עבור לתוכן

מתלבט קשות (E-IPS/TN)

Featured Replies

פורסם

שלום, לאחרונה רכשתי מחשב חדש.

הכרטיס מסך הנוכחי הוא HD 5850. ברצוני לרכוש מסך חדש, שיתאים לחווית משחקים טובה ויספק איכות תמונה גבוהה.

אני יותר בכיוון של מסך 24"/23.6", עם רזולוציית Full-HD (פאנל TN).

הקטע הוא שלאחר שיחה עם אדם מאוד מקצועי בקשר למסכים, הוא אמר לי שכדאי לי ללכת על ה-Dell 2209wa. (למרות שהוא 22", ואני מעדיף 24").

שאלתי אותו למה הוא ממליץ על הדל, וכמובן שכל הסיבות הידועות נאמרו (האיכות תצוגה המדהימה). כמו כן, הוא אמר שההבדל בין 2 הרזולוציות (1920*1080 לעומת 1680*1050 הוא רק 30 פיקסלים מבחינה אנכית, דבר שהפתיע אותי מאוד, כי חשבתי שאיכות התצוגה נמדדת לפי הכפלת הפיקסלים [=מגה פיקסל]. והוא הנפיץ כמה מיתוסים.

אז בקיצור, החששות שלי הם: האם לקחת את הדל שמספק לי רזולוציה נמוכה יותר וגודל מסך קטן יותר (22") או לקחת מסך בגודל 24" עם פאנל TN שיריץ לי משחקים ב-Full HD, ושאין הבדל הנראה לעין בגיימינג. פשוט אני דיי לחוץ על הקנייה כי באג במבצע נחמד עם ה-2433LW של סמסונג. (http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8446&perur=2&t=19&c=408

תודה

פורסם

מה מעניין אותך יותר, זויות ראייה ואיכות תמונה? או גודל ומחיר?

תחליט ותתחדש.

פורסם
  • מחבר

זווית הצפייה לא כ"כ משנה לי, כי אני עובד מול המסך בעיקר. בנוגע למחיר, כמובן שאם תוספת של עד 100 ש"ח~ תוביל לשינוי של שמיים וארץ, אלך על זה.

מה שכן, הבנתי שזווית הצפייה כן משנה גם בעבודה מול המסך ללא תנועה.

ציטוט של מי שדיברתי איתו: (סליחה על החפירה, זה מהמירק)

<Cowclops> TN panel monitors are incapable of producing the corret color balance at both the top and bottom of the monitor simultaneously

<Cowclops> unless your'e like, 15 feet away and the angular difference is so small that it doesn't matter

<Cowclops> TN panel monitors give you an accurate image in a viewing cone of about 3 degrees vertically

<Cowclops> your eyes are more than 3 degrees apart if you're 3 feet from a 22"

<Cowclops> so your left eye and right eye don't even get the same image

<Cowclops> on a CRT/Plasma/anything that uses phosphors, its accurate over a 90 degree angle

<Cowclops> so if 90 is perfect

<Cowclops> and TN is 3 degrees

<Cowclops> ...IPS by about the same measure is "accurate" over about a 35-40 degree angle

<Cowclops> short of perfect, but several orders of magnitude better than TN

<Cowclops> basically, having an IPS is like having CRT quality without a huge box on you rdesk

<Cowclops> TN is like having the same shit LCD companies have been pushing since like 2002

<Cowclops> technically, IPS has been around just as long as TN, its just always cost so much more that people average people didn't buy it

<Cowclops> older IPS monitors AREN'T suitable for gaming (but then, old TN monitors weren't either, so thats sort of moot)

<Cowclops> my laptop which is 5 years old actually has an IPS panel screen which is rare for a laptop, and it has like 50ms response time

<Cowclops> thats pretty blurry in motion

<Cowclops> i can still play my nes emulators on it, its just blurrier than a modern monitor

<Cowclops> the dell 2209WA is 6ms

<Cowclops> which is "less than a single frame at 60fps"

<Cowclops> basically anything with less than 16ms response time is fine

כלומר, גם במצב נייח, פאנל TN מציע איכות נחותה ביותר לפאנל IPS.. אז אני ממש לא יודע מה כבר לעשות, מצד אחד זה הרזולוציה וגודל המסך (באינצ'ים), ומצד שני זה הפאנל. (אני ירגיש שהכרטיס מסך שלי "מבוזבז" עם הדל. ברשותי HD 5850).

מה לעשות!?!?

פורסם

תראה אני אישית הייתי הולך על הדל, וזה גם מה שימליצו לך, אבל בסופו של דבר ההחלטה היא שלך.

פורסם

אם אפשר לשאול למה דווקא המסך הזה בבאג אין משהו שעולה עוד איזה 200 שקל אם HDMI ו 2MS?

פורסם
  • מחבר

אבל העניין שממנו אני מבואס בעיקר זה הרזולוציה. אני לא ארוויח חווית גיימינג טובה יותר, אם אני אלך על 24" עם FullHD, אך מצד שני עם פאנל נחות (TN)?

איזה מבאס זה שהדל הוא לא FHD.. <_<

עוד הצעות?

פורסם

מסך גדול כנראה ייתן חווית גיימינג יותר טובה, בלי קשר לרזולוציה.

כמה זה משנה בפועל? הייתי ממליץ שתלך לתצוגה ותשווה מסך 22" מול 24" מבחינת גודל נטו.

אם המטרה העיקרית היא משחקים, במיוחד משחקי פעולה, הפאנל הוא כנראה לא משהו קריטי. תוך כדי אקשן אנשים פחות נוטים לשים לב להאם הצבעים אחידים על פני כל המסך ועד כמה הם מדויקים.

כמובן, יש אנשים שהיו מעדיפים IPS על TN בכל מצב ולכל מטרה.

אם עד עכשיו עבדת על מסכי TN (מה שסביר), ולא סבלת מכך, כנראה לא תסבול גם בהמשך.

פורסם

במחיר שפוי לך לראות את viewsonuc vg2427wm

מסך זול lg flatron w2452t

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים