עבור לתוכן

מה ההבדלים בין הגירסאות של HD5850???

Featured Replies

פורסם

מישהו יכול לתת לי המלצה והסבר על הסוגים השונים של הכרטיס HD5850

יש של

גיגבייט

אסוס

ספיר

גרסת טוקסיק ווויפור של ספיר

של איזה חברה הכי מומלץ? ומה מיוחד בטוקסיק ווייפור והאם הם שווים את המחיר?

פורסם
לרוב, ההבדלים בין אותו כרטיס בין חברה אחת לאחרת מסתכמים בבאנדל (המשחקים, התוכנות ושאר התוספות שבאות עם הכרטיס בגרסת הRETAIL) וההבדלים בביצועים מינוריים אם בכלל קיימים. לכן, מומלץ להסתכל באתר היצרן לבדוק מה בא אצל כל חברה ובכך להטות את הכף לטובת חברה מסויימת. כאמור, אם ההבדלים אכן מסתכמים בבאנדל בלבד, והרכישה היא של כרטיס OEM (משמע - ללא הבאנדל), העלות הכספית תהיה הגורם המכריע.

לעיתים, החברות משנות גם את הקירור של על הכרטיס לאחד חזק ו/או שקט ו/או פסיבי (ללא מאוורר) ו/או עם חיבור מובנה לקירור מים. אם ברצונכם לבצע OC או להשקיט את כרטיס המסך, מומלץ לשקול לקנות כזה כרטיס עם קירור מיוחד מובנה. דבר זה יכול לחסוף עלויות של רכישת קירור בנפרד וחוסך את המאמץ והסיכון שבהחלפת קירור (כי הרי הקירור השונה בא כבר מורכב). ישנם חברות שכבר מבצעות OC מראש אצלם וזה מכוסה באחריות המוצר. זה יתרון לאלה שלא רוצים/יודעים להתעסק בOC ופוחדים לסכן את הכרטיס שלהם.

יש לשים לב שחברות שמשנות את הקירור/יעשו OC או יבצעו שינוי אחר בכרטיס, יכולים לדרוש תוספת כספית גבוהה ו/או לצמצם את הבאנדל שבא עם הכרטיס.

מתוך FAQ כרטיסי מסך.

פורסם

DJ, אולי כדאי שתעדכנו קצת את הFAQ שלכם כי חסרים בו כמה דברים.

באופן כללי, גרסאות שונות (מחברות שונות או מאותה החברה אפילו) של אותו כרטיס המסך יכולות להיות נבדלות זו מזו בחמישה מאפיינים: מראה וצורה, סוג זכרון, כמות זכרון, תדרים וקירור.

מראה מן הסתם לא חשוב לשום דבר מבחינה טכנית, אבל הצורה עשוייה להיות. היא לא תשפיעה על הביצועים, אבל כן תקבע האם הכרטיס יתפוס שני סלוטים או יסתפק באחד, ומה יהיה אורכו וגובהו (והאם הוא יכנס במארז). למיטב ידיעתי עדיין לא רלוונטי ל5850, הבאים עדיין באותם מימדים כולם.

סוג הזכרון עשוי להשתנות בעיקר בכרטיסים חלשים יותר, אבל לא רק - הכוונה להבדלים בין DDR2 לGDDR3 למשל. גם הסעיף הזה לא רלוונטי ל5850, אבל לידע כללי -כאן ממש לא רצוי לחסוך ועדיף לקחת את הזכרון המהיר יותר.

כמות הזכרון יכולה להשתנות גם היא, ויצא לי לראות או 5850 או 5870, אני כבר לא זוכר איזה מהם, עם 2GB במקום 1GB. למרות שזה נראה מרשים לרוב זה לא תורם הרבה, שכן לרוב הכרטיסים מלכתחילה מתוכננים עם כמות הזכרון המתאימה להם.

התדרים (של הזכרון ויחידות העיבוד) הם מאפיין שהמשתמש יכול לשנות בעצמו, אבל לכל כרטיס עדיין יש את תדרי הבסיס שלו. הם יכולים להיות זהים להגדרות המתכנן (אלה שתראה באתר של ATI), או גבוהים במקצת. כמובן שכמה שיותר - יותר טוב, אבל בד"כ מדובר בהבדלים קטנים.

הקירור של הכרטיס קובע כמה דברים: לאיזה תדרים הכרטיס יוכל להגיע (ראה סעיף קודם), כמה קריר הוא יהיה בעבודה (משפיע על אורך החיים שלו) וכמה רעש הוא יעשה (דווקא מאוורר קטן יותר צריך סל"ד גבוה יותר כדי להזיז כמות אויר נתונה, ולכן יעשה יותר רעש).

חלק מהנתונים הלו אפשר לראות בדף המוצר באתר החנות\היצרן. אחרים, כמו את יעילות הקירור, קשה להציג מספרית, ורצוי לחפש ביקורות ברשת על הגרסה הספציפית כדי לעמוד על ההבדלים, וגם כדי לראות איך ההבדלים שכן ניתן להם ערך מספרי כמו תדרים משפיעים על הביצועים בפועל.

פורסם

שוב , זה שינויים מינוריים שמי שקונה כרטיס מסך ישים לב אליהם (מי שלא ישים לב , אז כדאי שיתייעץ פה לפני שהוא קונה)

וכבר כתבת שרצוי לחפש ביקורות על כרטיס מסויים לפני שקונים.

אז מה השאלה פה ?

פורסם
  • מחבר

אוקי, ועדיין...מה זה גרסת הוויפור של ספיר?

פורסם

אוקי, ועדיין...מה זה גרסת הוויפור של ספיר?

גירסה עם קירור טוב יותר ושקט יותר.

אם אתה מתכנן OC רציני, קח בחשבון שאי אפשר להעלות בה מתח.

פורסם

ההבדל בין ה 5850 הרגיל ל vapor-x זה הקירור+תוספת 10MHz לליבה ו50MHz לזיכרון לזכות ה vapor-x ...

בקיצר אם אתה רוצה לעשות OC לכרטיס לך על ה vapor כי שם הקירור טוב יותר,כמו שכתבו המתחים מוגבלים לכן יש גבול ל OC...אם לא לך על הרגיל ההבדלים בינהם כמעט ולא קיימים בביצועים.

פורסם

הייתי הולך על הרפרנס, הייתי נלחם על הרפרנס.

שמע, הקירורים טובים בגל הגרסאות. גם ברפרנס יש קירור איכותי.

אתה רוצה כרטיס קריר על 1000MHZ לליבה, לא על 850-870MHZ לליבה נכון?

קירור טוב יותר לא עוזר לך כשאין לך איך לאתגר אותו.

פורסם
  • מחבר

הבנתי, אז אם ממילא אני קצת לחוץ בכסף ואנלא מתכנן אוברכלוק, אז עדיף להישאר בגרסאות הרגילות ולא בטוקסיק ובוויפור.

תודה לעונים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים