עבור לתוכן

המלצה לראוטר אל-חוטי נורמלי

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מעוניין לקנות ראוטר אל-חוטי איכותי (כרגע יש Edimax חוטי מלפני 7 שנים בערך), שיעבוד בעומסים יחסית גדולים, במחיר שפוי (אני לא מצפה למצוא משהו נורמלי ב- 200 ש"ח).

תודה.

פורסם
  • מחבר

לא עדיף לקחת כבר תקן n?

פורסם

אם יש לך מחשב/ציוד עם מתאם רשת אלחוטי שתומך גם הוא בתקן N, אז כדאי.

אם אין לך ציוד כזה, אז זה נהיה רק שיקול של עלות ושידרוג עתידי של הציוד הקיים.

לדוגמא:

יש לך לפטופ עם כרטיס אלחוטי בתקן BG, ואתה קונה ראוטר בתקן N.

יש לך מכונית שנוסעת רק ב 100 קמ"ש, ושידרגת את הכביש לנסיעה ב 200 קמ"ש.

אני לא חושב שהרכב שלך יסע יותר מהר בגלל הכביש החדש ;D

פורסם
  • מחבר

כמובן שיש לי ציוד שתומך בתקן n (שני לפטופים), אחרת לא הייתי שואל. אז איזה ראוטר מומלץ שתומך בתקן הנ"ל?

פורסם

באיזו תשתית אתה משתמש? בזק או הוט?

כי הוט ממליצים בד"כ על ראוטרים של Level one. (הכי פחות בעיות עם המודמים).

לבזק הייתי הולך על D-LINK

פורסם
  • מחבר

כרגע אני עם בזק, אבל זה יכול להשתנות. לא הייתי מקשיב כל כך להצעות של הוט (או כל חברה מסחרית אחרת), רוב הסיכויים שיש להם אינטרס כלשהו למכור מוצר מסויים.

פורסם

צריך להזהר מה router "חינם" שבזק נותנים כי הוא בא עם 3 שנות התחיבות (ברגע שאתה יוצא אתה משלם את היתרה ). ובגלל שהוא גם מודם רוב הסיכויים שאם תעבור לכבלים תצתרך גם router חדש :lol:

פורסם

כרגע אני עם בזק, אבל זה יכול להשתנות. לא הייתי מקשיב כל כך להצעות של הוט (או כל חברה מסחרית אחרת), רוב הסיכויים שיש להם אינטרס כלשהו למכור מוצר מסויים.

מה התקציב האמיתי שלך?

פורסם
  • מחבר

עד 500 ש"ח לפי דעתי.

פורסם

בתקציב נאה כזה הייתי הולך על סוס העבדוה הכי מתקדם שיש היום בשוק -- ה-DIR-655 של DLINK.

סקירה עליו יש כאן -- http://www.netcheif.com/Reviews/DIR-655/DIR-655.htm

פורסם
  • מחבר

בתקציב נאה כזה הייתי הולך על סוס העבדוה הכי מתקדם שיש היום בשוק -- ה-DIR-655 של DLINK.

סקירה עליו יש כאן -- http://www.netcheif.com/Reviews/DIR-655/DIR-655.htm

הוא נמצא מעל התקציב שלי 635 ש"ח, בזאפ. יש אולי עוד המלצות?
פורסם

ההמלצה ל DLINK אינה כמובן על הראוטר שבזק מחלקים, אלא ראוטר שתקנה אישית.

כל עוד אתה הולך מוצר מחברה טובה, זה לא כל כך משנה מה בחרת.

יש ל DLINK את DIR 300, שעולה 300 ש"ח בערך, ראוטר מצוין ויש לו יכולות ניהול מתקדמות יחסית למחיר שלו. (150 Mbps אם אני לא טועה)

במחירים יותר גבוהים אתה יכול למצוא ראוטרים עם יותר מאנטנה אחת, ז"א טווח כיסוי גדול יותר וביצועים טובים יותר. סדרת ה 600.

אם יש לך דרישות ספציפיות לגבי יכולות כלשהן מהראוטר אתה יכול לנסות לחפש באתרי היצרנים או בביקורות.

לא תמצא הבדלים טכנולוגיים בין ראוטרים לרוב, אלא הבדלים בממשק/יכולות ניהול.

אני ממליץ על DLINK כי מנסיון אישי הוא יותר טוב (הרבה יותר טוב) מכל האחרים שהיו לי (Edimax, TP-link, ואפילו Netgear אחד ששבק חיים מסיבות לא ברורות).

וכמעט שכחתי, הרבה ראוטרים בתקן N עדיין עובדים בקצב 10/100 בחיבורים הפיזיים שלהם. אם זה משנה לך...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים