסם

לא ברור לי מאיפה הבאת את המידע הזה, בעבר קראתי במספר מקומות על חייל שהניח מטען חבלה פלילי בזמן חופשה מהצבא והוכר כנכה צה"ל כאשר אין שום קשר בין הפעילות החבלנית שלו (שמטרתה הייתה לחסל עבריין אחר) לבין השירות הצבאי שלו.

הנה ציטוט רלוונטי:

עוד קובע החוק כי החל מ-5.2.1988 גם חבלה שארעה לחייל בשירות חובה בזמן היותו בחופשה מאושרת, יכול שתוכר כחבלה שארעה בתקופת השירות ובלבד שהחבלה אירעה לחייל תוך 14 ימי החופשה הראשונים ודרגת הנכות היא 20% לפחות

http://www.hameiri-law.co.il/?category=2&item=58

פורסם

הצבא לא יכול להתנער כל עוד הוא בשירות צבאי. להזכירך, בגלל שאתה בצבא אין לך ביטוח רפואי והצבא יודע טוב מאוד שאם יתנער, הנער יכול ללכת לבג"צ ולסחוט מאות אלפי שקלים שאין לצבא. הצבא מחוייב לדאוג לכל חייו ללא הבדלים מתוקף היותם "רכוש צה"ל" אחרת על הצבא לשחרר אותם ולא להגדיר אותם ככאלה ולתת להם את הזכות לעשות מה שהם רוצים, ובתוך כך לרכוש ביטוח רפואי.

פורסם

לא ברור לי מאיפה הבאת את המידע הזה, בעבר קראתי במספר מקומות על חייל שהניח מטען חבלה פלילי בזמן חופשה מהצבא והוכר כנכה צה"ל כאשר אין שום קשר בין הפעילות החבלנית שלו (שמטרתה הייתה לחסל עבריין אחר) לבין השירות הצבאי שלו.

מה שכתבתי זה מה שאני מכיר מניסיוני האישי עם משרד הביטחון

יכול להיות שאני טועה, או יכול להיות שמה שאני מכיר זה פחות מ-20 אחוזי נכות

פורסם

הכרה כנכה צה"ל לא קשורה לאחוזי נכות שיש לך, האחוזים זה פשוט -מתחת ל20% זה מענק פיצויים חד פעמי ומעל ל20 זה קצבה חודשית.

פורסם

את התשובה קיבלת כבר בעמוד 1

מותר.

פורסם

רק לחדד את העניין בקשר לביטוח -

כחייל, אינך יכול לבטח את עצמך בקופת חולים למשל כי יש לך כבר "ביטוח" מטעם הצבא - זה כבר נאמר כאן ולא פעם. מה שלא נאמר הוא שזה ממש לא קשור לביטוחים "מיוחדים", למשל, ביטוח חובה לרכב. זה שאתה חייל ממש לא פוטר אותך מתשלומי הביטוח הזה, נכון? אפילו לא מהחלק שנועד (סטטיסטית) לכסות את העלויות הרפואיות העצמיות שלך.

מכאן, שכל פעילות הדורשת (ולרוב כוללת) ביטוח משלה כחלק מהעלות אינה אמורה להתנגש עם היותך חייל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים