פורסם 2010 באפריל 2815 שנים אני מציג בפניכם שאלה, לא סתם שאלה, שאלה של מוסר.אם ת-י-א-ו-ר-ת-י-ת (סתם אני מדמה לכם תרחיש, אבל סביר להניח לא יקרה) הממשלה מודיעה על הורדת שכר המינימום ל-15 ש"ח, האם לדעתכם המעסיקים מסוגלים להוריד את שכר המינימום ל-15 ש"ח בשעה?כלומר, מה שהם עושים זה אכן חוקי אבל לא עומד בקנה מידה של עבודה שמכבדת את עובדיה מבחינת שכר.נ.ב 1. אני יודע שעכשיו מינימייזר ו-Milford Cubicle הולכים לקפוץ עליי.נ.ב 2. אני יודע ששכר המינימום נקבע לפי 4X% מהשכר הממוצע במשק, אז אל תגידו לי "הם לא יכולים להוריד" כי פשוט נתתי תרחיש מסויים רק כדי לדעת איפה אנו עומדים מבחינת ייחסי עובד-מעסיק.
פורסם 2010 באפריל 2815 שנים במקומות עבודה גדולים בהם הבוס הגדול לא נפגש ורואה את העובדים-יורידובמקומות קטנים יותר בעיה לבוס-קשה לראות את העובדים שלך רעבים ללחם.אבל יש גם מעסיקים "רעים" שרק כסף מדבר.אז אני לא יתפלא עם ינעלו את הדיוןכי התשובה יותר אישית מאשר כללית
פורסם 2010 באפריל 2815 שנים אם ת-י-א-ו-ר-ט-י-ת מחר האיראניים משתלטים על Nvidia ו Amd אז זה אומר שאנחנו צריכים לעבור למאיצים גרפיים של Via והזבל של אינטל?אה רגע זה מצב היפוטתי חסר משמעות כיוון שאין סיכוי מעשי שהוא יקרה והוא לא ילמד אותנו דבר.ולכן אני מוצא את הדיון הנ"ל מיותר.נ.ב 1. אני יודע שעכשיו מינימייזר ו-Milford Cubicle הולכים לקפוץ עליי.שכחת לא מעט אנשים אחרים עם הגיון בריא וידע בכלכלה.
פורסם 2010 באפריל 2815 שנים במקומות עבודה גדולים בהם הבוס הגדול לא נפגש ורואה את העובדים-יורידובמקומות קטנים יותר בעיה לבוס-קשה לראות את העובדים שלך רעבים ללחם.אבל יש גם מעסיקים "רעים" שרק כסף מדבר.אז אני לא יתפלא עם ינעלו את הדיוןכי התשובה יותר אישית מאשר כלליתלראייתך - אני כבר לא מבין מהו פורום.
פורסם 2010 באפריל 2815 שנים אם זה קשור לההשקעה האחרונה שלך בעסק בשיטת הפירמדה, אני לא רוצה חלק בדיון הזה!
פורסם 2010 באפריל 2815 שנים אם זה קשור לההשקעה האחרונה שלך בעסק בשיטת הפירמדה, אני לא רוצה חלק בדיון הזה! חיפשתי וחיפשתי ולא מצאתי שום השקעה שלו בעסקים בשיטות פרמידה. התאיר את עיניי?
פורסם 2010 באפריל 2815 שנים כמו שכתב free_me מעליי - למעסיקים הקטנים שמעביקים כמה עשרות עובדים אולי יהיה אכפת.בחברות הגדולות אין שום משמעות לרגשות אנושיים כמו כבוד, חמלה, הגינות. בעולם שלהם הרווחים הם המדד היחיד. אם הם היו יכולים להעסיק את עובדיהם בתנאי עבדות ובלי לשלם להם בכלל אז הם היו עושים את זה בלי לחשוב פעמיים.התאגידים הגדולים נמדדים רק בשורת הרווחים בדוחות הרבעוניים והשנתיים וחוץ מזה לא אכפת להם כלום. אם יכלו להוריד את השכר ל 5 שקל לשעה או לפחות מזה היו עושים את זה. מה שמונע מהם זה שני דברים:1. אצל עובדים "חזקים", כאלו שיש להם מומחיות או כישרון מיוחד, אז העובד יעזוב וילך לעבוד במקום אחר אם לא תיתן לו מספיק.2. אצל עובדים "חלשים", כאלו שאין להם מומחיות או כישרון מיוחד וכל אחד ברחוב יכול להחליף אותם בשניה, החוק מחייב לשלם להם משכורת כלשהיא.בקיצור, אל תחפש אצלם רגש אנושי כלשהוא.
פורסם 2010 באפריל 2815 שנים מחבר עוד בעיה שהיא בינתיים לא פתורה כאן בישראל שיודעת לדפוק את העובדים ה"חלשים" היא מינימום שעות עבודה.מעסיק מבחינה ח-ו-ק-י-ת יכול להעסיק עובד בשביל שעתיים בלבד ב-20.7 ש"ח למשל...מישהי מאחד מחברות הקידום מכירות התקשרה אליי אתמול.היא רוצה שאני אלך לעבוד בהרצליה באחד הסופרים בשביל 23 שקל לשעה ל-4 שעות בלבד.23*4= 92 ש"ח.האם הייתם באים בשביל פחות מ-100 ש"ח כדי לשרוף משמרת לילה?אז ככה, שאלתי את אותה שאלה לאותה מעסיקה, ותנחשו מה היא אמרה לי?
פורסם 2010 באפריל 2815 שנים מחבר מה היא אמרה לך? היא אמרה שכן. וזאת בזמן שראיתי אותה הולכת עם שמלות יוקרה ואייפון. מעניין מאוד...
פורסם 2010 באפריל 2815 שנים היא אמרה שכן. וזאת בזמן שראיתי אותה הולכת עם שמלות יוקרה ואייפון. מעניין מאוד... מה אתה בוכה זה 2000 שקל בחודש, משרה חלקית אנשים שצריכים כסף ילכו על זה. כנראה שאתה לא כלכך צריך כסף אם אתה בררן ומתבכיין על כל שטות..
פורסם 2010 באפריל 2815 שנים בטח שכן.כמו שיש מעסיקים שאין להם בעיה לשלם את המינימום כרגע, סביר להניח שיהיו מעסיקים שלא יפריע להם להוריד את השכר.
פורסם 2010 באפריל 2815 שנים שכר של עובד קיים לא ניתן יהיה להוריד מ-21 ל-15 ש"ח מכיוון שזה ייחשב כהרעת תנאים (ויגרום לכך שאם העובד יתפטר, בית הדין לעבודה ייראה זאת כאילו פוטר). לעומת זאת, מעסיקים רבים יקלטו עובדים חדשים ב-15 ש"ח ללא שום נקיפות מצפון, בעיקר בעיירות פיתוח שם מתמודדים עשרות אנשים על משרה אחת.
פורסם 2010 באפריל 2815 שנים מחבר מה אתה בוכה זה 2000 שקל בחודש, משרה חלקית אנשים שצריכים כסף ילכו על זה. כנראה שאתה לא כלכך צריך כסף אם אתה בררן ומתבכיין על כל שטות.. ואם זה היה 10 שקל לשעה, גם היית זורק לי את אותם משפטים?
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.