עבור לתוכן

בעיה | לאגיייים

Featured Replies

פורסם

בקיצור

כל ערב יש לי לאגים במשחקי רשת

אני בספקית 012 ובתשתית של HOT

מהירות 2.5 מגה המחשב שלי מחובר על כרטיס רשת USB

עד השעה 7+- הכל עובד בסדר ואין לאגים משעה 7 יש לי לאגים ואי אפשר לשחק

בסופי שבוע אני חושב הלאגים הם כל היום ~שישי-שבת~

מאיפה באים הלאגים?

מהספק ? או התשתית ?

פורסם

ספק.

תשתית יכול אבל זה ממש לא הגורם לכך.

פורסם
  • מחבר

אתה בטוח ?

על פי מה אתה יודע את זה ?

פורסם

אני לא יודע מאיפה הוא יודע את זה, אבל אני יודע את זה לצערי מנסיון, כי היתה לי בעיה דומה ב014 (בזב"ל).

פורסם

מה שמתואר פה זה עומס קלאסי.

המרכיבים של ה"lag " הם:

-מהירות שליחה - ממש מינורי כיום כי המהירות גבוהה וגם ככה זה זמן קבוע שתלוי בגודל החבילה. בADSL של 1.5 מדובר על השפעה של 14.7 מילי שניות השפעה על הפינג עם חבילה של 2000 ביט. בקיצור לשדרג מהירות לא תתן לך כלום.

- מרחק פיזי - מהירות האור ובפועל שתי שליש ממהירות האור. המרחק הפיזי משפיע בעיקר על תקשורת לווינית כי הלוויאנים הם בגובה 36000 ק"מ .שימוש באינטרנט לוויאני גורם לפינג לקפוץ בכ 500 מילישניות . זה לא קורה בישראל כי משתמשים בקווים תת ימיים.

- מספר קפיצות - בגלל זמן עיבוד של routers אבל כיום זה לא רציני . המספר קפיצות בעיקר כשור לעומס שבמקרה זה הדבר הבא.

- עומס - המרכיב העיקרי של הlag היום. בגלל שרוחב הפס מוגבל והמשתמשים כל הזמן מנסים לנצל 100% ממנו אז חלק מהחבילות צריכות לחכות בתור להשלח על הקו לקפיצה הבאה. מספר הקפיצות משפיע על הסיכוי שלך להתקל בעומס . עוד דבר שקורה מתי שיש עומס הוא שהנתבים זורקים חבילות. הדבר הזה גם גורם לירידות קצב בTCP . משחקים מאוד רגישים לעומס אבל יש דרכים לסדר את זה.

יש פתרון לעומס שנקרא traffic shaping בו הספק שירות מגביל כל מני דברים כדי שאנשים יוכלו עדיין לשחק משחקים. עדיין אם אין לספק שירות סוג של traffic shaping או שהם לא עושים את זה טוב אז אתה מתחלק עם כולם שווה בשווה וכולם מקבלים את אותם השהיות. אנשים שמשתמשים באפליקציות שלא מצריכות real time כמו גלישה באינטרנט (בניגוד למשחקים) לא ירגישו בזה. אפילו אנשים שצופים בסרטים יכולים להסתדר עם עומס מספקים להם את רוחב הפס (יש buffer שמטפל באי יציבות החיבור) . במשחקים זה לא המקרה.

כרגע יש כמה אפשרויות - לעבור ספק,לשדרג לגיימר (עולה בערך כפול כסף על חבילת אינטרנט ואני לא בטוח שכולם עושים את זה טוב) ,להתחבר ולהתנתק עד שתקבל משהו סביר (רולטת אינטרנט - זה מה שעשיתי לפני שהיה לי גיימר) ,להתקשר לספק שירות שלך כדי שיסדרו תיעדוף לשרתי משחקים (פעם שמעתי שעושים את זה ). עוד אופציה זה לשחק בשרתים בארץ ועדיין יכולה להיות בעיה כי בשעות העומס אני לא בטוח שאפילו הרשת בארץ עומדת בזה. עדיין שרת בארץ יכול להיות הרבה יותר אמין מאשר אחד מחו"ל וגם יש לך שליטה עליו אבל כמובן שרתים כאילו עולים כסף...

פורסם

מאז שהספקיות השונות התחילו למכור חבילות כמו "גיימר", איכות הניתוב בחבילות ה"רגילות" ירדה פלאים. אני לא יודע האם זה קורה בגלל שהן באמת הפנו לטובת הגיימרים את כל הניתוב (הביתי) היעיל, בגלל שמאז שהן השיקו את השרות הזה הן פשוט החליטו לחסוך עלויות ולוותר על חלק ממערכת הניתוב לכאלה שאינם מנויים על השרות הזה, או בגלל שהן החליטו שכדי למכור את השירות הזה כדאי "לחבל" בזדון באיכות הניתוב ללקוחות ובכך בעצם להכריח את כל מי שמשחק משחקים לקנות את החבילה הזו.

בשורה התחתונה, אם הבעיה הופיעה רק לאחרונה (כלומר, אם אותם המשחקים עבדו באותם השעות ועם אותה הספקית בצורה טובה בעבר), והספקית מציעה פתאום חבילת "גיימרים" ייעודית, זה לכל הפחות מחשיד.

פורסם
  • מחבר

4#

לא הבנתי כלום אחי סורי

בקיצור התקשרתי ל012 הוא ביקש ממני פרטים ואז אמר לי למתין אחרי זה הוא אמר לי תן לי תפלאפון שלך מחר בשעות הצהריים יתקשרו אליך

ומאז השיחה איתו בפעם הראשונה שהתקשרתי הלאגים ירדו

יום למחרת הוא התקשר ושאל אם הבעיה הסתדרה אמרתי שכן והוא חירבש לי משהו פשוט היה לי שדלחגנמשדלכחמדעכ משהו כזה חחח >.<

קיצר אני כמעט בטוח שזה יחזור עוד מעט חחח

אבל נירא

תודה לכל העוזרים

פורסם

יום למחרת הוא התקשר ושאל אם הבעיה הסתדרה אמרתי שכן והוא חירבש לי משהו פשוט היה לי שדלחגנמשדלכחמדעכ משהו כזה חחח >.<

אני יודע מה היה לך- היית משתמש שלא מתלונן ולא שואל שאלות בפורומים באינטרנט. ואחרי שהם בדקו מה עשית בזמן האחרון לפי הIP שלך הם גילו שכדאי לשדרג לך את השירות כי התלונות שלך יכולות להגיע לעמוד הראשון של החיפוש בגוגל :lol:.

טוב זאת סתם תאורית קונספירציה. אבל ידוע שלקוח טוב זה אחד שמקבל את המינימום ,משלם את המקסימום ולא רק שלא מתלונן הוא גם משבח את הספק שלו.

אני כמעט לקוח טוב של 014 רק שאני מתלונן באופן מידי ורץ לספר לחברה.

עריכה : אגב בדקתי בגוגל ולא הצלחת להגיע בכלל לרשימה(אולי השירשור שלך חדש מדי) אבל יש המון תוצאות בנושא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים