עבור לתוכן

אבנט כחול (צריך מידע)

Featured Replies

פורסם

שלום, שמי דוד, סיימתי ללמוד י"ג,י"ד במכללת כנרת ועוד 3 שבועות אני מתגייס לצבא.

אני מעוניין לשרת ביחידת אבנט כחול (בבסיס רמת דוד), חיפשתי מידע בפורומים אבל לא מצאתי משהו ספציפי שיעזור לי. יכול להיות שאני אוכל להכנס לזה בגלל קשרים בין המכללה לבסיס, אבל אני רוצה לדעת בעיקר איך היציאות. קראתי תגובות שאפשר אפילו לקבל יומיות, אבל אולי זה רק בבסיסים מסויימים. אני גם אהיה מרוצה אם אני אשיג חמשו"שים.

אם משהו משרת בזה, או מכיר אנשים שמשרתים בזה, אני מאד אשמח לקבל כל מידע שתוכלו להביא לי. תודה רבה.

נ.ב: אם משהו יודע משהו גם על קורסים של דרג ד" ויציאות זה גם יעזור לי, תודה.

פורסם

אבנט כחול - קורס שמתעסק בכל מה שקשורה לתקשורת נתונים וטלפוניה של חיה"א.

יציאות משתנות מבסיס לבסיס, קיימת הצבה ביחידת אופק הממוקמת בצריפין ובקריה - שניהם בסיסים פתוחים, משמע יומיות.

מעבר לזה היציאות משתנות מבסיס לבסיס, השרות עצמו מוגדר כ-11-3, אבל משתנה בהתאם לבסיס ולמפקדים שלך.

ההצבות של אבנט הם לכל בסיס חיה"א, כולל יב"אות, אבל ההצבות ממחזור למחזור משתנות בהתאם לתקנים שמתפנים.

דרג ד' זה יותר אלקטרוניקה, התעסקות עם כרטיסים ותיקון ברמת רכיב. אם אתה הנדסאי אתה יכול גם להגיע לפיתוח, שזה ג'וב לא רע.

ההצבות הם ב-3 בסיסים במרכז בלבד: תל נוף, פלמחים, וצריפין (במצ"א 108).

פורסם
  • מחבר

אני גר בקצרין אז יומיות בבסיסי מרכז לא יעזרו לי כמובן, הבסיס היחיד היה יכול להיות רמת דוד, אבל ממה שקראתי אפילו חמשו"שים לא יהיו לי שם. אני מאד מקווה להתקבל לדרג ד", אני הנדסאי וסיימתי בהצטיינות, אז אני מקווה שזה ייתן לי סיכוי. אם ידוע עוד משהו למשהו על תפקידים שלא כוללים חצאים אני אסמך לדעת.

פורסם

אם אתה מיועד למערך הטכני, אז קשה למצוא תפקידים שלא מוגדרים כחצאים. אבל בסדיר הכל הרבה יותר גמיש (והיציאות משתפרות עם הפז"ם).

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

משהו יכול להוסיף עוד משהו? אני גם מעוניין במידע על בסיס רמת דוד, כי אם יהיה שם בגיוס הקרוב ביקוש לאבנט כחול יש לי סיכוי טוב להתקבל וזה ההכי קרוב שיש לי לבית (קצרין). אם הבנתי נכון אמורים לקבל אפטר בשבוע, משהו יכול גם לפרט על העניין הזה (כמה זמן מקבלים, אם זה יום קבוע...), תודה מראש.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

שלום לכם, אני כבר נמצא בטירונות של הטכני ואני מאד לחוץ לקראת בחירת העדיפויות לקורסים, בנוסף למה ששאלתי קודם (אני עדיין אשמח לקבל על זה תשובות) יש לי שאלה שמטרידה אותי מאד, מי שנכנס לאבנט כחול (רגיל, לא אבנט כחול פורס) נמצא במהלך השירות הסדיר בבסיס קבוע או שמזיזים אותו מבסיס לבסיס כל כמה חודשים?

פורסם

טכנאי אבנט כחול "רגיל" יושב קבוע בבסיס שהוצב אליו.

טכנאי אבנט כחול פורס יושב בביסנ"מ, ויוצא לפריסות בשטח.

פורסם

חברה בטחון שדה מכירים.

דיי עם כל השיחות צבא האלו .

פורסם
  • מחבר

אבנט כחול ואבנט כחול פורס הם קורסים נפרדים נכון? אם אני בוחר אבנט כחול זה לא אמור לסכן אותי שיתקעו אותי בפריסות כן?

פורסם

חברה בטחון שדה מכירים.

דיי עם כל השיחות צבא האלו .

השיחות פה הם על אופי התפקיד בלבד. אני לא רואהאיך זה מסכן משהו.

אבנט כחול ואבנט כחול פורס הם קורסים נפרדים נכון? אם אני בוחר אבנט כחול זה לא אמור לסכן אותי שיתקעו אותי בפריסות כן?

כן, אבל יש מספר הצבות של אבנט כחול רגיל גם בפריסות. סיכוי קטן, אבל קיים.

פורסם

מה זה אבנט כחול פורס ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים