עבור לתוכן

למתמחים בנושאי שיווק...

Featured Replies

פורסם

מישהו מכיר את השיטה של שיווק רב-שכבתי?

הצטרפתי ל-Nu Skin כמפיץ ושילמתי חלק מהסכום, כמו אידיוט שכחתי לשאול אנשים כי זה נראה לי סופר אמין.

• תגובות 71
  • צפיות 4.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

פראיירים לא מתים...

פורסם
מישהו מכיר את השיטה של שיווק רב-שכבתי?

הרבה פעמים משתמשים בשם הזה במקום "שיטת הפירמידה "

http://www.reader.co.il/article/7143/%D7%A9%D7%99%D7%98%D7%AA-%D7%94%D7%A4%D7%99%D7%A8%D7%9E%D7%99%D7%93%D7%94%D7%A9%D7%99%D7%95%D7%95%D7%A7-%D7%A8%D7%A9%D7%AA%D7%99-%D7%A9%D7%99%D7%95%D7%95%D7%A7-%D7%A8%D7%91-%D7%A9%D7%9B%D7%91%D7%AA%D7%99-%D7%9E%D7%90%D7%AA-%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%93%D7%A0%D7%91%D7%A8%D7%92-%D7%A9%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%9F

המלצה שלי תתרחק כמה שאפשר

עם מכריחים אותך לישאר לך לעורך דין שיוציא אותך מזה שלא יתחילו לדפוק לך ריביות ושטויות (חלק מהחברות האלו מחתימות על חוזה מחייב )

אנשים מכירים את שיטת הפירמידה אז המציאו שם חדש לזה

חלק מהחברות אפילו טוענות שבמקרה שלהם זה לא פירמידה למרות שהרבה פעמים זה כן

בכל מקרה סטטיסטית בשיטה הזאת הרוב יפלו

ומעשית לא רק זה שהרוב יפלו המון פעמים רק המתחילים והעובדים שלהם מרוויחים מזה

תחשוב על זה ככה אתה מוכר לאנשים זכות למכור זיכיון וככה זה מתגלגל

תדמין זכות למכור זיכיון למזנון פאלפל בסופו של דבר יהיו כל כך הרבה בעלי זכות למכור את הזיכיון הזה שזה לא יהיה שווה כלום כי אף פעם לא יהיו מספיק

אנשים שיקנו את המוצר עצמו

פורסם

את החברה אני לא מכיר, אבל שיווק רשתי הוכח לא אחת כשיטת מכירות יעילה (אפילו ביל קלינטון אמר שחברות שיווק הרשתי הן אלה שמניעות את ארה"ב ;))

התפיסה הכללית שיש לאנשים היא ששיווק רשתי זה כת כמו הסיינטולוגיה, ואנשים ירצחו אותך במידה ואתה לא תמכור ותבזבז כסף.

זוהי כמובן תפיסה שגויה, שכן אתה מרוויח ככמות המכירות שאתה מבצע, ומי שמעליך מקבל בונוס מהחברה על כל סכום מסויים שאתה מוכר (וגם אתה מקבל, תלוי בחברה).

תסבירו לי איך זה בדיוק פרמידה אם יש אנשים בראש ה"פרמידה" שמרוויחים פחות מאלה שבתחתית?

לבחור שמעליי - הקטע פה זה לא רק לגייס אנשים תחתיך, הרעיון פה זה גם למכור - אתה חייב למכור בכדי להרוויח מאלה שתחתיך - ככה המערכת עובדת. לא מכרת - לא הרווחת. (כמובן שזה משתנה בעדינות מחברה לחברה)

לגבי זה שאתה מכנה שיווק רב-שכבתי כפרמידה ומביא לינק לכתבה של ישראלי ממורמר שציפה להרוויח מיליוני דולרים ב-0 השקעה (אולי זה מה שהבטיחו לו, אבל הגיון בריא אף פעם לא מזיק). לצערך עם כל ההתנגדות היום יומית שחברות שיווק רב-שכבתיות נתקלות בה, פלג שוק זה נמצא במגמת עליה מתמדת. איך זה ייתכן? כבר 30 שנה אומרים שחברה כלשהי (לא אזכיר שמות) אוטוטו תקרוס וכולם יפסידו כסף, אבל משום מה משנה לשנה השווי שלה עולה ב-4.5% עד 7%, וזה גם אחרי המשבר הכלכלי.

פורסם

Xeydo תקרא את המהמר בלינק שנתתי ותבין

מבחינת חשבון זה פשוט לא הגיוני ופסול -מבחינת חוק כל מדינה והחוקים שלה

והרווח כן עולה למעלה אל תשכח גם מי משווק את הזבל סליחה מוצרים בשיטה הזאת ...

פורסם

קרירין - קראתי את הכתבה, הכותב מסביר על מה היא פרמידה, אבל לא מוזכר באף מקום בכתבה פרט לכותרת (כנראה כדי למשוך את תשומת לב הגולשים) דבר אודות שיווק רב-שכבתי.

עוד דבר שלא מבינים רבים מאלה שנכנסים לתחום, הוא שעליהם למצוא חברה שהם באמת יכולים להמליץ על מוצריה על סמך נסיון אישי. ככה שיטת העבודה הזו עובדת...זה כמו שאני אנסה למכור משחת שיניים סוג ז' שאני יודע שהיא גרועה ובחיים לא אקריב אותה בכלל לשיניי, איך אני יכול למכור משהו שאני לא מעז להשתמש בו?

פורסם

בטח מוזכר -

קיימים כמה הבדלים עיקריים בין משחק הפירמידה הבסיסי ל'שיווק הרשתי':

ההבדל הראשון הוא שבפירמידה הבסיסית 'מוכרים' רעיון / אשליה ובשיווק הרשתי מוכרים שרות / מוצר.

ההבדל השני הוא קהל היעד. בעוד שהפירמידה הבסיסית פונה לשכבת הגיל הצעיר השיווק הרשתי פונה לקהל השכבה המבוגרת יותר.

ההבדל השלישי הוא כמובן הכסף. בפירמידה הבסיסית מדובר בסכומים נמוכים וזניחים של עשרות שקלים אשר לא יובילו את המפסיד לנקוט בצעדים כל שהם ולרוב הוא יאשים את עצמו אל שלא עשה מספיק בשביל להפיץ את מכתב השרשרת. אולם בשיווק הרשתי מדובר בסכומים גבוהים הנעים בין אלפי שקלים ויכולים להגיע גם לעשרות אלפי דולרים. במקרים כאלו הנפגעים חשים מרומים אך למרות זאת לא יפנו וינקטו בצעדים משפטיים. הן בשל הבושה, הן בשל הקושי והחשש להתמודד מול הגוף שעומד מאחורי השיטה והן בשל כך שאינם יודעים שמדובר בשיטת שיווק פסולה שבית המשפט בארץ כבר נתן דעתו על כך ופסק לטובת התובע.

ומה אתה לא מבין למכור מוצר זה כבר דבר אחד וזה לא העניין של שיוור רישתי או שכבתי עם אתה רוצה לקרוא לו ככה

הבעיה הגדולה זה למכור ולעודד מכירה של "זיכיון פתוח"

נגיד עכשיו יתנו לכל מי שרוצה לפתוח סניפי מקדונלדס -ככה אתה חושב באמת יצליחו לשרוד בזה ?

אז תגיד לי לא כולם יקנו את הזיכיון ? נכון יופי אבל פה השכבה הנמוכה לא הצליחה למכור את הזיכיון והפסידה כסף

הבעיה שזה רוב האנשים

זה שיש חברות גדולות שמתעסקות בזה לא אומר שזה נכון מוסרית

מבחינה מדעית פשוט הרוב מפסידים וחבל שלא מוצאים חברות כאלו מחוץ לחוק

פורסם

מי שלא יודע מה זה שר"ש, שלא יטרח להגיב.

כל אחד נהיה חכם כי הוא שמע על איזה סבתא של דוד של חבר שנכנסה לאיזה חברה ולא הצליחה.

אם תשאל אנשים שבאמת עבדו בזה (ולא סתם אנשים שבאו כי חשבו שיעשו "מכה"), אין לאף אחד מילה רעה על זה.

גם למי שלא הצליח.

אני עבדתי בחברה כזו, בתור מפיץ, ולא כ"כ הצלחתי.

למדתי המון. זה בי"ס הכי טוב שיש. קרא את רוברט קיוסאקי....

ונחשו מה?

אני כבר לא מתעסק בזה, אבל מידי פעם ממשיך לקנות את המוצרים.

למה?

כי הם מ-ע-ו-ל-י-ם. ולא מצטער על שניה אחת.

נ.ב. - אי אפשר "להפסיד" כאן. הבעיה היא מי שבא בגישה כזו. "לעשות מכה וללכת".

זה לא עובד כך.

אי אפשר להפסיד כי קונים מוצרים. טובים בד"כ. לא סתם זורקים את הכסף.

מקסימום נשארת עם מוצרים טובים. תשתמש.

ומכאן - מי שמצטרף לחברה בלי להכיר את המוצרים, לנסות אותם ולהאמין בהם - טיפש. והוא יפסיד.

פורסם

כל אחד נהיה חכם כי הוא שמע על איזה סבתא של דוד של חבר שנכנסה לאיזה חברה ולא הצליחה.

אם תשאל אנשים שבאמת עבדו בזה (ולא סתם אנשים שבאו כי חשבו שיעשו "מכה"), אין לאף אחד מילה רעה על זה.

גם למי שלא הצליח.

ונחשו מה?

למה?

זה לא עובד כך.

ומכאן - מי שמצטרף לחברה בלי להכיר את המוצרים, לנסות אותם ולהאמין בהם - טיפש. והוא יפסיד.

אני שמח שיש דיעה של אדם בעל נסיון בנושא - ולא יכולתי לנסח את זה טוב יותר.

כל אלה שיגידו לכם שזה פרמידה וזה בזבוז זמן וכסף, הם בדיוק אותם אלה שלפני 20 שנה שמעו על זה שהם יתעשרו אם יקנו מוצרים ב-1500 ש"ח וימכרו אותם מדלת לדלת במשך מספר חודשים (הקונספט הכללי נכון, אבל זו שיטת חשיבה פגומה), נתקלו בקשיים ובעיות ומשם כשכל ההתלהבות ירדה הם האשימו את החברה שמייצרת את המוצרים בכך שהם לא נהיו מיליונרים.

פורסם

אשתי התעסקה בזה וגררה אותי לכנסים. אני אהבתי בגדול את המוצר אבל לא חשבתי שאני זקוק לו (המחיר לא הצדיק את התועלת). בנקודה שהיא אשתי הפסיקה כי היא למדה שהמוצר לא מתאים לכל אחד. היא אמרה שהיא לא יכולה למכור משהו שיש לו פוטנציאל להזיק לאנשים.

הדבר הכי חשוב בשיווק רשתי זה שתאמין במוצר שאתה מוכר. אם אתה לא מאמין שהוא טוב יהיה לך קשה מאוד לשכנע אנשים אחרים שהם צריכים אותו. זה סוג של פירמידה אבל היא מאוד לא יציבה בגלל זה אתה חייב לתחזק אותה. בגלל זה אם אתה לא מאמין במוצר הסיכוי שהפירמידה מתחתיך תחזיק מעמד לא טוב .

יש סיכוי שכל העניין הזה עזר לאשתי כי לא מזמן היא התחילה עסק קטן והיא משווקת את עצמה . הי גם משווקת אירוע מסויים והשנה היא הצליחה הרבה יותר טוב מאשר שנה שעברה למרות ששנה שעברה היא עבדה יותר קשה כדי לשווק אותו.

פורסם

^ שוב, זה משתנה ממוצר למוצר. יש אלפי חברות שיווק רשתי, וכל אחת מציעה את המוצרים שלה - וכמובן כל אחד ומה שמתאים לו.

פורסם

גם למי שלא הצליח.

ונחשו מה?

למה?

זה לא עובד כך.

בכלכלה מדברים על כסף

קניתה סחורה ? לא הצלחתה למכור קדימה ? =הפסדתה כסף

מבחינתי תיקנה גם 100 אלף בובות מין מעולות ותשתמש בהם כל יום בסופו של דבר הפסדתה כסף נקודה

בשיווק רגיל לקוח קונה מוצר וזהו ולא אופך לספק ברשת שיווקית ובתור לקוח אתה יודע שתפסיד כסף על מוצר\שרות

פה אתה בעצם פותח עסק ומפסיד מה ההגיון בזה ?

לך תפתח עסק רגיל במקום בולשיט כזה שסטטיסטית הרוב יפסידו בזה

וניסיון בעסקים אתה יכול לקבל גם מדוכן לימונדה -לא צריך להתחבר לחברות כאלו ולשלם להם כספים לבולשיט

ודרך אגב מוצרים מעולים ? מדברים על בולשיט היה על זה כבר הרבה כתבות וטוקבקיסטים

הרבה מהמוצרים לא שווים את המחיר והבלעדיות הרבה פעמים נועדה כדי למכור זכיונות קדימה

קח לדוגמה את הבולשיט נגד הזדקנות העם לאדם שאינו רופא צריך לאשר למכור תרופות והורמונים ? ועם זה לא תרופה או הורמון איך זה באמת ישנה את תהליך ההזדקנות =בולשיט

או כל מיני קרמים לקמטים שהמדע הוכיח שבדרך כלל זה תקף רק לרבע שעה או פחות

והרבה דברים אחרים

זה שיש אנשים למעלה כולל זה שכתב את "אבא עשיר אבא עני" שיודעים לעשות כסף לא אומר שאדם קטן שמצתרף לבולשיט הזה יעשה כסף

כי רובם עובדתית רק יפסידו

פורסם

^ לדעתי חבל על הויכוח.

זה שיש כאן פוטנציאל ענק, אני לא חושב שיש מישהו שיחלוק על זה.

לפתוח דוכן לימונדה עולה יותר מלהצטרף לחברת שר"ש.

ולא קונים פה מחסנים של מוצרים.

קונים קצת. כך שזה לא כ"כ הפסד.

אני יודע שיש שחולקים, אבל שוב, זה הניסיון שלי.

זה שיש אנשים שמרגישים שהפסידו, זה עניין שלהם.

זה תלוי בגישה שבאו ממנה.

הבעיה היחידה בשר"ש זה שיש שרלטנים ורמאים כמו בכל עסק.

הם יבטיחו הרים וגבעות כאילו מחר תהיה מליונר בלי לעבוד.

ואז אנשים מצטרפים, לא מצליחים ומרגישים מרומים - ובצדק.

אני צירפתי חברים טובים מאוד שלי, לא לפני שהבהרתי להם טוב טוב מהי העבודה, מה הדרישות.

רובם החליטו לפרוש אחרי תקופה ואף אחד לא בא אלי בטענות.

למה?

כי אני לא שקרן. אמרתי להם שיש כאן עבודה רבה וקשה, לא נהיים מליונרים ברגע.

יש לי חברים שעושים טונות כסף מזה, אבל הם עבדו קשה.

וזה מה שאנשים לא מבינים.

אני לא מבין מה הבעיה?

זה כמו להגיד שכל הטכנאים וכל המוסכניקים שקרנים, כי נתקלתי בכמה שרימו אותי.

פורסם

הבעיה שהרוב מפסידים מזה זה הבעיה

שתחשוב על העניין הסטטיסטי תבין זה שאתה לא מוכן לתת תשובות על זה זה כבר עניין אחר

פורסם

זה קצת מצחיק, כי למיטב ידיעתי רוב העסקים שנפתחים נסגרים תוך שנה שנתיים, ושם משקיעים עשרות ומאות אלפי שקלים.

אבל אני לא בטוח בזה.

ומבחינה סטטיסטית הסיכויים להרויח בלוטו הם אפסיים, וזה גם לא תלוי כמה קשה תעבוד, ועדיין אנשים ממלאים טפסים.

אלא מה? שזה כסף קטן.

גם כאן זה כסף קטן יחסית למה שאפשר להרוויח, כך שכל אחד יעשה את השיקולים שלו.

ובל נשכח את העובדה שאם אדם עובד נכון, והרבה, לעניות דעתי - הסיכויים שהוא יצליח ענקיים.

ויש לי חברים כאלה.

מה שמעניין אותי זה שאנשים ממהרים לפסול את השיטה.

אני מעולם לא טענתי שזה טוב לכל אחד.

ויש לי חברים שחשבו להצטרף ואמרתי להם "לא אצלי", כי אני יודע שהם לא יעבדו, ואין סיבה שסתם יכנסו, "ישבו לי על העץ" יתלוננו, לא ירויחו, ואני אשקיע בהם כוחות.

לעומת זאת יש הרבה אנשים שזה כן מתאים להם, הם בודקים את העניין לעומק, ומחליטים אם להצטרף או לא.

מה הבעיה?

(שוב, במידה ולא שיקרו להם והם באמת בדקו)

נ.ב. לא מוכן לתת תשובות???

מה אני? נציג של ארגון השר"ש בישראל?

אני לקוח ומפיץ שאומר את דעתי.

וכן! זה בסדר שיש אנשים שלא חושבים כמוני. בכל תחום.

אני לא בא להוכיח פה שום דבר, בגלל זה אמרתי שחבל על הויכוח.

גם הפסקתי להפיץ, דרך אגב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים